עבור לתוכן

C# עזרה בתכנון מחלקות בפרוייקט :)

Featured Replies

פורסם

אוקי אז ככה, אני בונה צ'אט בMulticast, ולכן אין לי צד שרת. (במולטי אני יכול להשתמש בהאזנה לכמה פורטים)

1. בכל מחשב יש את אותה מחלקה ראשית שכתובה אותו דבר. אחד הפעולות במחלקה הראשית היא קבלת משתמשים שהתחברו כרגע והוספתם לליסט של המשתמשים. במחלקה משתמשים יש לי סתם שם ואידי. כמובן שהאידי של אותו משתמש יכול להיות שונה ממחשב למחשב (שוב, אין לי צד שרת שיארגן לי את הדברים האלה כי אני רוצה לייסם כמה שאפשר את הMULTI CAST). ליסט ראשי נוסף הוא הרשימה של החדרים שבהם המשתמש נמצא. בכל חדר יכול להיות X אנשים ובכל אחד מהX אנשים האלה, במחלקה שלהם, אותו ליסט יופיע בול. (כפילות נתונים במחשבים ברשת- האם זה דבר טוב? כי אני יכול למנוע את זה על ידי שרת.). דבר שני האם כדי לי לעשות את המחלקה הזאת סטטית וכל הליסטים שלה יהיו סטטיים?

2. Multicast- יצירת קבוצה ברשת ואפשרי שכמה מחשבים ש"התחברו לקבוצה" יאזינו לכמה פורטים שונים (לכל חדר יש פורט שונה-ככה אני יוצר מצב שאם יש לי 3 מחשבים והמחשב השלישי לא נמצא בשום חדר אז הוא לא מאזין לשום פורט ואז שום הודעה לא תגיע עליו סתם). במצב כזה אני לא צריך שרת. האם שיטת עבודה כזאת היא בסדר לפי הניסיון שלך?

במחלקת חדר יש לי את הליסט של כל האנשים שמחוברים לאותו חדר. כמובן שאם יש לי 5 אנשים בחדר אז בכל ה5 מחשבים האלה, המחלקה חדר תיהיה זהה אצל כולם אחד לאחד (שוב כפילות נתונים). נגיד ומשתמש A נמצא ב5 חדרים. הוא יצר 5 אובייקטים של חדרים אבל דבר אחד משותף לכולם והוא בחיים אל ישתנה. הIP של הקבוצה של הMulticast. האם כדאי במחלקה חדר לעשות משתנה סטטי שיכיל את הIP של הקבוצה? (כל זה במידה ואני שולח הודעות מהמלקה חדר ולא מהמחלקה הראשית ששם אני יוצר את הקבוצה - איך הכי כדאי?).

אני ישמח לתשובה מפורטת כי אני רוצה להתחיל לבנות פרוייקטים נכון ועדיף לי להתחיל בקטן כמו פה. תודה!

פורסם

אני חושב שהבעיה היא בתכנון התשתיות שלך, שרת יעשה לך את החיים הרבה יותר קלים.

מה שאתה בונה יעבוד סבבה עם כמות מאוד קטנה של לקוחות (אולי 10) ברגע שתעבור אותה אני מאמין שאתה תראה כ"כ הרבה בעיות שתבין שעדיף למרכז את המערכת לשרת.

פורסם
  • מחבר

כל השאלות שלי הם כדי להתחמק משרת. אני מנסה כמה שיותר להשתמש במה שיש לי במולטי. אם תוכל לעזור לי אני ישמח

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים