עבור לתוכן

העתקת דיסק WIN7

Featured Replies

פורסם

איך מעתיקים דיסק לדיסק 1:1 (ללא כיווץ) כאשר בדיסק המקור יש מע הפעלה עם WIN7

פורסם

בדיוק כמו כל דיסק אחר (לכל תוכנת צריבה אמורה להיות אופציה של העתקת דיסק). שים לב שייתכן שהדיסק המקורי הוא Dual Layer, מה שאומר שאולי תצטרך דיסק מתאים כדי לצרוב עליו (כי לדיסק חד שכבתי יש מקום עד ל-4.7 ג'יגה, וייתכן שהדיסק המקורי מנצל יותר מזה). בדוק כמה מקום בדיוק תופס התוכן של הדיסק המקורי.

פורסם
  • מחבר

תודה לתשובות

אני מתכוון לעתקת הארד דיסק עם מע הפעלה WIN7 להארד דיסק חיצוני.

שיהיה לגיבוי למקרה חרום.

עם הארד דיסק במחשב נידפק שאוכל להעלות את המחשב מהארד דיסק חיצוני .

פורסם

אתה צריך כלי ליצירת Image של מחיצת/כונן מערכת ההפעלה.

יש לך את Clonezilla החינמית ובהתאם לגרסת ה-Windows שלך יתכן שיש לך גם כלי כזה מובנה במערכת ההפעלה.

תוכנה מומלצת בתשלום היא Acronis True Image.

עריכה: יש כמובן עוד תוכנות וכלים (לא חסר), אלו פשוט הכלים שאני ממליץ עליהן באופן כללי.

פורסם
  • מחבר

האם יש דרך להעתקה 1:1 לא אימג' ולא כווץ

אני רוצה העתק זהה לדיסק המקורי בהארד דיסק חיצוני

במקרה של תקלה בדיסק אוכל להעלות את המחשב ישר מהדיסק החיצוני

פורסם

1. יצירת קובץ Image ואז פריסתו בכונן החיצוני.

2. יש תוכנות (ב-Acronis True Image למשל) שיש להם מצב Clone Disk שעושה בדיוק את זה. אם אני לא טועה אפשר לעשות את זה גם עם Gparted החינמית.

3. אתה יכול לעשות זאת באמצעות הפצת LiveCD כלשהי של לינוקס והפקודה dd (אם אתה מכיר).

שתי הערות:

1. לא ממש מומלץ להתקין מערכת הפעלה על כונן חיצוני. לדעתי הרבה יותר נכון לשמור בו עותק של קובץ ה-Image שנוצר (כמובן בנוסף לעותק נוסף או יותר שיישמרו על התקן אחסון אחר לצורך גיבוי) ובשעת הצורך פשוט לשחזר אותו. תהליך של מספר דקות - עשרות דקות (בהתאם לגודל מחיצת/כונן מערכת ההפעלה). כך גם קל יותר לנהל גרסאות.

2. אם חשובה לך יתירות (או שרידות, יש לזה שמות שונים אבל המהות נשארת זהה), אז לדעתי עדיף שתיצור פשוט מערך RAID1 באמצעות כונן קשיח נוסף, ובחיצוני תשתמש פשוט לגיבוי.

פורסם
  • מחבר
:xyxthumbs: תודה רבה אני אנסה
פורסם
  • מחבר

הצלחתי עם Acronis - Clone Disk לא עולה מדיסק חיצוני (שינוי ביוס לא עובד), צריך לנתק את המקור ולחבר את המועתק בתוך המחשב

האם יש למישהו מושג אם אפשר להעלות מהתקן חיצוני

פורסם

העתקת גם את מחיצת ה-Boot בגודל של כ-100MB?

יש לך אפשרות לבצע אתחול (Boot) מהתקן USB?

אם הכונן החיצוני הוא בחיבור USB בלבד הסיכוי להצליח הוא יחסית נמוך גם אם ה-BIOS מאפשר לך לבצע Boot מהתקן USB.

אם לכונן (וללוח או אם יש לך מתאם SATA ל-eSATA) שלך יש חיבור eSATA תנסה דרכו.

ו-

1. לא ממש מומלץ להתקין מערכת הפעלה על כונן חיצוני.

זאת אחת הסיבות להמלצה הזאת.

פורסם
  • מחבר

Acronis - Clone Disk זו העתק 1:1

הדיסקים הפנימי והחיצוני הם SATA (כמובן גם ההתקן החיצוני)

הביוס וגם F12 מאפשרים אתחול מ-USB (לפי ידיעתי שניהם זה אותו הדבר)

מהו ESATA? מה המיקום שלו?

פורסם

ב-Windows 7 לא מספיק לשכפל רק את מחיצת מערכת ההפעלה. יש עוד מחיצה קטנה שאחראית על תהליך האתחול שצריך לשכפל אותה.

eSATA הוא ממשק חיבור. הוא זהה ל-SATA בכל חוץ מהצורה הפיזית של החיבור. אני לא יכול להגיד לך איפה הוא נמצא כי אני בכלל לא בטוח שיש לך אותו. אם בכונן החיצוני אין לך חיבור כזה לדוגמה אז אין. בלוח האם לפעמים יש חיבור eSATA. אבל שם גם אם אין אפשר להסב חיבור SATA אחר ל-eSATA. אבל כל עוד אין לך ממשק חיבור מתאים בכונן החיצוני זה לא רלוונטי.

צריך לנתק את המקור ולחבר את המועתק בתוך המחשב

לא שמתי לב למשפט הזה מקודם. האם התכוונת פה שכשאתה מחבר מפרק את ה כונן הקשיח מהמארז החיצוני ומחבר אותו לאחד מחיבורי ה-SATA שבלוח האם אז המערכת עולה ממנו?

פורסם
  • מחבר

אני חוזר : אחרי העתקה יש לפרק את הארד דיסק מקור וחבר את המועתק בתוך המחשב

פורסם

ועדיין זה לא ברור. האם כאשר אתה מחבר את הכונן שאליו הועתק המידע ישירות ללוח האם המערכת כן עולה?

אם כן אז הבעיה היא מן הסתם בביצוע האתחול דרך USB, מה שמחזיר אותו להערות/המלצות שכבר כתבתי.

פורסם
  • מחבר

הבנת נכון

רק שאיני מצליח להעלות מהתקן החיצוני כי איני מצליח ליישם\להבין את ההמלצות שלך

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים