עבור לתוכן

מדידת זרם ומתח ממטען USB?

Featured Replies

פורסם

חבר רצה לקנות מטען USB לסלולרי שלו וראינו שיש הרבה בעיות של מתח עם המטענים הסינים. מדובר בסך הכל במטען שאמור להוציא 1A ב 5V כדי להטעין סלולרי שנטען דרך ה USB. חשבתי אולי אם אפשר לבדוק את הזרם והמתח שהמטען מוציא. להכניס את הפינים של המולטימטר לשקע USB נראה לי בעייתי, אז רציתי לדעת אם אני מחבר כבל USB וחותך אותו באמצע באיזה חוטים אפשר למדוד את הזרם והמתח. לפי מה שראיתי יש שני חוטים שמעבירים זרם ושני חוטים שמעבירים DATA שפה זה כמובן לא רלוונטי.

פורסם

בגדול אפשר לחתוך כבל USB ולמדוד. הצבעים המקובלים הם אדום ושחור.

רק כדאי שתדע מה אתה עושה. מתח זו לא בעיה למדוד, וגם רוב הספקים האלו לא עושים בעיה עם המתח. זרם לעומת זאת, מסובך יותר. אתה צריך למצוא צרכן שלוקח 1A, ולהתחבר בטור אליו. אפשר עם נגד 5 אום @ 5W. סלולארי זה לא צרכן מתאים, הוא לא לוקח 1A, וגם מטעין בפולסים. אגב, תקן USB הוא 0.5A, ככה שלא ברור איזה מכשיר בודד אתה צריך לחבר שצורך יותר מזה.

פורסם

אני מחזק את מה שZIGGY אמר, התקן של USB זה 0.5A ככה שלא הגיוני שהטלפון צריך יותר מזה

מה גם שאני אישית לא מכיר שום טלפון או PDA עם צריכה כזאת (אולי יש אבל לא יצא לי לראות)...

היה לי פעם נגן MP3 שצרך 5V 1A אבל בגלל זה אי אפשר היה להטעין אותו מהUSB אלא ממטען יעודי

בקיצור, תעזוב את הבדיקה של הזרם, לדעתי היא מיותרת.... אלא אם אתה רואה שהמטען מטעין את המכשיר שעות והסוללה בקושי מתמלאת או אפילו ממשיכה להתרוקן.. אז כנראה שהזרם ממש נמוך.

זרם גבוה יותר אתה לא תקבל כי המכשיר לא "ימשוך" כאלה זרמים

מתח.....בדיקה פשוטה כמו שZIGGY אמר

פורסם

כמעט כל המחשבים יתנו בכיף 1A מיציאה של USB (כל 2 יציאות USB שהם ביחד מחוברות להגנה משותפת של 1A, כך שאתה יכול לחבר 1A לאחד וכלום לשני). יתכן שנגן או פלאפון כלשהוא יהיה מתוכנן לזה, גם אם זה לא "בסדר" לפי התקן

אם אתה מעמיס מטען יותר מדיי הוא יתחמם, ויתכן שתוכל לראות ירידה במתח

מבחינת זרם - תתייחס אליהם כמו ספקים גנריים (זה מה שהם באמת). אם תעמיס אותו יותר מ 1/2 ממה שכתוב, ולפעמים סתם אם תחבר אותו כשהוא לא "במצב רוח", הוא ישרף וישרוף לך את ה MP. תטעין אם USB אמיתי של מחשב כשאתה יכול

פורסם
  • מחבר

היי חברים תודה רבה על התשובות.

הבהרה קטנה: על המטען כתוב שהוא אמור להוציא 1A, אני לא יודע כמה הפלאפון דורש. אם הוא יכול להוציא עד 1A אז אין בעיה, אבל אם הוא יכול להוציא עד 0.4A יכול להיות שזה בעייתי יותר.

עדכון קטן:

מסתבר שלפי התקן של USB לטעינת סוללות אפשר להוציא עד 1.8A משקע הטענה יעודי. בנוסף שקע USB2 יספק 1.5A אם אין תקשורת נתונים. התקן הזה הוא מה שאומץ על ידי הסלולרי לטעינה.

פורסם

מסתבר שלפי התקן של USB לטעינת סוללות אפשר להוציא עד 1.8A משקע הטענה יעודי. בנוסף שקע USB2 יספק 1.5A אם אין תקשורת נתונים. התקן הזה הוא מה שאומץ על ידי הסלולרי לטעינה.

מה שאתה אומר די נכון אבל איך אתה יודע אם השקע USB שהתחברת אליו אכן תומך בשיטה הזאת (כשמקצרים עם נגד את המגעים של הDATA)

אם הוא לא תומך בכך, וחיברת אליו מכשיר שצורך כזה זרם.... אז אתה בבעיה! :facepalm:

בקשר למה שאמרת על השקע USB2, זה לא נכון, הוא לא מספק 1.5A אם אין תקשורת נתונים, אלא פשוט השקע/תקע עצמו מסוגל להתמודד עד זרם כזה.... (מדובר על שקע או תקע סטנדרטי בלבד)

התקן מגדיר שלכל יציאת USB ניתן לחבר 5 מכשירים

כשכל מכשיר מוגדר כצרכן שצריך 100mA

בגלל זה התקן אומר שכל יציאה צריכה לתת 0.5A

בUSB3 העלו את ההגדרה של צרכן אחד ל150mA- זאת אומרת שכל USB3 נותן עד 0.9A

חברות הטלפונים הסלולרים עושות שימוש בתקן הרגיל, זאת אומרת שאתה לא צריך לפחד כי הטלפון הזה לא יקח זרמים כאלה בשום מצב

מה שכן, אתה אולי צריך לפחד מהמטען הסיני כמו ש11010010110 אמר, שיכול לתת מתחים לא נכונים או להשרף בזרמים נמוכים משרשום עליו....

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים