עבור לתוכן

בעיה עם הבוט סיקונס ?

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם, קודם כל רציתי לומר מילה טובה לכל החבר'ה שענו לי במלוא הרצינות בשרשור הקודם וממש עזרו לי, תודה!

תוך הבנה שהמצב יהיה זמני עד שאקנה איזה לפטופ קטן כמחשב שני החלטתי בנתיים על ניתוק ידני, כך שכל פעם יהיה דיסק קשיח אחד מחובר.

המצב הקיים כרגע הוא של דיסק של WD שעליו יש XP ודיסק של סמסונג עם וינדוס 7. באשר לניתוק הפיזי:

1. כאשר אני מנתק את הסמסונג מהלוח אם ומדליק את המחשב אני מקבל מסך בחירה בין וינ7 ל XP ואני יכול להעלות את הXP בהצלחה. אך כאשר אני מנתק את הWD (מנתק אותו מהדיסק הקשיח כי הכבל IDE שמחובר למחשב לא נראה לי מתנתק) אני מקבל הודעה שגיאה (משהו עם BOOT) ואני לא יכול לגשת לויינדוס 7. בביוס ד"א הסמסונג מוגדר כמאסטר והWD כסלייב. מה עליי לעשות כדי שאוכל כל פעם להעלות עם המערכת שתהיה מחוברת למחשב?

2. האם ניתוק עדין של כבלי הדיסק הקשיח באמת יכול לגרום לבעיות רציניות אם הדבר לא יעשה לאורך זמן (פחות מחצי שנה) ?

פורסם

כמובן, כי ה bootloader נמצא על הדיסק הקשיח של 7.

במקרה של שילוב של NT bootloader יחד עם BCD - BCD הוא תמיד השולט קודם כל.

מהדיון הקודם שלך עדיין לא מובן באיזה תוכנה אתה משתמש ולמה היא צריכה "לא לראות" את הקבצים בכונן השני ככה שאני בספק שבאמת עזרנו לך.

פורסם
  • מחבר

כמובן, כי ה bootloader נמצא על הדיסק הקשיח של 7.

במקרה של שילוב של NT bootloader יחד עם BCD - BCD הוא תמיד השולט קודם כל.

מהדיון הקודם שלך עדיין לא מובן באיזה תוכנה אתה משתמש ולמה היא צריכה "לא לראות" את הקבצים בכונן השני ככה שאני בספק שבאמת עזרנו לך.

האמת היא שאתה חד אבחנה, למרות שלא השגתי את המטרה שלי רציתי עדיין להודות לכם על העזרה. התוכנות שאשתמש בהן מגוונות, ופשוט רציתי להפריד בין שתי המערכות עד שאוכל לקנות מחשב נוסף. אני אניח שהBCD הוא מרכיב בוינ7, שגובר על אותו מרכיב בXP כי הוא חדש יותר. אמ, יש דרך לאפשר לי גישה גם לכונן של הXP כאשר ההכונן של הוינ 7 מנותק?

פורסם

יהיה צורך להגדיר bootloader פר כל דיסק קשיח פיסי.

אני עדיין לא מבין למה הפתרון של VM לא מתאים לך?

פורסם

אם אתה מתקין את מערכות הפעלה כשכל פעם רק דיסק אחד מחובר למערכת (כפי שאתה צריך לעשות במקרה שלך), לא אמורות להיות בעיות.

פורסם
  • מחבר

אוקיי אז אני צריך להסיר את הWIN 7 ואז לנתק את הכונן של הXP ולהתקין את הוינ 7 כשרק הכונן החדש מחובר ? זה יעשה את הטריק או שאצטרך גם להסיר את ההתקנה של הXP ? (היא נעשתה מזמן כשרק היה לי כונן אחד) או שאפשר להגדיר בוט לודר נפרד לכל דיסק קשיח בלי לעשות התקנות והסרות?

- בנוגע לVM, זה פשוט נראה מסובך מדי. אתה יכול להכווין אותי מעט על איך להשתמש בזה ?

תודה רבה לשניכם

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים