עבור לתוכן

"פיראטיות" - הדיון הראשי

Featured Replies

פורסם

לפני שאני בכלל חושב על מה שאני הולך לכתוב, אני רוצה להבהיר - לא היא מטרת הדיון להביא לינקים לאתרים של משחקים פרוצים או "קראקים" וכדומה, אלא לפתוח בדיון (עדיף מתורבת) על התופעה המודרנית שהיא - פיראטיות. הייתי רוצה לדעת איפה החברה בפורום עומדים בנושא, לשמוע דעות שונות. במיוחד מאחר וזה לא סוד שבארץ שלנו התופעה שכיחה בקרב כל אוכלוסיות החברה.

הסיבה שהחלטתי לפתוח בדיון היא שקראתי כתבה מרתקת על הנושא באתר TweakGuides , כתבה מאוד ארוכה ומפורטת בה הכותב, Koroush Ghazi (נראה לי סיוט לנסות לעברת את השם) מסביר על רקע התופעה, על ההיבטים השונים, ועל דעות "שני הצדדים" - הפיראטיים והיוצרים כמובן. הכתבה העירה את עיניי לעניינים שלווא דווקא חשבתי עליהם לפני, והביאה לי פרספקטיבה שונה על כל מיני תת-סוגיות בתופעה. אישית, אני נגד פיראטיות באופן כללי, לא לומר שאני חסיד אומות העולם ולעולם לא הורדתי עותק לא חוקי של משחק - ממש לא. בכל אופן, הכתב מבהיר בפתיחת הכתבה שאין לו שום סיבה "לתפוס" צד, משני צידי המתרס, ומוכיח על כך בהצגת עובדות ונתונים בניתוח אובייקטיבי וענייני.

לינק לכתבה - http://www.tweakguides.com/Piracy_1.html ! מומלצת בחום !

שוב, באופן אישי אני סולד מהתופעה הזו, ולא אמליץ בשום אופן ברכישת מוצר כלשהו בצורה לא חוקית - במיוחד משחקים (חוץ ממקרים מיוחדים דוגמאת Duke Nukem Forever שאמליץ על כך בחום). אני לא מקבל את רוב ההצדקות להורדה לא חוקית של משחקים, כשהבולטות בינהן הן האחת, "משחקים יקרים מדי! תורידו מחירים!!!!" והתפתחות של התופעה הטרולית הזאת "משחקים יקרים מדי בארץ יחסית למקומות אחרים". לראשונה רק אומר, כמו שיש מוצרים שאי אפשר לקנות מחוסר תקציב (פנטהאוז ברמת אביב) ולכן לא קונים אותם, אותו דבר למשחקים - אם אתם לא יכולים לרכוש בצורה חוקית, תחסכו ותעשו קניות מחושבות ולא תעופו על כל משחק חדש שיוצא לשוק (זה גם נותן לכם הערכה מיוחדת למשחק שרכשתם). ולשנייה אומר, שיש מלא שירותי קניות משחקים כדוגמאת STEAM שמציעים מחירים שווים בכל מקום שהוא (כמעט) ולעיתים קרובות יש סיילים מיוחדים בהם אפשר להשיג הנחות נחמדות. עוד אמתלה בנושא, היא שאין לדעת את טיב המשחק לפני ששיחקת בו בעצמך. להרבה משחקים היום יש דמואים שאפשר לבדוק איך המשחק לפני רכישה, אבל אכן היום דמואים זה תופעה שהולכת ודועכת. בלי הסתייגות אני יכול להגיד ש95% מהמשחקים שאני קונה אני באמת נהנה, ולא מצטער על הרכישה, למה? ובכן, קודם כל אחרי 10+ שנים שאני גיימר מדופלם אני יודע איזה סוג משחק אני אוהב ואיזה סוג משחק לא, מעבר לזה, יש עשרות אם לא מאות אתרי ביקורות איכותיים (יש אלפים פחות איכותיים) שמציעים ביקורות אחרי מספר ימים אם לא באותו יום של השקת המשחק, אחרי קריאה מלאה (לא רק צפייה בווידאו) של הביקורת מהאתרים השונים והסקה ממוצעת של הציון אני יכול לדעת אם המשחק נחשב איכותי או זבל.

לכל סיבה אחרת להיווצרות התופעה יש פתרון, ולכן כל הסיבות הן אכן תירוצים שמיועדים לתרום לתחושה שמה שאנחנו עושים זה פשע ללא קורבן - ובכן, זה לא.

בלי להרחיב יותר מדי הייתי רק רוצה להוסיף שהפיראטיות היא אכן פשע עם קורבן גדול - אנחנו. הפיראטיות גוררת אחריה מעגל אכזרי של פגיעה, פגיעה ביצרן --> פגיעה באיכות המוצר --> פגיעה בצרכן (אנחנו, כן) או לחילופין הסרת המוצר לגמרי מנתח מהשוק (PC) ולכן יש הרבה חברות שפועלות לבלעדיות בקונסוליות - כי גם הן רוצות להרוויח כסף, בסופו של דבר זה עסק וזה פשוט חבל..

הייתי רוצה לסיים בלהתייחס לדרכים השונות שהמפיצים והיוצרים מתייחסים ומנסים לפתור את הבעיה. רוב הדרכים בד"כ כוללות DRM מזוין כלשהו שאונס את כל מי שקנה את המשחק ביושר וגורר אותו להורדה לא חוקית של המוצר - UBISOFT מעולים בדרכים האלו.

אכן, רוב השיטות דומות לשיטה הנ"ל ולכן אני מאמין שהם ניגשים לבעיה לא כראוי. אומנם, ישנם חברות כדוגמאת CD-Projekt שלדעתי כן מתייחסות לבעיה בצורה נבונה, ע"י הבטחת מוצר איכותי DRM FREE שלא ייצור בעיות לא מתוכננות, ולפני שקופצים פה אנשים, רוב הבעיות שהיו למשחק The Witcher 2 עם ההשקה נפתרו אחרי שבוע עם 2 פאצ'ים ופיקסים מיוחדים (ובמקרים שלא, אני שמעתי על החזר כספי). עוד שיטה נבונה היא העשרת ה MultiPlayer ובכך גם הבטחת הארכת תוחלת החיים של המשחק וגם יותר קניות חוקיות.

שוב, הייתי מעוניין לשמוע דעות של חברה פה בפורום כי אני מעריך אותכם בתור אנשים מביני עניין. לכן, לא הייתי מועניין לקבל תגובות טרוליות כאלו ואחרות, אם אין לכם משהו בונה להוסיף, אל תוסיפו.

נ.ב - אם היה דיון כזה בעבר, פיספסתי אותו ואני מצטער, בכל מקרה אני מאמין שזה נושא חשוב שיש לעסוק בו.

• תגובות 102
  • צפיות 11.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

פראטיות קוראת רק בגלל סיבה אחת פשוטה-אנשים עדיין לי מבינים את מה שנקרא "קניין רוחני"-זה תוכנה,למה שאני לא יוריד? משהו יפסיד מזה? משהו ידע מזה? עותק פרוץ הוא ממש בדיוק כמו עותק מקורי!.

steam פותר את הבעיה הזאת בדרך מצויינת-קנית משחק? קיבלת ערך מוסף! תוכל להוריד אותו תמיד ותוכל להשוויץ לכולם עם האטצ'מנטים,כל החברים שלך יוכלו לראות באיזה משחק אתה משחק הכשיו וכ"ו וכ"ו.למרות כל המגרעות (והבאגים הסופר-מעצבנים)-steam היא תוכנה טובה ומאוד נוחה ב"איגוד" ל המשחקים שלך לתיקייה אחת נוחה.

פורסם

אתה צודק לחלוטין, אני קונה מישחקים לPS3 ונהנה מאוד כי גם יש מולטיפלייר נהדר וכך אני נהנה יותר,זה ממש לא נורא לקנות מישחק או שניים בחודש , לא נמות ברעב מזה וגם כך אנו מעריכים יותר את המישחק, שמתי לב שמישחק שאני מוריד לPC פירטי אני אולי משחק שלב אחד או שתיים ועובר למישחק אחר , למה זה , כי אין הערכה למישחק כל כך ,כי זה ירד בקלות וכמו כסף שבא בקלות כך הוא גם נעלם מהר מאוד, לא מעריכים מספיק משחק פירטי, זה נכון שמישחק עולה כ200ש"ח , אבל אם הוא טוב אז זה שווה כל שקל, גם צריך לחשוב על חברת המישחקים שמשקיע משאבים יקרים ורוצה לקבל בחזרה את ההשקעה, מזל שבחו"ל וגם חלק גדול בארץ קונים מישחקים, כי אם תופעת הפירטיות תיגדל משמעותי אז אנו נישכח ממשחקים משובחים לPC , רוב החברות יעברו לקונסולות , גם כל מישחק אם קצת מחכים יורד המחיר משמעותי , כמו משחקיי פלטניום לPS3 שנימכרים בכ100 ש"ח.

פורסם

הכתבה ארוכה מאוד, אני אקרא אותה כשיהיה לי ממש משעמם חח.

בכל אופן, אני פיראט ואני גם קונה משחקים. רוב המשחקים שאני קונה מסתכמים בקנייה דרך סטים, אין ממש סיבה מיוחדת לדבר, נוחות אפשר להגיד. רוב המשחקים שאני קונה הם בעלי חלק נכבד גדול ב-MP. זאת אומרת שאם לא היה MP כנראה לא הייתי רוכש אותם. משחקים נוספים שאני קונה הם משחקי INDIE. אני רוב הזמן נגד פיראטיות של משחקים כאלה כי זה סכומים זעומים בד"כ. לכן אין לי בעיה לקנות אותם בחופשיות (יחסית).

ישנה כמות נכבדת של משחקים שאני מוריד ואני אפילו לא אחשוב על לקנות אותם, זה נראה לי הזוי. סתם לדוגמא אליס החדש שיצא מבית EA. אין לו שום דבר מרהיב, המשחק די קצר והוא ממש לא שווה 50$. זה בד"כ סוג המשחקים שאני אוריד. משחקים בעלי SP קצר וחסרי CO OP / CO OP מועט. אך ישנם גם משחקים מצוינים שלא שווים את כל המחיר לטעמי. אפשר לקחת לדוגמא את פורטל 2. זה משחק מעולה לטעמי. אבל הוא די קצר ואין לו ממש REPLAY VALUE. אז הוא לא שווה את ה-50$ מנקודת המבט שלי, אני לא עשיר ואין לי כסף לזרוק. כאשר יגיע הזמן ותהיה הנחה משמעותית בסטים, אז אני כנראה אקנה אותו. הוא משחק מצוין ולכן אני מרגיש שאני צריך לשלם עליו.

ישנם גם משחקי SP שלדעתי כן שווים קנייה במחירם המלא. לדוגמא: WITCHER 2, סדרת ME, כותרי FALLOUT, ו-SKYRIM החדש שיצא (אני מקווה לפחות חח). אלו משחקים רק עם SP אך עם זמן משחק ארוך (לטעמי). בנוסף יש להם REPLAY VALUE. ניתן לשחק באותו משחק אך לקבל תוצאות ואירועים שונים. לכן זמן המשחק עוד יותר גדל. אלו משחקים שאני כן חושב ששווים את מחירם המלא.

נקודה אחרונה שרציתי לציין היא החוסר הענק בגרסאות בטא/דמו. כמעט ולא רואים את זה היום. אני כן תומך בלהוריד קודם את המשחק ולראות אם נהנים, רק לאחר מכן לרכוש. אני לא מבין איך מפתחות מצפות מאיתנו לזרוק 60$ ולהחזיק אצבעות שהמשחק יהיה מהנה. לא משנה כמה ביקורות אני אקרא ואראה זה עדיין לא יספיק לי. אם אני לא אנסה את המשחק במו ידיי אני לא באמת אדע אם מוצא חן בעיניי או לא. זוהי עוד סיבה שאנשים מורידים משחקים.

פורסם

בתור פיראט עם תוכי וירטואלי אני יכול להגיד לך כמה דברים....

אני מקבל חלקית את מה שאתם אומרים.

אני אפילו יכול להגיד לך משפט שקצת יכעיס אותך...יותר מדי יפי נפש פה.

קודם כל, אני מסכים שכן צריך לשלם עבור המוצרים שנהנים מהם ללא ספק....אבל כמו שסין יוצרת מהפכה בשוק עם המחירים הזולים...ככה צריך להיות גם בעולם הקנייני !

צר לי , אבל אין בנאדם שישכנע אותי שהמחיר של אופיס או WINDOWS מוצדק....הוא כל כך יקר שאין סיכוי אפילו פצפון שאני ארכוש אותו !

וכן אני כן אשתמש בו :hi:

בוא נסתכל רגע על הקונסולות , אני עבדתי לפני כמה שנים בחנות צעצועים , כל בעלי הPS2 (זה מה שהיה בזמנו) אכלו חרא כי לא היה להם DEMO...לא נראה לי ריאלי לקנות חתול בשק ב350 ש"ח.

ובכלל לא נראה לי לקנות משחק ב350 ש"ח.

לגבי הסעיף ברמת אביב....אם נשתמש בהקבלה שיצרת , אי אפשר לקנות בצורה חוקית פנטהאוז ברמת אביב , אבל אפשר להשיג כמו שאפשר להשיג את FEAR 3 לפני כווווווולם :-)

אז אני יכול להגיד לך , שאם בארצנו הקטנה עם המחירי דירות המטורפים שיש - הייתה לי האפשרות להוריד פנטהאוז או לקנות דירה 2 חדרים ללא חלונות בת"א באותו מחיר....נחש מה הייתי עושה ???

אז לענייננו - אני חושב שמדובר פה בכמה רבדים , שכמובן וברור לי שמשפיעים בצורה ישירה אחד על השני.

• רובד המחיר המוגזם - בתור צרכן קמצן אני מוכן להשקיע על משחק עד 50 ש"ח , וכן אני רוצה אותו כשהוא יוצא לא שנה אחרי כשהוא במבצע , וכן אני מבין שזה לא יקרה כל עוד יש פירטיות ! (אז אני גם לא אקנה, לי יש אלטרנטיבה)
  • רובד המחירים בארץ - כבר לא אקטואלי , לפחות לא בתחום הPC שאפשר להוריד למחשב דרך STEAM
  • רובד הזמינות - איך לעזאזל קורה מצב שאפשר להוריד משחק בחינם (פרוץ דה) לפני שאפשר לקנות אותו ? זה נשמע מצב הגיוני ? אני אישית שונא לחכות וזו זכותי !
  • רובד החוסר אכפתיות של הקהל הפיראטי - זה נכון שלרובם לא אכפת מה קורה עם החברות , ואין לי מושג איך לתקן את זה !
  • דמואים - קדימה לעבודה חברות תוציאו דמו שנדע מה החוייה לפני שנבזבז כסף
  • הצעת ייעול - זיכוי חלקי כש"מסיימים" עם המשחק ובמיוחד כשמשדרגים מערכת הפעלה/אופיס.

פורסם

להאשים אנשים בזה שהשוק נפגע מהורדות זה שקר, מי שהביא את השוק למצב הזה הן חברות המשחקים עצמן עם עזרה לא קטנה מיצרניות הקונסולות.

בעבר פיראטיות לא הייתה בעיה קשה כל כך כי לרוב המשחקים הוציאו דמו, עם כניסת הקונסולות לשוק פחות משחקים זכו לדמו. הקונסולות מותגו כזולות יותר (לא נכון) וגרמו לזה שמשחקים הגיעו לבתים רבים יותר, החברות לא ראו יותר צורך בדמו, כמה טריילרים יפים ושקריים וברוב המקרים מספיק אנשים קנו שאת המשחק.

בשלב מאוחר יותר החברות פשוט התחילו למכור חתול בשק ואנשים קנו כי רובם היו מהדור החדש ולא ידוע שפעם לכל משחק היה דמו ולהרבה משחקים עשו BETA (דברים שחזרו היום וכל פעם מתיחסים אליהם כאילו זה המצאה חדשה).

רוב שחקני ה PC הם דור ישן, התרגלו לסטנדרט מסויים ולא רוצים לרדת ממנו. למה אני צריך לקנות משחק בלי שבדקתי אותו קודם? כשאתם קונים בגדים אתם לא מודדים אותם? כשאתם קונים מכונית אתם לא עושים עליה נסיעה קצרה לפני זה? למה משחקים אנחנו צריכים לקנות ככה ומה שיהיה יהיה?

החברות גם התרגלו שהן יכולות להוציא משחק בלי שמישהו ידע מה האיכות שלו אז הן מרשות לעצמן להוציא מוצרים באיכות נמוכה בהרבה. יכול להיות משחק שיהיה נחמד אבל ממש לא יצדיק 50-60 דולר. מי שקונה בלי לבדוק אוכל חרא, מי שבודק אולי ישחק במשחק כשהוא לא חוקי ומאוחר יותר יקנה אותו במחיר מוזל ואחרי שהוציאו לו כמה תיקונים.

עובדה שיש חברות שלא מושפעות מהפיראטיות, VALVE ובליזארד למשל, הן מוציאות משחקים למחשב, עושות רווח טוב ומרוצות מהמצב שלהן. הן רוצות שהוציא משחקים גם לקונסולות אבל ממש לא מחפשות לצאת משוק ה PC. חברות אחרות שלא נתנו יחס טוב לגיימרים זכו לאותו יחס בחזרה, אנשים פשוט לא באו לקנות את המשחקים שלהן.

חוץ מזה כמ ושאומרים תמיד, אם מישהו רוצה לקנות את המשחק הוא יקנה אותו, אם הוא לא ירצה לקנות הוא יוריד. זה לא שאם לא היה אפשר להוריד כולם היו קונים. חוץ מזה שגם בקונסולות ממש לא חסר פיראטיות, פשוט שם יש כסף גדול יותר כי MS ו SONY מזרימות סכומי ענק למפתחות (MS משלמת מיליונים ל ACTIVISION בשביל שכל מה שקשור ל COD יצא קודם על ה XBOX). המחשב הוא שוק חופשי, הוצאת מוצר טוב מזל טוב, לא הוצאת מוצר טוב אין מי שיעזור לך, תחיה עם ההפסד.

פורסם

למזלנו קיימות אלטרנטיבות, אולי קצת פחות נוחות, אך משתלמות באותה המידה

מי אמר שצריך לשלם 600 ש"ח לאופיס\WINDOWS, יש דרכים להשיג אותם בהרבה פחות, כמו דרך הסכם חותם שם אפשר לרכוש אותם ב60 ש"ח (ופחות)

משחקים? רק מZAVVI, SHOPTO ובריטניה (גם EBAY), מחירים של חצי מהמחיר בארץ.

אתה צודק בעניין הדמואים, חברה שמשחררת דמו ואני אוהב אותו אני קונה :)

אבל חברה שלא משחררת דמו, עליי לנסות אותו בצורה "לא חוקית" על מנת לבדוק האם הוא חביב עליי.

הבעייה שנוצרת ממצב כזה זה שכעת במקום דמו יש לי משחק מלא, ולמה שאני אטרח לשלם עליו?

מצב זה לא היה מתקיים אילו החברה הייתה משחררת דמו, כמו שלרוב עושים בPS3.

בנוסף לכך, אין פירצה "נוחה" כעת לPS3, לכן אנשים מחוייבים לקנות משחקים, ותאמין לי, יש לי יותר משחקי PS3 מהמחשב, וכולם נקנו ונרכשו, אבל לא בארץ.

אכן צריך להיות שינוי בתפיסה, המחירים מאוד מוגזמים.

אני לא חושב ש50 ש"ח זה פייר, משקיעים מליוני דולרים ואתה רוצה לקנות ב50?

בשבילי 100-150 מספק, הבעייה שבארץ זה פי 3. (בקשר לקונסולות, למזלנו עובדה זו השתנתה תודות לSTEAM בתחום הPC)

פורסם

אני אגיד לך למה 50 ש"ח זה פייר....חישוב פשוט , היום משחקים עולים הרבה יותר , וקונים אותם הרבה פחות.

תהפוך את המצב , שהם יעלו 20-30-40-50 ש"ח (ושירד המחיר בהתאם למכירות) , והרבה יותר יקנו.

שלא יבזבזו כסף על DRM ושטויות כאלו !

אני אוהב שיהיה לי הרבה ! הרבה משחקים , הרבה סרטים , אפשרויות להרבה תוכנות עדכניות , ואם הייתי מעריך כמה עולה כל השטויות שהורדתי עד היום , בטוח הייתי יכול לקנות בסכום הזה את הפנטהאוז ברמת אביב !

(וזה לא בגלל שאני אוהב להוריד הרבה, זה בגלל שהם גובים הרבה !)

אגב אותו פיתרון יש לי לבועת מגורים בארץ, שהמדינה תבנה כמות דירות שעולה בהרבה על הדרישה בשוק במחירי עלות , כמה שיותר זולים.

לצורך העניין, אם יש דרישה ל300,000 דירות - אז שהמדינה תבנה במחירי עלות ללא מסים 400,000 דירות , ואם יקנו את ה400 שיבנו עוד 100,000 - עד שיהיה רוויה בשוק וכל המחירים יצנחו !

עריכה:

לגבי הפתרונות הלא נוחים של SHOPTO וEBAY והסכם חותם - שאתה ציינת שהם פחות נוחים.

הרבה יותר קל ונוח להוריד משחק פרוץ מאשר לרכוש אותו בזול....ולכן אני אבחר בדרך הנוחה.

המשווקים/יצרני משחקים - יוצרים מצב שישראלי מצוי יעדיף פרוץ....שימכרו בזול באותו מחיר בכל העולם עם אותה זמינות גבוהה, שיתנו לנו לא להיות יפי נפש ש"נהנים מהמוצר שרכשנו" , אלא מהדור החדש שקונה וזורק.

היום כבר הכל קונים בזיל הזול , בזכות מדינה מדהימה בשם סין , וכשזה לא עובד - זורקים וזורקים בכיף ובהנאה !

פורסם

הבעייה היא אחרת - הייתה תקופה שבה היית צריך לקנות משחק ב-250-300 ש"ח בחנות ולפתע בעידן האינטרנט המהיר

היה הרבה יותר נגיש, זמין ונוח ולהוריד את המשחק מהרשת (כי זה שם) ולחסוך כסף. אנשים גנבו מבלי להרגיש שגנבו מכיוון שלא היו

צריכים להסתתר ואף אחד לא יודע. מאז גדל דור שהתרגל לא לשלם, אתרי הורדות תכנים הפכו פופולריים במיוחד והפיראטיות הוטמעה

עמוק באנשים. השיטה של steam וההפצה הדיגיטאלית באה מאוחר מדי ובהשראת התכנים הפיראטים. בד בבד, כמו שנאמר, גרסאות

דמו נעלמו מהמפה, לא מאפשרים למשתמשים "לטעום" ולא משאיר טעם של עוד.

פורסם

עברתי על רוב מה שהוא כתב. יש הרבה נקודות שהוא צודק אבל כמה שהוא מפספס. החשובה ביותר היא ההתנהלות של MS ו SONY.

זה נכון שיש הרבה יותר מחשבים מאשר קונסולות אבל אנשים היום לא כל כך מודעים לגיימינג ב PC. להרבה אנשים המחשב הוא כלי שעובדים איתו והקונסולה מיועדת למשחקים. הרבה אנשים גם חושבים שהמחשב שלהם לא חזק מספיק בשביל להפעיל משחקים ושבשביל מחשב למשחקים צריך הרבה מאוד כסף, אני עם מחשב שעלה לי 3000 שקל לפני כ 3 שנים ורוב המשחקים עובדים לי (תזכרו שהמחירים בארץ מאוד גבוהים ושלפני 3 שנים קונסולות עלו בארץ יותר מ 3000 שקל). אז כן אני צריך כרטיס מסך חדש, עברו 3 שנים הגיוני. אז במקום כל 3-4 שנים לקנות קונסולה חדשה (או כל שנה במקרה של ה XBOX 360) קונים מעבד חדש או כרטיס מסך חדש.

יצרניות הקונסולות השקיעו מיליונים בפרסום של המוצרים שלהם, בכל מקום שצכו בעולם יש שלטים של MS ו SONY במהלך כל השנה, יש גם פרסומות בטלויזיה. כשאתה מחדיר לאנשים במשך שנים שהמוצר שלך זול יותר ונותן אותו דבר (לא נכון ולא נכון) בסופו של דבר אתה מצליח לזכור בכסף שלהם.

הגודל היחסי של השוק לא קשור למספר המחשבים בעולם כי אנשים פשוט לא מודעים לאפשרות הזו כל כך ואלה שכן מודעים זה רק כי הם מורידים משחקים. EPIC מודעים לחשיבות של ה PC אבל כחברה פרטית הם גם חייבים לשמור על הכנסה מסויימת, בגלל זה הם גם הוציאו את ה UDK.

אותו דבר נכון גם ל ID, היה חשוב להם להדגיש שגם ב RAGE הם יתנו כלי פיתוח מלאים כמו תמיד.

ROCKSTAR הודיעו שהם הולכים להוציא את LA N למחשב וישר היה אפשר להבין את ההבדל בין הקונסולות ל PC. בזמן שבקונסולות התיחסו לזה כמשחק בקהילת ה PC ישר חשבו על האפשרות ליצור תוכן נוסף. הקהילה ב PC היא קהילה יוצרת, בגלל זה גם VALVE ובליזארד זכו להצלחה כל כך גדולה ב PC, במקום לנסות להגן על ה IP שהם הם פתחו אותו לקהל המשתמשים. אם זה מודים, משחקים מלאים שמבוססים על התוכן שלהן או אפילו סרטים (כמה סרטונים שמבוססים על HL יצאו בשנים האחרונות?).

בקיצור האשמה היא רק על יצרניות הקונסולות ויצרניות המשחקים שלא התנהלו בצורה נכונה וגם היום לא מנסות לסדר את הנזק שגרמו ובמקום זה מאשימות אותנו. מסכים שהפיראטיות גדלה למימדים מוגזמים אבל היא התחילה בגלל התנהגות רשלנית של החברות הגדולות.

נ.ב.

לי אין בעיה עם מחיר של 50-60 דולר, לא חסר משחקים שמצדיקים את המחיר הזה. מה שכן בשנים האחרונות אני חייב להודות שרובם של SONY (יש להם מפתחים מדהימים).

פורסם

הדיון תמיד אותו דיון, המסקנות תמיד אותן מסקנות..

החברות מתנהגות שלא כראוי כשהן גובות מחירים מוגזמים ומשתמשות בהגנות דרקוניות שפוגעות בקונה.

המורידים מתנהגים שלא כראוי כאשר הם משתמשים בתוכן שאמור להיות בתשלום בלי לשלם עליו.

כל אחד מהצדדים מצדיק את התנהגותו בזה שהצד השני לא בסדר,והמעגל לא נגמר.

לדעתי, תתנהגו איך שאתם רוצים - רק אל תאשימו מישהו אחר בהתנהגות שלכם.

פורסם

אני קונה משחקים דרך Steam, יש לי אוסף לא קטן של דיסקים מקוריים של מוזיקה.

אבל מהבחינה העקרונית אני לא מקבל את הקונספט של קניין רוחני בכלל. אין שום זכויות קניין על מה שלא נמצא במחסור, ואין אפשרות ששני ישויות יחזיקו בו זמנית במלוא זכויות הקניין על משהו. אם אני קונה הרדיסק (ולכן הוא שלי) ומעתיק מהשרת שלך חומר ה"מוגן בזכויות יוצרים" אם יש לבעל החומר תביעה כלשהי נגד המעשה הזה הוא למעשה טוען לבעלות על השרת או ההרדיסק שלי.

פורסם

לדעתי, תתנהגו איך שאתם רוצים - רק אל תאשימו מישהו אחר בהתנהגות שלכם.

אני לא מאשים אף אחד , אני פיראט גאה :-) רק איפה התוכי שלי ? כנראה בפרסומת של 014...כמה ככה בזכות השירות שלהם אני מוריד כל כך הרבה :xyxthumbs:

רק העלתי נקודות עם הצעות לייעול ושיפור , וציינתי שדי עם להיות יפי נפש "אם אני נהנה אני צריך לשלם" - נו באמת !

אני מבין שהן חברות למטרות רווח , אז אני מבחינתי עמותה , עושה פעולות שלא מטרת רווח :yelclap:

בכל אופן - יהיה פיצוץ , השאלה מתי ואיך

פורסם

קודם כל חשוב לציין שאתם מדברים פה על פיראטיות בתחום משחקי המחשב ולא בתחומים אחרים.

יש דברים שליליים בתחום המשחקים שהפיראטיות היא סוג של תגובה אליהם.

יש דברים חיוביים בתחום המשחקים שהפיראטיות גורמת להם נזק.

צריך להסתכל על זה גם ברמה הגלובלית וגם CASE BY CASE.

אני בדעה שצריך לתמוך במפתחים כשהם מוציאים מוצר טוב, ובמיוחד בחברות הבינוניות/קטנות.

פורסם
  • מחבר

רק העלתי נקודות עם הצעות לייעול ושיפור , וציינתי שדי עם להיות יפי נפש "אם אני נהנה אני צריך לשלם" - נו באמת !

אין לזה שום קשר להיות יפה נפש. העובודת בשטח מראות באופן די ברור ששוק ה PC דולל משמעותית, לאחרונה הוא מתאושש טיפה

כי ישנם חברות שבאמת עושות צעדים לשיפור המצב. אני מאמין, שאם ייקנו את המשחקים חצי מהאנשים שמורידים אותם בחצי מהמחיר הראשוני אפילו באיזשהי הנחה, רק אנחנו (הצרכנים) נרוויח מזה, לכן אין לזה שום קשר להיות יפה נפש אלא אינטרס אישי לקבל מוצרים יותר איכותיים.

אתה לא יכול לצפות מחברה לתמחר את המשחק שלה ב 50 ש"ח ולסמוך על הפיראטים להוריד, כי האמת לפי מה שאתה רושם

אם היו לך 2 אפשרויות בחינם או ב 50 ש"ח , אתה גם תקח בחינם וכאלו יש עוד הרבה.

מחירי המשחקים לפי דעתי בתחום הנורמלי, ושוב לא צריך לקנות כל משחק שיוצא זה מה שניסיתי להבהיר, יש משחקים שלא צריך לשחק מראש כדי לדעת שהם יהיו טובים, יש הרבה משחקים כאלה.

אני לא אומר שפיראטיות זה הגורם היחידי שמשפיע על מכירות של משחק, אם המשחק גרוע באמת מגיע לו מכירות גרועות. אבל יש הרבה מקרים עם משחקים כמו Assassin's Creed הראשון שאם אני לא טועה הורידו אותו בסביבות המיליון עותקים, תחשוב שחצי מהכמות הזאת הייתה משלמת על זה (אני לא אומר הכל ואפילו לא רוב) בחצי מחיר (אפילו לא מחיר מלא) זה עוד 15 מיליון + - רווח בדולרים לחברה ! וזה משחק שבאמת היה שווה לקנות ואין מה להגיד על האיכות שלו. וזה עוד דוגמא לא רצינית, יש משחקים שהורידו הרבה יותר.

אז שוב אני לא בא לשחק אותה יפה נפש, גם אני הורדתי משחקים ואולי אוריד בעתיד, אני חושב על האינטרס שלי בתור גיימר PC,

באלי שמשחק כמו RDR וכמו LA:N ייצאו ישר למחשב עם גרסאת הקונסוליות, לא באלי שחברות יתחילו לחשוב זה שווה לנו ? או שנדפק ?

כי אם הם נדפקים אז הם דופקים אותנו. COD : BO מעל ארבעה מיליון עותקים הורדו, תעשו את החישוב.

רק להבהיר, אני לא מצדיק בשום אופן ניסיונות של חברות לחלוב כסף מהמשחקים שלהם, ואני לא תומך במשחקים שלהם (ואין לי בעיה גם להוריד את המשחקים האלו).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים