עבור לתוכן

PerfectDisk לא מאפשר לבצע איחוי BOOT של מערכות קבצים FAT32

Featured Replies

פורסם

התופעה הזאת החלה עם גרסה 11, ועודנה קיימת עם גרסה 12 החדשה (בגרסה 10, עוד ניתן היה לאחות במצב לא מקוון, FAT32).

למה זה קורה?

בכלל, למה PerfectDisk מתייחסת לאיחוי תיקיות במערכות FAT32 כאיחוי בזמן אתחול (איחוי קבצי מערכת, איחוי לא מקוון)(PerfectDisk מאחה תיקיות וקבצים יחדיו במצב מקוון רק ב-NTFS) ומאחה רק את הקבצים באיחוי מקוון?

עד חלונות 98 כולל, תיקיות היו מאוחות יחד עם הקבצים במערכת FAT32 ע"י מאחה הדיסק.

האם מדובר בחסרונה של התוכנה, וכי קיימות תוכנות איחוי אחרות אשר כן מאחות תיקיות וקבצים יחדיו באופן מקוון גם ב-FAT32?

פורסם
  • מחבר

מחיצה D של הדיסק הקשיח שלי מפורמטת עם מערכת FAT32.

פורסם
  • מחבר

בזמנו אני לא הייתי מרוצה מהעובדה שבמערכת NTFS, הקבצים ממויינים אוטומטית לפי שם (להבדיל מ-FAT שבה הקבצים ממוינים לפי איך שהם מופיעים ב-FAT, כלומר המיון היה חופשי), וזה הפריע לי מאוד בתוכנה ספציפית כלשהי.

כמוכן, זה היה בתקופה שהיה לי חלונות XP ורציתי עוד להפעיל משחקי דוס ישירות, במקום להשתמש בדוסבוקס למטרה זאת.

כאמור, בשביל להמיר את הדיסק ל-NTFS, יש לגבות את הנתונים, לפרמט ל-NTFS ולהחזירם, שזה סיבוך גדול מבחינתי, גם אם הטכנאי עושה זאת. יותר עדיף לי לעשות זאת כשמחליפים דיסק קשיח או מחשב.

פורסם

CONVERT X: /FS:NTFS

זה יקח כמה עשרות שניות גג.

לא תאבד נתונים או פונקציונליות בעקבות זה.

חוץ מהאפשרות להמיר חזרה.

פורסם
  • מחבר

אני רוצה לוודא 100% כי הפעולה לא גורמת שום נזק כלשהו לנתונים שלי במחיצה, כיוון שבין השאר, מדובר בתוכנה שמורצת משורת הפקודה ולא בתוכנה המופעלת אינטראקטיבית, כך שאינני יכול לקבל עזרה בתוכנה. כמוכן מאחר שאין אפשרות להחזיר את המצב לקדמותו בשחזור מערכת במידה והתגלה נזק, המצב לא יוכל להיות טוב.

אני גם אף פעם לא התנסתי בהמרת מערכת הקבצים של הכונן מ-FAT32 ישירות ל-NTFS, כך שאני לא יודע איזה תופעות לוואי הפעולה יכולה לגרום.

פורסם

זה מאוד בטוח.

פורסם
  • מחבר

ביצעתי את ההמרה ל-NTFS במחיצת D, ולא נגרם שום נזק (מלבד העובדה כמובן שהקבצים ממוינים לפי שם, שזה כבר לא מפריע לי כמו בעבר).

באתר של מיקרוסופט לגבי הפקודה הזאת (בעת חיפוש "המרת fat32 ל ntfs" בגוגל), היה רשום שצריך לגבות את הנתונים לפני ביצוע הפעולה, אולם אני מניח שאמצעי זהירות זה, הוא במידה וההמרה נקטעת באמצע כתוצאה מסגירה של חלון שורת הפקודה, ריסט (הפעלה מיידית מחדש של המחשב ע"י הכפתור במארז), כיבוי המחשב, או הפסקת חשמל.

במקרה כזה יכול בהחלט להגרם נזק לנתונים.

בכל אופן תודה רבה לכם :).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים