עבור לתוכן

"פיראטיות" - הדיון הראשי

Featured Replies

פורסם

אני אישית בנאדם שקונה יותר משחקים מאשר מוריד. אבל לאחרונה אני שם לב שיש יותר ויותר משחקים שפשוט לא שווים את הכסף. מכמה סיבות:

1. אורך המשחק. FEAR3: ארבע שעות משחק. הגענו למצב כזה שאנשים פותחים דיונים בפורומים הרשמיים, ובמקום לשאול אם הגיימפליי טוב, הם שואלים אם האורך משחק יותר ארוך מחמש שעות.

2. החוסר השקעה בסיפור של המשחק. כמה כבר אפשר לירות ברוסים? כמה כבר אפשר לראות מלחמות בין ארצות הברית לרוסיה? זה כבר יצא מכל החורים.

3. חוסר השקעה בסאונד והדיבוב. קחו את Singularity למשל. יש שם חיילים רוסים שזורקים וצועקים משפטים ללא קשר. למשל, אני תופס מחסה, ואני ממש רחוק מהאויב, והוא צועק "יורים עלי!!!!11". WTF?! זה פשוט זלזול באינטלגנציה של השחקן. שלא לדבר על המבטא העילג שכל פעם דופקים לדמויות רוסיות.

משחק כזה היה לא מזמן בSTEAM בעשר דולר. אפילו בחמש לא אקנה אותו מהסיבות שפרטתי. ואני גאה בזה שהורדתי אותו (ואפילו לא סיימתי את המשחק)

4. DLC לMultiplayer. הדבר הזה פשוט הורס לגמרי קהילות מולטי. סבבה אם זה היה לסינגל. אבל ברגע שמוציאים חבילת DLC שעולה 10-20 דולר, החברה פשוט מפצלת את הקהילה ל2. זה בלתי יומן מה שקורה בימינו. ועוד יש משחקים שעל היום הראשון יוצאים DLC למולטי כמו DUKE וBF3.

לעומת זאת, משחקים ארוכים, עם נופים מרהיבים, עלילה מרתקת, פאזלים גאוניים, אני אקנה, ואהיה מוכן לשלם על זה אפילו 100$. דוגמאות:

Castlevania LOS, Alice, Darksiders, Metro 2033.

ותנו לי להרחיב קצת את Metro2033. הדיבוב שם כל כך מעולה, שאני פשוט עוצר ליד כל דמות כדי לשמוע את הסיפור שלה עד הסוף. ביליתי יותר בתחנות בהן האנשים התמקמו מאשר בשלבים עצמם. (הדיבוב הרוסי ולא האנגלי העילג. מי שיודע את השפה הרוסית ממש הרוויח כששיחק במשחק הזה)

• תגובות 102
  • צפיות 11.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

בתור פיראט עם תוכי וירטואלי אני יכול להגיד לך כמה דברים....

אני מקבל חלקית את מה שאתם אומרים.

אני אפילו יכול להגיד לך משפט שקצת יכעיס אותך...יותר מדי יפי נפש פה.

קודם כל, אני מסכים שכן צריך לשלם עבור המוצרים שנהנים מהם ללא ספק....אבל כמו שסין יוצרת מהפכה בשוק עם המחירים הזולים...ככה צריך להיות גם בעולם הקנייני !

צר לי , אבל אין בנאדם שישכנע אותי שהמחיר של אופיס או WINDOWS מוצדק....הוא כל כך יקר שאין סיכוי אפילו פצפון שאני ארכוש אותו !

וכן אני כן אשתמש בו :hi:

בוא נסתכל רגע על הקונסולות , אני עבדתי לפני כמה שנים בחנות צעצועים , כל בעלי הPS2 (זה מה שהיה בזמנו) אכלו חרא כי לא היה להם DEMO...לא נראה לי ריאלי לקנות חתול בשק ב350 ש"ח.

ובכלל לא נראה לי לקנות משחק ב350 ש"ח.

לגבי הסעיף ברמת אביב....אם נשתמש בהקבלה שיצרת , אי אפשר לקנות בצורה חוקית פנטהאוז ברמת אביב , אבל אפשר להשיג כמו שאפשר להשיג את FEAR 3 לפני כווווווולם :-)

אז אני יכול להגיד לך , שאם בארצנו הקטנה עם המחירי דירות המטורפים שיש - הייתה לי האפשרות להוריד פנטהאוז או לקנות דירה 2 חדרים ללא חלונות בת"א באותו מחיר....נחש מה הייתי עושה ???

אז לענייננו - אני חושב שמדובר פה בכמה רבדים , שכמובן וברור לי שמשפיעים בצורה ישירה אחד על השני.

• רובד המחיר המוגזם - בתור צרכן קמצן אני מוכן להשקיע על משחק עד 50 ש"ח , וכן אני רוצה אותו כשהוא יוצא לא שנה אחרי כשהוא במבצע , וכן אני מבין שזה לא יקרה כל עוד יש פירטיות ! (אז אני גם לא אקנה, לי יש אלטרנטיבה)
  • רובד המחירים בארץ - כבר לא אקטואלי , לפחות לא בתחום הPC שאפשר להוריד למחשב דרך STEAM
  • רובד הזמינות - איך לעזאזל קורה מצב שאפשר להוריד משחק בחינם (פרוץ דה) לפני שאפשר לקנות אותו ? זה נשמע מצב הגיוני ? אני אישית שונא לחכות וזו זכותי !
  • רובד החוסר אכפתיות של הקהל הפיראטי - זה נכון שלרובם לא אכפת מה קורה עם החברות , ואין לי מושג איך לתקן את זה !
  • דמואים - קדימה לעבודה חברות תוציאו דמו שנדע מה החוייה לפני שנבזבז כסף
  • הצעת ייעול - זיכוי חלקי כש"מסיימים" עם המשחק ובמיוחד כשמשדרגים מערכת הפעלה/אופיס.

1. את מערכת הפעלה win7 אתה יכול לקנות באופן חוקי בפחות מ100 שקלים. צריך רק לחפש. ובנאדם מהסוג שלך יודע לעשות את זה טוב מאוד, אני בטוח בזה.

2. יש לך עשרות מבצעים כל שבוע בSTEAM. ובעוד הרבה חנויות דיגיטליות.

3. יש לך אתרי CD KEY שמוכרים משחקים חדשים ב100 שקל ותוך חודש המחיר יורד ל50 שקל.

פורסם

יש לי טרה וחצי בבית של נטו תכנים פיראטים, 600 GB מתוכם הם משחקים, אני לא חושב שיש הרבה אנשים בארץ שהיו יכולים להרשות לעצמם לרכוש את כל זה, אחרי שמתנסים כבר אי אפשר בלעדיה!

פורסם

אויש נו באמת, גם אני הורדתי את BLACK OPS ואני עשיתי הזמנה מוקדמת למשחק.

חוץ מזה שהורידו אותו יותר מ 4M אנשים וגם קנו אותו יותר מ 1M אנשים. הסיבה שלא רואים שחקנים ה MP היא לא כי אף אחד לא קנה את המשחק, זה פשוט משחק גרוע.

זה גם לא קשור לזה שלא שווה להם לעשות גירסה טובה למחשב, גם ב PS3 המשחק הזה (BLACK OPS) עובד בצורה גרועה. פשוט מדובר במפתחת סוג זיין שלא יודעת לפתח משחקים.

ROCKSTAR הם דוגמה לחברה שנפגעה מפיראטיות, הם הוציאו כל הזמן GTA ובשלב מסויים אנשים לא כל כך התעניינו בלקנות את החדש. רוב האנשים לא קנו אותו בשביל הסיפור, רק רצו להרוס מכוניות ולהרוג אנשים. בהתחלה הם קנו וממשחק למשחק יותר אנשים פשוט לא ראו בו צורך.

פורסם
  • מחבר

אז GTA , לא משנה. הבאתי את BO סתם כדוגמא למספרים אסטרונומיים, למרות שאני לא חושב שהוא משחק גרוע, הוא סביר ..

בכל מקרה, יש מספיק דוגמאות למשחקים איכותיים שנפגעו מספיק מפיראטיות.

פורסם

מחפשים את המטבע מתחת לפנס אבל מה עם אלה שמסייעים ומעודדים את התופעה

יצרני דיסקים קשיחים, יצרני מדיות לצריבה, יצרני צורבים.

ספקי אינטרנט ותשתית לפס רחב

אתרי הורדות במסווה של איחסון עננים

ועוד ועוד ועוד יצרנים שבצורה "חוקית" מעודדים את התופעה

אם מישהו היה רוצה למגר את התופעה באופן חוקי, היה מנסה להלחם במי שמעודד ומאפשר את ההורדות ואיחסונם ואז היא לא הייתה קיימת.

עושה רושם שפיראטיות זה בסך הכל צורת הפצה מתוחכמת לרכיבי מחשב.

פורסם
  • מחבר

מחפשים את המטבע מתחת לפנס אבל מה עם אלה שמסייעים ומעודדים את התופעה

יצרני דיסקים קשיחים, יצרני מדיות לצריבה, יצרני צורבים.

ספקי אינטרנט ותשתית לפס רחב

אתרי הורדות במסווה של איחסון עננים

ועוד ועוד ועוד יצרנים שבצורה "חוקית" מעודדים את התופעה

אם מישהו היה רוצה למגר את התופעה באופן חוקי, היה מנסה להלחם במי שמעודד ומאפשר את ההורדות ואיחסונם ואז היא לא הייתה קיימת.

עושה רושם שפיראטיות זה בסך הכל צורת הפצה מתוחכמת לרכיבי מחשב.

מסכים לגמרי. אבל אין דרכים להלחם או להגביל את העידוד הזה. צריכים לחפש במקומות אחרים

פורסם

ROCKSTAR הם דוגמה לחברה שנפגעה מפיראטיות, הם הוציאו כל הזמן GTA ובשלב מסויים אנשים לא כל כך התעניינו בלקנות את החדש. רוב האנשים לא קנו אותו בשביל הסיפור, רק רצו להרוס מכוניות ולהרוג אנשים. בהתחלה הם קנו וממשחק למשחק יותר אנשים פשוט לא ראו בו צורך.

התופעה שאתה מתאר לא קשורה לפיראטיות. אם היו אנשים שלא ראו טעם בלקנות את המשחק החדש, אז הם לא קנו אותו. ואם לא היתה פיראטיות? אז הם גם לא היו קונים.

סתם לצורך ההשוואה, סדרת משחקים אחרת שסבלה מאותה בעיה (ירידה במחירות עקב רוויה של משחקים דומים) היתה Guitar Hero, ושם אתה לא יכול להגיד שזה קשור לפיראטיות, כי הפיראטיות היתה נמוכה בגלל הצורך בכלים שבאים עם המשחק.

פורסם

אני לא חושב שיש הרבה מה לדון כאן, כולנו מבינים את היתרונות והחסרונות של הפיראטיות, אבל אני לא יודע מה הפתרון.

בכללי, מצב ללא פיראטיות הוא בעייתי, במחשב אולי 1 ל30 משחקים שאני מנסה אני באמת אוהב, ובאמת יושב עליהם יותר מ15 דקות.

אין שום דרך לנסות את המוצר לפני שאתה רוכש וזה לא מתקבל מבחנתי כשהשוק מוצף בכלכך הרבה זבל.

ואם ללכת יותר קיצוני אז המצב באיפון בכלל נוראי, 99% מהאפלקציות כלכך גרועות שגם אם היו נותנים לי אותן בחינם לא הייתי משאיר על המכשיר שלי.

איך הייתי יודע את זה בלי הפיראטיות? איך הייתי יודע שלא מוכרים לי מוצר סוג ז' במלא כסף.

אז נגיד בעולם ללא פיראטיות היינו קונים לפי המלצות והתנסות, גם כאן יש בעייה, מצב כזה היה משאיר המון מוצרים בחושך, אפאחד לא היה שם לב אליהם והנה דוגמא.

שיחקתי לא מזמן משחק שנקרא THE VOID, המשחק כנראה הכי טוב ששיחקתי בחיים שלי, בלי פיראטיות לא הייתי נחשף אליו בכלל.

אז מה, אחרי שסיימתי את המשחק אמרתי לעצמי שהוא שווה את הכסף ומאוד הייתי רוצה לראות עוד משחקים מהיוצרים שלו ואז עוד בעייה, מצאתי אותו לקנייה באיביי אבל אז חשבתי כמה מהכסף הזה באמת מגיע למפתחים? המשחק עולה 12$, ומשהו לא מסתדר לי, אני הייתי משלם עכשיו למפתחים 20$ אם הייתי יכול לעשות את זה בצורה ישירה והייתי יודע שהכל מגיע אליהם, אבל באיביי כמה מגיע אליהם? אולי 6$ אולי פחות.

ועוד דוגמא, SC2 קניתי בלי לנסות כי ידעתי שזה הולך להיות משחק ענק, סיימתי את הסינגל היה נחמד ושיחקתי קצת במולטי, שום חלק לא הדהים אותי יותר מדי, תוך כמה שעות משחק הבנתי שאני לא מעוניין בכלל במשחק וזה סתם היה בזבוז כסף, מזל שהצלחתי למכור אותו, אבל אם הייתי יכול להוריד ולנסות אותו למשך יום יומיים הייתי מבין את זה בלי לבזבז את הכסף שלי.

אותו דבר DIRT3, הורדתי, ומהר מאוד הבנתי שהוא לא בישבילי, מזל שיש פיראטיות אחרת הייתי סתם מבזבז כסף.

גם לקנות משחק בשביל לשחק במולטי על בסיס הסינגל זו בעייה כי לפעמים החוויה שונה לגמרי.

בתכלס כל אותם משחקים שאני מוריד גם ככה לא הייתי קונה אז כנראה שזה לא באמת משנה הרבה, חלק מהמשחקים הטובים ששיחקתי בהם גם קניתי וזו הדרך שלי, אני קודם משחק ואז מחליט אם אני מעוניין לקנות את המשחק, אפילו אם סיימתי אותו או שאפשר למצוא אותו פיראטית.

וכן גם המחירים בעיתיים, המשחקים הפכו להיות יותר מדי מותרות, הייתה לי את האופצייה לקנות ווינדוס 7 במבצע למורים ב90 שח וקניתי, ב600 אני כנראה לא יקנה, הורדת מחירים יכולה לגרום לחלק מהאנשים כן לקנות את המוצר אבל הרבה תקועים יותר מדי ברק להוריד. הרבה פעמים אני גם מחכה שמחיר של משחק ירד לפני שאני קונה כמו למשל LBP.

אני חושב שצריך ליצור מצב שבו המפתחים עצמם מוכרים את המוצרים שלהם, בלי גופים אחרים בדרך, בצורה כזו המחירים יהיו נמוכים יותר והכסף שאנחנו משלמים יגיע רק למפתחים. ואז אחרי שהורדנו את המשחק בצורה פיראטית במידה ואהבנו נלך לקנות (זה כבר דורש שינוי חשיבה של אנשים)

פורסם

פיראטים-עובדתית: בעידן ההורדות הדיגטליות ניתן לקנות משחקים טובים ויחסית חדשים ב30-40 שקל.גם מהדורות הקופסא בעידן ההזמנות מחול יורדות די מהר ל70-100 שקל,כשלעתים המחיר שלהם עוד בפריאורדר הוא בסביבות ה120) אז די לבכות שהמשחקים יקרים מדי. וכפי שחלקכם מודים- גם אם הם היו זולים מלכתחילה הייתם מורידים בכל מקרה.

מוסרית:הטיעון של "המשחקים יקרים מדי" זה תרוצי "הגונב מגנב פטור" נפוצים שמשמשים אנשים בכל פעם שהם באים ל"עקוץ" את הממשלה/צבא/חברות ענק. העקרון הוא שמותר לגנוב מכולם,העיקר לא לצאת פראייר.(הנפגע בד"כ הוא האנשים הישרים שכן משלמים מס/לא משלימים ציוד/לא מורידים משחקים אבל זה בסדר כי אם הם פרייארים אז זו בעיה שלהם.)

יותר מזה,גם אם נתעלם מהבחינה החוקית של זכויות יוצרים וכו',הנחת ייסוד מוסרית (שלי לפחות) היא שאומנים זקוקים לכסף להתפרנס,הם טובים בלעשות משחקים/סרטים/ספרים אז אני רוצה לתמוך בהם. (כמובן לפי הפיראטים לאומנים אין להם זכות קיום והם צריכים למצוא דרכים אחרות להתפרנס וללכת להיות ספרים/פועלי בנין/נגרים/כל סוג עבודה שאי אפשר לשכפל בקלות.) יש בזה גם ענין של הכרת הטוב על משהו שנהנית ממנו מושג שכנראה שייך רק ל"יפי נפש" בימינו.

חצי פיראטים: היתי פעם כזה,עד שקלטתי שהיו משחקים שהורדתי כדי "לבדוק",וסה"כ די נהנתי מהם,לא קניתי אחר כך,גם כשירד המחיר.קשה לקנות משחק רק בשביל "לשלם עליו" אם אין לך שום ערך מוסף בזה.לגבי הצורך להוריד קודם-אדרבה, קניה מאוחרת חוסכת לך את הבאגים של ההשקה ומאפשרת לך להריץ את אותו המשחק על מחשב משודרג. ואני לא צריך לשחק את דיוק ניוקם פורבר מראש כדי לדעת שהוא גרוע,או את פורטל2 מראש כדי לדעת שהוא קצר מדי ל50 דולר. אני לא פוסל את זה לחלוטין,במקרים מסוימים זה הגיוני-אבל אולי יש עניין להשתמש בזה כמה שפחות,"אל תאמר לכשאפנה אקנה,שמא לא תקנה" :)

עד לחפירה הבאה ;)

פורסם

^מסכים לחלוטין.

ראיתי פה מישהו שהציע, באופן עוקצני או הזוי לגמרי, לאסור על מכירה של דיסקים קשיחים כדי לא לעודד פיראטים. בחור, אתה רציני?

פורסם

טענתי שאנחנו המשתמשים לא הכתובת לעניין הפיראטיות

מציפים את העולם באוטוסטרדות מידע ונותנים כלים לאחסן את ההורדות, משמע באופן מודע נותנים כלים להעתקות תוכנה.

גם יתכן ותופעת הפיראטיות היא למעשה צורת הפצה מתוחכמת שמטרתה הרגלת המשתמשים לתוכנה מסויימת ואחר כך להרוויח עליה.

לדוגמא שימוש פיראטי בבית וקניה מסודרת בעסק או השגת יתרונות נוספים דרך שרת פרטי בתשלום.

פורסם

אני משקיע כסף בכל דבר שאני משתמש בו. למה? ככה. אדם שמוריד הוא גמב לא משנה איך לייפות את זה הוא גנב. הבעיה הרצינית היא בתחום המוזיקה שלצערי רק בהורדות אני יכול להשיג שירים שיצאו במהדורות מיוחדות אז אני כן משתדל להשקיע איפה שאני יכול אבל אני גם מוריד שירים. בתחום המשקחים אם אני יודע שאני אהנה אני ישר קונה אם זה משחק שאני לא בטוח באיכותו (לא קורה הרבה כי אני פשוט לא משחק בדברים חדשים) אני מוריד, משחק ובשלב מסוים גם קונה אותו.

פורסם

אני מאמין שמחירי המשחקים לא יורדים כי רוב האנשים שמורידים את המשחקים באופן לא חוקי לא יהיו מוכנים לשלם גם את ה50 שקלים.

ואז החברות יוזילו מחירים אבל הרווחים לא יגדלו.

לכן זה לא כל כך משנה.

אני אישית קונה משחקים וגם מוריד למרות שלא הורדתי משחק בשנים האחרונות, פשוט קצת הייתי מנותק ושיחקתי בעיקר בWOW.

פשוט מאוד משחקי מולטיפלייר, משחקים שהוכחו בעבר אם אלו שאקנה. (DIABLO 3 בשני שיחקתי בפרוץ ואני חייב לבליזרד (: )

פורסם
  • מחבר

פיראטים-עובדתית: בעידן ההורדות הדיגטליות ניתן לקנות משחקים טובים ויחסית חדשים ב30-40 שקל.גם מהדורות הקופסא בעידן ההזמנות מחול יורדות די מהר ל70-100 שקל,כשלעתים המחיר שלהם עוד בפריאורדר הוא בסביבות ה120) אז די לבכות שהמשחקים יקרים מדי. וכפי שחלקכם מודים- גם אם הם היו זולים מלכתחילה הייתם מורידים בכל מקרה.

מוסרית:הטיעון של "המשחקים יקרים מדי" זה תרוצי "הגונב מגנב פטור" נפוצים שמשמשים אנשים בכל פעם שהם באים ל"עקוץ" את הממשלה/צבא/חברות ענק. העקרון הוא שמותר לגנוב מכולם,העיקר לא לצאת פראייר.(הנפגע בד"כ הוא האנשים הישרים שכן משלמים מס/לא משלימים ציוד/לא מורידים משחקים אבל זה בסדר כי אם הם פרייארים אז זו בעיה שלהם.)

יותר מזה,גם אם נתעלם מהבחינה החוקית של זכויות יוצרים וכו',הנחת ייסוד מוסרית (שלי לפחות) היא שאומנים זקוקים לכסף להתפרנס,הם טובים בלעשות משחקים/סרטים/ספרים אז אני רוצה לתמוך בהם. (כמובן לפי הפיראטים לאומנים אין להם זכות קיום והם צריכים למצוא דרכים אחרות להתפרנס וללכת להיות ספרים/פועלי בנין/נגרים/כל סוג עבודה שאי אפשר לשכפל בקלות.) יש בזה גם ענין של הכרת הטוב על משהו שנהנית ממנו מושג שכנראה שייך רק ל"יפי נפש" בימינו.

חצי פיראטים: היתי פעם כזה,עד שקלטתי שהיו משחקים שהורדתי כדי "לבדוק",וסה"כ די נהנתי מהם,לא קניתי אחר כך,גם כשירד המחיר.קשה לקנות משחק רק בשביל "לשלם עליו" אם אין לך שום ערך מוסף בזה.לגבי הצורך להוריד קודם-אדרבה, קניה מאוחרת חוסכת לך את הבאגים של ההשקה ומאפשרת לך להריץ את אותו המשחק על מחשב משודרג. ואני לא צריך לשחק את דיוק ניוקם פורבר מראש כדי לדעת שהוא גרוע,או את פורטל2 מראש כדי לדעת שהוא קצר מדי ל50 דולר. אני לא פוסל את זה לחלוטין,במקרים מסוימים זה הגיוני-אבל אולי יש עניין להשתמש בזה כמה שפחות,"אל תאמר לכשאפנה אקנה,שמא לא תקנה" :)

עד לחפירה הבאה ;)

מחזק, 90% מהאנשים שמורידים את המשחק כדי "לבדוק אם הוא טוב או לא" בסוף מסיימים אותו ולא קונים אותו, אלא אם כן יש לו MULTIPLAYER שווה קנייה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים