עבור לתוכן

הגיע הזמן לקנות כונן SSD ואני מאוד צריך את עזרת המומחים בנושא.

Featured Replies

פורסם

בעוד כחודש מתכוון להזמין כונן SSD למחשב שלי שגם ימשיך עם המערכת הבאה שתיקנה בסוף השנה, כרגע אני סגור על החנות והSSD יקנה בRSM לכן חייב דווקה מי שהם.

כמו כן חשבתי על אחד מי הכוננים הבאים ורציתי את דעתכם אליהם, התקציב הוא עד 700 שקל עם אפשרות לחריגה של 50 שקל.

1- כונן הM4 בנפח 64GB שלדעתי יספיק לי בהחלט http://rsm.co.il/Product.aspx?ProductID=2828 .

2- כונן הVERTEX 3 בנפח 60GB שגם כן יספיק בהחלט http://rsm.co.il/Product.aspx?ProductID=2793 .

עכשיו יש לי גם כמה שאלות בנושא, כעיקרון אני רוצה להזמין את הVERTEX 3 אבל הוא מגיע כSATA3 והלוח שלי תומך רק בSATA2 ככה שאני מעוניין לדעת עם אני בכלל יכול להשתמש אייתו במפרט הנוכחי שלי "המפרט בצד", כמו כן ברור שבמערכת הבאה יהיה חיבור SATA3 אבל מעניין אותי עם זה יתאים ועם זה כדאי בכלל לעומת הM4 הזה ?

כמו כן הכונן ישמש אותי להתקנת הWIN 7 ולעריכה גראפית 3D בSDK של מנוע הCRYSIS 2 שיוצא באוגוסט ככה שהכל כבר מתוכנן, באותה מידה עם אתם תמליצו לי על כונן הVERTEX 3 אני יקנה בעתיד עוד כונן זהה לעשיית מערך RAID וגם כאן יש שאלה, איך מערך כונני VERTEX 3 במהירויות כאלו יהיו על המפרט הנוכחי ? האם יהיה לי צוואר בקבוק או משהו בסגנון ?

תודה רבה לכל העוזרים :yelclap:

פורסם

שלום THEONE89

אני הייתי מציע בעתיד לקנות את המפרט הבא שלדעתי עדיף בהרבה ויציג ביצועים טובים יותר.ויתאים לSSD החדש

מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל

מעבד:

Intel I7 Quad Core i7 2600 3.4GHZ 1155 6MB Tray

כמות: 1 - מחיר: ₪1269

קירור למעבד:

Scythe JAPAN KATANA 3 1156 / 1366 only

כמות: 1 - מחיר: ₪110

לוח אם:

Gigabyte GA-Z68P-DS3

כמות: 1 - מחיר: ₪590

מארז:

Gigabyte AURORA, No PSU, ATX, Aluminium body, Fan X3 120mm Blue LED Silver +FSP 600W SILVER 80 - בקניית מחשב חדש בלבד מעל 3000 ש"ח

כמות: 1 - מחיר: ₪499

זיכרון:

Kingston 4GB DDR3 1333

כמות: 2 - מחיר: ₪157

קשיח למחשב שולחני:

Samsung 1TB SATA II 32MB SpinPoint F3

כמות: 1 - מחיר: ₪252

קשיח למחשב שולחני:

Solidata 60GB SSD K8 280/270

כמות: 1 - מחיר: ₪527

כרטיס מסך:

Gigabyte GTX470 1280MB GDDR5 DUAL DVI - Overclocked V2 - מחיר בקניית מחשב חדש בלבד

כמות: 1 - מחיר: ₪754

כונן אופטי:

LG DVD-RW x22 Dual Layer SATA Black

כמות: 1 - מחיר: ₪99

תוכנות:

Microsoft Windows 7 Home Premium Hebrew 32/64 Bit COA + DISK - למערכות חדשות מלאות ומחשבים ניידים בלבד

כמות: 1 - מחיר: ₪338

הרכבה:

הרכבת מערכת מחשב כולל בדיקות מלאות וחיווט ברמה גבוהה לחברי הפורומים חינם או בהזמנה מעל 3500 ש"ח

כמות: 1 - מחיר: ₪0

סה"כ: ₪4752

מתחרים בכל הצעה ומפרט בפורומים!

המחירים הינם כוללים מע"מ והם לתשלום בכ.אשראי עד 12 תשלומים שווים.

תשלום מזומן (צ'ק מזומן, כסף שטרות, העברה בנקאית) מקנה 2% הנחה

מחיר אחרי הנחת מזומן הינו: 4657 ₪

http://tms.co.il/preview/spec/1zmnl2gq

מפרט חזק במיוחד לשימושים שלך, שקט רמת רעש בערך.6.35 עם אפשרות לשדרוג הצורב DVD לכונן BLUE

המפרט הזה הוא מעל ומעבר לשימושים שלך , כמו כן עם השימושים שלך הם בדרגה מקצועית הייתי בכלל ממליץ להתבסס על המפרט הבא שזה עוד מילא באמת שמיש לעריכה בדרגה כזאת.

מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל

מעבד:

Intel Quad Core i7 2600K 3.4GHZ 1155 8MB Tray

כמות: 1 - מחיר: ₪1399

קירור למעבד:

Thermalright Ultra 120 Xtreme S1156 120mm Retail

כמות: 1 - מחיר: ₪259

לוח אם:

Gigabyte GA-Z68X-UD3P-B3 for 1155

כמות: 1 - מחיר: ₪836

מארז:

Gigabyte AURORA, No PSU, ATX, Aluminium body, Fan X3 120mm Blue LED Silver +FSP 600W SILVER 80 - בקניית מחשב חדש בלבד מעל 3000 ש"ח

כמות: 1 - מחיר: ₪499

קירור למארז:

Scythe 120mm Gentle Typhoon JAPAN Servo 1850rpm

כמות: 1 - מחיר: ₪69

זיכרון:

Kingston 4GB DDR3 1333

כמות: 4 - מחיר: ₪157

קשיח למחשב שולחני:

Samsung 1TB SATA II 32MB SpinPoint F3

כמות: 1 - מחיר: ₪252

קשיח למחשב שולחני:

SoliData SSD 120G SATA 2 K8

כמות: 1 - מחיר: ₪961

כרטיס מסך:

PNY NVIDIA QUADRO 2000 1GB GDDR3 PCI-E RETAIL

כמות: 1 - מחיר: ₪2296

כונן אופטי:

LG DVD-RW x22 Dual Layer SATA Black

כמות: 1 - מחיר: ₪99

תוכנות:

Microsoft Windows 7 Home Premium Hebrew 32/64 Bit COA + DISK - למערכות חדשות מלאות ומחשבים ניידים בלבד

כמות: 1 - מחיר: ₪338

הרכבה:

הרכבת מערכת מחשב כולל בדיקות מלאות וחיווט ברמה גבוהה לחברי הפורומים חינם או בהזמנה מעל 3500 ש"ח

כמות: 1 - מחיר: ₪0

סה"כ: ₪7636

מתחרים בכל הצעה ומפרט בפורומים!

המחירים הינם כוללים מע"מ והם לתשלום בכ.אשראי עד 12 תשלומים שווים.

תשלום מזומן (צ'ק מזומן, כסף שטרות, העברה בנקאית) מקנה 2% הנחה

מחיר אחרי הנחת מזומן הינו: 7484 ₪

http://tms.co.il/preview/spec/ekuf2z19

מפרט חזק לעריכה מקצועית, שקט רמת רעש בערך 6, יש אפשרות לOC עד לעננים .ובעתיד ניתן יהיה לשדרג גם את המארז.

הקטע במפרט הזה שיש לך כאן: מעבד 2600K שהייתו בעצם תעשה OC בינוני לפחות משהו כמו 4.5GHZ, לוח איכותי שמאפשר OC ברמה בינונית ועוד שלל דברים אחרים, זיכרון של 16GB לניצול מלא של עריכה בדרגה כזאת, כרטיס מסך מקצועי לעריכה ברמה כזאת (כמובן שיש כרטיסים יקרים יותר), כונן גדול של 1TB ובנוסף SSDשל 120GB לחיבור רגיל או לSMART RESPONSE מה שתבחר, מארז וספק מאוד איכותיים שיחזיקו את המפלצת הזאת מקוררת ובטמפ' נמוכה.

מפרט איכותי מאוד לשימושים בסגנון הזה עם חלקים איכותיים מאוד, השאלה עם אתה צריך מפלצת כזאת ?

כמו כן אם אתה רוצה רמת שקט גבוה יותר יהיה צורך לוותר על מעבד.

ואם תבקש רמת שקט מושלמת אז נוריד מהמפרט כרטיס מסך. לא חייב אותו גם ככה

פורסם

ללא ספק הפוסט הכי לא קשור של השנה.

פורסם
  • מחבר

בטח שהוא לא קשור, "ברוס לי משעמם לך בחיים ? מה אתה מציע לי את המפרטים שהצעתי למישהו שמתעסק רק בעריכה גראפית ? ועוד מכניס אותם לפורם "אמצעי איחסון" אתה מחפש BAN או שאתה סתם טמבל שמשעמם לו בחיים ?

מציע לא לשים לב ל"ברוס לי" הזה שרק מנסה להרוס את הדיון, עם יש למישהו ידע בזה כי הידע שלי קצת חלש בתחום, אפשר תשובות בבקשה ?

פורסם

בעוד כחודש מתכוון להזמין כונן SSD למחשב שלי שגם ימשיך עם המערכת הבאה שתיקנה בסוף השנה, כרגע אני סגור על החנות והSSD יקנה בRSM לכן חייב דווקה מי שהם.

1)אמרת אתה קונה מחשב. הצעתי מפרט. --- אבל אתה צודק הייתי צריך לבקש שתמלא את השאלון בסטיקי

2)לא הבנתי למה אתה מדגיש שאתה חייב לקנות את המוצר דווקא משם (RSM) למה בדיוק זה רלבנטי?

ומה פירוש -"כרגע אני סגור על החנות" -- יש מצב לשכנע אותך לקנות ממקום אחר? נניח פנדה מחשבים ?

3)"עכשיו יש לי גם כמה שאלות בנושא, כעיקרון אני רוצה להזמין את הVERTEX 3 אבל הוא מגיע כSATA3 והלוח שלי תומך רק בSATA2 ככה שאני מעוניין לדעת עם אני בכלל יכול להשתמש אייתו במפרט הנוכחי שלי "המפרט בצד", כמו כן ברור שבמערכת הבאה יהיה חיבור SATA3 אבל מעניין אותי עם זה יתאים ועם זה כדאי בכלל לעומת הM4 הזה ?"

לשאלתך -- אם תחבר SSD שעובד בSATA3 לחיבור SATA2 הוא יעבוד משום שיש תמיכה לאחור ולפנים.

4)כמו כן הכונן ישמש אותי להתקנת הWIN 7 ולעריכה גראפית 3D בSDK של מנוע הCRYSIS 2 שיוצא באוגוסט ככה שהכל כבר מתוכנן, באותה מידה עם אתם תמליצו לי על כונן הVERTEX 3 אני יקנה בעתיד עוד כונן זהה לעשיית מערך RAID וגם כאן יש שאלה, איך מערך כונני VERTEX 3 במהירויות כאלו יהיו על המפרט הנוכחי ? האם יהיה לי צוואר בקבוק או משהו בסגנון ?

על איזה צוואר בקבוק אתה מדבר לעזאזל ?

ההארד דיסק על צורותיו השונות(SSD או פלטה) הוא הצוואר בקבוק של המחשב.

פורסם
  • מחבר

קודם כל אני מי עפולה וחוץ מי RSM אין חנות אחת שראוי לקנות בה, לגבי המפרט שיקנה בסוף השנה אין לי צורך לבקש עזרה בבנייתו בגלל שאני מבין מספיק בשאר התחומים ודבר שני היא תהיה מורכב על מעבד ה"בולדוזר" לכן עד שזה יצא זה בדיוק סוף השנה.

בקשר לSATA3, אני יודע שכונני SSD בSATA3 פעלו על לוחות P67\H67 כשלא היה את הB3, אבל מה שאני לא יודע זה איך כונן כזה יפעל על P45 עם חיבורי הSATA2 שלו לכן שאלתי את השאלה הזאת.

כמו כן אני יודע שהחלק הכי איטי במחשב זה הכונן הקשיח, אבל הכוונה הייתה עם ייגרם צוואר בקבוק עם מערך RAID של 2 כונני VERTEX 3, ועוד פעם אחרי שהתשובות נהנו איזה מבין כונני הSSD האלו עדיף ? אני יודע שהVERTEX 3 מהיר יותר אבל בכמה הוא מהיר יותר לעומת הM4 "אחוזים" ?

פורסם

1. מה הקשר בין SATA6Gb/s לרויזיה של B3? התקלה בכלל הייתה על הפורטים של SATA3Gb/s.

2. הכונן יפעל מצויין על SATA3Gb/s פשוט הוא יהיה מוגבל עד למהירות של 300MB/s (יותר נכון באיזור ה280MB/s) דבר שישפיע רק על המהירות הרציפה.

3.ה-Vertex 3 מהיר יותר רק במהירות רציפה כאשר בIOPS הוא מפסיד לM4, באיזור ה95-97% מהפעולות של המשתמש הממוצע הן ניצול של מהירות ה-IOPS ולא של המהירות הרציפה.

4. ה-M4 מאוד אמין בעוד שOCZ מוכיחים כל פעם מחדש כמה שלא ניתן לסמוך עליהם.

פורסם
  • מחבר

אז רגע נגיד ואני משתמש דיי הרבה בWIN עצמו מפעיל הרבה מוזיקה וסרטים משחק קצת במשחקים ופעם בה מקבץ קבצים, מה יהיה לי עדיף מהירות רציפה או כמה שיותר IOPS ?

בגלל שאני לא כל כך בקיא בדברים האלו, הM4 הזה בהחלט קורץ לי בגלל שהוא בעל 4GB יותר גם בגלל שהוא זול יותר וגם בגלל שהוא דיי מתקרב לביצועים של הVERTEX 3, אבל לשימושים שציינתי מה באמת הכי חשוב מהירות קריאה או מהירות כתיבה ?

פורסם

קראתי את התגובות בNEWEGG על האחים של הוורטקס ועל הM4 , אני הייתי הולך על הM4

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים