עבור לתוכן

שרפתי את הכרטיס מסך של הלפטופ אחרי OC :((( צריך עזרה בקשר לצעדים הבאים

Featured Replies

פורסם

יצאת כבר מספיק אידיוט בכל הסיפור הזה. אל תנסה לצאת יותר אידיוט ולהתחכם ו"להעלות את המחיר". אם באמת מישהו מוכן לתת לך 600 שקל על הדרעק הזה ועוד כשהוא פצצת זמן מתקתקת, קח את זה ולך. אגב, זה שהתקשרו, לא אומר שבאמת יקנו, ולא אומר שלא ינסו להתמקח על המחיר.

כשתמכור (תהיה עם כסף ביד) - ספר בכמה מכרת.

• תגובות 38
  • צפיות 3.6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

אבא שלי לא מוכן לקבל את האמת

הוא ממש רוצה למכור ביותר והוא אמר שהוא ינסה למכור את זה בעצמו

אני הזהרתי אותו אבל הוא ממש מבקש למכור את זה ביותר

הוא אומר לי שאני פראייר אם אני מוכר אותו ב 600 שקל

(הראתי לו שהוא ממש עובד טוב)

אני משתגע

צריך להילחם למכור עכשיו או לחכות קצת ?

אני לא יודע מה לעשות

מצד שני אבא שלי לא מבין כלכך במחשבים ואם הוא תמים אז יהיו גם קונים תמימים שיחשבו כמוהו

פורסם

אבא שלך רוצה לטפל בזה - תן לו. שימכור בכמה שיצליח ושיהיה לו לבריאות.

איזה כיף שיש הורים, אה?

פורסם
  • מחבר

כנראה שכן

חשבתי שזה יהיה יותר גרוע אבל הדיווח על האסון עבר יחסית בשלום..

אני מקווה שהוא ימכור לי אותו ביותר

בנתיים אני פשוט אדליק אותו כמה שפחות כדי שהפצצה תתקתק לאט יותר

אבא שלי אומר - "תמיד יש פראייר"

והוא צודק ויש לו ניסיון בזה

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

יש לי עדכון!!!

[move]0 0 0 1[/move]

הלפטופ נמכר ב - 1000 שקל!!!

:yelclap:

כן ב 1000 שקל!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :smile1::lol: ;D

[move] :hat::silly::hat::silly::yelclap: :yelclap: :hat::xyxthumbs: [/move]

:o [move]<--------------------------------------------------------------------------------------------- [/move] :o

פורסם

אבא שלי אומר - "תמיד יש פראייר"

וזה משמח אתכם ואתם מתגאים בזה שניצלתם (הבהרה: לא בתום לב ולא מתוך חוסר ידע) תמימות של אדם אחר לרווחתכם?

פורסם
  • מחבר

הלפטופ נמכר לפיליפינית תוך גילוי נאות על הבעיה

עכשיו אני בחצי הדרך לקראת לפטופ חדש

מלפני דרך שיהיו בה כמה ימים שלא יהיה לי לפטופים בכלל כי אני אמכור את הישן

סביר להניח שמחר אני אמכור את הלפטופ הישן לערבי שממנו אני כותב כאן במחיר 1100 שקל(לפטופ עם מעבד במהירות 1.8GHZ , 2GB RAM , 120GB , בלי סוללה ובלי כונן דיסקים)

ואז הצעד הבא להשתמש בקשרים ולקנות לפטופ חזק בהרבה ששווה 2100 בהנחה גדולה

פורסם

ניתן למצוא Thinkpad תקין בלא הרבה יותר מזה, ומחשבים לא ממש תקינים (במצב הרבה יותר טוב מ 2 המחשבים שלך) ב 600 - 700 שקל

גילוי נאות של הבעיה עצמה אוליי, אבל ממש לא גילוי נאות של כמה המחשב באמת שווה - ולבן אדם שלא יודע איך דברים מתנהלים כאן ואין לו קשרים כאן לאנשים שיכולים לאמת את המחיר או הבנה בתחום ובמחירים (הפיליפינית), או סתם מי שלא מכיר את טווח המחירים האמיתי (הערבי)

פורסם

מה לעשות. מי שלא מכיר את התחום ולא יודע כמה המוצר שווה, תמיד יידפק. בכל תחום ובכל מוצר.

אפשר לחשוב שזה מגעיל, אבל אין שום דבר לא חוקי בלמכור לפראיירים במחירים מופקעים. מה תגיד על כל אלה שקונים מוצרים מערוץ הקניות, למשל?

פורסם

אחר כך אנחנו מתפלאים למה יש אנטישמיות ולמה שונים את יהודים. פשות בזיון וגועל נפש לקרוא את זה.

מכרו מחשב דפוק לגמרי במחיר שקנו בעצמם חדש ועוד כנראה גאים בזה שדפקו פיליפינית מסכנה תמימה. אין לי מילים. פשות אין מה להגיד.

פורסם

וואו, אם מדברים על "כשר אבל מסריח".

לנצל תמימות של אנשים? האתר מתדרדר.

רמת המוסריות פה נמוכה, הייתי נועל ומעלים את הטרד הזה סופית.

פורסם
  • מחבר

מה אתם משחקים אותה צדיקים??

כל אחד היה עושה את זה

ואתם צריכים לראות איך אנשים מפרסמים לפטופ במהירות 1.6GHZ ועם 1GB RAM ב 1000 שקל

פורסם

מה קשור יהודים? אפשר לחשוב אין אלפי מודעות של רמאים בeBay/Craigslist.

לא שאני בא להגן על פותח הדיון, אני באמת חושב שכל ההתעסקות שלו פה היא מגעילה, אבל להאשים אותו בכל תחלואי העולם?

למרות שאני בהחלט בעד מחיקת האשכול, סתם כי שום דבר טוב לא ייצא מזה.

פורסם

מה אתם משחקים אותה צדיקים??

כל אחד היה עושה את זה

חבל מאוד שכך אתה מגיב. לא כולם היו עושים את מה שעשית, ואם אתה לא מבין מה לא בסדר במה שעשית (ועוד שמח על כך שהחזרת את ההשקעה) אז זה מצער כפליים.

קודם כל אתה צריך להגדיר את עצמך כבן אדם. תתחיל מזה שתהיה בן אדם הגון והוגן, זה הבסיס. זה שמצאת "פרייאר" כהגדרתך לא אומר שאתה צריך לנצל את המצב לרווחתך. ביום ובמקום אחר אתה תהיה ה"פרייאר" ומישהו שחושב כמוך ינצל את זה לרווחתו. מעניין אם גם אז תשמח ותעלוץ כמו שעלצת פה לאחר שמכרת את המחשב. הדוגמה הכי טובה היא פה הפורום. אתה הגעת לפורום עם בעיה (בדיון הזה ובאחרים). מה היה אם מישהו שהיה מזהה שאתה לא כל כך מבין היה מנצל את ה"פרייאריות" שלך כדי למכור לך הסברים ועצות שלא היו מועילות לך ואולי אפילו לגרום נזק?

אתה בחרת לבצע OC. תמיד ב-OC יש סיכון מסוים, על אחת כמה וכמה במחשבים ניידים שם המבנה וסידור הרכיבים המדוקדק מפאת המקום הצפוף מגביל בדרך כלל יותר מאשר במחשב שולחני. כך שניגשת לתהליך בידיעה מלאה של מה שאתה עושה והסיכונים הכרוכים בכך. בנוסף גם פעלת מבלי להבין מה אתה עושה. מצאת מדריך ברשת ואני מניח שפשוט מילאת שם אחרי ההוראות בלי להבין מה בכלל המשמעות שלהן. זה מעשה לא נבון. כשאתה עושה משהו במערכת המחשב שלך, קודם כל תבין מה אתה עושה. לעולם אל תמלא אחרי הוראות בלי שיש לך מושג מה המשמעות שלהן. אז אם שגית, וזה בסדר, לפעמים רק ככה לומדים, תקח אחריות על המעשים שלך. אל תנסה לגלגל את הטעויות שלך אל מישהו אחר תוך ניצול התמימות, חוסר הידע שלו או כל מצוקה אחרת שלו.

כשניגשת למכירה מלכתחילה חיפשת לצמצם נזקים לעצמך ולגלגל את תוצאות המעשים שלך למישהו אחר, ולא עניין אותך שאתה למעשה מרמה את הקונה הפוטנציאלי. גם אם סיפרת על הבעיה במסך (ויש לי הרגשה שייתכן גם הצגת את הדברים בצורה כזאת שמי שלא ממש מבין במחשבים לא ממש הבין מה בדיוק הבעיה וחשב שמדובר באיזה משהו קטן ושולי) , ידעת שיש פה הונאה מסוימת (ומכאן ההתייחסות לקונה כפרייאר), וזה מאוד חבל. זה פשוט מעשה לא הגון.

מה לעשות. מי שלא מכיר את התחום ולא יודע כמה המוצר שווה, תמיד יידפק. בכל תחום ובכל מוצר.

אפשר לחשוב שזה מגעיל, אבל אין שום דבר לא חוקי בלמכור לפראיירים במחירים מופקעים. מה תגיד על כל אלה שקונים מוצרים מערוץ הקניות, למשל?

נכון, אבל גם לא צריך לעודד את התופעה. נכון שלא מדובר פה בעבירה על החוק, הרי בעקרון כל אחד יכול למכור כל דבר ובכל מחיר אם רק ימצא קונה, מדובר בהעברת בעלות על רכוש. אבל מצד שני יש פה בעיה מוסרית שהייתי מצפה שפה בפורום, קהילה שבה אני די פעיל, תזכה לגינוי ולא לעידוד או הבנה. כשכל מיני רשתות וחנויות מחשבים מנסות לדחוף מפרטים לא משתלמים תוך ניצול חוסר ידע של קהל הלוחות ההדיוט לרווחתן קמה פה התרעמות גדולה, ובצדק. מבחינתי אין הבדל בין המקרים הללו ובין המקרה הנ"ל.

פורסם

נכון, אבל גם לא צריך לעודד את התופעה. נכון שלא מדובר פה בעבירה על החוק, הרי בעקרון כל אחד יכול למכור כל דבר ובכל מחיר אם רק ימצא קונה, מדובר בהעברת בעלות על רכוש. אבל מצד שני יש פה בעיה מוסרית שהייתי מצפה שפה בפורום, קהילה שבה אני די פעיל, תזכה לגינוי ולא לעידוד או הבנה. כשכל מיני רשתות וחנויות מחשבים מנסות לדחוף מפרטים לא משתלמים תוך ניצול חוסר ידע של קהל הלוחות ההדיוט לרווחתן קמה פה התרעמות גדולה, ובצדק. מבחינתי אין הבדל בין המקרים הללו ובין המקרה הנ"ל.

איפה ראית פה שמישהו מעודד אותו? מישהו אמר לו "כל הכבוד"? או שלדעתך צריך שכולם יגידו לו "אתה ילדון טיפש, חרא של בן-אדם, הלוואי שידפקו אותך או שתפשוט רגל"? גם דברים כאלה לא בדיוק מעלים את הרמה של הפורום.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים