עבור לתוכן

שירות לאומי במשטרה, שאלה

Featured Replies

פורסם

אהלן. שאלה למבינים.

שמעתי במידה ומישהו עושה שירות לאומי (התנדבותי, במקום צבא [בעקבות בעיות בריאותיות]), לאחר השירות יכול להיות שוטר.

האם זה נכון? איך זה בא לידי ביטוי?

פורסם

אני חושב שהיה הרבה יותר חכם לשאול את הגורמים הרלונטיים.

פורסם

שירות במשטרה דורש סיום צבא מלא +ע דיפות ליוצאי יחידות תומכי לחימה - קרבי.

דבר נוסף, בעיות בריאותיות עד כדי כך שאתה זקוק לשירות לאומי? תהיה בטוח ששירות במשטרה, לא יהיה לך. ומדוע?

שירות במשטרה מתחיל בתור סייר, חוקר או בילוש וכו' וכמובן, שישנם קורסים ורובם פיזיים גם כן. העבודה עצמה פיזית.

רופא משטרתי בתהליך הגיוס שלך, ברגע שיצפה בתיק הרפואי, אתה לא תאושר. במיוחד לאור העבודה שלא היית מסוגל לעשות שירות צבאי רגיל, איך בדיוק תתפקד במרדף? בריצה או בעבודה פיזית במשך 9 וחצי שעות ביום בתור שוטר? עבודת לילה ובוקר?

סיירים מתחילים הם אלו שמבצעים מעצרים, נענים לקריאות, מרדף רגלי, מעצר פיזי, הפעלת כוח גופני, מאמץ גופני במשך 9 וחצי שעות, כמובן שישנם ימים רגועים.

אבל תהיה בטוח שברגע שתתחיל הליך גיוס ויבדקו את עברך הצבאי + הרפואי... אתה לא תגיע לחצי מהדרך בתהליך הגיוס.

תהליך הגיוס הוא כזה:

1. הגשת קורות חיים

2. בדיקת ר"פ (רישום פלילי) ולאחר מכן בדיקת עברך הצבאי, היית לוחם? גו'ב? וכו'

3. בדיקת עבר משמעתי בצבא במידה ורלוונטי. (במידה ותהיה מתאים, יפקססו לך או יבקשו לגשת לקחת טפסים לתחילת בדיקות רפואיות)

4. תחקיר קב"ט

5. בדיקת רופא

6. המתנה לאישור גיוס

7. במידה ויש תקן , מזומן לגיוס

8. מופנה לראיון קליטה והיכרות ביחידה הרלוונטית או המחוז/תחנה

אתה תיפול בכל מקרה ברגע שיבדקו בקורות חיים לגבי עברך הצבאי, או ישאלו לגבי העבר וברגע שידעו שעשית שירות לאומי... מועמדתך תיפסל, עדיף לקחת מישהו שסיים צבא, בעל תעודת לוחם או תומך לחימה ובעל כושר גופני ופיזי תקין.

כנס לכאן : http://www.police.gov.il/mehozot/mehozTzafon/Pages/geus.aspx

*** עריכה: לגבי להיות שוטר לאחר שירות לאומי, זה כן אפשרי, ברגע שיש לך תואר/ מקצוע ניהולי פקידותי שהמשטרה דורשת במיוחד ולכך יש תקן מראש.

בהצלחה.

פורסם

ניראה לי זאת לא הייתה הכוונה לשאלה הזאת, עם הכוונה הייתה עם אתה יכול להתגייס למשטרה במקום צבא, אז התשובה היא ברור המשטרה תמיד מחפשת אנשים לזה אבל העבודה היא לא משרדית והשכר קרוב ל700 שקל בחודש, מה שכן טוב בזה זה שאתה יכול לעבור את קורס הקצינים שלהם לעשות כמה שיותר דברים בשירות ובהמשך ולעלות לדרגות גבוהות יותר ככה גם הכסף יעלה והפנסיה המפוצצת.

פורסם

ניראה לי זאת לא הייתה הכוונה לשאלה הזאת, עם הכוונה הייתה עם אתה יכול להתגייס למשטרה במקום צבא, אז התשובה היא ברור המשטרה תמיד מחפשת אנשים לזה אבל העבודה היא לא משרדית והשכר קרוב ל700 שקל בחודש, מה שכן טוב בזה זה שאתה יכול לעבור את קורס הקצינים שלהם לעשות כמה שיותר דברים בשירות ובהמשך ולעלות לדרגות גבוהות יותר ככה גם הכסף יעלה והפנסיה המפוצצת.

1. קורס קצינים במשטרת ישראל הינו רק לאחר שירות בקבע לפחות 3 שנים, 2 וחצי עם המלצות כבדות וקיצור ע"י כ"א, בכל אופן, קורס קצינים פקידותי, לא ניתן לעשות בשום אופן בשירות סדיר, זה לא קיים.

2. קורס קצינים היחידי של לוחמים במשטרת ישראל הוא של מג"ב, מיועד אך ורק ללוחמים בשירות , לאחר קורס מכ"ים ולאחר שנת שירות בערך.

3. במשטרת ישראל, על מנת לקבל דרגת רב-פקד, אתה דרוש לתואר ראשון. עד לדרגות פקד, זה הכי פשוט שיש, זה כמו 3 ארונות בצה"ל, כן עלוב... הקידום עד לדרגת פקד, הינה זריזה ומהירה ביותר, אך משם והלאה... אתה תקוע, אלה אם כן אתה מקומבן.

4. אז בוא נסכם ונגיד ש.... זה לא כזה פשוט וקל. ;)

פורסם

1. אתה לא מעודכן, היום בשביל להתחיל מבדקי קצונה (בתור שוטר), צריך להיות עם תואר אקדמאי/בשלבי סיום

2. יש לא מעט תפקידי לחימה במשטרת ישראל שהם לא כפופים למגב, ולכן את קורס הקצינים עושים במגזר הייעודי

3. הבעיתיות בדרגת רפ"ק היא בגלל קורס ייעודי שצריך לעבור (עניין של הקצאות) , חוסר בתקנים מתאימים (כל תקן של רפ"ק עולה לא מעט כסף)

ותחילת צימצום הפירמידה (רפ"ק יהיה בדרך כלל ראש החולייה/סגן של קצין מחוזי, ויכול להיות רק אחד כזה)

פורסם

1. זה לא מדוייק כלל, ע"מ להתקבל בכלל להליך קצונה במשטרה, צריך להתחיל בתור בד"א (איש קבע רגיל במשטרה) ולאחר וותק של שנתיים-שלוש עם המלצות טובות, ניתן לגשת למבחנים, המבחנים נקראים : מבחן כשרים ומבחני אישיות, לאחר מכן, אתה עובר ראיון עם פסיכולוג וועדה.

לאחר כל זה, אתה רק מוזמן לקורס קצונה, לא צריך שום תואר.

נראה לך שבחור צעיר, בגיל 21, חותם קבע, אתה מצפה ממנו שתוך שנתיים וחצי כאשר ייגש לתחילת דרכו בקצונה (מותנה בקב"א תקינה וכו') יהיה כבר בשלבי סיום של תואר? או אפילו באמצע? אז אתה די מעופף וכנראה שלא משרת במשטרה/או שרתת במשטרה.

כאשר מסיימים קורס קצינים, אינך חייב להיות בעל שום תואר או בשום הליך לתואר, אבל דע לך, שעד לדרגת פקד, אתה חופשי, רוצה להתקדם? בבקשה, עשה תואר.

היום משטרת ישראל מגייסת בחוזים של 5 שנים, עד ל 4 פעמים, כאשר בפעם האחרונה שהינך מחדש את החוזה, זה עד לפרישה.

לכן, תהיה תקוע המון שנים בתור פקד? לא תתקדם? לא יהיו המלצות טובות? סביר להניח שע"פ חתימת החוזים החדשים, תפוטר או תקבל המלצת פיטורין מהמשטרה.

3. במשטרת ישראל, ע"מ בכלל ובכללי לקבל דרגת רפ"ק חובה עלייך להיות בעל תואר אקדמאי. זה תנאי סף ותנאי חובה.

אני מכיר המון קצינים במהלך שירותי, שהיו תקועים בדרגת פקד שנים רבות עד שלא סיימו זכאות לתואר

בלי שום קשר לקורס ייעודי, פקידו וכו' וכל מה שמסביב, שזה די ברור.

** חוץ מזה, ביננו, בתפקיד מנהלתי, דרגת רב-פקד מתקבלת בדרך כלל, ע"פ הזמן המקובל לאחר גיל 30 בממוצע... ככה שעד גיל 30, אתה יכול להגיע לדרגת פקד, ללא תואר.

פורסם

צודק , טעות שלי. התבלבלתי עם תפקידים ייעודים מסוימים שדורשים תואר.

::)

פורסם

למה רוב השוטרים שאני נתקל בהם מלאים/ גדולים ?

פורסם

הרגלי אכילה גרועים ומזון לא מן השורה במשמרות לילה... זה הכל.

סה"כ, דרך חיים באכילה = השמנה.

פורסם

מזכיר לי את הנגדים בצבא הרבה מהם שמנים

פורסם

מזכיר לי את הנגדים בצבא הרבה מהם שמנים

היה לנו נגד שמנמן שעשה יותר עבודה מחמש נגדים רזים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים