עבור לתוכן

בעיות בבניית מגבר הספק קטן

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

תראו אני אסביר שוב ותגידו לי איפה אני טועה:

יש את האדמה של המעגל שהיא משותפת לכולם והיא האדמה של הספק 12V. אבל במוצא המוגבר כמובן שני הדקים לכל רמקול (+) ו- (-) האם אותו (-) הוא גם אדמה? שימו לב כי הרכיב הנ"ל (TDA1554Q) מתאים גם להגברה של 4 רמקולים ואני השתמשי בו להגברה של שניים כך כך שעשיתי דרגת הגברה כפולה לכל רמקול. המימוש הוא ככה שרגל ה- (+) של רמקול אחד יוצאת ממגבר פנימי אחד שברכיב ורגל ה- (-) יוצאת ממגבר פנימי אחר. כך גם לרמקול השני. איך שאני מבין את זה ההפרש פוטנציאלים בין כל (+) ל- (-) הוא שונה בהתאם להגבר סיגנל באותו ערוץ. יכול להיות שאני טועה אבל לא נראה לי ששני ה- (-) צריכים להיות מקוצרים לאדמה. אחרת למה לעשות להם יציאות שונות ולא פשוט להגיד לקצר את המינוס לאדמה כמו בכניסה? (ראו תמונה שהעלתי קודם)

• תגובות 85
  • צפיות 10k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

החיבור שעשית נקרא BTL. בחיבור כזה אתה אמור לבודד לגמרי את 2 החיבורים של הרמקול מאדמה

פורסם
  • מחבר

הוא מבודד! אבל שוב האם שני המינוסים שלהם צריכים להיות מקוצרים?

פורסם

יהיה נוח אם תשרטט לנו איך חיברת הכל .

פורסם

הסתכלתי עכשיו ב DATA SHEET של השבב ,

וההתחכמות שלך לא תוסיף כח , עדיף שתחבר לרמקולים לפי השרטוט המקורי שלך .

http://www.datasheetcatalog.com/datasheets_pdf/T/D/A/1/TDA1554Q.shtml

אם כבר תשתמש בשתי שבבים כאלה ותעשה ככה פעם אחת לימין ופעם אחת לשמאל .

[attachment deleted by admin]

פורסם
  • מחבר

טוב הלחמתי הכל. הכל עובד מצויין כמו הסרטוט המקורי. אני מרכיב את הקופסה עכשיו. תכף אני יעלה תמונות לי שעוד יהיה ער :cool2:

פורסם
  • מחבר

טוב העלתי תמונות גדולות, כי המצלמה בטלפון לא משהוא. אפשר להוריד ולראות בשלמות.

אני ממש מרוצה ותודה על ההברקה על הקופסה (מי שהציע). תודה לכל השאר גם על העזרה. מעגל הגברה סופר איכותי וכל זה ב- 25 שקל :lol:

עכשיו שאלות:

1)האמת שאת המעגל בקופסה לא חיברתי לכלום, יש למישהוא רעיון? למרות שזה לא קריטי כי זה לא הולך לזוז.

2)אני יחבר את זה למחשב שלו גם יש הגבר יחסית גבוה לאוזניות, בטוח יותר מהפלפון שלי איתו ניסיתי עד עכשיו. השאלה כמה אני יכול למתוח את הווליום ולהגביר? לא בא לי לשרוף את המעגל.

[attachment deleted by admin]

פורסם

קשה לי לשים לב , אבל החוטים לרמקולים צריך להיות נחושת בעובי של 2.5 מ"מ לפחות , מהשבב עד לרמקול ממש .

copy.pngfavicon.icofavicon.ico

פורסם
  • מחבר

קשה לי לשים לב , אבל החוטים לרמקולים צריך להיות נחושת בעובי של 2.5 מ"מ לפחות , מהשבב עד לרמקול ממש .

copy.pngfavicon.icofavicon.ico

לא יודע חברתי חוט wireup רגיל ושומעים מצוין! ומה שעוד יותר הפליא אותי זה שגם שאין סיגנל או משהוא להגביר, אין שום רעש רקע או איזה הגבר רעש, פשוט שקט. ברור שזה לא מגבר בתקן DTS או DOLBY אבל חברתי אותו לשני רמקולים עם אלמנט של 6 אינצ' וטוויטר כל אחד ושומעים ממש טוב והכי חשוב סטריאו ללא הפרעות. אגב הרמקולים שחיברתי אליהם עלו לי בעבר 600 שקל (לפני 5 שנים) והיה להם יחידת הגברה משלהם שלפני חודש משום מה נשרפה. בהתחלה פתחתי את הרמקול עם היחידה וראיתי שהכל מת שם (התפחם) אז הצלתי לפחות את הרמקולים והעפתי את כל האלקטרוניקה חוץ מכמה רשתות סינון וחלוקת תדרים בין הטוויטר לרמקול המרכזי. עכשיו נוסף המגבר בתוצרת עצמית הזה :smile1:

בכל מקרה אם יש הצעות שיפור תגיד לי אבל רק אם אני ממש ייראה הבדל:

1)לגבי החוט שאמרתה זה ממש משנה? כרגע כמו שאמרתי אני מחובר עם חוט רגיל דק בהרבה מ- 2.5 מ"מ

2)הוזכר פה גם קבל גדול יותר במקום זה של ה- 2200u, מה זה ייתן.

3)כל הצעה לשיפור אחר...

פורסם

בחיבור של 2 מגברים פנימיים לכל רמקול, המינוסים אמורים להיות מבודדים אחד מהשני

לקופסה אמור להיות פתח כניסת אוויר

תשים את הפתח כך שהאוויר שעובר מהפתח ולספק (נמשך אל ידיי המאוורר של הספק) יקרר בדרך את הפלאטה של הציפ

אם הפלאטה של הציפ קלה לכיפוף היא אמורה להיות ישרה לגמרי מתחת לציפ ולגעת בכל השטח שלו. תשים חומר קירור (כמו של מעבד) ביניהם

חוטים של 2.5 - לא כזה קריטי במרחקים קטנים, אבל חוט 2.5 קשיח מדיי יכול בקלות למשוך ולקצר / לשבור רגל לציפ אם הוא מולחם ישר אליה

החזקת הפלאטה בקופסה - אם בקצוות של הפלאטה יש אזורים ריקים (שלא מחוברים לכלום), תחבר בורג ארוך מהתחתית של הקופסה אליהם

פורסם

סליחה 11010010110 שאני חולק עליך

זה פשוט חובה חוט נחושת בעובי של 2.5 מ"מ .

מהשבב עד לרמקול , וחוץ מזה זה ממש לא סיפור גדול .

אולי לא תשים לב בגבוהים ובמיד , אבל בבאס זה יפגע .

כי כפי שאני רואה שמת חוטים שנראים כמו של כבל רשת , כלומר באיזור ה 1 מ"מ.

פורסם
  • מחבר

סליחה 11010010110 שאני חולק עליך

מהשבב עד לרמקול , וחוץ מזה זה ממש לא סיפור גדול .

אולי לא תשים לב בגבוהים ובמיד , אבל בבאס זה יפגע .

כי כפי שאני רואה שמת חוטים שנראים כמו של כבל רשת , כלומר באיזור ה 1 מ"מ.

אכן חוטי רשת. אבל בכל מקרה בין הרמקול שאליו אני מתחבר לבין הרמקול השני יש חוט רב גידי לא הכי איכותי, אז מה יעזור שלרכיב יהיה חוט נחושת אל ה- RCA? בין הרמקולים יש מרחק רב (6 מטר) ולא יודע מאיפה אני אשיג עכשיו חוט נחושת של 5 מטר כפול שניים (ל + ו -). ניתן אולי להשיג חוט נחושת מאיזה חוט זרוק בבית (אולי בחוטי טלפון זה נחושת או יש לי גם כבל קוואקס)?

פורסם
  • מחבר

לקופסה אמור להיות פתח כניסת אוויר

תשים את הפתח כך שהאוויר שעובר מהפתח ולספק (נמשך אל ידיי המאוורר של הספק) יקרר בדרך את הפלאטה של הציפ

אם הפלאטה של הציפ קלה לכיפוף היא אמורה להיות ישרה לגמרי מתחת לציפ ולגעת בכל השטח שלו. תשים חומר קירור (כמו של מעבד) ביניהם

סתכל בתמונות. יש מאוורר של 80 מ"מ מול המעגל ולמעגל מותקנת צלע קירור עם משחה תרמית. הצלע פונה אל המאוורר ומוברגת כמובן למגבר עצמו. לספק מאוורר מישלו כמובן. דבר היחיד שאין זה פתח ליציאת האוויר, צריך את זה?

פורסם

שטויות. תפתח כל מגבר בהספקים גבוהים פי כמה ותראה שזה לא כך. ההספק המתבזבז והתנגדות המוליך תלוי גם באורך של הקו המדובר. ואם מדובר על סנטימטרים בודדים זה חסר משמעות לחלוטין. הרי הרגליים של רכיב ההגברה עצמו הן בעובי של פחות ממילימטר. בכלל כל הסיפור שכתבת על נמוכים וגבוהים רלוונטי רק לקשקושים של אודיופילים, ולא למגבר מבוסס TDA בן עשרים, שגם ככה איכות ההגברה שלו לא בשמים..
פורסם

זיגי זה לא שטויות , אבל אין לי כח להתווכח .

רוצה ישמע לא רוצה לא ישמע ,

דרך אגב , אתה יכול לעשות מהשבב ל יציאה של הרמקולים , שלוש כבלים של רשת לכל ערוץ . ונפתרה לך הבעיה .

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים