פורסם 2011 ביולי 714 שנים אהלן.. אני חדש בתחום אני לא מבין ממש חחרכשתי את הלדים האלו,כמובן שהם עדיין לא הגיעו.. לאיזה חיבור זה מתחבר ? זה אכן מתחבר לחיבור הזה ?תודה רבה לעוזרים.
פורסם 2011 ביולי 714 שנים מחבר אה מצטער זה צינזר.http://up352.s i z.co.il/up1/zd2mazljozzm.pngתמחק רווחים.
פורסם 2011 ביולי 814 שנים זה יכנס בתוך זה ? תצטרך להלחים. החיבור הזה נקרא MOLEX . למיטב זכרוני כרגע , הצהוב זה 12V והאדום 5V ושחור זה אדמה. תצטרך נגד לכל LED לפי הזרם שלה ( תלוי בצבע, תשמור טבלה מדף הרשימה) . http://led.linear1.org/1led.wiz את כל זה מבררים לפני . מה אתה עושה עם 100 לדים ?! שלח לי 3 לבנים (:
פורסם 2011 ביולי 814 שנים מחבר לפי מה שהבנתי הלדים הם בערך 2V, זה אומר שאני צריך לחבר לאדום במולקס ? לא הבנתי מה הכוונה ב"אדמה"חח היו 100 לדים ב17 שקל , זרמתי
פורסם 2011 ביולי 814 שנים אתה יכול להתחבר או לאדום או לצהוב, האדמה היא מהחוט השחור, שים לב שאתה גם צריך נגד מתאים.
פורסם 2011 ביולי 814 שנים במולקס (החיבור) יש 4 חוטים - צהוב 12V, אדום 5V, שחור אדמה כלומר 0Vאתה בוחר איזה מהם לקחת בתור + ואיזה בתור - לפי המתח שאתה רוצה לקבל, המתח הוא המתח של אחד פחות המתח של השני :אם אתה מחבר צהוב + ושחור - אתה מקבל 12 Vאם אתה מחבר אדום + ושחור - אתה מקבל 5 Vאם אתה מחבר צהוב + ואדום - אתה מקבל 7 Vללד יש נתונים של זרם mA ומתח V. אם אתה מחבר ללד מתח הוא או לא נדלק בכלל, או נדלק ונשרף. אתה לא יכול לחבר מתח ללד (כשה שמספיק כדיי להדליק את הלד) בלי לשרוף אותו, כי הלד לא יכול לשלוט בזרם של עצמו הוא פשוט יקח זרם ענקי ויישרףכדיי לשלוט בזרם שמים נגד - רכיב אלקטרוני שמגביל את הזרם. כשהנגד שולט בזרם של הלד ניתן להדליק את הלד במתח _וגם בזרם_ הנכוןכדיי למצוא איזה נגד אתה צריך + ציור איך לחבר תיכנס לאתר http://led.linear1.org/led.wiz . כדיי למנוע בעיה בחישוב תן מתח קצת יותר נמוך למשל במקום 12 V תכתוב 11.99 Vאני ממליץ לשים בזרם (בחישוב באתר) שיהיה 10 mA ולא 20 (שכתוב ללדים), זה חלש יותר אבל נותן אורך חיים ארוך ללדים
פורסם 2011 ביולי 814 שנים מחבר אוקיי, אני עוד לא קבלתי את הלדים כי הזמנתי רק שלשום, אבל בלדים עצמם.. מה הדרך לקבוע מה הזרם שאני רוצה ?בחיים לא התעסקתי בזה..
פורסם 2011 ביולי 814 שנים נניח הדגם שקנית הוא 5mm ultra bright ירוקלדגם הזה כתוב בטבלה :V 3.0 - 3.4I (mA) 20כלומר מתח 3 V וזרם 20 mA. המתח הוא 3V בכל מקרה (הוא תלוי בסוג של הלד), הזרם ניתן לשים פחות כדיי שהלד יהיה חלש יותר ויחזיק יותר זמן (ב 20 mA זה המקסימום, הלד יכול להיהרס אחריי כמה זמן בזרם כזה). אני ממליץ לשים 10 mA, ואם אתה רוצה יותר אור תשים יותר לדיםנניח אתה רוצה לחבר 20 לדים כאלה במקום אחד (ביחד כך שניתן לחבר אותם אחד לשני בקלות). לכמות גדולה של לדים אני ממליץ לחבר מתח 12 Vבאתר של החישוב לדים תכתוב :source voltage - המתח של הספק. כדיי למנוע בעיית חישוב באתר תכתוב כאן 11.99 במקום 12 (או אם אתה רוצה לחבר ל 5 V אז תכתוב 4.99 וכו)diode forward voltage - המתח של הלד 3Vdiode forward current (mA) - הזרם של הלד 10 mAnumber of leds - כמה לדים אתה רוצה לחבר 20
פורסם 2011 ביולי 814 שנים מחבר אבל אני לא הבנתי. אני מחבר את הלדים למולקס, ואז איך אני קובע את הזרם ?
פורסם 2011 ביולי 914 שנים אתה מחבר ביחד את כל הלדים והנגדים לפי התמונה שהאתר נותן (אם נגדים בגודל הנכון), ואז מחבר את כל המערכת הזאת למולקסלמשל : 20 לדים ירוקים ב 10 mA, שהחלטנו לחבר ל 12 V[attachment deleted by admin]
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.