עבור לתוכן

בחירת SSD 120GB למחשב נייד

Featured Replies

פורסם

קניתי לאחרונה נייד toshiba portege r835 עם הרדיסק במהירות 5400 סל"ד, מעבד i5 וזכרון 4GB

האמת שאני די מאוכזב, אחרי התקנת win7 home premium 64x, אופיס ועוד כמה תוכנות בסיסיות המחשב עולה די לאט (50 שניות), הדפדפן סוחב אבל לא טס, חלק מהתוכנות (מסנג'ר לדוגמא) איטיות משהו...

כדי לפתור את בעיית האיטיות חשבתי לשדרג להרדיסק SSD.

יש לי 2 שאלות:

1. האם ארגיש הבדל משמעותי במהירות?

2. אני מחפש המלצה ל-SSD של 120GB. יש בפחות מ-1000 ש"ח? אני טס ללונדון בסוף החודש - שווה להביא משם?

תודה

פורסם
  • מחבר

אחרי סקירה באינטרנט החלטתי ללכת על Crucial c4 120gb

רגע לפני שאני קונה, האם מישהו יודע אם לנייד שלי (toshiba portege r835-56x) יש תמיכה ב-SATA3?

פורסם

למה לא תעיין במפרט מחשב, קנית מחשב חדש והואמגיע עם תעוד לא ?

אם התשובה לא, אתה יכול לגגל לאתר היצרן ולבדוק לפי הדגם שברשותך.

פורסם
  • מחבר

עד עכשיו חיפשתי לפי דגם של המחשב ולא מצאתי. לפני כמה דקות הבנתי שאני צריך לחפש לפי chipset ומסתבר שיש למחשב שלי את ה-chipset הבא (ולא סנדי ברידג' כמו שחשבתי): Intel® HM65 Express Chipset

אז חיפשתי באתר של אינטל ומצאתי את המידע הבא בנוגע ל-sata:

Serial ATA (SATA) 6 Gb/s and 3 Gb/s

High-speed storage interface supporting up to 6 Gb/s transfer rate for improved data access. Provides up to 6 SATA ports at 3 Gb/s with up to 2 ports supporting 6 Gb/s transfer rates.

להבנתי יש תמיכה ב-sata3, נכון?

פורסם

נכון :yelclap:

פורסם
  • מחבר

תודה :xyxthumbs:

פורסם

אתה יודע איך להכניס את ה SSD למחשב הנייד שלך ?

צריך גם כמובן להתקין את מעה"פ ל SSD.

לי פשוט אין ניסיון עם הרחבות/עדכוני חומרה לנייד, צריך לדעת מה בדיוק עושים.

פורסם

HM65 זה כן Sandy Bridge. זה שהצ'יפסט מאפשר SATA6 זה לא אומר שזה החיבור שלך לדיסק, יש הבדל בין התכונות של הצ'יפסט לבין מה שעושים איתו בפועל. רוב הסיכויים שיש לך SATA6 אבל בשביל להיות בטוח כדאי שתבדוק באתר המחשב.

לגבי החלפת SSD, פשוט תחפש מדריך להחלפת דיסק קשיח בנייד הספציפי שלך, זה בדיוק אותו דבר. בד"כ 2 עד 4 ברגים ושתי דקות עבודה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים