עבור לתוכן

עזרתם המלומדת - סוס טרויאני

Featured Replies

פורסם

חברי הפורום הגאונים, אתם המוצא האחרון שלי:

לפני כמה ימים חדר למחשב שלי סוס טרואיני. אני לא משוכנע שהוא הגורם לבעיה, אבל אני מניח כי פשוט אין אפשרות אחרת - מאז אותו רגע, כל הזמן המקום שלי בכונן C יורד לאפס בלי שום קשר לפעילות שעשיתי. הגעתי למצב שרוקנתי חצי כונן, המקום הפנוי היה X ג'גיה ושוב אחרי מספר דקות הוא החלה בצניחה עד שהגיע לאפס וכמובן ההתראות של המחשב על מקום נמוך בכונן, וכו'. המחשב פשוט לא מתפקד כמו שצריך.

עכשיו, יש לי נוד 32, הורדתי Emsisoft Anti-Malware ולאחר המלצה בפורום אחר גם SUPERAntiSpy. הם כולם זיהוי ומחקו מספר רב של רוגלות, אך אותו סוס טרואיני (אולי אפילו שתיים) הן מצאו אך לא הצליחו לחסל.

אם למישהו יש איך לעזור לי, אהיה אסיר תודה...

ארז.

פורסם

אני מסכים עם DANDY לגבי לסרוק את המחשב מחוץ למערכת ההפעלה הקיימת

אופציה מומלצת היא עם LIVECD (לי זה נראה יותר פשוט מאשר לפרק את הדיסק)

כדוגמאת

http://www.freedrweb.com/livecd/?lng=en

בהצלחה,

גבריאל

פורסם
  • מחבר

קודם כל, תודה רבה לשניכם.

דבר שני, בעזרת כמה פעולות (חלקן בעזרתכם) הסרתי את הרוגלות והוירוסים שהיו. המצב טוב בהרבה, אך עדיין מדי פעם אני נתקל ב"זיופים" בכמות המקום בכונן C.

בפורום אחר שאלו אותי כמה זמן יש לי את המחשב/ההארד דיסק הנוכחי, אני לא זוכר בדיוק אבל באיזור ה-3 שנים. מישהו טען ששלוש שנים הם בערך קצה גבול היכולות של הארד דיסק סטנדרטי ולאחרך מכן הם מתחילים לזייף או שהלך שם אחד הבקרים. יש אמת בדבר?

פורסם

כן ולא.

ואם זה בלבל אותך זאת לא היתה הכוונה

כן - זה נכון שאורך חיים של דיסק קשיח נע בסביבות 3 שנים (יכול להיות יותר ויכול להיות פחות) - וככל שעובר הזמן כך גם הסבירות לתקלה לוגית\מכנית בדיסק עולה - זה כן נכון שבדיסק יותר ישן יש יותר סיכוי ל-BAD CLUSTERS שיסומנו ככאלה שמערכת הקבצים לא תוכל להשתמש בהם

לא - תופעה של נפח שהולך לאיבוד - איננה קשורה לגילו של הדיסק למעט נושא ה-BAD CLUSTERS שהוזכרו לעיל - ואם זה באחוזים ניכרים מהדיסק אזי כבר אפשר "להגיד קדיש" על הדיסק.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים