עבור לתוכן

בעיות בבניית מגבר הספק קטן

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

עידכון.

טוב זיהיתי פה תבנית חוזרת:

שאני מחבר את המגבר לכל מכשיר נייד שלא מחובר לשקע בקיר, אין שום זמזום (ניסיתי שני פלפונים). שאני מחבר את המגבר למכשיר שמוחובר לשקע בקיר, יש זמזום ברמות שונות ממכשיר למכשיר. הזמזום קבוע ולא תלוי בווליום. זה מרמז על כיוןן הגיוני יחיד: יש איזו שהיא בעיה באדמות או ברמות מתחים. ז"א לפלפון או לכל מכשיר נייד יש אדמה צפה ביחס למגבר שמוחבר לספק מחשב שמחובר לקיר. משום מה במצב זה אין זימזום. בחיבור למכשיר נייח שמחובר לקיר כמו מחשב או סטרימר (דרך שנאי), יש זמזום. אני בטוח שצריך לקצר משהוא למשהוא. כנראה איזו אדמה שאני משאיר נפרדת וצריך לקצר אותה. זה בעיי אלקטרונית ממדרגה ראשונה, אם מישהוא יודע בבקשה עזרה כבר שיגע אותי :s07::bash: ? אגב אני מתכנן לחבר את המגבר לסטרימר בסלון ולכן כל המאמץ למנוע את הזמזום.

• תגובות 85
  • צפיות 10k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

את הנגד במקביל תחבר בקו הקול שנכנס למגבר, לא ביציאה של המגבר

התבנית קשורה : כשהמגבר ומקור הקול מחוברים לחשמל של הקיר, נוצר מעגל השראותי של 240 V (דרך הקו ביניהם ודרך החוטי חשמל של 240 V). כשאחד מהם עומד בעצמו (פלאפון) אז לא נוצר מעגל כזה

כמה A המגבר לוקח ? יתכן שתוכל למצוא שנאי ללא אדמה שיכול לתת זרם כזה, אמור להקטין את ההפרעות

האדמות שאתה אמור לקצר הם האדמה של האות (signal earth) במגבר והאדמה של מקור הקול (המארז המתכתי שלו)

פורסם

כמו שנאמר מעלי, זו תופעה המוכרת בשם Ground loop = לולאת אדמה. לדעתי הבעיה מתחילה בשימוש בספק מחשב שממש לא מתאים למטרה. תתחיל בזה שתנתק את ה - של הספק מהארקה. (לפעמים יש יותר מנקודת חיבור אחת, ולפעמים צריך לבודדאת כל הפאנל התחתון שלו בשביל זה)

פורסם
  • מחבר

כמה A המגבר לוקח ? יתכן שתוכל למצוא שנאי ללא אדמה שיכול לתת זרם כזה, אמור להקטין את ההפרעות

האדמות שאתה אמור לקצר הם האדמה של האות (signal earth) במגבר והאדמה של מקור הקול (המארז המתכתי שלו)

המגבר לוקח בסביבות ה- 5A במקסימום. מאוד קשה ויקר למצוא שנאי כזה.

האדמה של מקור האות מקוצרת עם האדמה של המעגל שלי (האדמה של הספק). הקיצור הוא דרך חיבור ה- RCA עצמו שמצד אחד מחובר לאדמה שלי ומצד שני מחובר לאדמה של המקור. מה אני אמור לעשות במקרה של תופעה זו?

כמו שנאמר מעלי, זו תופעה המוכרת בשם Ground loop = לולאת אדמה. לדעתי הבעיה מתחילה בשימוש בספק מחשב שממש לא מתאים למטרה. תתחיל בזה שתנתק את ה - של הספק מהארקה. (לפעמים יש יותר מנקודת חיבור אחת, ולפעמים צריך לבודדאת כל הפאנל התחתון שלו בשביל זה)

איך אני מנתק את המינוס מהארקה? איך לבדוק בכלל שהוא מחובר אליה?

דבר נוסף שאני לא מבין הוא: שחיברתי את המעגל לסטרימר בסלון גם היה זימזום אבל חלש יותר מהמחשב. הסטרימר בסלון מחובר דקך שנאי שאין לו הארקה, זה לא היה אמור למנוע את התופעה?

עידכון:ZiggyMan אתה צודק. גוף הספק והאדמה מקוצרים יחד להארקה. אתה חושב שזו הבעיה? אם כן איך לנתק ומה הסיכונים בכך?

פורסם

המגבר לוקח בסביבות ה- 5A במקסימום. מאוד קשה ויקר למצוא שנאי כזה.

איך אני מנתק את המינוס מהארקה? איך לבדוק בכלל שהוא מחובר אליה?

עידכון:ZiggyMan אתה צודק. גוף הספק והאדמה מקוצרים יחד להארקה. אתה חושב שזו הבעיה? אם כן איך לנתק ומה הסיכונים בכך?

לא להסחף. זה מוצר די נפוץ

http://www.zap.co.il/models.aspx?sog=e-charger&db448150=449599&keyword=12V+5A

לגבי הספק, זה ככה בכל ספקי המחשב. לדעתי זה חלק מהבעיה.

כדי לנתק, אתה צריך לעקוב אחרי החוט הירוק של הארקה ולראות לאן הוא מתחבר. בד"כ הוא מתחבר לנקודה בלוח שנוגעת במארז החיצוני, והמינוס גם נוגע בו באותה צורה. אתה צריך לבודד את המינוס, בכל דרך שנראית לך לנכון. עם ברגים מפסטיק, דסקיות מפלסטיק וניתוק חוטים. תקפיד שמארז הספק ישאר מוארק. לא אמור להיות בזה סיכון, כי זה ספק מבודד חשמלית ממתח הרשת. מה שכן, מכיוון שהמתח שלו לא מיוחס לאדמה, יכול להיות הפרש פוטנציאלים בין המוצא לאדמה, ואתה יכול לקבל ממנו מכות חשמל קלות בזרם נמוך מאוד. לא מסוכן, אבל בכל אופן תבדוק את זה לפני שאתה משתמש בזה באופן קבוע, כי אם ההפרש הוא מעל 50~60V לא כדאי להשתמש בו כך.

פורסם
  • מחבר

אתה רציני...כל המגבר יחד עם כל החלקים עלה לי 25 שקל! אז אני אקנה שנאי ב- 120 ש"ח, עדיף לקנות כבר מגבר מוכן ;D

כדי להפעיל את הספק מחוץ למחשב, אני מקצר את החוט הירוק לאדמה (חוט שחור) בספק. אני לא בטוח שחוט ירוק הוא הארקה. וגם אם כן בכל מקרה כדי להפעיל את הספק אני צריך לקצר אותו לאדמה.

פורסם

לא החוט הירוק הזה. בתוך הספק יש חוט ירוק-צהוב שמחבר את ההארקה לקונקטור AC. בכל מקרה, נראה לי שעדיף שלא תתעסק במתח גבוה...

פורסם
  • מחבר

לא החוט הירוק הזה. בתוך הספק יש חוט ירוק-צהוב שמחבר את ההארקה לקונקטור AC. בכל מקרה, נראה לי שעדיף שלא תתעסק במתח גבוה...

לא זה בסדר, כבר יצא לי לעבוד גם עם מתחים הרבה יותר גבוהים בעבר. אתה אומר שפשוט לנתק את החוט של הארקה מהספק? אתה בטוח שזה יפתור את הבעיה של הזמזום? אם כן אני אפרק אותו אבל לא בא לי סתם לעשות את זה ועדיין יהיו רעשים!

פורסם

לא זה בסדר, כבר יצא לי לעבוד גם עם מתחים הרבה יותר גבוהים בעבר. אתה אומר שפשוט לנתק את החוט של הארקה מהספק? אתה בטוח שזה יפתור את הבעיה של הזמזום? אם כן אני אפרק אותו אבל לא בא לי סתם לעשות את זה ועדיין יהיו רעשים!

לא זה מה שאמרתי. אמרתי לנתק את המינוס של הספק מהארקה. לא לעבוד בלי הארקה בספק בלי בידוד כפול. אם אתה מתעקש, אתה יכול לנסות להשתמש במתאם חשמל כזה

prod_small6906_5513.jpg

לתקע הספק, רק כדי לבדוק אם ניתוק ההארקה עוזר. בכל מקרה, אל תשתמש בספק בלי הארקה.

פורסם
  • מחבר

אוקי אז לנתק את הארקה מהמינוס אבל זה יעזור? כי זה אומר שצריך לפתוח את הספק.

פורסם
  • מחבר

עידכון:

חיברתי לספק שקע שמימנו ניתקתי את הארקה. ז"א רק ה- +/- של הרשת. וזה אכן פתר את בעיית הזימזום :cool2: .

עכשיו השאלה היא אם אני עובד ככה בלי הארקה או שאני פותח את הספק ומתחיל לחפש את החיבור של הארקה לאדמה? מצד שני אני יכול פשוט להיזהר לא לגעת בפח של הספק כל עוד הוא בחשמל. רגע אם יהיה קצר החצי אוטמט בארון חשמל ייקפוץ בכל מקרה גם בלי ארקה (יהיה קצר מלא לא)?

פורסם

אם אתה מקשיב לדברי החכמה שאני אומר, תקשיב עד הסוף. אסור לעבוד בלי הארקה בספק כזה. זה לא כל כך מסובך להפריד בין המינוס להארקה. כמו שראית, זה אכן פותר את בעיית הזמזום, ועכשיו נשאר לך עוד קצת לעבוד כדי להפריד בינהם.

פורסם
  • מחבר

מבין אותך ואתה אכן צודק שזה לא אידאלי לעבוד בלי הארקה. אבל מצד שני הכל סגור בקופסה ואני לא נוגע בזה בצורה טיפשית! לפרק את הספק עכשיו זה גם מהקופסה וגם אז לחפש את החיבור בניהם...אני חושב שאני עוזב את זה כך כל עוד זה עובד ואני ממש מרוצה מיזה. עזרתה לי ממש ולא הייתי חושב שהארקה היא הבעייה. ממש תודה.

פורסם

אתה לא צריך לגעת בספק כדי להתחשמל בצורה כזו. כל עוד קו המינוס שלך מקוצר להארקה, כל המערכת שלך בסכנת התחשמלות. קו המינוס הרי מגיע עד למגבר. מספיק מגע לא רצוי בין אחד מקווי הAC בספק למארז שלו, כדי לחשמל אותך ולשרוף את המגבר בלי בעיות מיוחדות, ובלי שום הגנה.

פורסם
  • מחבר

אתה לא צריך לגעת בספק כדי להתחשמל בצורה כזו. כל עוד קו המינוס שלך מקוצר להארקה, כל המערכת שלך בסכנת התחשמלות. קו המינוס הרי מגיע עד למגבר. מספיק מגע לא רצוי בין אחד מקווי הAC בספק למארז שלו, כדי לחשמל אותך ולשרוף את המגבר בלי בעיות מיוחדות, ובלי שום הגנה.

מדובר בספק ג'נרי. ספק רב אם אני אפתח אותו ואחרי זה הוא עוד יחזור לעבוד! בוא נגיד ככה: הדבר היחיד שאני נונע בו הוא המארז של הספק (שאני מחבר את החשמל) ותו לא! לא חושב שיש סכנת התחשמלות מיכך כי הרי אני לא סוגר שום לולאה.אני אקצין ואשאל האם מדובר בהתחשמלות שמסכנת חיים? ואני גם לא רואה סיטואציה למה יכולה להתרחש התחשמלות (טוב לא באמת- ספק ג'נרי ;) ). אני ממש נוטה להשאיר את הכל כמו שזה עובד מצוין וממש טוב. אלא אם מדובר בשעון מטקטק עד לאסון. אבל אם מקרה התחשמלות הוא זיץ' קטן אז זה לא נורא.

שאלה נוספת: נגיד ואני פותח את הספק עכשיו ומחפש את אותו קיצור בין אדמה להארקה, מה הסבירות שאני אמצא אותו? יכול להיות שזה בכמה מקומות או בכלל מולחם לפח!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים