עבור לתוכן

GTA V - דיון מקדים

Featured Replies

פורסם

"השערות"?

בו נגיד ככה:

אם הפורט יהיה כמו MAX PAYNE 3, אז יהיה אחלה :s0817:

אם יהיה כמו GTA4, אז תכין מעבד 6 ליבות עם HT וחכה שיהיה פאץ' 4+ :cognee:

• תגובות 1.1k
  • צפיות 210.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

התקציב של ROCKSTAR להשקעה במשחק הוא עצום.

הרווחים שלהם מהמשחק עד כה הם עצומים.

לא נראה לי שתהיה להם בעיה להוציא גרסת PC שתגרום לאנשים שקנו אותו לקונסולות לקנות אותו שוב בשביל הPC.

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
התקציב של ROCKSTAR להשקעה במשחק הוא עצום.

הרווחים שלהם מהמשחק עד כה הם עצומים.

לא נראה לי שתהיה להם בעיה להוציא גרסת PC שתגרום לאנשים שקנו אותו לקונסולות לקנות אותו שוב בשביל הPC.

ואני אחד מהם. גרסת הקונסולות פשוט איומה מבחינת גראפיקה. כל כך איומה שאחרי חמש דקות יש לי כאבי ראש - התמונה, בשתי הקונסולות, פשוט זוועתית. אתה צריך להתאמץ כדי לראות משהו.

• 7 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

עכשיו רק לקוות שלא תהיה חסימה לישראל כמו שהיה עם GTA IV. למרות שאז זה הציל אותי מפורט עלוב :)

פורסם

חסימה לישראל? קניתי את GTA IV בהשקה והוא עבד בלי בעיה...

פורסם

מה ינואר עכשיו .... רוקסטר והשיווק והמעצבן שלהם ...

פורסם

יכול להיות שהסיבות לתאריך ההשקה המאוחר מוצדקות, ושעושים אופטימיזציות ואולי אפילו אינטגרציה במערכת החברתית של סטים, מי יתן.

אבל, זה גורר חתיכת shitstorm מטורף. מאז אתמול, רדיט ו-4chan בלי מנוחה. הרבה אנשים טוענים (בשפה יפה) שרוקסטאר שוברת את האמון שקיים בין שחקני המחשב לבינה בכך שהיא לא מאמינה שהפלטפורמה יכולה לעשות לה הרבה כסף.

מצב שני, יתכן שהיא תעשה כל כך הרבה כסף, שהיא תאכל מהמכירות של הקונסולות, ולכן מדובר גם בצעד שיווקי לכל עניין ודבר. אפילו כשלא יושק למחשב השנה, אני צופה שמכירות של גרסת המחשב ישברו שיאים ברווחים.

פורסם

כמו שאמרתי אני יודע שזה עניין של נטו שיווק ( אני לא מאמין שיש פה איזושהי אופטימציה או כל מיני נגיעות במשחק ) לפי התאוריה שלי המשחק מוכן לכל הקונסולות ולPC מתי שהוא יצא ... רוקסטר רק משווקת את זה כדי להרוויח עוד כמה ג'ובות ... אין לי בעיה שהקונסולות החדשות יקבלו ראשונים ... אבל למה הם לא שיחררו את זה החודש\חודש הבא? אני לא מאמין שהמכירות של PS3\360 עדיין בשמיים אחרי הכל הרבה אנשים מחכים למשחקים נורמליים לPS4

בכל מצב ... נשאר לנו רק לחכות ומקווה שזה יעבור מהר ...

פורסם

יכול להיות שמדובר באפשרויות נוספות, הם כנראה התמקדו בהתאמה ספציפית לחומרה של הקונסולות (AMD APU+GCN) ובזמן שנשאר הם יסיימו את כל מה שקשור למחשב בלבד. צריך לזכור שבנוסף לעבודה על הפורט לקונסולות צריך להוסיף אפשרויות סקיילינג (הגדרות נמוכות למחשבים חלשים עד הגדרות מיוחדות נוספות למחשבים חזקים), תמיכה בעכבר ומקלדת, התאמות למבחר גדול בהרבה של רכיבים (במיוחד כרטיסי מסך של NVIDIA) ואולי גם תמיכה ב MANTLE.

פורסם

כבר אמרתי בעבר ואני אומר זאת שוב.

אחת התלונות הקשות שהיו על הGTA IV, זה המנוע הגרוע בPC.

ROCKSTAR אמרו שהם לקחו ברצינות את כל התלונות שהיו על IV והמטרה היתה לעשות את V טוב יותר מכל בחינה.

לכן אני מאמין שבין אם הם מתעכבים בגלל שיקולי שיווק, ובין אם הם מתעכבים בגלל התאמות ושיפורים לגרסת הPC, דבר אחד בטוח.

גרסת הPC תהיה טובה.

פורסם

כבר אמרתי בעבר ואומר שוב.

ההבדל בין GTA IV לבין GTA V הוא שאת IV פיתחו לקונסולות וביצעו פורט למחשב, ואת V פיתחו למחשב ועשו פורט לקונסולות (X86)

פורסם

זה לא אומר שאין הרבה עבודה לעשות על הPC.

אפשר לפתח משחק על הPC בתנאים מסויימים, במטרה להתאימו לקונסולות.

ורק אחר כך להתחיל להתאימו למגוון הגדול של החומרה/תוכנה שיש בPC.

פורסם

ההתאמה שנעשית לקונסולה היא שונה מאלו שבעבר עשו.

כאן, ההתעסקות עם חומרת מחשב וסביבת הרצה מוכרת (חלונות, DirectX) מביאה בעיקר עבודה על מאפיינים גרפיים שאותם פיתחו עוד מראש למחשב האישי. דברים כמו מרחק רינדור כללי, מסנן אניסוטרופי למרחק חדות טקסטורות והבחנה של צללים, הם דברים שמכוונים בצד ההגדרות בלבד לאחר בניה כללית ושיפור יעילות המנוע למחשב. את אותן ההגדרות הכלליות יקבל משתמש הקונסולה (בין אם XBONE החלשה יותר או PS4 החזקה יותר) תוך שמירה על קצב מקובל של תמונות לשניה (מקובל למשתמשי קונסולות, אפילו עם איכות גרפית תת-2003 ונפילות FPS נוראיות המשחק פועל כיום על XBOX360) בעוד שלמשתמש המחשב כל האפשרויות או לפחות חלק גדול מהן יהיו פתוחות לשינויים.

זה ממש כמו שזה נשמע, התאמת מאפיינים מקובלים מראש למחשבים אישיים חלשים תחת מערכת הפעלה.

הדבר שאני הכי חושש ממנו בקהילה הוא אנשים שינסו להריץ את המשחק באיכות טובה פי 2 או פי 3 מזאת ב-PS4 ויתלוננו שהם לא יכולים לעשות את זה עם חומרה בינונית או חלשה, ושהמשחק נבנה גרוע וידה ידה ידה.

פורסם

צריך לזכור ש MS וסוני דורשים דיי הרבה מהמפתחים, היו בזמן האחרון כמה משחקים שלא הצליחו לקבל אישור בגלל באגים, בעיות ביצועים ואפילו בגלל הבדלי רזולוציה (MS לא אישרו להוציא את דיאבלו 3 ברזולוציה שנמוכה מ 1080P). העדיפות שלהם תמיד הייתה קונסולות וגם במקרה הזה הם בחרו קודם להתמקד בהשלמה של גירסת "הדור הבא" ורק אחר כך להשלים את כל מה שמיוחד ל PC. כל עוד התוצאה בסוף טובה אני לא רואה עם זה בעיה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים