עבור לתוכן

טרנזיסטור - שימוש כמתג

Featured Replies

פורסם

היי

אני בונה מעגל חשמלי שבתוכו יש רכיב LM324 ( בתוכו מובנים ארבעה שערים לוגים ) ביציאה מהרכיב

אני מקבל מתח יציאה בתלות בכניסות של הרכיב, הבעיה שהזרם שיכול לעבור דרכו הוא נמוך.

אני רוצה לחבר טרנזיסטור בכל יציאה מארבעת היציאות של הLM324 כך שאוכל ע"י הרכיב לשלוט על זרם גבוהה יותר.

חשבתי על מיתוג עם SCR או TRAIC אבל בעיה היא שלאחר שהם מוצתים הדרכים לכבות אותם מאוד מגבילות עקב כך שאני

משתמש במתח DC .

אשמח אם מישהו יכול לעזור כיצד לחבר טרנזיסטור כי אין לי הרבה מושג

פורסם

רכיב LM324 אינו שערים לוגיים אלא 4 opamps. זה רכיב הגברה אנלוגי שיכול לתת מתח אנלוגי

אתה יכול לנסות להוסיף קבל + נגד ל 0 בין היציאה של הרכיב והממתג שלך. כך כשה 324 עובר בקפיצה חדה מ vcc ל 0 אתה תקבל מתח שלילי ביציאה אחריי הקבל, גם אם למקור מתח שלך אין מתח שלילי

תחפש בגוגל תמונות npn as switch / pnp as switch

כדיי שהטרנזיסטור יעבוד כממתג ולא בתחום הפעיל (איפה שהוא יכול להתחמם משמעותית) תוודא שאתה נותן לו מתח בקפיצות של "1" ו "0" ולא באמצע

פורסם

אני רוצה לחבר טרנזיסטור בכל יציאה מארבעת היציאות של הLM324 כך שאוכל ע"י הרכיב לשלוט על זרם גבוהה יותר.

הממ

לא יותר פשוט ומתאים להשתמש פה בממסר?

פורסם

לא תמיד. חוצמזה 324 לא מוציא מספיק זרם בשביל ממסר כך שהוא עדיין חייב טרנזיסטור

פורסם

אז אולי במקום להשתמש ב-LM324, עדיף להשתמש ברכיב שערים לוגיים ש-כן פולט מתח וזרם שמתאימים ומספיקים לממסר..

יחסוך לו את הצורך בשימוש בעוד טרנזיסטורים..

פורסם

עדיין לא הייתי מחבר ממסר ישר ליציאה של ציפ שערים לוגיים. לרוב הציפים אין ביציאהרכיב שיכול להוציא הרבה זרם (יש יוצאי דופן כמו 555 אבל הרוב לא)

פורסם

זה לא נקרא פשוט TTL?

אני זוכר את זה מהימים שלמדתי אלקטרוניקה, וזה אמור להיות מתח וזרם סטנדרטיים שמספיקים לייצג 1 ו-0 באופן סטנדרטי בין שבבים שונים..

אבל טוב, אני סומך על מה שאתה אומר כיוון שאתה יותר בתחום..

פורסם

ציפים לא לוקחים הרבה - היציאה של ציפ TTL 1 יכולה "לדחוף" 10 כניסות של ציפים TTL אחרים (ובטח כמה עשרות או מאות כניסות של ציפים CMOS)

ממסר לוקח הרבה יותר זרם מכניסה של ציפ

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים