עבור לתוכן

איך מוציאים כסף מביטוח לאומי?

Featured Replies

פורסם

ביטוח לאומי חייב לי כסף, לא הרבה... 500 שקל, אבל זה יעזור הרבה עם קניית המחשב החדש...

עכשיו איך מוציא ממנו את הכסף הכי מהר?

נא להפגין רצינות ;)

פורסם

ברצינות גמורה: על מה הם חייבים לך? אתה צריך להוכיח להם או שהם מסכימים איתך על הנושא?

בדרך כלל ביטוח לאומי מחזיר כסף ע"י הפחתה ממה שאתה משלם להם, או תוספת למה שאתה מקבל. לא יודע מה הם עושים אם אתה לא משלם ולא מקבל (שכיר בלי ילדים?), אבל סביר להניח שהם לא יתנו מזומן ביד, אם כבר יפקידו לחשבון שלך (בהנחה שיש להם את הפרטים).

פורסם

מניסיון שלי הכסף הזה וגם כספים שאתה לא מודע להם יגיעו לך לחשבון.

אני קבלתי מהם 1900 שקל מהחזרי מס על זיכוי מלפני 6 חודשים.(זה היה ב2005)

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובות, הייתי היום בביטוח לאומי והם לא רק שמסכימים איתי אלא רוצים לזכות את בכפול הסכום שציפיתי.

מסתבר שיש להם אלוקים.

תודה רבה.

פורסם

ביטוח לאומי זה הגוף הכי נאצי שקיים בעולם כאשר אתה צריך לשלם לו כסף. אין לו אלוהים בשיט והוא ימכור את אמא שלך לזנות אם צריך בשביל שתשלם לו את הכסף...

איפה הנקודה החיובית? כשהוא צריך להחזיר לך כסף - הוא הופך למלאך טהור ומשלם מיידית, בזמן, עד השקל האחרון, וכולל כל הריביות וההצמדה אם צריך (למשל בהחזרים של סוף שנה).

פורסם

מה שאתה בעצם אומר זה שביטוח לאומי מאוד קפדן לגבי תשלומים - לשני הכיוונים. לטעמי, עדיף שזה יהיה ככה מאשר שיהיה בלאגן ולך תחפש. :)

פורסם

רגע רגע ועם ביטוח לאומי חייב לי כסף לתקופה של חצי שנה "1500 שקל חודשי" והם לא רוצים לשלם לי, מה עושים במקרה כזה ? יש מצב לבית משפט בנושא ?

פורסם

ביטוח לאומי זה הגוף הכי נאצי שקיים בעולם כאשר אתה צריך לשלם לו כסף. אין לו אלוהים בשיט והוא ימכור את אמא שלך לזנות אם צריך בשביל שתשלם לו את הכסף...

איפה הנקודה החיובית? כשהוא צריך להחזיר לך כסף - הוא הופך למלאך טהור ומשלם מיידית, בזמן, עד השקל האחרון, וכולל כל הריביות וההצמדה אם צריך (למשל בהחזרים של סוף שנה).

-לא נוגע למצב של חברה שפושטת רגל ונשארת חייבת לעובד, חייב לציין, גם אם אתה בא עם כל הטפסים מסודרים מקוטלגים ומנויילנים.

פורסם

מה זה קשור לביטוח לאומי? החברה חייבת לך כסף, לא הם.

רגע רגע ועם ביטוח לאומי חייב לי כסף לתקופה של חצי שנה "1500 שקל חודשי" והם לא רוצים לשלם לי

אם הם "לא רוצים", כנראה שהם לא באמת חייבים לך כמו שאתה חושב.

איך הגעת למסקנה שהם חייבים לך כסף?

פורסם

מה שאתה בעצם אומר זה שביטוח לאומי מאוד קפדן לגבי תשלומים - לשני הכיוונים. לטעמי, עדיף שזה יהיה ככה מאשר שיהיה בלאגן ולך תחפש. :)

:hizuk:

פורסם

מניסיון שלי הכסף הזה וגם כספים שאתה לא מודע להם יגיעו לך לחשבון.

אני קבלתי מהם 1900 שקל מהחזרי מס על זיכוי מלפני 6 חודשים.(זה היה ב2005)

ביטוח לאומי מקבל דיווח ממס הכנסה. שומת מס עם חיוב במס לשנים קודמות גוררת מיד אוטומטית גם דרישת תשלום לביטוח לאומי. זיכוי מס גורר אוטומטית גם זיכוי בהתאמה מביטוח לאומי.

פורסם

מה זה קשור לביטוח לאומי? החברה חייבת לך כסף, לא הם.

שחברה בע"מ פושטת רגל, ביטוח לאומי חייב לך.

רק שמשום מה, שדבר כזה קורה הם פשוט לא משלמים.

פורסם

מה זאת אומרת "פשוט לא משלמים" ?

מתעלמים ממך כמו אוויר, או שהחזירו לך תשובה כלשהיא?

פורסם

בתהחלה מריצים אותך עם 700 טפסים בתקווה שלא תצליח לעמוד בעומס הטפסים ובטרטור.

כל דבר הם מבקשים בפקס, שמתקשרים לוודא שהפקס הגיע- הוא בחיים לא מגיע, שהולכים לשם- אחרי יומיים הם מתווכחים איתך שלא באת להגיש את הטופס.

אם הצלחת לעמוד בעומס הטפסים והמקרה נכנס "לטיפול", אחרי 3-4 חודשים שלא שומעים מהם כלום, מתקשרים אליהם, ופתאום מתברר שמשהו חסר, משהו לא היה כמו שצריך, צריך לחזור כמה שלבים אחורה.

גם את זה עשית? יופי, עכשיו יתחילו פחות או יותר להתעלם ממך, ואולי אחרי שנתיים יודיעו לך שיש לך זכאות לכסף האבוד.

-מצד שני, אני מסכים לחלוטין לגבי החזרי מס ושאר דברים בסגנון, הם לא מבזבזים רגע בעניין.

פורסם

ביטוח לאומי מקבל דיווח ממס הכנסה. שומת מס עם חיוב במס לשנים קודמות גוררת מיד אוטומטית גם דרישת תשלום לביטוח לאומי. זיכוי מס גורר אוטומטית גם זיכוי בהתאמה מביטוח לאומי.

[/qu

אלה היו החזרי מס מכספים ששילמתי להם בתקופות שונות שבהן לא עבדתי

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים