עבור לתוכן

איך להמיר 2xAA בUSB ? +תמונות

Featured Replies

פורסם

אני לא ממש מבין באלקטרוניקה. מעונין לדעת איך להפעיל מכשיר (רדיו טרנזיסטור) מUSB במקום 2XAA

לא יחד כמובן

לא ממש מצאתי הדרכה אבל ממה שאני כן קראתי צריך דיודות . אז איזה ואיך ?

• תגובות 35
  • צפיות 3.9k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

לאיזה "רגל" . אחת זה GND והשניה VCC.

ל VCC ?

אני מבין שלדיודה יש (+) ו (-) . באיזה כיוון לחבר ?

תודה !

פורסם

זה חיבור טורי, כך שהסדר לא חשוב כל כך, אבל בגדול: לדיודה יש אנודה וקטודה (לא+/-) על הדיודה יש פס אפור בצד אחד. שים את שלושתן בטור באותו כיוון, את הצד עם הפס ל+ של הסוללות, והצד ההפוך לVCC.

ה- של הסוללות מחובר ישירות לGND.

פורסם

דיודות לא בהכרח לוקחות 0.7 V - בזרם נמוך יכולות להיות תופעות קצת שונות מהרגיל והרדיו יקבל מתח גבוה יותר

לדעתי תשים מייצב LM317 / 340

פורסם
  • מחבר

היי

ממה שראיתי , LM317 ו LM340 וגם הדיודות זה לא משהו יקר.

והיום גם הבנתי שפורמלית אני רוצה לבנות ADAPER . אז למה לא .. עם חיקוי של שתי AA נפרדות .. פרויקט חביב .

נראה לי שעדיף LM לא ? כאילו זה משהו שממש בנוי לנושא ?

רק מה.. אין לי ממש מושג לחבר ( למעט ההסבר של ZiggyMan , תודה )

אם מישהו יוכל לצייר לי :) אין לי בעיה להלחים .. דרמל וכל זה .. גם USB SMT .. שרינק-ראפ ..

אני חושב כרגע על חיקוי בטריות עם הברגת חוטים כדי להפוך את הבניה לרב שימושית .. אולי אף להרכיב את המתאם בתוך אחת מהן ..

אני אצטרך גם לבדוק תפוקת החום של המתאם . ולהוסיף LED (ישן , לא UB, אני מניח 3.3V יהיה בסדר בלי נגד)

תודה רבה מראש !

פורסם

http://www.national.com/mpf/LM/LM317.html

הרכיב מתחמם בצורה משמעותית בעומס. החום שהוא מייצר הוא

(5V - 3V) * I

כש I הזרם שאתה לוקח ממנו' 5V זה המתח כניסה ו 3V המתח יציאה

חיבור לד ללא נגד הוא כמעט אף פעם לא בסדר. תחבר את הלד מה 5 V (לא מה 3) אם נגד מתאים

פורסם
  • מחבר

Lm317_front.png

The LM117 series of adjustable 3-terminal positive voltage regulators is capable of supplying in excess of 1.5A over a 1.2V to 37V output range. They are exceptionally easy to use andrequire only two external resistors to set the output voltage.

שניים ???

V - 3V) * I) = 2V * I)

רדיו טרנזיסטור .. נניח 250mA ? אז נקבל 2*0.25 = 0.5W . זה נראה לי בעיה רק אם החום מצטבר ..

ב LM317 יש חור בחלק העליון . למה זה משמש ? והאם ניתן לחבר שם היטסינק ( יש לי נחושת)

חיפשתי והאם מצאתי ? http://led.linear1.org/a-cheap-current-regulated-luxeon-star-driver-design/2/

If you want to adapt this circuit as a constant current supply for some other load, just do the calculation for R = 1.25V / the target current.

כלומר אם הנחתי שהזרם הנדרש הוא 0.25A אז הנגד צריך להיות 5 אוהם ? (כמה W ? ) מחובר בין הרגל האמצעית והשמאלית ( כשהכיתוב על LM317 מופנה אלי)

איך אפשר לדעת מה הזרם הנדרש ? או אולי יש מרווח טעות ולכן "גודל סביר" ?

פורסם

המעגל שם לא מתאים. LEDים צריכים ספק _זרם_ קבוע, רדיו צריך ספק _מתח_ קבוע

כדיי לקבל מתח קבוע מחברים את ה 317 בצורה שונה - תחפש constant voltage lm317. החישוב של הנגדים הוא כזה שה 317 תמיד "רואה" 1.25 V בין vout ו vref, כלומר כמו מחלק מתח

החור מיועד לחיבור של צלע קירור. מומלץ כן לחבר אליו משהוא - אם 0.5 W הוא יכול דיי להתחמם

שים לב שהחלק המתכתי אם החור בדרך כלל מחובר לאחד מהחיבורים של המתח (כנראה ל vout) כלומר אתה אמור לבודד את הצלע קירור מדברים אחרים או את ה 317 מהצלע קירור (אם פד סיליקון מתחת לרכיב + פלסטיק כזה אל הבורג. אתה יכול למצוא אותם בספק גנרי שרוף)

פורסם

נצל"ש

חבר קנה מסוק על שלט עכשיו השלט צורך 6 בטריות של ע AA 1.5 וזה בזבוז עצום של בטריות אז חשבתי להחליף את כל ה6 באחת של 9 זה אפשרי?

פורסם

דיודות לא בהכרח לוקחות 0.7 V - בזרם נמוך יכולות להיות תופעות קצת שונות מהרגיל והרדיו יקבל מתח גבוה יותר

לדעתי תשים מייצב LM317 / 340

זה רדיו. הזרם שהוא לוקח באמת נמוך, וגם אם המתח על הדיודות ירד ל1.5V זה בסדר, כמו שזה בסדר שהוא יעלה ל2.1V זה לא שעון אטומי.

על LM317 יש מפל מתח עבודה של 2V לפחות, ככה שזה לא הכי יעיל. אם כבר אז מייצב ל3V או 3.3.

פורסם

זה יהיה עוד יותר בזבוז של סוללות. ה 9 תיגמר הרבה יותר מהר

תשים סוללות נטענות

פורסם
  • מחבר

חבר'ה - תודה על העזרה ! . אבל אתם מדברים איתי כאילו למדתי אלקטרוניקה ???

אבל אני , כפי שציינתי, ממש לא אלקטרונאי. אפילו אעשה חישובים , לא אוכל להיות בטוח. אני צריך תמונה.

לכן הכנתי תמונה שתוכלו ע"י העתקה והדבקה של הסמלים שבה "להראות לי" . הכנתי כבר חלק מההצעה של ziggyman , אבל חסר לי הלד בציור.

* כבר הלחמתי פעם לדים ונגדים .. למיטב זכרוני אין לנגד כיווניות (לא חשוב ימין או שמאל ) ?

אין לי בעיה לקנות רכיבים ולהלחים .. ציירו לי ותגידו מה לקנות , בבקשה .

[attachment deleted by admin]

פורסם

. הכנתי כבר חלק מההצעה של ziggyman , אבל חסר לי הלד בציור.

* כבר הלחמתי פעם לדים ונגדים .. למיטב זכרוני אין לנגד כיווניות (לא חשוב ימין או שמאל ) ?

איזה לד?

לנגד אין כיוון.

פורסם

מעגל ל LM317

[attachment deleted by admin]

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים