עבור לתוכן

"פיראטיות" - הדיון הראשי

Featured Replies

פורסם

אם לא הייתה קיימת פיראטיות, לא הייתי משחק בשום משחק ורואה סרטים רק בקולנוע פעם פעמיים בחודש וזהוא! משחקים\סרטים ובמיוחד תוכנות הם מוצרים לעשירים בלבד בארץ!! וגם באינטרנט יקר לקנות משחק: פורטל 2 ב-50 דולר :s07: גמרתי אותו ב-5 שעות אז על מה?

אין באמת אופציה אחרת חוץ מפיראטיות למי שלא עשיר! בגלל זה אני מוריד בכמויות אסטרונומיות ומה שלא נראה לי אני מוחק או מוריד עוד דברים אחרים. כמובן שאם זה היה עולה לי כסף הייתי נאלץ לשחק בכל חתול בשק שקניתי אם בכלל הייתי יכול לקנות אותו (ככו לדוגמא איך נדפק מי שקנה dukenukam forever ב- 50 דולר :lol: ).

האמת שאני אפילו עושה פיראטיות על הפיראטיות ולא משתף בהורדות בטורנט ליץ' (יש כל מיני דרכים לזייף RATIO) אבל גם זה בגלל שהעלאה בארץ באינטרנט לא עוברת את ה- 100K ולעשות אינטרנט של 100 מגה שייתן העלאה נורמלית, אין לי כסף, אז מה אני יוריד משחק ויחכה חודש שיעלה עד שאני יוכל להוריד עוד אחד? לאאאא. בקיצור המצב\מנטליות\תנאים בארץ לא משאירים בררה לרוב האנשים לפנות לפיראטיות! אם היה לי כסף אבל כיס באמת עמוק כדי שאני יוכל להנות משלל תכנים וגיוון כמו שאני יכול בפיראטיות, לא הייתי מתעסק בכלל בהורדות וקונה רק מקורי. או לחילופין אם המצב בארץ היה משתנה בכל מה שקשור למשחקים ומחירים היו סבירים גם הייתי קונה מקורי (או שלא :silly: )

אתה רציני...? אז תחסוך קצת ותהיה יותר בררני עם מה שאתה קונה או רואה בקולנוע. או לחילופין, תחכה טיפה עד שמחירי משחקים ירדו.

• תגובות 102
  • צפיות 11.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

"אם היתי יכול להרויח כסף בקלות בעבודה כמו שאני עושה משדידת בנקים בכלל לא היתי מתקרב לפשע! סביר להניח שאם היתי הולך לחפש עבודה היתי צריך לעבור על עשרות מקומות וכל מיני הכשרות,לעבוד הרבה יותר זמן,וגם המעסיקים בישראל לא תמיד מתיחסים אליך הכי יפה,וצריך לעבוד שעות נוספות"

פורסם

pirate-key.jpg

YARRR

images?q=tbn:ANd9GcQGDmnRbyu8-gLeyMYahqcpirXZin-WVFK1jsEnq-GBXJ4RuP64vg&t=1

פורסם

חח לא..לא פיראטים כאלה :xyxthumbs:

פורסם

PIRATE+BOOTY.gif

Pirates_Treasure_Chest_Cake.jpg

פורסם

יש לך קופסה בבית שיודעת לשכפל מוצרים כמו תוכנות מצגות וצלילים

יש לך גם קופסה מדפסת שיודעת להדפיס עבודות ומאמרים

עוד מעט תהיה קופסה חדשה שתדע גם לשכפל ריחות

צריך להקים גוף שירכז את כל השימושים, יקבע את ערכם ואז יגבו את התמלוגים במרוכז

אחרת אף אחד לא יצא מזה. מאחר והמוצרים נוחתים ישר בביתך ולא עוברים במכס או בחנות.

די דומה להתלבטות של האוצר בנוגע המכוניות החשמליות

ברגע שתבצע הטענה מהשקע בבית אף אחד לא יוכל למסות את זה כמו שעושים בדלק שנמכר בתחנות.

פורסם

ולמה לעזאזל שמישהו ימסה את זה? לפי הרעיון שלך לא יהיו תוכנות חופשיות/חימיות

פורסם

matan007

אני חושב שאתה מגזים

לא שאני איזה צדיק -אבל צריך להבין שיש אפשרות לקנות בזול ולהחליף עם אחרים

חלק מהמשחקים שלי משומשים ואני לא רואה פסול בזה

נכון שבארץ שוק המשומשים לא להיט פשוט כי הרבה פורצים כל דבר שזז גם משחקים שכן שווים את הכסף

אבל עדין הוא קים

חוץ מזה ברגע שאתה קונה משחק אתה יכול למכור אותו מאוחר יותר ולצמצם נזקים בארנק

אפילו חשבון סטים אפשר למכור למרות שזה "לא חוקי"

נסה לקנות פורטל-2 משומש היום או כל משחק רציני, כמה יעלה לך? משומש מהאינטרנט אתה לא יכול לקנות. אז מה תחכה כמה שנים טובות עד שירד ואז כבר המשחק לא רלוונטי? חוץ מיזה סתם שתדע ששוק המשומשים הוא הוא כאב ראש לא קטן עבור היצרניות שמנסות להילחם בזה יותר מאשר בפיראטיות איתה הם כבר השלימו! (בדיוק פרסמו כאן כתבה על זה גם http://hwzone.co.il/news/135496 ).

אתה רציני...? אז תחסוך קצת ותהיה יותר בררני עם מה שאתה קונה או רואה בקולנוע. או לחילופין, תחכה טיפה עד שמחירי משחקים ירדו.

בקשר לקולנוע התכוונתי שבכל מיקרה הולכים, אבל מה אתה מוכן לראות רק סרטים בקולנוע? ללא אפשרות לראות גם סרטים חדשים בבית? לחכות שמחירי משחקים ירדו זה כמו ללכת לים בחורף. שמשחק חדש יוצא אתה רוצה אותו עכשיו שהוא הדבר החם בשוק ולא מתי שיצא משחק ההמשך שלו! חוץ מיזה איך אפשר להיות בררן שאין דמו היום כמאט לכלום? נגיד ככה שיצא CODMW3 ויחד איתו BF3, כל אחד יעלה ממש הרבה אין לי אפשרות אפילו לקנות אחד מהם לפחות שנה מהיום שהם ייצאו, אז מה אתה תקנה את שניהם ותוציא ברגע כמה מאות שקלים? או שתהיה בררן ותקנה משחק אחר במקום שאתה יכול להרשות לעצמך (כמובן כל אחד והכיס שלו)?

טוב מה אני עושה פה מנסה לשכנע שפיראטיות זה טוב ובסדר :screwy: ברור שלא! אבל כמו רוב האנשים אם רוצים לשחק, לראות ולהנות ממחשב אין בררה!

פורסם

TheReaper

לא מדובר על מיסוי אלא על תמלוגים ליוצרים

במקום שהיוצר יבוא ויתבע אותך בבית המשפט, שיסדירו את העניין כמו שרצו בזמנו להטיל מס על CD ו-DVD לצריבה ובתמורה לא יהיו יותר טענות לפיראטיות כלפי המשתמשים.

הצבעתי על העובדה שבעתיד הטענות האלה רק יגברו מאחר שיותר ויותר מוצרים יעשו את הדרך מהאינטרנט לבית בלי לעבור דרך הכיס של בעל הזכויות אז במקום להרוג את התרנגולת שיתנו לה משהו ונצא כולנו פטורים.

פורסם

נסה לקנות פורטל-2 משומש היום או כל משחק רציני, כמה יעלה לך?

משומש לא, אבל גם לא בהרבה כסף.

http://store.steampowered.com/app/620

33.49 דולר = 113 ש"ח.

ואם לא איכפת לך לחכות כמה שבועות למשלוח:

http://www.zavvi.com/games/platforms/pc/portal-2-pc/mac/10215567.html

16 יורו = 80 ש"ח.

לא חייבים לקנות משחקים ביום שהם יוצאים. המחירים מתחילים לרדת כמה חודשים אחרי זה (בהנחה שאתה לא קונה מהחנויות בארץ...) והיום אין שום בעיה להזמין מחו"ל / לקנות עותק דיגיטלי.

בנוסף, גם אם משחקים היו עולים 500 ש"ח למשחק - זה עדיין לא מקנה לך שום זכות להוריד אותם באופן פיראטי. אתה צריך לזכור שבסופו של דבר, משחקי מחשב הם מותרות. אין לך כסף לקנות משחקי מחשב? אל תשחק במחשב, או שתחסוך ותקנה רק משחקים שאתה שומע עליהם ביקורות טובות.

פורסם

צריך להקים גוף שירכז את כל השימושים, יקבע את ערכם ואז יגבו את התמלוגים במרוכז

אתה אומר שצריך להקים גוף שישדוד את כל האנשים בתחום מסויים ויחלק לאנשים אחרים לפי ראות עיניו וזה יביא לתועלת חברתית איכשהו.

פורסם

יש משהו רומנטי בלהיות פיראט פורע חוק.

לשדוד מהעשירים ולתת לעניים.

להילחם בשליטים אכזריים ובשריף המושחת.

זה בדיוק מה שחסר בעולם הזה.

וזה גורם לי לחשוב על ארול פלין משום מה...

פורסם

TheReaper

לא מדובר על מיסוי אלא על תמלוגים ליוצרים

במקום שהיוצר יבוא ויתבע אותך בבית המשפט, שיסדירו את העניין כמו שרצו בזמנו להטיל מס על CD ו-DVD לצריבה ובתמורה לא יהיו יותר טענות לפיראטיות כלפי המשתמשים.

הצבעתי על העובדה שבעתיד הטענות האלה רק יגברו מאחר שיותר ויותר מוצרים יעשו את הדרך מהאינטרנט לבית בלי לעבור דרך הכיס של בעל הזכויות אז במקום להרוג את התרנגולת שיתנו לה משהו ונצא כולנו פטורים.

יותר מדי בעיות-

1.הסכמה-לא כל החברות יסכימו על ההסדר הזה

2.חוקיות-אתה מבקש לשנות את המהות של קניין רוחני ורשיון תוכנה ואם לא תהיה הסכמה גלובלית (ולא תהיה) אז אי אפשר ליישם את זה כמו שצריך

3.אידיאולוגית- תוכנה חופשית זה אידיאולוגיה לגבות מחיר על התוכנה פוגע בחופש של אדם למכור(או במקרה הזה לתת) את רכושו במחיר שהוא קובע לצרכנים (במקרה הזה חינם)

פורסם

בתחום המוסיקה זה כבר עובד

אקו"ם מקבלים סכום גלובלי מגופים ובתמורה לזה מרשים להשתמש במילים ולחנים של יוצרים

הפדרציה לתקליטים וקלטות של האשכנזים או הפי"ל של המזרחיים לוקחים סכום גלובלי שנתי על השמעה של מוסיקה מוקלטת ובתמורה אתה יכול להפציץ באולמות ומועדונים.

כל הגופים האלה לוקחים הכסף ומחלקים אותו ליוצרים לפי מפתחות שלהם ואתה פטור מכל תביעה או תלונה.

פורסם

בתחום המוסיקה זה כבר עובד

אקו"ם מקבלים סכום גלובלי מגופים ובתמורה לזה מרשים להשתמש במילים ולחנים של יוצרים

הפדרציה לתקליטים וקלטות של האשכנזים או הפי"ל של המזרחיים לוקחים סכום גלובלי שנתי על השמעה של מוסיקה מוקלטת ובתמורה אתה יכול להפציץ באולמות ומועדונים.

כל הגופים האלה לוקחים הכסף ומחלקים אותו ליוצרים לפי מפתחות שלהם ואתה פטור מכל תביעה או תלונה.

לא אותו דבר

לא קשור

לא רלוונטי

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים