עבור לתוכן

צריך הסבר על הנדסת תעשייה וניהול

Featured Replies

פורסם

תזכור גם שלימודי הנדסה הם קשים מאוד ומאתגרים, תצטרך הרבה זמן פנוי

פורסם

לא צריך להגזים. :).

פורסם
  • מחבר

טוב, אז בכל מקרה אני אקח קורסים באו"פ, גם אם (במיוחד אם) אני אחליט לעבור לאונ' ת''א או טכניון . בגלל אפיק מעבר כמובן. גם פחות כאבי ראש וגם יותר חסכוני.

אגב, קראתי הרבה דעות באינטרנט שטכניון לא מומלץ מבחינת הנדסת תעשייה וניהול.

אבל זה לא משנה, ת''א יותר קרוב לי אז אם אני אחליט על מוסד אחר מאו"פ זה יהיה ת''א. השארתי בינתיים פרטים בת''א, צריכים לחזור אליי (ייעוץ טלפוני בחינם, איזה נחמד מצידם..)

מה שאני לא מבין, אם אני בוחר להתמחות במערכות מידע, הרי שאני בעצם מהנדס תכנה ? או שאני מנהל פרוייקטים בנושא תכנה?

כי אם זה פשוט תכנות, אז כנראה שקיימת עדיפות ליוצאי פקולטות מדמ"ח, ועדיף ללכת לשם.

אילו בכלל התמחויות יש בתעשייה וניהול? הבנתי שזה תחום ממש רחב, ובוגר פקולטה זו יכול גם להיות מנהל מחסן,כלומר יותר בכיוון לוגיסטי.

פורסם

אני לא יודע איפה קראת שהטכניון לא מומלץ :o

מבחינת הלימודים בטח שיש מקומות קלים יותר ללמוד תעו"נ כמו ב"ש וחלק מהמכללות, אבל עדיין, תעודה של הטכניון זו תעודה של הטכניון. לפחות בתחילת הדרך.

הנדסת מערכות מידע זה לא הנדסת תוכנה. יש הבדל גדול בין אפיון של מערכת מידע לתכנות של מערכת מידע ולתכנות של קוד בכלל. בד"כ למשרה של מערכות מידע תהיה עדיפות של מהנדס מערכות מידע על מהנדס תעו"נ או מהנדס תוכנה (כמובן תלוי גם בניסיון).

אילו התמחויות? לא יודע היום. תבדוק בתוכניות הלימודים. בד"כ צריך לבחור יותר מאחת. אני מניח שאם זה התחומים הקלסיים אז יש בתפעול, תכן, ניהול, מערכות מידע וכדו'....

פורסם

מה שאני לא מבין, אם אני בוחר להתמחות במערכות מידע, הרי שאני בעצם מהנדס תכנה ? או שאני מנהל פרוייקטים בנושא תכנה?

כי אם זה פשוט תכנות, אז כנראה שקיימת עדיפות ליוצאי פקולטות מדמ"ח, ועדיף ללכת לשם.

אילו בכלל התמחויות יש בתעשייה וניהול? הבנתי שזה תחום ממש רחב, ובוגר פקולטה זו יכול גם להיות מנהל מחסן,כלומר יותר בכיוון לוגיסטי.

אתה צריך להפריד בין תואר בהנדסת מערכות מידע לבין תואר בהנדסת תעשיה וניהול. אלו שני תחומים שונים, שאמנם קשורים זה בזה, אבל (על הנייר) תוכניות הלימוד, התואר הסופי והמקצוע - שונים.

אני לומד הנדסת תעשיה וניהול בטכניון, אז אני יכול להגיד לך שבהנדסת תעשיה וניהול יש שתי התמחויות עיקריות - הנדסת מערכות מידע עסקיות (שוב, זו התמחות של תעשיה וניהול, זה לא קשור לתואר בהנדסת מערכות מידע) והנדסת מערכות ייצור ושירות.

ההבדל בין שני התחומים האלו מובהק - הנדסת מערכות ייצור ושירות נותנת יותר דגש לתחומים של חקר ביצועים, אופטימיזציה, תקינה וכו'. ההתמחות השניה, מערכות מידע עסקיות, עוסקת יותר במערכות מידע אבל לא ברמה של מדעי המחשב אלא יותר ברמה היישומית (לתכנת מערכת מבוזרת בג'אווה, למשל). מצד שני, נחשפים להרבה תחומים שונים של עולם מערכות המידע - החל מאפיון וניתוח, דרך יישום תורת המשחקים במכרזים באינטרנט וכלה ב-BI וכריית נתונים. כמובן שעדיין מדובר בתעשיה וניהול, לכן חצי מהתואר מוקדש למקצועות יסוד בתחום זה (הרבה מאוד הסתברות וסטטיסטיקה, חקר ביצועים וכו').

אתה מוזמן להסתכל על הקטלוג של תעו"ן בטכניון, זה ייתן לך מושג קצת יותר טוב מה לומדים בתכלס:

http://ug.technion.ac.il/Catalog/Catalog-2010/Catalog-Pdf/143-152%20industrial%20eng.pdf

פורסם
  • מחבר

מה צריך לעשות מהנדס תעשייה וניהול כדי להתמקצע למהנדס מערכות מידע? להשלים קורסים, או שמבחינת ידע יש לו את הידע הדרוש כדי לעבוד במשרה של מהנדס מערכות מידע?

אני לא יודע אם קראת את מה שכתבתי לפני כן, אבל בתור בן אדם שכבר מבין היטב,או לפחות טוב יותר את מהות התואר , אתה יכול להמליץ על זה לי, בן אדם שמתלבט בין הנדסה לכלכלה , ויותר לכיוון אפילו של תכנה לכלכלה (שונא דברים מסויימים בחשמל כמו תקשורת ותקבילית...) על הנדסת תעשייה וניהול או מערכות מידע ספציפית?

אני לא יודע אם להירשם עכשיו לסמסטר הבא באו"פ להמשיך את הכלכלה וניהול... כי חוץ ממבוא לכלכלה ודברים כאלה אין יותר קורסים לדעתי משותפים לשני המקצועות, אז מפה אני כבר חייב לבחור כיוון מסויים. קשה... :-\

פורסם

מה הכוונה "להתמקצע"? בשביל לקבל תואר בהנדסת מערכות מידע, צריך להשלים את כל הקורסים הדרושים לשם כך - שרובם קורסים של מדעי המחשב ולא של תעשיה וניהול (בטכניון זה מסלול משותף לשתי הפקולטות, אני לא יודע איך זה במוסדות אחרים).

בשביל לעבוד בתפקיד של מהנדס מערכות מידע צריך להכיר את התחום שאותו תפקיד אחראי עליו. בעולם האמיתי, הקווים בין הנדסת מערכות מידע לבין הנדסת תעשיה וניהול בהתמחות של מערכות ידע מצד אחד, ובין הנדסת מערכות מידע למדעי המחשב מצד שני, הם מאוד מאוד מטושטשים.

אני למשל עובד באינטל בתחום ה-IT (שו"ב של כל סביבת ה-Design של אינטל בעולם). יחד איתי עובדים הרבה מאוד סטודנטים להנדסת תעשיה וניהול, אבל עובדים גם סטודנטים להנדסת תוכנה וגם סטודנטים להנדסת מערכות מידע. מצד שני, אני גם מכיר סטודנטים להנדסת מערכות מידע שעובדים בתפקידי פיתוח נטו - כל אחד לוקח את זה לכיוון שהוא מעדיף.

אז מן הסתם מהנדס תעשיה וניהול לא יוכל להחליף מהנדס מערכות מידע שעוסק בפיתוח, אבל הוא יכול להחליף מהנדס מערכות מידע שעוסק ב-IT למשל (ולהיפך). רק שתבין עד כמה התחום הזה לא שחור ולבן, מנהל הקבוצה הנוכחי שלי הוא בעל תואר של מערכות מידע מהטכניון (הוא התחיל את הקריירה בתפקיד פיתוח בחברה אחרת ועבר לאחר מכן לאינטל). מנהל הקבוצה הקודם הוא בעל תואר של הנדסת תעשיה וניהול מאוניברסיטת בן גוריון - התארים האקדמיים שונים, אבל התפקיד הוא בדיוק אותו תפקיד.

אני לא יודע אם קראת את מה שכתבתי לפני כן, אבל בתור בן אדם שכבר מבין היטב,או לפחות טוב יותר את מהות התואר , אתה יכול להמליץ על זה לי, בן אדם שמתלבט בין הנדסה לכלכלה , ויותר לכיוון אפילו של תכנה לכלכלה (שונא דברים מסויימים בחשמל כמו תקשורת ותקבילית...) על הנדסת תעשייה וניהול או מערכות מידע ספציפית?

תראה, תואר במערכות מידע בטכניון הוא (בגדול) תואר שמשלב מדעי המחשב והנדסת תעשיה וניהול "קלאסית", כלומר מצד אחד לומדים מערכות הפעלה, קומבינטוריקה ואלגוריתמים ומצד שני לומדים ניהול שרשראות אספקה, מודלים בחקר ביצועים וכו'. תואר בהנדסת תעשיה וניהול בהתמחות של מערכות ידע מעצם טבעו מבוסס הרבה יותר על קורסים של תעשיה וניהול אבל נוגע קצת במדעי המחשב - (למשל לומדים לתכנת ב-C++ ובג'אווה, לומדים קצת איך בנויה מערכת הפעלה, לומדים אלגוריתמים ומבני נתונים וכו'). זה פשוט תלוי לאיזה כיוון אתה נוטה יותר. שמתי לך לינק בעמוד הקודם לסילבוס של תעשיה וניהול שמכיל בתוכו גם את הסילבוס של הנדסת מערכות מידע, אני מציע שתעבור עליו.

אני לא יודע אם להירשם עכשיו לסמסטר הבא באו"פ להמשיך את הכלכלה וניהול... כי חוץ ממבוא לכלכלה ודברים כאלה אין יותר קורסים לדעתי משותפים לשני המקצועות, אז מפה אני כבר חייב לבחור כיוון מסויים. קשה... undecided.gif

אני מציע שתברר מה התנאים של אפיק המעבר מהפתוחה לטכניון ובאילו קורסים בדיוק יכירו לך.

פורסם

רק אל תבנה על זה שאחרי תואר בתעשיה וניהול תהיה מתכנת בהייטק

לפני כמה ימים הייתי במבחן בחברת הייטק לתפקיד פיתוח (לי יש תואר במדעי המחשב)

והיו שמה אנשים עם תואר בתעשיה וניהול ומערכות מידע,הרמה של החברה שלמדו

תעשיה וניהול (משיחות אחרי המבחן וכו...) לא הייתה כל כך טובה היו הרבה שאלות

שהם לא ידעו מה לענות,אם הכיוון שלך זה תכנות והייטק תלמד תואר במדעי המחשב או הנדסת תוכנה

פורסם

אני רוצה להוסיף שגם אחרי תואר במדעי המחשב רוב האנשים לא יודעים לתכנת. הסיבה היא לא שהם לא מוכשרים חס וחלילה, אלא שפשוט לא מלמדים במדמ"ח לתכנת... לומדים רקע תאורטי ומתמטי נרחב שלדעתי קשה להיות מתכנת טוב בלעדיו אבל לתכנת ממש לומדים בעיקר מנסיון. לכן מאוד תלוי אילו קורסים עשית מכיוון שיש קורסים מסוימים שמטלות הבית בהן כוללות המון תכנות (בסגנון נניח גרפיקה ממוחשבת) וישנם קורסים שהמטלות בהן הן מתמטיות טהורות (בד"כ קורסים שקשורים לאלגוריתמים).

אם אתה רוצה להיות מקצועי בתכנות בלי קשר לאיזה תואר אתה עושה הייתי ממליץ לך לנסות לעבוד בבית על איזה פרוייקט או לנסות להצטרף לפרוייקט קוד פתוח כלשהו ברשת, זה גם נותן הרבה נסיון וגם נראה טוב בקו"ח :)

פורסם

לפי מיטב ידיעתי, השאלות שיש במבחנים למשרות פיתוח תוכנה הן ממש לא בהכרח שאלות על "תכנות", אלא שאלות על...מדעי המחשב (גם וגם).

פורסם

נכון, הייתי בהרבה ראיונות עבודה ורק במקום אחד היו הזויים מספיק כדי לשאול שאלות שקשורות לסינטקס.

אבל בלי קשר, דיברתי על לדעת לתכנת ולא על להכין את עצמך לראיון עבודה שזה בהחלט מצריך הבנת התאוריה.

פורסם
  • מחבר

קיבלתי היום שיחה מת''א,יש להם הרי את השירות של הייעוץ טלפוני. למרבה הפלא, היא המליצה לי דווקא לסיים תעשייה וניהול באונ' הפתוחה.

אמרתי לה שאני עומד לסיים את ההנדסאי ואני לומד כלכלה בפתוחה. האופציה שהיא הציעה היא תעשייה וניהול בפתוחה, ולבחור התמחות במערכות מידע.

אמרה גם שאם אני רוצה לת''א דווקא, אז אם נגיד עשיתי את כל הקורסים לאפיק מעבר מהפתוחה לת''א, יש לי שנה להחליט אם אני רוצה לעבור. אחרי זה אין יותר אפשרות לעשות אפיק מעבר ואני אצטרך פסיכומטרי ומה לא. ברור ששנה זה מעט מדי, למרות שתלוי מאוד באיזה שלב במהלך השירות אני אסיים את הקורסים שצריך לאפיק מעבר.

ונראה לי אם תיהיה לי אפשרות לסיים את רוב התואר בפתוחה עד הקבע לפחות, זה עדיף על להתחיל לימודים אחרי הצבא. במקום ללמוד אחרי הצבא אני אוכל כבר לצבור ניסיון , אולי לא עם משכורות גבוהות אבל זה כבר עניין פחות משמעותי ,בשלב הזה לפחות.

אגב, שאלה ללומדים בטכניון. המצב באמת כל כך נורא עם המרצים שם? ראיתי הרבה תלונות על זה בנוגע לטכניון ברשת...במיוחד כשזה מגיע לתעשייה וניהול.

אני מתחבר לתכנה ושפות תיאור חומרה (אני עושה את הפרוייקט שלי בזה) ,אבל לתיאור חומרה אני צריך הנדסת אלקטרוניקה. ואחרי שלמדתי הנדסאי הגעתי למסקנה שאני לא רוצה הנדסת חשמל.

זה משאיר תכנה, כלכלה וניהול. נשמע לי שלהיות מתכנת די משעמם, בגלל זה גם חשבתי פעם לקחת את זה ביחד עם ניהול שתיהיה לי אפשרות אולי לנהל פרוייקטים, או פשוט לעשות משהו מעבר לתכנות נטו. אני רוצה לשלב גם כלכלה בעבודה שלי, וגם אפשרות לתפקידים שמצריכים קבלת החלטות אסטרטגיות וניהוליות.

אחרי כל ההסברים שלכם לגבי המקצוע והעזרה, נראה לי שזו האופציה(תעשייה וניהול) הכי טובה בשבילי.

אגב, קשה למצוא עבודה כסטודנט לתעשייה וניהול? בשנה השנייה/שלישית כבר אפשר למצוא משהו? לא בשביל הכסף אפילו אלא יותר בשביל הניסיון.

פורסם
אגב, שאלה ללומדים בטכניון. המצב באמת כל כך נורא עם המרצים שם? ראיתי הרבה תלונות על זה בנוגע לטכניון ברשת...במיוחד כשזה מגיע לתעשייה וניהול.

יש מרצים גרועים בכל פקולטה ובכל אוניברסיטה. אני לא חושב שתעשיה וניהול יוצאת דופן במובן הזה - יש מרצים טובים מאוד, יש מרצים בינוניים ויש מרצים גרועים, כמו בכל פקולטה אחרת.

אגב, קשה למצוא עבודה כסטודנט לתעשייה וניהול? בשנה השנייה/שלישית כבר אפשר למצוא משהו? לא בשביל הכסף אפילו אלא יותר בשביל הניסיון.

לדעתי (לא עשיתי סקר אז זה בערבון מוגבל) רוב המחזור שלי (ואני מסיים שנה שלישית) כבר עובד.

לגבי הפתוחה - קח בחשבון שקשה מאוד לסיים שם תואר, בגלל אופי המסגרת (או החוסר במסגרת שכזו). בערך 7.5% ממי שמתחיל ללמוד באוניברסיטה הפתוחה גם מצליח לסיים שם את התואר. כמובן שהעובדה שרבים משתמשים באוניברסיטה הזו כאפיק מעבר, או סתם כדי לקחת קורסים בודדים, משפיעה על אחוז הבוגרים אבל עדיין מדובר באחוזים נמוכים משמעותית מכל אוניברסיטה אחרת.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים