עבור לתוכן

ניסיון תיקון של GTX 9800

Featured Replies

פורסם

אהלן

יש לי כרטיס שהגיע אלי דפוק, חיברתי אותו למחשב ושהוא עולה יש מלא ארטיפקטים על גבי המסך, כנראה משהו שרוף שם עוד דפוק , איפה כדאי להתחיל לחפש, ומה בד"כ מנסיון גורם לזה שיש המון ארטיפקטים.

תודה רבה :)

פורסם

אם הארטיפקטים חוזרים אל עצמם בתבנית קבועה - זיכרון

אם הארטיפקטים הם של כל המסך ולא משהוא מחזורי - GPU

לפעמים הבעיה היא בהלחמה של הרכיבים וניתן לתקן את זה בתנור. ציפ זיכרון לא ניתן ותצתרך להחליף אותו (יש האקים איך להחליף ציפ BGA באמצעים ביתיים, לא ניסיתי)

פורסם
  • מחבר

אז לעשות אפיה - 10 דקות ככה ב 220 מעלות ?

פורסם

בהצלחה עם זה... בפעם האחרונה שאפיתי, כל הרכיבים מהצד התחתון של הלוח נפלו :pissed:

פורסם
  • מחבר

הקטע עם אפיה נורא בעייתי כי צריך לדעת לכמה זמן לשים ובאיזה טמפרטורה , יצא לי כבר כמה פעמים לתקן ככה לוחות דפוקים של PS3 ,

יעזור אם אני יוסיף פלקס על המגעים של הזכרונות ושל המעבד ?

פורסם

יש לי מעט ניסיון עם העיניין, תחמם מראש ל-180 מעלות, תכין 2 עיגולים של נייר כסף (תמעך אותם קצת, עליהם יושב הכרטיס), תפרק כל מה שמתפרק עם מברג כמו הלוח האחורי שמתחבר למארז, ולהכניס לתנור ל7-8 דקות, להגיש קר :lol:

בכל מקרה יש לי בבית 8800GTX שלא הצלחתי להחזיר בשיטה הזאת אבל את הכרטיס קול שלי (X-FI FATALITY PRO GAMER) דווקא הצלחתי

:yelclap:

בכל מקרה אל תבנה שזה יעבוד ב100%, תשתמש בזה רק כפתרון אחרון.

פורסם

יש כמה בעיות בשיטה הזאת :

אפשרות שיתנתקו הרכיבים מהצד האחורי. אם ניתן, תלחים אותם החוצה מראש ותכתוב איזה היה איפה

אפשרות שאחד מהרכיבים יזוז

חום גבוה אפשרות להרוס רכיבים אלקטרוניים / פלסטיקים / קבלים

אם הבעיה היא בזיכרון (תנסה לראות לפי הסוג של ארטיפקטים), הייתי מחפש בכיוון של להחליף ציפים של זיכרון. יתכן שניתן למצוא ציפים זהים בכרטיס מסך לא תקין אחר ואוליי גם בסטיק RAM (אני לא יודע אם אלה אותם ציפים או לא, אם הכרטיס מסך הוא GDDR אז כנראה שלא)

תחפש ב youtube וכו אם יש שיטה להלחים ציפים BGA בכלים ביתיים, או תחפש אם יש מעבדת אלקטרוניקה שיכולה לתת לך להשתמש אם הציוד שלהם

פורסם
  • מחבר

תודה לכולם על הטיפים

אני לא כל כך לחוץ על הכרטיס הזה , אני עובד עם ה קוואדרו 2000 שלי, סתם מעניין אותי לתקן את הכרטיס , הביאו לי אותו חינם, זרקו וקנו חדש ככה שאין לי מה להפסיד בקטע הזה , או שיעבוד או שלא יעבוד .

פורסם

שלום לך

גם אני אפיתי כרטיס מסך, זה שיפר את המצב, אבל לא לגמרי פתר את הבעיה.

בכל מקרה, תוציא מהלוח את כל הקבלים + דיודות גדולות וכמובן כל מה שמתפרק

( כפי שכבר כתבו ). גם אם זה יעבוד, רבים טוענים שזה לפרק זמן מוגבל :nixweiss: .

בכל מקרה, אם וכאשר - תעדכן :) .

אין צורך באבקת סוכר :lol: .

:xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

אני מקווה שבסופש יהיה לי קצת שקט מהעבודה ככה שאני יוכל לשבת על זה - כמובן שעדכונים יעלו פה במידה ויצליח ובמידה ולא :)

פורסם

אני אישית חושב ששימוש בפן מתאים יותר ונותן תוצאות זהות אבל בפחות סיבוכים וסיכוי נמוך יותר לצרות אחרות

לא מפילים רכיבים מצידו השני של הכרטיס ולא ממיסים פלסטיקים או רכיבים בעייתים, פשוט מחממים רק את האזורים שרוצים לחמם

מה שכן, לשימוש חד-פעמי יותר משתלם לזרוק את הכרטיס מסך לפח ולקנות חדש

BM27714108200854431895.jpg

פורסם
  • מחבר

זה לא פן - זה בלאוור .

פורסם

במעבדות מקצועיות יש גם דבר כזה שמכוון את הבלאוור לציפ שרוצים לחמם כך שהחום לא מגיע לדברים אחרים

פורסם

זה לא פן - זה בלאוור .

מה זו הקטנוניות הזאת? אתה מתווכח איתי על השם של זה?!

יש מעבדות שקראות לזה פן ויש שקוראות לזה בלאוור או מפזר-חום

אגב יותר נכון לקרוא לזה פן אם אתה רוצה להכנס לזה, כי בלאוור זה מפוח. ולא הייתי מנסה לנפח עם זה בלונים או לנקות את העלים בחצר

זה בדיוק פן- זורק אוויר חם, פשוט קצת יותר חם מהפן של החברה שלך

ואם לא השתכנעת שנכון יותר לקרוא לזה ככה, אחלה, ניצחת- תקרא לזה בלאוור או מפזר חום או מה שבא לך, העיקר שנרד מזה

פורסם

^^

אני מכיר את זה כאקדח חום..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים