עבור לתוכן

איטיות בדיסק קשיח WD5000AAKS

Featured Replies

פורסם

שלום!

יש לי דיסק קשיח Western Digital WD5000AAKS Caviar Blue Hard Drive - 500GB, 7200rpm , הדיסק שימש אותי בנאמנות כדיסק ראשי של מערכת ההפעלה במשך 3.5 שנים ללא שום בעיות מיוחדות, עכשיו שמתי לב שהוא התחיל לעבוד נורא איטי , פשוט התחלתי להרגיש שהמערכת ההפעלה התחילה לחשוב יותר מדי , ונורת הHDD במארז דלקה קבועה לאיטית קרובות וזה היה מקפיא לי את המחשב , זה סימן שאני צריך לבצע איתחול של המחשב...

הבנתי כי מדובר בבעיה בכונן, פירמטטתי את הכונן עשיתי לו בדיקה בעזרת MHDD והייתי מופתע שאין שום בעיה של סקטורים פגומים כמו שחשבתי, ניסיתי להתקין על הדיסק וינודס 7 שוב, לפי זיכרוני אמור לקחת סביב 30-40 דקות , ההתקנה התבצע תוך כ שעתיים... :o

כמו כן ניסיתי להחליף כבל SATA, ולהחליף את הפורט בלוח האם, לא עזר כלום.

אז החלטתי להתקין את המערכת ההפעלה על דיסק משני שלי שמיועד למדיה , WD20EARS ולמרות שהוא GREEN ואינו מומלץ כדיסק קשיח עבור מערכת ההפעלה , ההתקנה של המערכת ההפעלה התבצע באמת ב 25 דקות , ואין לי שום בעיות כרגע.

יש לי מספר שאלות:

1. האם דיסק קשיח באמת נשחק עם הזמן ? האם זה תוצאה טבעית שהוא נהיה איטי ?

2. האם יש סכנה מסוימת בשימוש בכונן GREEN למערכת ההפעלה , או מומלץ לי לקנות דיסק נוסף למערכת ההפעלה אשר אינו GREEN ?

תודה לעזורים.

פורסם

שלום לך

אין שום סכנה בכונן ירוק, פשוט הביצועים שלא איטיים יותר,

זה הכל.

כל דיסק ביג'י יומו ( הולך בסופו של דבר ).

בדיקה הכי מהימנה זה על ידי תוכנת בדיקה של היצרן ( WD במקרה הזה,

חפש אותה באתר היצרן, או כאן בסטיקי ).

בכל מקרה, עם התוצאות אין להתווכח. אם בדיסק אחר הכל עובד כשורה,

אז הבעיה היא בכונן הקשיח. הגיע זמנו.

כמובן שרצוי לוודא זאת ע"י תוכנת הבדיקה שציינתי לעיל.

:xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

העניין הוא שכל הבדיקות יוצאות תקינות לגמרי , גם הכל של WD, עשיתי בדיקה מהירה וגם בדיקה מלאה , התוכנה מראה שהכונן תקין לחלוטין :nixweiss:

פורסם

עוד דבר שאמנם בספק זה לוודא שהדיסק מוגדר במצב DMA 5 ,

פרטים בסטיקי, למרות שלא נראה לי שזו היא הבעיה.

תנסה את הדיסק החשוד במערכת אחרת.

:xyxthumbs:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים