עבור לתוכן

בעיות בבניית מגבר הספק קטן

Featured Replies

פורסם

ללא צלע קירור הציפ ישרף מהר מאוד (מיידית ?) - זה לא אופציה

הקופסה לא תספיק בהספקים גבוהים - תצתרך צלע קירור אמיתית או משהוא אם יכולת קירור טובה (פרופיל אלומיניום של חלון לפעמים תחליף טוב)

• תגובות 85
  • צפיות 10k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

יש קופסאות שמהוות גוף קירור. בעיקר במגברים קטנים בסגנון הזה. למשל

amp_1_4.png

פורסם

תלוי כמה הספק הציפ / טרנזיסטור מוציא

במגברים ממש קטנים ניתן לשים "צלע קירור מדבקה" (פשוט מדבקה מאלומיניום דק שמדביקים אל הציפ ומרימים את הקצוות של המדבקה באוויר)

באמצע סתם פלאטת אלומיניום ישרה / הקיר של המארז מקררים מספיק

בגדולים יותר צריך ממש צלעות, השטח של האיזור הקרוב אל הקופסה לא מספיק

פורסם
  • מחבר

חברתי חתיכת אלומיניום מכופף לגב המגבר הספק. בניהם מרחתי גם משחה תרמית. לבנתיים עבדתי איתו בערך 3 5 דקות והאלומיניום מתחמם באופן סביר (ניתן לגעת בו ויש הרגשה של חום לא כזה רציני) אבל מדובר רק על 5 דקות עבודה. סה"כ מדובר על 50W הספק (נטו מה שיוצא לרמקולים ללא התחשבות בנצילות) השגתי מחברי RCA (פרקתי מ- DVD ישן). איך אני ייבנה קופסה מתאימה?

עוד שאלה: אני מזין את המעגל מספק של מחשב ישן, יש רעיון לפתרון קבוע יותר?

פורסם
  • מחבר

הנה תמונות:

הפס בצד ימין במעגל זה איפה שאני חברתי עד עכשיו את ה- RCA (חשפתי חוטים וחיברתי)

[attachment deleted by admin]

פורסם

יפה , כל הכבוד , פרויקט נחמד .

דרך אגב , אם אני לא טועה תוכל לשים במקום הקבל 2200 קבל של 3300 ואולי אף 4700

זה יתן למגבר יותר כח .

פורסם
  • מחבר

אני לא בטוח שצריך. חיברתי את המגבר לפלפון שלי (דרך מתאם 2RCA למיני סטריאו) שמתי פול ווליום והייתי המום מההגבר שהדבר הזה מוציא! מה שכן אני מחבר את זה לרמקולים גדולים ואיכותיים ככה שאקסטרה כוח תמיד עדיף! אתה בטוח לגבי הקבל? הוא משמש לסינון להבנתי . לגבי הספק כוח של מחשב, אני משאיר אותו! מצאתי קופסת קרטון קשיח, מאוורר ישן של מחשב. אני הולך לחבר הכל עכשיו לקופסא (אפילו לא חשבתי לשים הכל יחד לפני שאמרתם). הולך לצאת ממש יפה נראה לי :hat: אני יעדכן תמונות!

אגב לפי מה שאני מבין אקסטרה מתח יאפשר יותר הגבר למגבר. יש בספק של מחשב מסילה עם יותר מתח מ-12V?

פורסם

ספק כח מחשב בסדר גמור למגבר שלך

לפי השרטוט שלך המגבר שלך בפול ווליום צורך 5A 12V

וכל ספק מחשב אפילו גנרי מספק את זה ללא קושי .

הקבל הגדול 2200 הוא לא לסינון אלא משמש למאגר מתח , אם תגדיל אותו , המאגר מתח יהיה יותר גדול , וככה זה יתן יותר כח למגבר .

אתה יכול לשים ללא חשש 4700 , הספק כח של המחשב יעמוד בזה ללא קושי .

פורסם
  • מחבר

הבנתי. אני אבדוק אם יש לי זמין. אגב פרקתי DVD, מה הסיכוי למצוא בו כזה?

אני מרכיב את הקופסה עכשיו ומחבר את במעגל ל- RCA ולמתח קבוע.

פורסם

תחפש באיזה אלקטרוניקה זרוקה .

רק תשים לב שהוולט של הקבל יהיה 25 וולט ומעלה .

פורסם
  • מחבר

משהוא מוזר ??? אני בא לחבר עכשיו את ה- RCA שפרקתי מה- DVD ופתאום אני מגלה שכל המינוסים שלהם מקוצרים ע"י הברזל במסגרת??

נכון שבכניסה צריך ששני ה- RCA יהיו מקוצרים במינוס לאדמה אבל לא במוצא המוגבר או שאני טועה? הנה בסרטוט:

אין לי איך להפריד את הקצר הזה (ראו תמונה של המחברים שהעלתי)?

[attachment deleted by admin]

פורסם

זה בסדר גמור , אל תשנה כלום מהתכנון המקורי .

זה ככה בכל מגבר , קו האדמה רץ בכל המגבר כולו ובחלקם הוא אפילו מקוצר לגוף מתכת של המגבר .

פורסם
  • מחבר

לא הבנתי!! השקע RCA שאני הולך לחבר גורם לקצר בין ה- (-) של מוצא אחד ל- (-) של מוצא שני! זה בסדר??

פורסם

הבנתי וזה בסדר גמור יצא לי להתעסק לא מעט עם מגברים וזה ככה בכולם

וחוץ מזה זה מה שהשרטוט שלך דורש .

אתה חייב לקצר בין כל נקודות האדמה במעגל לאדמה של ה 12 V

פורסם

ברוב המגברים זה ככה חוץ ממגברי BTL

מגבר BTL = כשמחברים 2 מגברים לכל רמקול (ל 2 החוטים שלו), הם מוציאים פי 2 הספק לתוך רמקול אם פי 2 התנגדות. זה לא נפוץ

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים