עבור לתוכן

עד כמה פרסומות קופצות מפריעות לכם?

Featured Replies

פורסם

כמתכנת אתרים מזדמן, התבקשתי להוסיף פרסומת קופצת לאתר מסויים (לא חלון קופץ, אלא פרסומת שמופיעה בתוך הדף ומכסה את התוכן עד שלוחצים X). עוד לא נתתי תשובה, אך בכוונתי לסרב, מטעמים 'אידאולוגיים' - אני חושב שפרסומות קופצות, זזות ומהבהבות מכל סוג שהוא צריכות לעבור מן העולם, והסוג שצויין הוא אחד הגרועים לטעמי.

אשתי חולקת עלי וטוענת שזה בכלל לא מפריע לאנשים וזה רק אני. היא גם הוסיפה "תשאל בפורום הזה שלך, תראה מה הם חושבים". אז הנה אני שואל:

מה דעתכם על פרסומות קופצות, זזות ומהבהבות? מה דעתכם על פרסומות בכלל? האם זה לא מפריע, או שמתרגלים, או שזה דבר שצריך להעבור מן העולם?

וגם: האם יש מקום למפתח אתרים לנסות להימנע מהשתתפות ביצירת פרסומות כאלה, או לפחות להביע את דעתו לממונים עליו (בהנחה שאין סכנת פיטורים כמובן)?

פורסם

אני אישית אלרגי לפרסומות ואם הייתי יכול להתקין ABP במשקפי שמש שלי הייתי עושה את זה גם.

במקביל יותא לי לדבר עם הרבה אנשים שבכלל לא מבחינים בזה ומבחינת זה "הכי טבעי שיש" (דיי עצוב).

פורסם

פרסומת שקופצת על כל העמוד ומפריעה לי להגיע לתוכן שאני מבקש גורמת לי להיות אנטי המוצר ואנטי האתר.

במיוחד כאלה שמאלצות אותך לחכות כמה שניות עד שמופיע ה-X שסוגר אותם.

פורסם

אני בחיים לא אקנה את המוצר בפרסומת עצמה, לפחות לא יצא לי עד עכשיו. בד"כ אלו מוצרים טיפשיים וכו'. אפשר להבין אנשים שהתרגלו לחרא הזה. מבחינתם זה טבעי כי הם לא ניסו למנוע את זה אני מניח. בדרך כלל אלו יהיו אנשים עם ידע במחשבים לא מי יודע מה. לאנשים כמוני שיש להם חוסם לשטויות האלה זה פשוט בלתי נסבל. למרות שאם זה חלון נוסף של FF שקופץ זה פחות מציק, פשוט עושה ALT TAB ו-ALT F4 זריז. אבל אם זה מהעלו שצריכים ללחוץ X בתוף הדף עצמו זה מטריף אותי.

מה שכן. הייתי לוקח את העבודה שהציעו לך אם יש בזה כסף. אם אתה לא תעשה מישהו אחר יעשה את זה. זה שאתה תסרב לא יגרום להם לא לשים את זה. אז אם כבר לדעתי עדיף לקחת פשוט את הכסף וזהו. זו לפחות דעתי.

:)

פורסם

יש את המציקים יותר שמלווים בסאונד :pissed:

פורסם

עוד לא נתתי תשובה, אך בכוונתי לסרב, מטעמים 'אידאולוגיים' -

וגם: האם יש מקום למפתח אתרים לנסות להימנע מהשתתפות ביצירת פרסומות כאלה, או לפחות להביע את דעתו לממונים עליו (בהנחה שאין סכנת פיטורים כמובן)?

אויי באמת אידיאולוגיה? לא נסחפת?

אמרו לך לתכנת? תתכנת! אתה רוצה להביע דעה? תביע!

אבל לקרוא לזה אידיאולוגיה?

לא תעשה פרסומת קופצת? יקפיצו אותך הלאה!

אולי תפתח דף פייסבוק נגד פרסומות קופצות

צא להפגין בצמתים ואם לא אכפת לך על הדרך תוריד את המחיר של הקוט'ג הוא יקר לי

פורסם

פרסומת קופצת היא אנטי-פרסומת, היא גורמת נזק לא רק למפרסם אלה גם לאתר ממנו היא קופצת.

פורסם

הפרסומת הקופצת היא אנלוגיה למוכרים הישראלים בעגלות. היא כופה את עצמה עליך ולפעמים אתה לא מוצא את ה-X...

פורסם

פרסומות קופצות ו/או מרעישות מקרינות זילות וחובבנות. לרוב מתרחק מאתרים כאלה.

פורסם

בכלל לא בטוח שאתה שואל במקום הנכון פשוט מכיוון שייתכן שהקהילה פה לא מהווה את קהל היעד שאליו פונה האתר.

בקהילה פה סביר מאוד להניח שרוב התגובות שתקבל יהיו נגד הפרסומות מטעמים שונים. חלקם יהיו עניינים יותר ואחרים כנראה שפחות. בדרך כלל בקהילות "טכניות" תמצא דעות קצת שונות בנושאים האלה מאשר בקרב ה"ציבור הרחב".

גם אני באופן אישי מתנגד לפרסומות פולשניות שכופות את עצמן על המשתמש, גורמות לו לפעולות מיותרות או שבאופן כללי מפריעות להצגת התוכן בצורה נוחה וברורה, כמו גם לפרסומות Flash ושאר פורמטים מעיקים שהן גם לא תמיד ידידותיות מבחינת צריכת המשאבים. לרוב, אתר שמציג יותר מדי פרסומות, בטח כאלה שקופצות על המסך או מסתירות את התוכן או מפריעות לגשת ולקרוא אותו, גורם לי פשוט לצאת תוך שנייה. זה לא משדר רצינות, זה משדר בדיוק להפך - חובבנות לשמה, וגורם לי לחשוב שרמת חובבנות כזאת ברמה הכי בסיסית שהיא פשוט הצגת התוכן למבקר באתר, כנראה מרזמת שייתכן מאוד שגם כל המוצרים/שירותים/מידע שבאתר עשויים להיות לא יותר ממצג שווא (כלומר האמת רחוקה מהמתואר).

מצד שני, לפרסומות יש את קהלי היעד שלהן, כך שבסופו של דבר הן כן עובדות על שיעור מסוים באוכלוסייה, שבדרך כלל גם מקבל אותן כמובן מאליו ולא רואה בהן מפגע טורדני.

לכן בשלב הראשון צריך להגדיר את קהל היעד (וזה תפקידו של הלקוח שלך כמובן) ובהתאם לזה להחליט אם יש בכלל מקום לסוג כזה של פרסומות.

בנוגע לשאלה שלך. אני חושב שלספק שירות צריכים להיות את הגבולות האדומים שלו לגבי מה שמבחינתו אתי ומה לא, מה הוא מוכן לעשות והאם יש דברים, תופעות ומנהגים שלהם הוא מתנגד באופן נחרץ (להבדיל מלא מחבב או מעדיף שלא). הגבולות האלה משתנים כמובן מאדם לאדם ולפעמים גם אצל אותו אדם עם הזמן. לדעתי, אם אתה יכול ל"חנך" את הלקוח שלך לאזרחות מקוונת טובה יותר אז זה הפתרון הכי טוב (בין אם לוותר על הפרסומת כליל או לשלב אותה בדרך קצת פחות טורדנית אם היא כל כך חשובה). אם גם לאחר ההסבר הזה הוא ממשיך להתעקש, אז כמובן שיש שתי אפשרויות בלבד ופה קשה מאוד לייעץ לך מה לעשות כי זאת הפרנסה שלך ולא של אף אחד אחר כאן.

פורסם

פרסומת אמורה גם לפעול במישור התת הכרתי

נכון שסוגרים אותה מייד אבל התוכן מצולם במוח ומייצר מודעות למוצר.

פורסם

וודאי שזה מפריע.

כל פעם שנכנסים לאתר וזה קופץ זה מעצבן יותר ויותר.

תוסיף לזה את העצבים המצטברים מאתרים אחרים שעושים דברים כאלו.

ותוסיף לזה את העובדה שהדבר נפוץ מאוד באתרי זבל שמנסים להכניס לך וירוס או לגרום לך להיכנס למעגל קסמים של חיפוש בסדרת אתרים מסוכנים וחסרי ערך.

וקיבלת את התשובה.

אם יש אנשים שזה לא מפריע להם זה אנשים מהסוג שעדיין לא נתקל בזה כמעט ועוד לא ממש גיבשו דעה.

מאתרים כאלו אני מעדיף להתרחק.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים