עבור לתוכן

לאיזה חיבור זה מתאים ?

Featured Replies

פורסם

אהלן.. אני חדש בתחום אני לא מבין ממש חח

רכשתי את הלדים האלו,

כמובן שהם עדיין לא הגיעו.. לאיזה חיבור זה מתחבר ? זה אכן מתחבר לחיבור הזה ?

תודה רבה לעוזרים.

פורסם
  • מחבר

אה מצטער זה צינזר.

http://up352.s i z.co.il/up1/zd2mazljozzm.png

תמחק רווחים.

פורסם

זה יכנס בתוך זה ? תצטרך להלחים.

החיבור הזה נקרא MOLEX . למיטב זכרוני כרגע , הצהוב זה 12V והאדום 5V ושחור זה אדמה.

תצטרך נגד לכל LED לפי הזרם שלה ( תלוי בצבע, תשמור טבלה מדף הרשימה) .

http://led.linear1.org/1led.wiz

את כל זה מבררים לפני .

מה אתה עושה עם 100 לדים ?! שלח לי 3 לבנים (:

פורסם
  • מחבר

לפי מה שהבנתי הלדים הם בערך 2V, זה אומר שאני צריך לחבר לאדום במולקס ? לא הבנתי מה הכוונה ב"אדמה"

חח היו 100 לדים ב17 שקל , זרמתי

פורסם

אתה יכול להתחבר או לאדום או לצהוב, האדמה היא מהחוט השחור, שים לב שאתה גם צריך נגד מתאים.

פורסם
  • מחבר

מה הוא "נגד מתאים" ?

חדש בתחום.. לא מבין ממש

פורסם

במולקס (החיבור) יש 4 חוטים - צהוב 12V, אדום 5V, שחור אדמה כלומר 0V

אתה בוחר איזה מהם לקחת בתור + ואיזה בתור - לפי המתח שאתה רוצה לקבל, המתח הוא המתח של אחד פחות המתח של השני :

אם אתה מחבר צהוב + ושחור - אתה מקבל 12 V

אם אתה מחבר אדום + ושחור - אתה מקבל 5 V

אם אתה מחבר צהוב + ואדום - אתה מקבל 7 V

ללד יש נתונים של זרם mA ומתח V. אם אתה מחבר ללד מתח הוא או לא נדלק בכלל, או נדלק ונשרף. אתה לא יכול לחבר מתח ללד (כשה שמספיק כדיי להדליק את הלד) בלי לשרוף אותו, כי הלד לא יכול לשלוט בזרם של עצמו הוא פשוט יקח זרם ענקי ויישרף

כדיי לשלוט בזרם שמים נגד - רכיב אלקטרוני שמגביל את הזרם. כשהנגד שולט בזרם של הלד ניתן להדליק את הלד במתח _וגם בזרם_ הנכון

כדיי למצוא איזה נגד אתה צריך + ציור איך לחבר תיכנס לאתר http://led.linear1.org/led.wiz . כדיי למנוע בעיה בחישוב תן מתח קצת יותר נמוך למשל במקום 12 V תכתוב 11.99 V

אני ממליץ לשים בזרם (בחישוב באתר) שיהיה 10 mA ולא 20 (שכתוב ללדים), זה חלש יותר אבל נותן אורך חיים ארוך ללדים

פורסם
  • מחבר

אוקיי, אני עוד לא קבלתי את הלדים כי הזמנתי רק שלשום, אבל בלדים עצמם.. מה הדרך לקבוע מה הזרם שאני רוצה ?

בחיים לא התעסקתי בזה..

פורסם

נניח הדגם שקנית הוא 5mm ultra bright ירוק

לדגם הזה כתוב בטבלה :

V 3.0 - 3.4

I (mA) 20

כלומר מתח 3 V וזרם 20 mA. המתח הוא 3V בכל מקרה (הוא תלוי בסוג של הלד), הזרם ניתן לשים פחות כדיי שהלד יהיה חלש יותר ויחזיק יותר זמן (ב 20 mA זה המקסימום, הלד יכול להיהרס אחריי כמה זמן בזרם כזה). אני ממליץ לשים 10 mA, ואם אתה רוצה יותר אור תשים יותר לדים

נניח אתה רוצה לחבר 20 לדים כאלה במקום אחד (ביחד כך שניתן לחבר אותם אחד לשני בקלות). לכמות גדולה של לדים אני ממליץ לחבר מתח 12 V

באתר של החישוב לדים תכתוב :

source voltage - המתח של הספק. כדיי למנוע בעיית חישוב באתר תכתוב כאן 11.99 במקום 12 (או אם אתה רוצה לחבר ל 5 V אז תכתוב 4.99 וכו)

diode forward voltage - המתח של הלד 3V

diode forward current (mA) - הזרם של הלד 10 mA

number of leds - כמה לדים אתה רוצה לחבר 20

פורסם
  • מחבר

אבל אני לא הבנתי. אני מחבר את הלדים למולקס, ואז איך אני קובע את הזרם ?

פורסם

אתה מחבר ביחד את כל הלדים והנגדים לפי התמונה שהאתר נותן (אם נגדים בגודל הנכון), ואז מחבר את כל המערכת הזאת למולקס

למשל : 20 לדים ירוקים ב 10 mA, שהחלטנו לחבר ל 12 V

[attachment deleted by admin]

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים