עבור לתוכן

ירוקים או כחולים ? :)

Featured Replies

פורסם

שלום,

אני משדרג את המחשב בסלון שלי למשהו קצת יותר חזק מבוסס Sandy Bridge

נשארו 2 התלבטויות, קירור (נפתח) וקשיח.

אני מתלבט האם ללכת על הכוננים הירוקים (WD Green/Samsung Ecogreen) או על הרגילים ?

ראיתי שיש לרכוש כונני גרין בSATA3 שמאוד קורצים לי (למרות שזה רק בKSP).

האם לדעתכם במערכת שצריכה בעיקר כוח עיבוד וכו' (סרטי BR 3D ) יש חשיבות מכרעת למהירות הקשיח ?

שכן הירוקים חסכוניים יותר ושקטים יותר אני מאמין.

הכונן יהיה 1TB ויהווה גם מחיצה למערכת ההפעלה וגם מחיצה לאחסון.

תודה!

פורסם

בשביל להקרין סרטים לא צריך כח עיבוד

פורסם

ניסית פעם לראות סרט HD עם מעבד אטום?

בכל אופן, למהירות הכונן הקשיח אין חשיבות גדולה בנושאים האלה, ומעבד SB יעשה את העבודה.

פורסם
  • מחבר

כלומר אוכל ללכת בלב שקט על הסדרה הירוקה של WD ?

לצערי לסמסונג אין כונן בממשק SATA3 למרות שאני מאמין שזה לא יבוא לידי ביטוח בכונן 5400RPM אני עדיין חושב שחבל לא לקחת אחד.

פורסם

ניסית פעם לראות סרט HD עם מעבד אטום?

בכל אופן, למהירות הכונן הקשיח אין חשיבות גדולה בנושאים האלה, ומעבד SB יעשה את העבודה.

זו השוואה ממש עלובה, אבל כן ב-notebook שלי יש מעבד אטום ורואים בו סרטי 720P בלי בעיה.

לעצם העניין בשביל לראות HD לא צריך מעבד שעולה יותר מכמה מאות שקלים.

יש חשיבות גם לערכת השבבים ולכרטיס המסך.

פורסם

מניסיון לא קטן שיש לי עם מעבדי אטום, ניגון HD הוא גבולי, אפילו אם מדובר ב-ION.

בכל מקרה, מעבד SB לא דורש כרטיס מסך או ערכת שבבים (מן הסתם) בשביל להציג HD, ככה שגם מעבד SB הזול ביותר (שלא עולה יותר מכמה מאות שקלים), יעשה את העבודה בצורה מושלמת.

פותח הדיון - שקט וחיסכון בתחום הכוננים הקשיחים הוא זניח (במיוחד במחשב שנועד להצגת סרטים בסלון, ולא לכזה שפועל בלילה ונמצא בחדר שלך).

פורסם
  • מחבר

התשובה שלך מבלבלת אותי :)

אתה אומר שזה זניח מבחינת רעש והספק, כלומר שללכת על הBLUE ?

פורסם

אני אישית חובב גדול של הכוננים של סמסונג. ה-Ecogreen הוא אחלה כונן בדיוק כמו אחיו הגדול ה-Spinpoint. קח את הזול מביניהם אבל קח בחשבון שההבדל בצריכת ההספק והרעש זניח, כמו גם ההבדל בביצועים למטרות שלך.

פורסם

לצערי לסמסונג אין כונן בממשק SATA3 למרות שאני מאמין שזה לא יבוא לידי ביטוח בכונן 5400RPM אני עדיין חושב שחבל לא לקחת אחד.

תעשה לעצמך טובה ותתעלם מהמפרט הטכני של הכונן הקשיח, אין לו משמעות, ובייחוד תתעלם מסוג ממשק החיבור.

ביצועי הכונן הקשיח נגזרים מהמנגנון המכני שלו ולא ממשק החיבור. תקן ה-SATA שהוא ממשק החיבור בסך הכל מגדיר את רוחב הפס בין הכונן לבקר.

גם הכוננים הקשיחים המהירים ביותר של ימינו לא מתקרבים אפילו לנצל את רוחב הפס של תקן ה-SATA 3Gb/s (מה שמכונה SATA2), הם למעשה גובלים ברוח הפס של תקן ה-SATA 1.5Gb/s (מה שמכונה SATA1), אולי בודדים כבר מוגבלים מעט על-ידו, אז ככה שלשלם יותר או להגביל את הבחירה שלך לפי סוג הממשק זאת פשוט טעות. מייצרים כוננים קשיחים בממשק חיבור SATA 6Gb/s ללא שום הצדקה טכנית וכנראה שבעיקר ממניעים שיווקיים.

אם חשובים לך ביצועים מסוימים של כונן, תבדוק מבחני ביצועים שלו. שום נתון במפרט הטכני לא באמת מעיד משהו על ביצועי הכונן בפועל.

אני דווקא חושב שיש הגיון בלקנות את ה-HD103SJ כי הכונן ישמש גם עבור מערכת ההפעלה, ובכל מקרה פי שכבר נאמר, החסכון בצריכת החשמל ופליטת החום בין הדגם הזה לדגם ה"ירוק" הוא זניח, אז ככה שאתה לא מפסיד כלום גם בגזרה הזאת.

אם מדובר על אחסון בלבד וחשוב מאוד לחסוך באנרגיה, שווה לבדוק מבחני ביצועים ברשת ולבחון מיהו הכונן בנפח הרצוי לך שהוא הכי חסכוני באנרגיה. מכיוון שעבור אחסון וניגון מדיה לא צריך כונן עם ביצועים מיוחדים, אפשר להתמקד בצריכת האנרגיה ופליטת החום ופחות לייחס חשיבות לקצבי ההעברת הנתונים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים