עבור לתוכן

דיסק חיצוני קטן (2.5") ללינוקס

Featured Replies

פורסם

שלום,

ברצוני לרכוש דיסק חיצוני קטן. הבעיה שלי שיש בביתי 2 מחשבים - האחד XP והשני לינוקס. בהנחה שאיני מעוניין בתכניות הגיבוי (רק בדיסק עצמו) על איזה דגם הייתם ממליצים שיעבוד על 2 המחשבים?

תודה,

פורסם

מה זה משנה על איזה חומרה אתה עובד ולמה פתחת שני דיונים על זה?

פורסם
  • מחבר

פתחתי 2 דיונים כי לא ידעתי לאיזה פורום זה יותר רלוונטי.

לא הבנתי את שאלתך - ראיתי באינטרנט שיש תלונות לדוגמא ש-passport של WD לא עובד טוב על לינוקס (לא עושה mount) כנראה בגלל שיש תכנת גיבוי והיא תוקעת את זה בלינוקס. לכן חשבתי שאולי לכם יש נסיון עם דגם שלא עושה בעיות.

תודה,

יואב.

פורסם

אני משתמש בדיסק חיצוני 2.5 של iomega בנפח 1TB והוא עובד מעולה גם בלינוקס וגם בווינדוס, מעולם לא עשה לי בעיות

פירמטתי אותו ל-NTFS (המערכת קבצים הטבעית של ווינדוס שגם לינוקס תומך בה טוב)

וכמובן שאני לא משתמש בתוכנות גיבוי הדביליות שבאו איתו, אין לי ציפיות שהן יעבדו בלינוקס ואני רוב הזמן עובד (ומגבה) בלינוקס, אז כתבתי סקריפט שמשתמש ב-rsync

יש לציין שהוא עבד לי out of the box במערכות מבוססות ubuntu ולא ניסיתי אותו בהפצות אחרות... אני מניח שהוא יעבוד על כולן אבל לא תמיד out of the box בהפצות יותר מיוחדות

פורסם
  • מחבר

מעולה תודה. אני גם לא מתכוון להשתמש בתכנות הגיבוי שמגיעות עם הכונן.

המון תודה,

פורסם

אני לא רואה שום סיבה שמערכת לינוקס עדכנית לא תצליח לעשות mount להתקן איחסון סטנדרטי כלשהו.

פורסם
  • מחבר

לפי מה שהבנתי מפורומים זה שמה שגורם לזה זה תכנות הגיבוי (מחפשות קבצים של מערכת ההפעלה לדוגמא windows.exe). באם ניתן לפרמט את הכונן ל-NTFS לא אמורה להיות בעיה. אבל רציתי לברר מאנשים עם נסיון לפני שאני קונה.

תודה רבה,

פורסם

מה?

זה ממש לא משנה איזה תוכן יש על הדיסק הקשיח כאשר אתה פותח אותו מהקופסא. כל דיסק קשיח חיצוני יעבוד בלינוקס.

פורסם
  • מחבר

אחלה, המון תודה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים