עבור לתוכן

מה ההבדל בין מעבד I3 ל Dual Core ?

Featured Replies

פורסם

מה ההבדל בין מעבד I3 ל Dual Core ?

נגיד יש מעבד I3 במהירות 2.1GHZ ומעבד Dual Core במהירות 2.3GHZ אז איזה מעבד יותר טוב?

מעבד Dual Core רגיל במהירות 2.3GHZ יעבוד טוב יותר עם משחקים מאשר מעבד I3 ?

תודה לעוזרים!

פורסם

מדובר בדורות שונים של מעבדים (רק למעבדים שממותגים כ-Core i3 יש כבר שני דורות) המבוססים על ארכיטקטורות שונות.

הארכיטקטורות של מעבדי ה-Core i3, בייחוד אלו של פלטפורמת Sandy Bridge, יעילים יותר מפלטפורמת ה-C2D לכן בתדרים זהים או קרובים הם יציגו "ביצועים" טובים יותר.

יחד עם זאת, הכל תלוי שימוש ואין זה אומר שמעבדים "ישנים" יותר לא מספיקים לשימושים שלהם הם מיועדים.

במשחקים לכרטיס הגרפי חשיבות גדולה יותר מלמעבד, ואם יש לך מעבד C2D שלדעתך מגביל אותך, אם תבצע לו OC קטן-בינוני ברוב המקרים תוכל להאריך את חיי השירות שלו.

פורסם
  • מחבר

זה נכון שההבדל במחיר לא מצדיק השקעה על מעבד I3 אם מעבד ה Dual Core מהיר יותר ב 0.2GHZ ?

פורסם

לא. הפרש של 200MHz הוא זניח בכל מקרה, ושנית, לא ניתן להשוות ממש בין התדרים כי מדובר על ארכיטקטורות שונות.

אם המעבד שיש לך עכשיו לא מגביל אותך, אין שום טעם לשדרג אותו, ובכל מקרה, אם מדובר במערכת משחקים מומלץ לשדרג למעבד מרובע ליבה ולא למעבד כפול ליבה כמו ה-Core i3. המעבד הזה אינו מעבד משתלם במיוחד לאור מחירו עבור מערכות משחקים.

פורסם
  • מחבר

המקרה שלי הוא לא מקרה רגיל.

אני מתכנן לקנות את הלפטופ הזה:

Dell Inspiron N5030 T4500 GMA 4500MHD

בהנחה די גבוהה מהיבואן(קשרים)

וזה התקציב שלי

המטרה שלי היא להשתמש בו בשביל גיימינג כבד..

וזה על ידי שימוש בכרטיס מסך GeFofrce GTX 550 Ti 1GB GDDR5 למחשבים נייחים בעזרת קופסת ה ViDock 4

בחרתי את הלפטופ הזה מהסיבות הבאות:

*יש לו את החיבור הנדרש בשביל ה ViDock 4

*יש בו את מה שנדרש בשביל לשחק עם הכרטיס מסך החיצוני על מסך הלפטופ עצמו(קרא כאן: http://forum.notebookreview.com/gaming-software-graphics-cards/418851-egpu-experiences.html#post5324240

בשאלות יש שאלה ששואלים מה נדרש בשביל לשחק במסך הלפטופ)

המעבד יספיק לזה?

שאלתי בדף הפייסבוק של המומחים על המוצר הזה כל מני שאלות ואמרו לי שאני אעבד את הביצועים אבל בצורה זניחה אם אני אתקין את ה Optimus Driver של NVIDIA וזה פתרון לכרטיסי המסך של NVIDIA

זה אפילו כתוב גם בדף השאלות ותשובות שהבאתי..

יש שם הכל. זה מידע עצום

פורסם

כשזה נוגע למחשבים ניידים הסיפור יותר מורכב. אולי כדאי שתתייעץ בפורום מחשבים ניידים (אם תרצה אעביר את הדיון שלם).

אני לא ממש יודע באיזה רזולוציה אתה מתכוון לשחק, אני אפילו לא ממש יודע מה זה ViDock, אז קשה לי לתת לך תשובה.

בעקרון ה-Core i3 עדיף, אבל אני לא יודע לענות אם בתצורה הנ"ל יש לזה משמעות כל כך גדולה.

פורסם
  • מחבר

לא משנה

כנראה שאין לזה מקום בארץ

כבר התרגלתי לשאול ב answers.yahoo.com ובכל מני אתרים בחול

ומשם אני יודע את כל מה שאני יודע כרגע.

תודה בכל זאת

פורסם

אים אתה שואל מין הסתם אתה לא יודע, ממה שהסבירו לך כאן ההבדל הוא זניח.

אני אישית לא שמעתי על מחשב נייד עים C2D ואים כן הוא כנראה ישן.

מחשבים ניידים הם פחות טובים למשחקים מכיוון שצריך להיתחשב בצריכת חשמל ועוד,

וגם אים תמצא מחשב כזה תצטרך להוציא עליו הרבה כסף.

פורסם

הועבר לפורום מחשבים ניידים, אולי שם יוכלו לעזור לך יותר.

פורסם
  • מחבר

אני לא חושב שיוכלו לעזור לי

לא נראה לי שהמצב שאני מתאר מוכר בכלל

וגם לא תיארתי אותו מספיק..

אם אני אתאר את המצב אז אני אשאל שאלות שבכלל לא יבינו על מה אני מדבר בכלל(כי כל הדברים לא מוכרים פה)

אז התושבות שאני אקבל פה לא יעזרו לי

בכל מקרה בחרתי את הלפטופ הזה כי הוא יתמוך ב Optimus (משהו אצל ה ViDock 4 שמאפשר לשחק במסך הלפטופ עצמו עם הכרטיס מסך של המחשב הנייח במקום לשחק במסך אחר)

פשוט רק רק לגבי עניין המעבד אני לא סגור

פורסם

אתה צודק, אנחנו לא נוכל לעזור לך. :nixweiss:

לנעול את הדיון?

פורסם
  • מחבר

כן

אני כבר שואל בפורמים של חול

ודי עוזרים לי שם אז אפשר לנעול

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים