עבור לתוכן

למישהו יש מושג למה טכנולוגית 32NM של AMD כל כך מתעכבת?

Featured Replies

פורסם

אולי לדוגמה בכלל מערכת Intel תשתלם יותר.

לא קבעתי, ויש גם מערכות Intel משתלמות. הכל תלוי תקציב ודרישות. לדוגמה, אפשר לבנות מערכת SB מבוססת מעבד מרובע ליבה כמו Core i5-2300/2400 ולוח H61 שהיא מערכת די משתלמת, בייחוד אם משווים אותה למערכת AMD מבוססת ערכת השבבים 990X שתאפשר לך לשדרג בעתיד למעבד Bulldozer.

פורסם

כל מקרה, אם אני מעוניין לרכוש מעבד AMD, עדיף לחכות שמעבדי ה32 ננומטר ייכנסו ?

לדעתי תמיד כדי לחכות עוד קצת.

אין עדיין הרבה מידע על המעבדים החדשים שהולכים לצאת,

כדי לדעת מה הרמה שלהם הם צריך לעבור מבחנים שעושים אתרים בחו"ל בעיקר,

ישבו אותם לדגמים של אינטל במקרה הזה ה"סנדי" ובמה כל מעבד מתמחה.

לפעמים משווים את המעבדים למספר משחקים כל משחק מקבל תוצאות שונות ממעבד אחר,

ככה שלא לכל מעבד יש יתרונות וחסרונות.

אבל אין ספק שאינטל עדיפה על AMD במשחקי מחשב לפחות בדור הנוכחי הראו תוצאות טובות יותר.

פורסם

אבל אין ספק שאינטל עדיפה על AMD במשחקי מחשב לפחות בדור הנוכחי הראו תוצאות טובות יותר.

אתה אומר שלאינטל יש כרטיסים גרפיים חזקים יותר? אחרת אני לא מבין. אתה יכול להניח, ש-AMD כיצרנית כרטיסים גרפיים עם שימושים עיקריים למשחקים, לא תייצר כרטיסים שהמעבדים שלה עצמה לא יוכלו לדחוף.

המעבד שולי במשחקים. כי משחק הוא חוויה אנושית-חושית. אנחנו כבני אדם מושפעים מאיכות התמונה, רצף המשחק (כמה הוא חלק או נתקע), צלילים. החושים שלי לא יודעים להרגיש בהבדלים של 2-3 FPS ובשביל החווייה הזאת הכרטיס הגרפי, המסך והרמקולים יותר חשובים מהמעבד.

פורסם

כלומר, אתה מצפה מAMD שתפסיד בכוונה לנוידיה בשוק כרטיסי המסך רק בגלל שהם לא מצליחים לנצח את אינטל בביצועי המעבדים? זה יהיה מהלך שטותי. גם אנשים עם מעבד של אינטל יכולים לקנות כרטיס מסך של AMD.

חוץ מזה, יש משחקים שדורשים יותר מכרטיס המסך, ויש משחקים (בעיקר פורטים מקונסולות) שמוגבלים יותר מהמעבד. אי אפשר להכליל (כרטיס X מוגבל ממעבד Y) כי זה מאד תלוי במשחק. וכבר נתקלתי במשחקים שהוגבלו מהמעבד באופן שהפריע למשחקיות.

פורסם

אני ממש לא מבין איך כל דיון שבו מוזכרת AMD הופך לויכוח על כמה המעבדים של Intel יותר טובים ושאר הקשקושים האלה. זה כבר ממש מתחיל להימאס.

אפשר לבנות מערכת המבוססת גם על מעבדי AMD וגם על מעבדי Intel ולקבל מערכת אמינה, טובה שתספק חווית שימוש מלאה. הבחירה לא צריכה להעשות על-פי שם היצרן אלא על-פי מה שמשתלם בהתאם לשימושים המיועדים ולמסגרת התקציב. בנקודת זמן מסוימת ייתכן שלאחת היצרניות תהיה עדיפות כזאת או אחרת ובנקודת זמן אחרת ייתכן שהתמונה תשתנה.

פותח הדיון, אם אתה רוצה רק מעבד של Intel אז זה בסדר גמור, רק תעשה טובה ותגיד את זה כדי לחסוך פה את המשך הדיון המיותר ולמען המשך דיון ענייני.

כפי שכבר כתבתי לך, הליבה הגרפית המובנית לא מתאימה למשחקים חדשים ברזולוציות ובהגדרות גבוהות. המצב במעבדי ה-Llano אכן טוב יותר יחסית לאלו של מעבדי SB אך גם הליבה הגרפית שבהם לא משתווה לכרטיסי High End. אם מדובר במשחקים מלפני כמה שנים אז רוב הליבות הגרפיות משני הדורות האחרונים יספקו לך חוויית משחק סבירה עד סבירה מאוד. גם פה כנראה עם פשרות מסוימות פה ושם אך פחותות (ברוב המקרים) מאלו שצריך לעשות עבור משחקים חדשים. דווקא פה אולי באמת למעבדי ה-Llano תהיה עדיפות מובחנת יותר על מעבדי SB מאשר בהרצת משחקים חדשים על ליבה גרפית מובנית. אני אומר אולי כי לפחות אני באופן אישי לא ראיתי עדיין מספיק מבחני ביצועים כדי לקבוע משהו באופן חד-משמעי ואני מסתמך על המעט שכבר קיים ברשת.

לכן ההמלצה ל-Llano אכן במקומה עבור מערכת משחקים המבוססת על ליבה גרפית מובנית, אך זמינות הרכיבים בארץ, לפחות למיטב ידיעתי, היא עדיין נמוכה (הפלטפורמה רק מתחילה לחדור עכשיו לשוק) ולכן אם אתה שואל אותי מומלץ לחכות מספר שבועות. בדרך כלל לאחר השקה של פלטפורמה חדשה עוברים כמה שבועות עד שהמחיר שלה מתייצב קצת.

בקשר לדבריו של yonizaf, זה נכון. יש משחקים שכתובים גרוע או שעברו אופטימזיציה למעבד של יצרנית מסוימת (בעיקר פורטים) ולכן בהם למעבד יש השפעה גדולה יותר. אם יודעים שהולכים לשחק רק במשחקים כאלה אז כמו בכל שימוש שניתן להגדירו כממוקד כדאי לבחור בחומרה המתאימה ביותר לתוכנה (כאשר מתאימים חומרה לשימוש ממוקד בלבד הרבה פעמים התמונה של מה משתלם משתנה קצת). בכל מקרה אחר כדאי לבחור את המערכת המשתלמת ביותר בחתך רוחב.

פורסם
  • מחבר

אני לא אמרתי שאני מחפש ליבה גרפית מובנית, בסך הכל דיברתי על מעבד למערכת מחשב אשר תריץ תוכנות גרפיות, ואפילו גם משחקים, שאלתי לגבי ארכיטקטורה של המעבדים, אם שווה לחכות לגבי AMD, בהתחלה בכלל לא דיברתי על אינטל , רק שאלתי לגבי השוואה, ביקשתי המלצה למעבד טוב לדרישות שרשמתי, לא אני רשמתי שאני דורש מערכת של אינטל וגם בכלל לא דיברתי על ליבה גרפית מובנית, זה דבר די גרוע לפי דעתי לקחת ליבה גרפית מובנית בידיעה שהולך להיות בעצם שימוש כבד לשימושים גרפיים של עיצוב או משחקים, לגבי ליאנו אין לי מושג, אבל בסך הכל שאלתי לגבי הזמן שלוקח למעבדים של ארכיטקטורה יותר מתקדמת של AMD לצאת, ובמידה ואני מעוניין לקנות AMD האם כדאי לחכות , או שאפשר כרגע להסתפק במה שיש? למרות שכרגע לא כל כך בוער לי , השאלה גם כמה זמן בערך ייקח למעבדים החדשים שייצאו של AMD לצאת וכמה זמן ייקח עד שהם יעברו סקירה וביקורת, וכמובן מה סדר גודל המחיר שהם בטח יהיו בהתחלה? מה סדר גודל המחיר של הפנום X4 או X6 היה בהתחלה? נראה לי שX6 היה 1000+ אם אני לא טועה לא?

פורסם

אני אתחיל דווקא מהסוף.

אם שדרוג או קניית הפלטפורמה אינה סובלת דיחוי, אז ההמלצה היא לקנות את המערכת המשתלמת ביותר לצרכים שלך בנקודת הזמן הנוכחית משום שלחכות כל הזמן לדור הבא מכניס אותך ללולאה אין סופית. את המערכת ניתן לבסס גם על בסיס פלטפורמת Intel וגם על בסיס פלטפורמת AMD.

לעומת זאת, אם שדרוג או קניית המערכת סובל דיחוי (כלומר המערכת הנוכחית שלך לא מגבילה אותך או שניתן לבצע OC או כל פעולה אחרת כדי להאריך את חיי השירות שלה) אז ההמלצה היא לחכות עד שהמערכת כבר באמת תגביל אותך ואז לשדרג לפלטפורמה המשתלמת ביותר באותה נקודת זמן.

הסיבה לכך היא מאוד פשוטה. אי אפשר לנבא את העתיד. תחום החומרה הוא מאוד דינמי והיצע רכיבי החומרה ובעיקר המחירים משתנים באופן שבדרך כלל לא ניתן לצפות אותו, אך דבר אחד ידוע. החומרה שבעתיד תמיד תהיה "עדיפה" יותר. לכן אין טעם לקנות חומרה חדשה אם החומרה הנוכחית שלך לא מגבילה אותך.

לגבי השאלות שלך. ל-AMD צפויות לצאת שתי סדרות מוצרים. מעבדי ה-Llano (שאמורים להתחלק לשני דורות, כאשר הדור הראשון כבר הושק) ומעבדי Bulldozer שיהיה מעבדי ה-High End של היצרנית וצפויים להיות מושקים בקרוב, אלא אם כן השמועות על דחייה לרבעון האחרון של השנה (אוקטובר-נובמבר, כך לפי דיווחים ממקורות שונים ולא מפי היצרנית עצמה) יתבררו כנכונות (לי באופן אישי אין מושג).

מעבדי ה-Llano מכילים ליבה גרפית מובנית והם למעשה מעבדי Low-Mid End שקוסמים בעיקר למי שעד היום השתמש בכרטיס גרפי לשוק הביניים. באמצעות המעבדים האלה ניתן לקבל פלטפורמה משתלמת מאוד כמעט לכל שימוש (בדומה למצב היום עם מעדי ה-Athlon II, למעשה הארכיטקטורה של מעבדי ה-Llano זהה לזאת של מעבדי ה-Athlon II/Phenon II עם שיפורים קלים), ובייחוד למי שלא דורש כרטיס גרפי לשוק הגבוה אך עדיין יש לו שימוש במעבד גרפי שחזק קצת יותר מכרטיס גרפי בסיסי.

מעבדי ה-Bulldozer הם כבר סיפור אחר לחלוטין ומבוססים על ארכיטקטורה חדשה וצפויים להציג ביצועים עדיפים על מעבדי ה-Llano.

כמה הם יעלו? מה יהיו הביצועים? את כל זה אי אפשר לנבא. צריך שהם יושקו ואז הפרטים הללו יתבררו. מרגע שפלטפורמה מושקת והופכת לזמינה עוברים בערך חודשיים-שלושה עד שהמחירים שלה מתייצבים. בזמן הזה גם בדרך כלל נאסף מספיק מידע שמאפשר לקבל תמונה משקפת לגבי יכולתיהם.

פורסם
  • מחבר

אוקיי , יפה, אז בעצם מעבדי הליאנו אם הם תואמים לאטלון 2 , הם בעצם לא מעניינים אותי = אני לא מעוניין במערכת HTPC או משהו דומה לצורך העניין

אז בעצם מה שאני מעוניין בו זה מידע לגבי מעבדי הבולדוזר, וזה אומר שאני צריך לעקוב ולהתאזר בסבלנות , לעקוב אחרי מבחני ביצועים בהמשך ועלויות..., וזה אומר שיש עוד זמן לחכות על מנת לדעת פרטים רלבנטיים לגבי העניין

כמה שהפנום הם נראים סבבה כרגע, אבל אני אחכה לקצת מידע על הבולדוזר (קצת בחוסר סבלנות חח)...

תודה על התגובות

יש לי כרגע בבית מחשב עם מעבד E8400 עם צ'יפסט נחות של G41 עם מעבד של אינטל , עם 4 ג'יגה זיכרון

מחשב שקצת סובל מחוסר בביצועים זה מחשב נוסף שיש בבית , בעצם פנטיום 4...

אבל בגדול המחשב המדובר מה שאמרתי לגבי צרכים גרפיים זה לאחי , כרגע יש לו מחשב פנטיום E5400 אני חושב או איזשהו דגם מיושן של C2D

ועוד כמה פרטים שלא רלבנטיים לדיון בנושא בפורום הנל, פשוט יש לו ספק כח ג'נרי, ומאוורר של כרטיס מסך שלו נשרף, אז ניסיתי להחליף ובדקתי על הלוח במחשב שלי ומסתבר שהגוף קירור של המעבד נגע בקבלים בלוח אם שלי, מה שגרם לקפיצה של הפחת איך שחיברתי את הכבל של החשמל לשקע...

מאוד מאוד נבהלתי....

אבל המחשב עבד בסדר אחר כך אחרי שהוצאתי את הכרטיס מסך והחלפתי את הכבל...

בכל אופן על המחשב של אחי כרגע יש כרטיס מסך GEFORCE GS8400 עם מסך של 24 אינצ'..., אחי עובד על המחשב אם אני לא טועה על רזולוציה של FHD... וכל כמה זמן המסך נכבה לכמה שניות ככה באופן די תדיר, ואני די בטוח שזה הספק כח, אבל בכל אופן המחשב הזה שלו מאוד חלש לעבודה גרפית בעצם למה שהוא צריך, הוא עובד בתור מעצב גרפי בסטודיו לאנימציה ועובד גם עם תוכנות וידאו ותלת מימד, קיצר אז המחשב שיש לו כרגע מאוד חלש... אבל לא משנה, סתם הבאתי לכם פה חפירה בסופו של דבר...

פורסם

אוקיי , יפה, אז בעצם מעבדי הליאנו אם הם תואמים לאטלון 2 , הם בעצם לא מעניינים אותי = אני לא מעוניין במערכת HTPC או משהו דומה לצורך העניין

למה שלא יעניינו אותך? מעבדי ה-Athlon II משולשי ומרובעי הליבות הם מעבדים משתלמים מאוד. הם ממש לא מיועדים ל-HTPC או משהו כזה. עבור HTPC כל מעבד כפול ליבה מודרני מספיק. במעבדי ה-Llano מקבלים גם יתרון נוסף בדמות הליבה הגרפית המובנית, אבל זה לא חידוש מיוחד כי כבר מספר שנים אפשר לבנות HTPC בהתבסס על שבב גרפי/ליבה גרפית מובנים.

ש לי כרגע בבית מחשב עם מעבד E8400 עם צ'יפסט נחות של G41 עם מעבד של אינטל , עם 4 ג'יגה זיכרון

למה אתה מתכוון בצ'יפסט נחות?

אבל בכל אופן המחשב הזה שלו מאוד חלש לעבודה גרפית בעצם למה שהוא צריך, הוא עובד בתור מעצב גרפי בסטודיו לאנימציה ועובד גם עם תוכנות וידאו ותלת מימד, קיצר אז המחשב שיש לו כרגע מאוד חלש... אבל לא משנה, סתם הבאתי לכם פה חפירה בסופו של דבר...

אם זה רלוונטי (אם יש כוונה לשדרג) אז אתה צריך לפרט יותר מהן התוכנות שבהן הוא משתמש, מה הדרישות שלו ומהם השימושים שלו בתוכנות (פעולות מייצגות) ומהו התקציב. מן הסתם שאפשר גם היום לבנות מערכות מצוינות לגרפיקה.

פורסם
  • מחבר

קודם כל ATHLON לעומת פנום יותר חלשים, תסכים איתי פה?

שנית כל זה שיש מעבדים גרפיים מובנים זה לא מעניין מכיוון שהם בדרך כלל די חלשים בשביל עבודה מסיבית ורצינית אם זה משחקים או תוכנות גרפיות כלשהן

G41 לדעתי שבב נחות כי , שמע אחי זה ICH7 ... יחסית מיושן ופחות מתקדם מערכות שבבים אחרות

ודבר נוסף הוא שברור שגם היום אפשר לשדרג למערכות יותר מתקדמות ממה שיש לי או לאחי כרגע לא אמרתי שלא, לא חסרים מעבדים, ואני אחזור על פירוט התוכנות שהוא משתמש בהן : מאיה, פוטושופ, אדוב פרימייר פרו, פריהנד, ועוד תוכנות בעיקרון יש פה אנימציה, וידאו , ותלת מימד בעיקר לעבודות גרפיות או עריכת קטעי סרטונים או תלת מימד, תקציב של מעבד מבחינתי זה עד 1000 שח בהתחשב בכך שמעבדי AMD לא עוברים גם את ה1000 לפחות גם איפה שבדקתי , בכל אופן אפשרות לחריגה עד 1500 מקסימום (חריגה מטורפת יחסית) , לוח אם מבחינתי עד 600, וזיכרון עד מקסימום 300

פורסם

tl;dr

אין 32NM, תעשיות השבבים אמרו "חכו קצת יותר ויהיה לכם 28NM", היצרניות - אמרו כן.

זה בנוגע לכרטיסי מסך לפחות

פורסם

קודם כל ATHLON לעומת פנום יותר חלשים, תסכים איתי פה?

דווקא לא :). מדובר בדיוק באותו מעבד, רק ה-Phenom II מגיע עם זכרון מטמון מרמה שלישית (שבארכיטקטורה שעליה מבוססים המעבדים כמעט שאין לה חשיבות), בתדרי סטוק גבוהים יותר (מטעמי מיתוג) ובחלק מהדגמים עם מכפלה פתוחה (מה שמקל קצת על ביצוע ה-OC). אם תקח מעבד Phenom II ו-Athlon II ותריץ אותם באותו תדר, הפרש הביצועים יהיה נמוך מאוד עד זניח. כך שלדעתי אם בוחרים היום במעבד AMD ברוב המקרים ה-Athlon II יהיה המשתלם יותר.

שנית כל זה שיש מעבדים גרפיים מובנים זה לא מעניין מכיוון שהם בדרך כלל די חלשים בשביל עבודה מסיבית ורצינית אם זה משחקים או תוכנות גרפיות כלשהן

זה לא מדויק. הן "חלשות" עבור מי שרוצה לשחק משחקים חדשים ברזולוציה והגדרות גבוהות. מי שמוכן להתפשר על רזולוציה והגדרות או מי שמשחק משחקים מלפני כמה שנים, לא זקוק ליותר מבליה גרפית מובנית. גם עבור עבודות גרפיות אפשר להגיד בגדול שאין צורך ביותר מליבה גרפית מובנית. מצד שאני להגיד עבודה גרפית זאת הגדרה קצת גדולה ומופשטת מדי, כי בסוגי עבודה מסוים לפעמים כן ניתן להרוויח משבב גרפי מרמה מסוימת. אם אחיך מסתדר עם המערכת שיש לו היום, אז סביר להניח שהוא יכול להסתפק ללא בעיה מיוחדת בליבה גרפית מובנית (אבל ייתכן שאני טועה).

G41 לדעתי שבב נחות כי , שמע אחי זה ICH7 ... יחסית מיושן ופחות מתקדם מערכות שבבים אחרות

כאן לא ברור לי למה התכוונת. אם התכוונת שחסר לך משהו בלוח האם, אז תפרט בבקשה מה?

התקציב שבו נקבת הוא כמעט "לא מוגבל" כשזה נוגע לקניית שלושת הרכיבים הללו.

החל ממערכת משתלמת מבוססת Athlon IIx4

דרך מערכת מבוססת Phenom IIx6 (אם חלק גדול מהעבודה שלו מבוסס על ריבוי ליבות)

וכלה במערכת "חזקה" (המרכאות הן בעיקר כי חבילת התוכנה של Adobe עברה אופטימיזציה למעבדי Intel ובגלל שחלק מהיישומים שהזכרת לא מנצלים יותר מליבה אחת או שתיים - השילוב של השניים מטה את הכף ב צורה חצי מלאכותית קצת לכיוון של Intel) מבוססת Core i5-2400/2500.

אם אחיך מסתדר עם המערכת שיש לו היום (כלומר הוא עדיין מסוגל לבצע את העבודה שלו מבלי לצאת מדעתו) אז לדעתי הוא לא זקוק בהכרח למערכת "חזקה" וגם זאת המבוססת על Athlon II ככל הנראה תספיק מאוד (ובטח תהווה שיפור מהמצב הקיים בייחוד בשימושים המנצלים ריבוי ליבות). אבל אלו האפשרויות בגדול.

חסר עוד מידע. מה עם משחקים, האם מתוכנן OC? וכדומה, אבל זה הבסיס.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים