עבור לתוכן

קצת לא קשור , כיסוי זכוכית עם מגב המופעל על ידי המחשב

Featured Replies

פורסם

אני צריך לבנות תיבה\ קופסא שחלקה העליון יהיה זכוכית (על מנת לצלם מה שהולך בפנים ) והבעיה העיקרית היא הצטברות מים מהצד הפנימי של הזכוכית

חשבתי לבנות וישר בצד הפנימי אבל ניראה לי שזה רעיון רע , חבר סיפר לי על מגב מגנטי שבעצם קשור ליחידה חיצונית שאפשר להזיז וככה להניע אותה

השאלה היא אם אפשר לחבר את זה לבוכנה\ או מנוע שתוכל להיות מופעלת על ידי פקודה ממחשב ?

ואם כן מה אני בעצם צריך כדי לבנות את זה ?

ולמי שמעוניין לדעת מדובר על פרוייקט צילום timelapse של צמחים צומחים בתוך תא לחות.

אשמח לשמוע רעיונות

פורסם

יכול להיות שאני מדבר שטויות, אבל למה שלא תתקע בתוך הקופסא איזשהו מוצר סופג לחות, ותחליף אותו כל כמה ימים וזהו?

פורסם

אם החלון נטוי ויש אליו ציפוי דוחה מים, הוא אמור לתת לטיפות לגלוש וליפול ממנו. אתה יכול "לשטוף" אותו אם הוא מתכסה אם אדים

אם החלון (הזכוכית עצמה) חם יותר מהאוויר בתוך הקופסה הוא לא יאסוף מים. אתה יכול לעשות חלון כפול ולחמם אם חוט חימום בהספק נמוך ביניהם

פורסם
  • מחבר

חשוב לשמור על לחות של 100 אחוז בפנים אז מוצר סופג לחות פחות טוב פה

מבחינת הטיה, ניסינו את זה וזה לא עבד כל כך טוב עדיין הייתה הצטברות של רטיבות גם ששמנו כל מיני חומרים דוחי מים

התמונות יצאו באיכות נמוכה ...

לכן פתרון של המגב עלה ... אבל הוא בעייתי קצת מכנית

פורסם

אפשר לבנות מנגנון כמו שאתה מבקש עם לוח פיתוח ומנוע כלשהו

למשל ארדואינו עם מנוע סרבו שמחובר למגב, ובהחלט ניתן לשלוט על העניין ממחשב.

צריך קצת ידע באלקטרוניקה ותכנות, אבל בכל אופן פרוייקט כזה נשמע לי די אוברקיל עבור המטרה שהוא אמור לשרת

(אגב, בשבועות הקרובים יעלה מדריך עברי ומצויין לאתר בנוגע ללוחות פיתוח וחומרה פתוחה)

חייב להיות פתרון פשוט יותר.

(אלא אם כן יש לכם זמן וידע ורצון לבנות כזה דבר, ואז אני אומר לכו על זה - זה כיף ולומדים מזה גם על הדרך)

מה לגבי 2 לוחות זכוכית עם חוט שמחמם אותם כפי שהוצע כבר ע"י 11010010110?

פורסם
  • מחבר

חימום הוא לא אופציה מכיוון שצריך לשמור על סביבה מבוקרת טמפרטורה ועליה בטמפרטורה עשויה להשפיע על הרפרודוסביליות של הסרטים.

האופציות שעומדות לפנינו הן או מגב - שבוא באמת קצת אוברקיל

או עבודה עם מיסטר שעושה אדים וגם אותו נצטרך לחבר לקוצב נשלט.

הפתרון של המגב פותר לנו את הבעיות הטכניות לחלוטין הבוס אפילו מוכן לשלם למישהו לבנות לנו כזה.

אני חשבתי שאולי אני אוכל למצוא איזה מגבready made של נניח פנסים של אוטו או וואטאבר עם מנוע ובאמת לחבר אותו לכרטיס שליטה שמחובר למחשב

זה הגיוני ? כמה צריך לעלות פיתוח של כרטיסון כזה עם ממשק ? בהנחה שיש לי מגב ready made

פורסם

אני לא הבנתי למה צריך עליו שליטה ממחשב.

לא מספיק סוויצ' מאחורי החלון שמפעיל ומכבה אותו (ובוחר מהירות) ?

פורסם
  • מחבר

זה בהחלט אפשרי , אבל הרעיון הוא שהמגב יעבוד ממש לפני צילום תמונה

ככה ששליטה מהמחשב מאפשר למשתמש להתאים את תדירות הפעולה לפי קצב הירי של המצלמה.

תכלס אפשר לעבוד עם קוצב לא ממוחשב , אני פשוט מנסה לבנות מערכת שתעבוד גם שאני אעזוב שם (: וככל שיהיה יותר פשוט ונשלט מחשב ככה הסיכוי שזה יוטמע טוב גדול יותר

פורסם

יש אפשרות נוספת ללא וישר

החלון הנטוי והציפוי לא עובדים אם הטיפות קטנות מדיי והמשקל שלהם לא מספיק כדיי שהטיפות יגלשו

אם אתה שם לייד החלון מתז ששוטף את החלון, אחריי השטיפה החלון יהיה אם כמות קטנה של טיפות ודיי שקוף

פורסם
  • מחבר

זה רעיון לא רע . אבל גם פה אני צריך קוצב

פורסם

ברז אוטומטי + ממסר + יציאה מהמחשב

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים