עבור לתוכן

שרפתי את הכרטיס מסך של הלפטופ אחרי OC :((( צריך עזרה בקשר לצעדים הבאים

Featured Replies

פורסם

מה קשור יהודים? אפשר לחשוב אין אלפי מודעות של רמאים בeBay/Craigslist.

לא שאני בא להגן על פותח הדיון, אני באמת חושב שכל ההתעסקות שלו פה היא מגעילה, אבל להאשים אותו בכל תחלואי העולם?

למרות שאני בהחלט בעד מחיקת האשכול, סתם כי שום דבר טוב לא ייצא מזה.

כי מעכשיו הפיליפינית התמימה שעובדת כמו סוס על מנת להרוויח את הכסף הזה תחשוב שכל היהודים רמאים.

כן, יש אנשים לא ישרים בכל מדינות וכל עמים, אבל יש לי הרגשה שרק בארץ יש איזשהו גאווה בלמצוא פראייר ולרמות אותו.

תאנמין לי, לא נעים לחיות בארץ שאתה חושד כל אחת בזה שהוא רוצה לרמות אותך.

אמור להיות מוסר. כמו ש About:blank אמר - צריך להיות אדם הגון והוגן. איבדנו את זה איזשהו. והכל מתחיל מהמשפחה.

• תגובות 38
  • צפיות 3.6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

כי מעכשיו הפיליפינית התמימה שעובדת כמו סוס על מנת להרוויח את הכסף הזה תחשוב שכל היהודים רמאים.

בלי קשר לדברים האחרים שכתבת - אם היית נופל על נוכל אמריקאי בeBay - היית חושב שכל האמריקאים רמאים?

פורסם

EBAY זאת דוגמה לא מוצלחת. זה איזור של סיכון גבוה, כי קונים וירטואלי ואנשים שקונים משם יודעים על זה ולוקחים סיכון.

פורסם

חבל מאוד שכך אתה מגיב. לא כולם היו עושים את מה שעשית, ואם אתה לא מבין מה לא בסדר במה שעשית (ועוד שמח על כך שהחזרת את ההשקעה) אז זה מצער כפליים.

קודם כל אתה צריך להגדיר את עצמך כבן אדם. תתחיל מזה שתהיה בן אדם הגון והוגן, זה הבסיס. זה שמצאת "פרייאר" כהגדרתך לא אומר שאתה צריך לנצל את המצב לרווחתך. ביום ובמקום אחר אתה תהיה ה"פרייאר" ומישהו שחושב כמוך ינצל את זה לרווחתו. מעניין אם גם אז תשמח ותעלוץ כמו שעלצת פה לאחר שמכרת את המחשב. הדוגמה הכי טובה היא פה הפורום. אתה הגעת לפורום עם בעיה (בדיון הזה ובאחרים). מה היה אם מישהו שהיה מזהה שאתה לא כל כך מבין היה מנצל את ה"פרייאריות" שלך כדי למכור לך הסברים ועצות שלא היו מועילות לך ואולי אפילו לגרום נזק?

אתה בחרת לבצע OC. תמיד ב-OC יש סיכון מסוים, על אחת כמה וכמה במחשבים ניידים שם המבנה וסידור הרכיבים המדוקדק מפאת המקום הצפוף מגביל בדרך כלל יותר מאשר במחשב שולחני. כך שניגשת לתהליך בידיעה מלאה של מה שאתה עושה והסיכונים הכרוכים בכך. בנוסף גם פעלת מבלי להבין מה אתה עושה. מצאת מדריך ברשת ואני מניח שפשוט מילאת שם אחרי ההוראות בלי להבין מה בכלל המשמעות שלהן. זה מעשה לא נבון. כשאתה עושה משהו במערכת המחשב שלך, קודם כל תבין מה אתה עושה. לעולם אל תמלא אחרי הוראות בלי שיש לך מושג מה המשמעות שלהן. אז אם שגית, וזה בסדר, לפעמים רק ככה לומדים, תקח אחריות על המעשים שלך. אל תנסה לגלגל את הטעויות שלך אל מישהו אחר תוך ניצול התמימות, חוסר הידע שלו או כל מצוקה אחרת שלו.

כשניגשת למכירה מלכתחילה חיפשת לצמצם נזקים לעצמך ולגלגל את תוצאות המעשים שלך למישהו אחר, ולא עניין אותך שאתה למעשה מרמה את הקונה הפוטנציאלי. גם אם סיפרת על הבעיה במסך (ויש לי הרגשה שייתכן גם הצגת את הדברים בצורה כזאת שמי שלא ממש מבין במחשבים לא ממש הבין מה בדיוק הבעיה וחשב שמדובר באיזה משהו קטן ושולי) , ידעת שיש פה הונאה מסוימת (ומכאן ההתייחסות לקונה כפרייאר), וזה מאוד חבל. זה פשוט מעשה לא הגון.נכון, אבל גם לא צריך לעודד את התופעה. נכון שלא מדובר פה בעבירה על החוק, הרי בעקרון כל אחד יכול למכור כל דבר ובכל מחיר אם רק ימצא קונה, מדובר בהעברת בעלות על רכוש. אבל מצד שני יש פה בעיה מוסרית שהייתי מצפה שפה בפורום, קהילה שבה אני די פעיל, תזכה לגינוי ולא לעידוד או הבנה. כשכל מיני רשתות וחנויות מחשבים מנסות לדחוף מפרטים לא משתלמים תוך ניצול חוסר ידע של קהל הלוחות ההדיוט לרווחתן קמה פה התרעמות גדולה, ובצדק. מבחינתי אין הבדל בין המקרים הללו ובין המקרה הנ"ל.

בדיוק מה שאני רציתי לאמר

פורסם
  • מחבר

חשוב לי להבהיר שאני לא זה שמכר את הלפטופ

אני אישית לא הייתי מסוגל למכור אותו ב 1000 שקל אבל כשאבא הציע לי שהוא ימכור אז נתתי לו לעשות את העבודה והעלמתי עין כך שזה לא ממש על מצפוני ואם יהיו טענות הם לא יופנו כלפי

את הלפטופ הישן בלי הנזק אני זה שמוכר אבל לא אני מכרתי את השני עם הכרטיס מסך השרוף

QttP

אבא שלך רוצה לטפל בזה - תן לו. שימכור בכמה שיצליח ושיהיה לו לבריאות.

איזה כיף שיש הורים, אה?

זוכר את ההודעה הזאת?

עודדת אותי מאוד לעשות את זה וההמלצה שלך היא חלק מהתוצאה

(לא שאני כועס עליך או משהו..)

פורסם

איפה ראית פה שמישהו מעודד אותו? מישהו אמר לו "כל הכבוד"? או שלדעתך צריך שכולם יגידו לו "אתה ילדון טיפש, חרא של בן-אדם, הלוואי שידפקו אותך או שתפשוט רגל"? גם דברים כאלה לא בדיוק מעלים את הרמה של הפורום.

QttP, עושה רושם מההודעה שלך שאתה חושב שאני מתכוון אליך באופן אישי או משהו. אם אכן כך, אז תרשה לי להבהיר שזה ממש לא כך.

פשוט השתמשתי בהודעה שלך כבסיס לתגובה שלי וכדי להכניס את מה שאני כתבתי להקשר המתאים.

לשאלתך השנייה. לא, ממש לא צריך לעלוב בפותח הדיון. לנעול ולמחוק זאת האפשרות הטובה ביותר לאחר שרואים לאן הדיון מתפתח. אבל מטעמים שונים זה לא תמיד אפשרי.

לכן אני לא בא בטענות לאף אחד (אולי חוץ מפותח הדיון), אבל בעקיפין ואולי מבלי להתכוון זה שהדיון הגיע לאן שהגיע נתן אולי עידוד בצורה כזאת או אחרת ותרם להשתלשלות העניינים.

פורסם

השאלה עם באמת אבא שלו הסביר לה על הבעיה או לא

אני בספק עם הוא הסביר על הבעיה -והעניין של ה"פראייר " די מחזק את האמונה שלי שהוא לא

פותח הדיון תגיד לאבא שלך שהוא מחנך "מצוין"

ממש דוגמה למופת

פורסם

ת'רד הזוי :o

פורסם

השאלה עם באמת אבא שלו הסביר לה על הבעיה או לא

אני בספק עם הוא הסביר על הבעיה -והעניין של ה"פראייר " די מחזק את האמונה שלי שהוא לא

פותח הדיון תגיד לאבא שלך שהוא מחנך "מצוין"

ממש דוגמה למופת

לפי מה שנאמר הוא כן הסביר אל הבעיה

זה לא עושה אותו יותר בסדר, כי ההסבר הזה לבד לא שווה הרבה : הרקע של הפיליפינית הוא "מחשב זה משהוא ממשש יקר שלעולם לא יהיה לי כסף לקנות מחשב טוב, אז מחשב עובד אם בעיה ב 1000 שקל זה מציאה", לפיליפינית לא היה שמץ מה השווי האמיתי של המחשב שהיא קיבלה, שניתן למצוא מחשבים במצב נורמלי וממוכר הוגן במחיר נמוך יותר ביד2, וכנראה גם לא מספיק ידע כדיי להבין עד כמה הנזק באמת חמור ושהיא קנתה פצצת זמן שכנראה תמות בעתיד הקרוב ביותר

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים