פורסם 2011 ביולי 814 שנים אני צריך לבנות תיבה\ קופסא שחלקה העליון יהיה זכוכית (על מנת לצלם מה שהולך בפנים ) והבעיה העיקרית היא הצטברות מים מהצד הפנימי של הזכוכית חשבתי לבנות וישר בצד הפנימי אבל ניראה לי שזה רעיון רע , חבר סיפר לי על מגב מגנטי שבעצם קשור ליחידה חיצונית שאפשר להזיז וככה להניע אותההשאלה היא אם אפשר לחבר את זה לבוכנה\ או מנוע שתוכל להיות מופעלת על ידי פקודה ממחשב ?ואם כן מה אני בעצם צריך כדי לבנות את זה ?ולמי שמעוניין לדעת מדובר על פרוייקט צילום timelapse של צמחים צומחים בתוך תא לחות.אשמח לשמוע רעיונות
פורסם 2011 ביולי 814 שנים יכול להיות שאני מדבר שטויות, אבל למה שלא תתקע בתוך הקופסא איזשהו מוצר סופג לחות, ותחליף אותו כל כמה ימים וזהו?
פורסם 2011 ביולי 814 שנים אם החלון נטוי ויש אליו ציפוי דוחה מים, הוא אמור לתת לטיפות לגלוש וליפול ממנו. אתה יכול "לשטוף" אותו אם הוא מתכסה אם אדיםאם החלון (הזכוכית עצמה) חם יותר מהאוויר בתוך הקופסה הוא לא יאסוף מים. אתה יכול לעשות חלון כפול ולחמם אם חוט חימום בהספק נמוך ביניהם
פורסם 2011 ביולי 914 שנים מחבר חשוב לשמור על לחות של 100 אחוז בפנים אז מוצר סופג לחות פחות טוב פה מבחינת הטיה, ניסינו את זה וזה לא עבד כל כך טוב עדיין הייתה הצטברות של רטיבות גם ששמנו כל מיני חומרים דוחי מים התמונות יצאו באיכות נמוכה ...לכן פתרון של המגב עלה ... אבל הוא בעייתי קצת מכנית
פורסם 2011 ביולי 914 שנים יש מגבים מתאימים לכל צורה וגודל.http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/5/53/Pfannenstiel_-_ZSG-Werft_Wollishofen_2011-04-06_14-16-24.JPG
פורסם 2011 ביולי 914 שנים אפשר לבנות מנגנון כמו שאתה מבקש עם לוח פיתוח ומנוע כלשהו למשל ארדואינו עם מנוע סרבו שמחובר למגב, ובהחלט ניתן לשלוט על העניין ממחשב.צריך קצת ידע באלקטרוניקה ותכנות, אבל בכל אופן פרוייקט כזה נשמע לי די אוברקיל עבור המטרה שהוא אמור לשרת(אגב, בשבועות הקרובים יעלה מדריך עברי ומצויין לאתר בנוגע ללוחות פיתוח וחומרה פתוחה)חייב להיות פתרון פשוט יותר.(אלא אם כן יש לכם זמן וידע ורצון לבנות כזה דבר, ואז אני אומר לכו על זה - זה כיף ולומדים מזה גם על הדרך)מה לגבי 2 לוחות זכוכית עם חוט שמחמם אותם כפי שהוצע כבר ע"י 11010010110?
פורסם 2011 ביולי 914 שנים מחבר חימום הוא לא אופציה מכיוון שצריך לשמור על סביבה מבוקרת טמפרטורה ועליה בטמפרטורה עשויה להשפיע על הרפרודוסביליות של הסרטים. האופציות שעומדות לפנינו הן או מגב - שבוא באמת קצת אוברקיל או עבודה עם מיסטר שעושה אדים וגם אותו נצטרך לחבר לקוצב נשלט.הפתרון של המגב פותר לנו את הבעיות הטכניות לחלוטין הבוס אפילו מוכן לשלם למישהו לבנות לנו כזה.אני חשבתי שאולי אני אוכל למצוא איזה מגבready made של נניח פנסים של אוטו או וואטאבר עם מנוע ובאמת לחבר אותו לכרטיס שליטה שמחובר למחשבזה הגיוני ? כמה צריך לעלות פיתוח של כרטיסון כזה עם ממשק ? בהנחה שיש לי מגב ready made
פורסם 2011 ביולי 914 שנים אני לא הבנתי למה צריך עליו שליטה ממחשב.לא מספיק סוויצ' מאחורי החלון שמפעיל ומכבה אותו (ובוחר מהירות) ?
פורסם 2011 ביולי 914 שנים מחבר זה בהחלט אפשרי , אבל הרעיון הוא שהמגב יעבוד ממש לפני צילום תמונה ככה ששליטה מהמחשב מאפשר למשתמש להתאים את תדירות הפעולה לפי קצב הירי של המצלמה. תכלס אפשר לעבוד עם קוצב לא ממוחשב , אני פשוט מנסה לבנות מערכת שתעבוד גם שאני אעזוב שם (: וככל שיהיה יותר פשוט ונשלט מחשב ככה הסיכוי שזה יוטמע טוב גדול יותר
פורסם 2011 ביולי 914 שנים יש אפשרות נוספת ללא וישרהחלון הנטוי והציפוי לא עובדים אם הטיפות קטנות מדיי והמשקל שלהם לא מספיק כדיי שהטיפות יגלשואם אתה שם לייד החלון מתז ששוטף את החלון, אחריי השטיפה החלון יהיה אם כמות קטנה של טיפות ודיי שקוף
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.