עבור לתוכן

דחוף מאד! ביום שלישי מתקינים לי מודם ADSL

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

שייייט, הלכתי לשעה אחרי שכתבתי את ההודעה הוקדמת שלי, ועכשיו אתם באתם ובלבלתם לי הכל :). עכשיו יקחו לי כמה דקות לפענח הכל, בעיקר את זאת הארוכה שממבט ראשוני נראה לי שאני לא יבין כלום...

פורסם
  • מחבר

אוקיי... תגובה לכמה מכם.

menis & athlon- מניס, נראה לי שאתה טועה, בכל זאת- רוב (אולי כולם) חברי הפורום אומרים שיש להם כרטיס רשת שלהם או שהם יודעים, והם ממליצים על ג'ניוס, כמו שאטלון ענה לך...

MiniMizer-באמת התחלתי לחפש מאוחר מדי... אבל, אתם בטוחים שצריך את הכרטיס רשת להתקנה? או שאפשר פשוט להתקין את המודם, ואח"כ אני כבר יחבר את הכרטיס רשת?

Enc0der-אני מקווה שכך.

TheWizard-בקיראה ראשונה לא הבנתי, אח"כ הכל התבהר...

הכטיס רשת הוא אכן לADSL, אבל הוא גם לרשת ביתית. המחשב השני ברשת הביתית הוא של אחותי, ועם התוכנה PCanywhere אני אמור להסביר לה משהו במחשב כשיש לה בעיות ודברים כאלה... חוץ מזה אני רוצה להשתמש ברשת למשחקי LAN לדוגמא, כשיבוא אליי חבר למשל.

פורסם

הכטיס רשת הוא אכן לADSL, אבל הוא גם לרשת ביתית. המחשב השני ברשת הביתית הוא של אחותי, ועם התוכנה PCanywhere אני אמור להסביר לה משהו במחשב כשיש לה בעיות ודברים כאלה... חוץ מזה אני רוצה להשתמש ברשת למשחקי LAN לדוגמא, כשיבוא אליי חבר למשל.

אתה לא יכול להשתמש באותו כרטיס ל ADSL ול LAN בו זמנית. אתה צריך לקנות שני כרטיסים.

פורסם
  • מחבר

אמממ... למה אתה מתכוון בו זמנית? אני לא מתכוון לשחק בזמן שאני מחובר לאינטרנט (אלא אם זה משחק רשת כמובן).

פורסם

אז כך, אני חושב שהכרטיסים של Realtek יהיו ההימור הכי טוב שלך. כשהיו לי שני מחשבים הרשת שלי עבדה כך:

מחשב מרכזי: Realtek 8029 PCI לא מוכר, של איזה חבר כמו ButterFly, לא משנה החברה.

מחשב משני: Realtek 8029 של Genius גם-כן לPCI.

שני הכרטיסים האלה הם מאוד ישנים, כל אחד תומך מאקסימום עד 10 מגה לשנייה, ויש להם את חיבור הBNC העגול, שאיתו אני עדיין עובד, כי אין לי כסף לקנות אפילו כבל של Rj45(המרובע). הסיבה שאני משתמש בזה, זה כי יש לי קבל שיכול לעבור פעמיים הלוך וחזור את כל הדירה(רק צריך להעביר אותו במסדרון, לכן זה רק לשימוש זמני), כי בעבר היו לי ארבעה מחשבים בבית, רק לקראת הגיוס שלי(שנדחה בעוד כמה חודשים...), בשנה האחרונה, מכרתי אותם, אבל בלי כרטיסי רשת.

הרשת עבדה לי נפלה, לא היה לי LAG בכלל במשחקים(זה מילה בכלל לא מוכרת בLAN), והפינג תמיד היה נמוך מאוד מאוד, של איזה 12 ואיפלו פחות. לא היו לי בעיות להעביר קבצים, אלא בקבל של ה35 מטר, שכנראה היו בו קצרים, ואני מאשים את כבל הBNC המיושן(יש לי אותו כבר 5 וחצי שנים) יותר, כי בזה החדש יותר, שחיבר בין שני החדרים לא הייתה בעיה. אז בהתחשב במסיבות הקשות שיש אצלי בבית עם הרשת, אני חושב שהכרטיסים עושים עבודתם נאמנה, בעיקר אחרי שבדקתי פעם עם כבל RJ45 של מטר וחצי את שני הכרטיסים האלה, והם עבדו מעולה.

לגבי החיבור של כרטיסי הרשת למודם של בזק אתה תצטרך קבל RJ45 לא מוצלב, וכדי לחבר בין שני המחשבים בבית, אם אתה לא מתכוון להשתמש ביותר משני מחשבים ברשת, תקנה כבל RJ45 מוצלב לפי העורך שאתה צריך.

בסופו של דבר, ההגדרות בבית צריכות ללכת כך:

מחשב מרכזי שמחובר לאינטרנט:

כרטיס רשת אחד -> מחובר ומוגדר למודם ADSL.(כבל לא מוצלב, אני חושב שאותו אתה צריך לכבל מבזק חינם אין כסף)

כרטיס רשת שני -> מחובר ומוגדר למחשב המשני.(כבל מוצלב).

אם אתה רוצה לשתף את חיבור האינטרנט, תצטרך לשים על המחשב הזה תוכנת פרוקסי לחלונות, או שתבנה מחשב שלישי בבית שיהיה אחראי על ניתוב האינטרנט למודם של בזק. האופציה האחרונה, לא נראית לי כדאית עבורך.

מחשב שני:

כרטיס רשת אחד -> שמחובר ומוגדר לרשת המקומית והפרוקסי.

פורסם
  • מחבר

אני מאד מקווה שמה שאמרת נכון, כי אולי תיהיה לזה השפעה גדולה על מה שאני קונה :)

פורסם

כן כן! הוא צודק, זה בדוק!

למען האמת, אני הזמנתי כרטיסי רשת מזיגזג, וה-ADSL מגיע אליי ביום שני ואני עושה בדיוק את מה שהוא תיאר.

אל תדאג.

עומר

פורסם
1mbit = 1.2mbyte?

אתה בסדר??

ברור ש 10, טעות שלי - אבל לא קשה מדי להבין, אני בסדר ואתה?

אגב, משום מה גם לגבי כרטיסים מבוססי Realtek 8139 של חברות שונות לחלוטין יש הבדל גדול מאוד בביצועים... (אולי הדרייבים, כאמור)

:hat:

פורסם

כי החברות הלא מוכרות רוצות להתלהב מהשם שלהן.

אמרתי את זה קודם, ואני אמר את זה גם עכשיו: אם רוצים דרייבר עדכני לכרטיס עם צ'יפ של Realtek מורידים את הדרייבר מהאתר של חברת הצ'יפ!

עצה נוספת: אם חלונות מזהה את הכרטיס לבד, עדיף להשעיר את זה כך, כי זה דווקא משהו שהיא עושה טוב.

פורסם
  • מחבר

אם זה מעניין מישהו, בסוף אני קונה שני כרטיסי רשת של ג'נויס, ולוקח אחד של אינטל מהמחשב של סבא שלי (שהוא בכלל לא משתמש בו, הוא קיבל אותו עם המחשב), ואני צריך לקנות כבל מוצלב.

ד"א, הצ'יפ של ג'ניוס זה realtek 8139C.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים