עבור לתוכן

איך אפשר להפחית את הרעידות של הדיסק

Featured Replies

פורסם

לא עם גומיות וספוגים אלא באמצעות פיתרון של חברה מסחרית.

פורסם

אין פתרון קסם.

גם הפתרונות "המסחריים" שנכמרים מבוססים כולם על שיכוך הרעישות באמצעות ספוג, גומי, סיליקון בנקודות המגע שבין המאוורר למארז.

כך שגם אם תמצא פתרון קנוי, עדיין לא תחמוק משימוש בחומר משכך רעידות כלשהו.

פתרון נוסף הוא פשוט לפרק את כלוב הכוננים ולתלות אותם באמצעות כבל גמיש, חזק ורך.

פורסם
  • מחבר

ברור לי שהפתרונות מבוססים חומר סופג רעידות כמו גומי.

אני פשוט מחפש פיתרון אלגנטי ולא מעוניין בפיתרונות "עשה זאת בעצמך"

יש לי לצורך הדוגמא מארז ישן של HP שכבר לפני 9 שנים כל התושבות של הדיסקים היו עם ברגים מהסוג הזה .

היום אני רוצה לקנות מארז פשוט כמו אנטק 100 אבל אני רוצה להרכיב את הדיסקים עי ברגים עם גומי. לצורך זה צריך שהתושבת תהיה מיועדת לכך.

מנסיון אני יכול להעיד שהבורג הפשוט הזה משתיק את הויברציות ממש כמו פיתרון של גומיות לתליית הדיסק.

בקיצור האם למישהו יש פיתרון ?

פורסם

אני לא מכיר פתרונות כאלה שלא מגיעים כבר מובנים במארז ושהם לא עשה זאת בעצמך בדרגה כזאת או אחרת. בסך הכל צריך להשיג בורג באורך מתאים וגומיות (אפשר אפילו לגשת לחנות/מעבדת מחשבים קרובה ולשאול אם יש להם גומיות מיותרות כאלה מאחד המארזים שהרכיבו). יש בטח כל מיני מגירות וכו', אבל זה לא ממש פתרון אם אתה עדיין מתכוון להתקין את הכוננים בכלוב הכוננים.

לכן שתי הפתרונות שעולים לי כרגע לראש והם לא מסוג "עשה זאת בעצמך" הם:

1. רכישת ברגים כאלה בחו"ל או אולי בארץ אם מישהו מכיר ויוכל להפנות אותך (גם חיפוש ברשת לא יזיק כמובן).

2. לקנות מארז שכבר מגיע עם "ערכה" כזאת.

פורסם
  • מחבר

לקנות מארז חדש זה ממש לא פיתרון

2. הברגים האלה מתאימים רק למארזים שהותאמו לברגים האלה .

פורסם

אמרת שאתה עומד לפני קניית מארז, אלא אם כן לא הבנתי אותך נכון.

בכל מקרה, אני לגמרי לא בטוח לגבי מה שאתה טוען על גודל הברגים והתאמת המארז. כלוב הקשיחים - מיקום וקוטר החורים -- בנוי לפי תקן. מה שצריך זה פשוט בורג ארוך יותר כדי שיוכל לעבור דרך הגומי ועדיין יישאר ורך מספיק כדי לאבטח את הכונן למקומו. אם אני לא טועה ב-Antec 100 אין איזה מנגנון הרכבה ייחודי (כמו מסילה שאליה מכניסים את הכונן לאחר שברגים עטופים בגומי כבר חוברו לו ושיטות אחרות שאולי מצריכות מדידה מדויקת יותר), מדובר פשוט בארבעת החורים הסטנדרטיים להברגת ברגים ולכן הברגים הללו צריכים להתאים.

פורסם
  • מחבר

על סמך מה אתה מבסס את הטענה שלך שהברגים עם הגומי מיועדים לחורים רגילים ?

לי יש את הברגים האלו ביד וגם מארז (ישן מאד אמנם ) עם חורים מיוחדים לברגים לעיל.

פורסם
  • מחבר

מאיזה רמת מחיר יש מארזים שמשתיקים ויברציות של דיסקים ?

האם תוכל להמליץ לי

פורסם

ברגים קנויים וכדומה לא מתקרבים לרמה של השקט שאתה יכול לקבל כ "עשה זאת בעצמך"

כמי שהמליץ למשתמש אחר לחבר מחשב לחשמל ללא אדמה ו "לא לגעת בו יותר מדי" כדי לא להתחשמל, הייתי מצפה שתוכל להסתדר אם קצת "עשה זאת בעצמך" במחשב שלך

פורסם

על סמך ניסיון וידע כללי.

אם אני לא טועה אז COMPUCASE/HEC 66RC מגיע עם כלוב לכוננים קשיחים עם מנגנון Tool-less ועם רפידות. הוא מארז משתלם מאוד באופן כללי.

אולי אפילו במארזים הזולים של CoolerMaster כגון ה-ELITE 335 יש משהו כזה. למיטב ידיעתי יש גם שם מנגנון Tool-less, אם כי אני לא יודע לגבי גומיות. אולי מישהו אחר ידע.

מעבר לזה, למיטב ידעתי אתה מגיע כבר למארזים שעולים 350-400 ש"ח כגון אלו של Lancool (לדוגמה, PC-K58/K60), של CoolerMaster ואולי גם נוספים.

אבל לדעתי גם אם תבחר במארז שלא מגיע עם גומיות מובנות, לא אמורה להיות בעיה גדולה לעשות זאת לבד.

עריכה: ובאמת שאין צורך להקפיץ כל פעם את הדיון. אתה יכול פשוט לערוך את ההודעה האחרונה שלך ולהוסיף את המידע הרלוונטי, בייחוד אם חלף זמן קצר מרגע שסיימת לכתוב אותה.

פורסם
  • מחבר

הבעיה שהפתרונות הטובים של עשה זאת בצמך הם בעיקר להתקנת הדיסק ב מגירות הגדולות המיועדות לכונני סידי וכו

אם יש למישהו פיתרון טוב שאפשר ליישם במרווח הצר של המפרצים המיועדים לדיסקים , אשמח ללמוד.

פורסם

יש סיבה למה לא ב 5 in ? אתה יכול להעביר שם חוט גומי ולהכניס ביניהם את הדיסק, זה בערך הכי טוב שניתן לעשות

אם לא :

תחבר "קומה מתחת" ו "קומה מעל" לדיסק פינות כאלה (תקנה בחומרי בניין), כדיי ליצור מקום צפוף לדיסק

תצמיד ספוגדק כזה (כמו מאריזה של לוחות וכרטיסי מסך) ל 2 הצדדים של הכונן ותכניס אותו למקום

תהדק את הפינות

תבריג לחורים של הדיסק מלמטה ברגים כדיי שהם יבלטו ולא יתנו לדיסק לגלוש מהמקום (אם הוא יגלוש באיטיות מהרעידות וכו אם לא סגרת משהוא מספיק טוב הוא יגיע לברגים ויעצור ולא יפול)

דיסק שמבודד ככה מהמארז מתחמם יותר, אז תוודא שיש מאוורר מול הדיסק (בפאנל הקדמי, מכניס אוויר)

פורסם
  • מחבר

אולי יש לך תמונה של הפיתרון בבקשה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים