עבור לתוכן

בעיות בבניית מגבר הספק קטן

Featured Replies

פורסם

החוט של ה line יוצא מהמגבר ?

זה כל מה שצריך כדיי לחשמל אותך וכל דבר אחר שמחובר אליו (המחשב למשל)

ניתוק ה - בתוך הספק (ללא ניתוק האדמה מהקופסה של הספק) יוריד את הסיכון להתחשמלות אבל עדיי משאיר 2 בעיות :

שנאים - בספק גנרי יש שנאי גנריים אם בידוד לא איכותי, אם השנאי מתחמם (בגלל קצר למשל) הבידוד יכול להישרף ויעברו 240 V מהכניסה ליציאה של השנאי. היציאה לא מחוברת לאדמה ולכן אל היציאה יהיו 240 V ללא בעיה

קבל סינון - בחלק מהספקים יש קבל AC קטן שמחבר בפלאטה את ה - של ה DC במתח גבוה אם האדמה במתח נמוך. בספק כזה אם מנתקים את ה - מאדמה יהיה בו 240 V (דרך קבל), כלומר הספק יחשמל קצת כל הזמן והבעיה של האדמה רק תחמיר - יש לוודא שאין קבל כזה ואם יש להעיף אותו

• תגובות 85
  • צפיות 10k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

ניתוק ה - בתוך הספק (ללא ניתוק האדמה מהקופסה של הספק) יוריד את הסיכון להתחשמלות אבל עדיי משאיר 2 בעיות :

שנאים - בספק גנרי יש שנאי גנריים אם בידוד לא איכותי, אם השנאי מתחמם (בגלל קצר למשל) הבידוד יכול להישרף ויעברו 240 V מהכניסה ליציאה של השנאי. היציאה לא מחוברת לאדמה ולכן אל היציאה יהיו 240 V ללא בעיה

קבל סינון - בחלק מהספקים יש קבל AC קטן שמחבר בפלאטה את ה - של ה DC במתח גבוה אם האדמה במתח נמוך. בספק כזה אם מנתקים את ה - מאדמה יהיה בו 240 V (דרך קבל), כלומר הספק יחשמל קצת כל הזמן והבעיה של האדמה רק תחמיר - יש לוודא שאין קבל כזה ואם יש להעיף אותו

ניראה לי שקצת בילבלתה או שאני לא מבין למה אתה מתכוון? לפי מה שאתה אומר, המעגל נותר ללא אדמה! אם אתה אומר להשאיר את הקופסה מחוברת ל - של הספק ומצד שני מינוס זה הוא מחובר גם להארקה, אז איזו אדמה נותרה למעגל?

שאני חושב על זה יותר ויותר, אני לא מבין מה יעזור לי שגוף הספק יהיה מוארק אבל האדמה של המעגל לא? הרי כל עניין הארקה בא למנוע הולכת קצר במצב בו יהיה מגע בין פאזה לאדמה או למתח DC של הספק. כך או כך אני נשאר חשוף כל עוד האדמה של המעגל היא לא הארקה!

הדבר היחיד שיכול לעזור לי פה הוא שנאי מבדל שייתן זינה צפה למעגל. ככה לא חשוב איזו פאזה תיגע באיזו לא יהיה סגירת מעגל כי אין קשר חשמלי בין המתחים בשני צידי השנאי. טוב יש לי שנאי כזה של 12VAC השאלה היא איך אני הופך את ה 12V AC האלו למתח 12VDC? גשר דיודות פשוט?

זה מצחיק שאני מדבר פה על בטיחות כאילו זה דבר ראשון ולבנתיים כבר ראיתי 2 סרטים עם המעגל ושמעתי איזה 4 שעות מוזיקה. אני פשוט נהנה מיכל רגע מהעוצמה והאיכות של הדבר הזה :cool2::hat: לא חושב שלכל עניין החוטים והקוטר שלהם יש השפעה על איכות הסאונד! מה שצריך זה רמקולים טובים וכאלו יש לי.

[attachment deleted by admin]

פורסם

לפי התקן יש 3 רמות בטיחות של מעגל מתח נמוך מאוד

רמה FELV functional extra low volt - המתח מחובר ישירות למתח גבוה, ולא בטיחותי. למשל - הורדת 240 V ל 3 V אם נגד כדיי להדליק לד. הלד מקבל 3 V אבל בינו לאדמה עדיין יש 240 V

רמה PELV protected extra low volt - המתח מבודד בבידוד דק בסיסי. כל עוד הבידוד שלם המעגל בטיחותי, אבל כדיי שיהיה בטיחותי גם במקרי תקלה (התחממות ונזק לבידוד וכו) היציאה שלו חייבת לקבל אדמה. למשל - שנאי שבו 2 הסלילים עשויים אם חוט מבודד אבל נוגעים אחד בשני

רמה SELV safe extra low volt - המתח מבודד בבידוד מלא, וצריך תקלה רצינית כדיי לגרום לתקלה שבה מתח עובר מהמתח הגבוה לנמוך. מעגל כזה בטיחותי לגמרי ללא חיבור אדמה. למשל - שנאי שיש לו שכבה של פלסטיק בין הסלילים

ספק של מחשב הוא PELV : יש במעגל שנאים שיש להם בידוד דיי טוב (כולל הפלסטיק), אבל לך תדע באיזה איכות הם בנויים בספק גנרי. אם זה היה ספק איכותי אני לא הייתי רואה בזה כזאת בעיה. יש גם מבודד אופטי, אבל הוא אמין ולא נפרץ בקלות

בחלק מהספקים יש קבל סינון קטן שמחובר בין 2 הצדדים של המעגל. בין הלוחות בקבל יש בידוד דק ובסיסי, וקבל כזה הוא סיבה נוספת למה ספק שיש לו קבל כזה הוא לא SELV. אבל ניתן להעיף את הקבל הזה מהמעגל (כדיי לפתור את הבעיה הזאת) וזה לא מפריע לספק

שנאי מבדל אכן יפתור את הבעיה לגמרי. אבל עדיף כבר שתשים שנאי שמוריד ל 12 V - במערכות קול ומגברים שנאי טוב יותר מספק ממותג כי הוא לא מייצר רעשים של מיתוג שנכנסים לקול

את היציאה של השנאי תיישר אם 4 דיודות לזרם גבוה (הייתי שם לפחות דיודות של 10 A, לא ניתן לחבר דיודות במקביל) וקבלים גדולים (תצתרך קבלים הרבה יותר גדולים מהספק של המחשב כי יש כאן תדר נמוך יותר - הקבלים צריכים להחזיק יותר זמן בין כל 2 עליות של הגל)

פורסם

אגב 01011, תרשה לי להעיר; טרם נתקלתי בשנאי של ספק ממותג שקיצר בין המבוא למוצא. אני כמובן לא אומר שאין דבר כזה, אבל זה נדיר מאוד. במיוחד בשנאים כאלה שעשויים פריט והגוף לא מוליך. בכלל, השנאי בספקים ממותגים הוא הדבר האחרון ששורד אחרי שכל הספק נשרף.

פורסם

בשנאי הזה מגולגל סליל 1, אליו פלסטיק (האיזולירבנד הצהוב הזה) ואליו סליל 2. אם בגלל איכות בניה של הספק הפלסטיק ביניהם דפוק הם יגעו אחד בשני, הליבה לא קשורה לזה

חוצמזה כן - השנאי הוא החלק הכי אמין בכל הספק

פורסם
  • מחבר

חברה נסו לאמת או לאשש את המסקנה שלי. שנאי מבדל ייתן מענה ביטיחותי לבעיות ההתחשמלות/התקצרות ויחד עם זה לבעיית הזמזום (לזמזום כנראה בטוח שכן כי הוא לא משנה דבר בקשר להארקה). אם כן, כאמור יש לי שנאי מבדל עם יחס השנאה שנותן 12VAC בסליל המישני. איך אני הופך את ה- 12VAC האלו ל- 12VDC (אם אפשר סירטוט)?

את היציאה של השנאי תיישר אם 4 דיודות לזרם גבוה (הייתי שם לפחות דיודות של 10 A, לא ניתן לחבר דיודות במקביל) וקבלים גדולים (תצתרך קבלים הרבה יותר גדולים מהספק של המחשב כי יש כאן תדר נמוך יותר - הקבלים צריכים להחזיק יותר זמן בין כל 2 עליות של הגל)

התיאור של המעגל שאתה אומר ייתן לי גל פועם (סינוס בערך מוחלט) לא? או שזה ייתן לי DC? אפשר סירטוט?

פורסם

אתה משתמש בגשר דיודות. אתה יכול להשתמש ב 4 דיודות בנפרד, או ברכיב אחד גדול - מה שיותר נוח לך.

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%92%D7%A9%D7%A8_%D7%93%D7%99%D7%95%D7%93%D7%95%D7%AA

שים לב שביציאה המתח יהיה פי 1.414 בערך.

כלומר אם תכניס 12V-AC, תקבל ביציאה סביבות ה 17V-DC.

כדי להוריד את המתח, תשתמש במייצב. ככה תקבל גם מתח קצת יותר "איכותי".

פורסם

חברה נסו לאמת או לאשש את המסקנה שלי. שנאי מבדל ייתן מענה ביטיחותי לבעיות ההתחשמלות/התקצרות ויחד עם זה לבעיית הזמזום (לזמזום כנראה בטוח שכן כי הוא לא משנה דבר בקשר להארקה). אם כן, כאמור יש לי שנאי מבדל עם יחס השנאה שנותן 12VAC בסליל המישני. איך אני הופך את ה- 12VAC האלו ל- 12VDC (אם אפשר סירטוט)?

התיאור של המעגל שאתה אומר ייתן לי גל פועם (סינוס בערך מוחלט) לא? או שזה ייתן לי DC? אפשר סירטוט?

כן. זה מה שעושים בד"כ במגברים בסגנון שלך.

אתה משתמש בגשר דיודות. אתה יכול להשתמש ב 4 דיודות בנפרד, או ברכיב אחד גדול - מה שיותר נוח לך.

שים לב שביציאה המתח יהיה פי 1.414 בערך.

כלומר אם תכניס 12V-AC, תקבל ביציאה סביבות ה 17V-DC.

כדי להוריד את המתח, תשתמש במייצב. ככה תקבל גם מתח קצת יותר "איכותי".

שכחת את הקבל. רצוי אחד של 4700uF או יותר.

full_wave_rectifier_circuit.gif

ולא צריך מייצב, המגבר שלו יכול לקבל גם 18V. לגבי "איכותי" גם במגברים שעולים עשרות אלפי שקלים אין מייצב אחרי קבל הסינון...

פורסם
  • מחבר

יאללה כבר שכחתי את כל התיאוריה :kopfpatsch: אז רגע, הגשר דיודות הופך את הסינוס לגל פועם והקבל עושה החלקה ל- DC? עד כמה איכותית ההחלקה הזו, גם בציור נראה שיש אדוות קטנות ולא DC מובהק. ועוד שאלה: תזכירו לי האם בחירת הקבל תלויה גם בעומס R (רמקול במקרה הזה של 16 אוהם אם אני לא טועה). הדיודות מריכוצ להיות מיוחדות או רגילות? וגם המתח של הקבל מה הוא צריך להיות?

בגדול זה יהיה פתרון עדיף כי ככה אני משאיר לי ספק מחשב פנוי ומנצל את השנאי מבדל שיש לי. אני מנסה לסגור את כל החישובים פה ולבנות את זה כבר היום בלילה או מחר כבר.

פורסם

כן, הגשר מיישר, והקבל מסנן את הגל.

ה"החלקה" תלויה בקיבול הקבל. האדוות שאתה רואה זה רק בעומס מלא כל הזמן, מה שלא יהיה לך במגבר שמע. הקבל תלוי בהספק הסופי שתוציא ממנו, וזה יוצא בממוצע 4700.

לגבי גשר, תשתמש באחד של 4 אמפר, אמור לכסות אותך. מתח הקבל צריך להיות גבוה מהמתח שלך, ככה שאתה צריך קבל של 25V.

פורסם
  • מחבר

המעגל עובד עם 5A בשיא. בכל מקרה זה דיודות סטנדרטיות. יש לי הכל חוץ מהקבל, אולי אני אקמבן חיבור מקבילי של קבלים קטנים יותר שיש לי. אני יעדכן אם אני ייתקל בקשיים בבניית המעגל. לפי מה שאני מבין מימכם המוצא יהיה בסיבות ה- 18V (כמובן DC) וזה לא אמור לעשות בעיה למגבר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים