עבור לתוכן

קבלים מתחממים בכרטיס מסך

Featured Replies

פורסם

חבר שלי קנה מחשב ב 2008, המחשב עבד תקין עד 2010, ואז התחיל לעשות בעיות

כרטיס מסך Inno3D 9600 PCIE

לוח Gigabyte GA-945GCM-S2L

מחוץ למשחק הכרטיס מסך עובד תקין. אם הלוח המקורי שהיה במחשב הכרטיס מסך עובד תקין גם במשחקים

החלפתי לו לוח (ללוח זהה) בגלל בעיה שהלוח לפעמים לא היה מזהה את הכרטיס מסך וממשיך לעבוד אם הכרטיס מסך המובנה (בדקתי אם כרטיס מסך תקין אחר, הבעיה היתה בלוח)

בלוח השני הכרטיס מסך עובד תקין מחוץ למשחקים, אבל כשפותחים משחק אז אחריי 5 דקות מקבלים מסך שחור no signal והמחשב נתקע (למשל עושים num lock וה LED לא נדלק)

החלפתי בחזרה ללוח המקורי, המחשב עובד תקין גם במשחקים (בנתיים, מהניסיון הקודם אם הלוח הזה - לא להרבה זמן)

בכרטיס מסך יש קבל שמתחמם לטמפ' שאי אפשר לגעת בו כשהכרטיס מסך עובד במשחק (1 בתמונה) אבל בנתיים לא התנפח, וכמה קבלים שמתחממים אבל פחות (כל השורה של 2 בתמונה)

מחוץ למשחק כל הקבלים קרים

הקבלים הם SOLID

האם הקבל 1 הוא דפוק והוא הבעיה ? או שיש בעיה אחרת ?

החלפה תעזור ? (הקבל הוא 470 או משהוא כזה, אני רוצה לשים במקומו 1000 או יותר)

חייב SOLID או שאפשר לשים אלקטרוליטי טוב ?

המחשב עבד 3 שנים אם ספק גנרי דפוק (G-PRO). לפניי חודש החלפתי ל HEC 300. אני חושב שלספק הגנרי היה חלק בכל מה שקורה עכשו במחשב

[attachment deleted by admin]

פורסם

אני חושב שצריך להחליף את כל הקבלים

קיבוליות זהה

מתח יותר גבוה

פורסם

תחליף, מה יכול להיות. טרם נתקלתי במכשיר שסרב לעבוד עם אלקטרוליטי "רגיל". ושים אותו ערך. אם תכננו אותו כך, אז זה ערך סביר.

פורסם
  • מחבר

הכרטיס מסך של Inno3D, כך שהערך של הקבל נבחר משיקולים כלכליים ולא אלקטרוניים

פורסם

נכון, אבל הוא עבד כך שלוש שנים. משמע, זה בסדר. הוא לא יעבוד טוב יותר עם קבל גדול יותר...

פורסם

הכרטיס מסך של Inno3D, כך שהערך של הקבל נבחר משיקולים כלכליים ולא אלקטרוניים

לא נעים לי להגיד לך אבל לדעתי אתה קצת מזלזל במהנדסים

יכול להיות שאני נאיבי, אבל המהנדסים יבחרו את הקבל בעל הקיבול הכי מתאים לתיפקוד נכון של המעגל. ולא משיקולים כלכליים

מה שכן, איכות הקבל (ולא הקיבול או המתח או ESR) נבחרת מתוך שיקולים כלכליים בשני פרמטרים - הרכיב צריך להיות מאיכות יחסית נמוכה כדי להוזיל את העלות שלו וגם צריך להחזיק טווח זמן די מדוייק- שלא ישרף אחרי שבועיים, אבל שלא יחזיק שנים כי בכל זאת יש רווח גדול על קניית ציוד חדש במקום זה שהתקלקל

פורסם

בוא נאמר שהחלק צפוי להחזיק שנתיים שזה מעבר לתקופת האחריות, אז אפשר לבחור חלק מאיכות אחת שתחזיק עד לשנתיים האלו ואפשר לשים חלק שיחזיק מעבר לזמן הזה... יש כאן שיקולים כלכליים ואני מסכים עם מה שהוא אמר.

יש כרטיסים שמשלמים בהתאם ומקבלים חלקים איכותיים יותר.

פורסם
  • מחבר

לקבל (שלא כמו ציפ זיכרון למשל) אין השפעה אל ביצועים

אם תשים קבל חלש מדיי / אם ESR גבוה מדיי וכו' הכול עדיין יעבוד. אבל השאלה מה יקרה בזמן הזה בלי שתדע - הקבל עצמו יידפק מהר יותר כי הוא לא ממש מחזיק, חומרה אחרת (GPU, ציפים של הזיכרון וכו) יתחממו יותר וייהרסו בגלל מתח לא ממש יציב וכו

בחומרה זולה זה בדיוק מה שקורה - שמים רכיבים שנשרפים באיטיות מהיום הראשון בגלל שחוסכים אל ייצוב מתח / קירור / איכות וכדומה

פורסם

בחומרה זולה זה בדיוק מה שקורה - שמים רכיבים שנשרפים באיטיות מהיום הראשון בגלל שחוסכים אל ייצוב מתח / קירור / איכות וכדומה

אבל זה בדיוק מה שאמרתי, שזה מה שמשנה מבחינה כלכלית, ולא כמה מיקרו פראד יותר או פחות.... ההשפעה של זה היא זניחה.

כך שלנתוני הקבל- והכוונה היא לקיבול שלו, יש השפעה על תפקוד המעגל (אני לא מדבר על אורך החיים) והמהנדסים לא סתם בוחרים בערך מסויים אלא בערך המתאים ביותר..... כמה זמן יחזיק הקבל- זה כבר באמת שאלה של כסף

פורסם
  • מחבר

כשה GPU מבצע פעולה הוא לוקח מכה של זרם, ומושך למטה את המתח אל המסילה. נפילת מתח זאת, אם היא תקרה שוב ושוב, תהרוס את ה GPU עצמו ואת כל הרכיבים האחרים. וייתכן שהנפילה תהיה מספיק חמורה כדיי לגרום לנזק ולא מספיק חמורה כדיי לגרום לקריסה או משהוא שניתן לראות מיידית

אם הקבל קטן מדיי, הנפילות האלה יקרו כל הזמן. ה GPU לא מיועד לעבוד במצב כזה, הוא יחזיק תקופה מסויימת עד שהוא ייהרס סופית (ואז זה ייראה כמו בעיית יציבות, ורוב המשתמשים ירוצו ישר להאשים את הקירור ולא את הייצוב מתח)

ניתן להעריך כמה לוקח לרכיב להישרף לרמה שהוא לא תמיד עובד, והיצרן בוחר לפי ההערכה הזאת כמה אפשר לחסוך אל רכיבים של ייצוב מתח - קבל קטן יותר, מייצב לזרם נמוך יותר, מוליכים דקים יותר וכו. התוצאה שתכלס לפעמים יש רכיבים בגודל הלא נכון (ולא +- 1uF אלא 1/3 - 1/2 מהגודל של הקבל שאמור להיות) ולא סתם "רכיבים לא איכותיים"

פורסם

טוב זה כנראה עניין של השקפה, שנינו מניחים הנחות קצת שונות אבל אף אחד מאיתנו לא באמת היה שותף בצוות הפיתוח של הכרטיס

אני אישית נותן לקבוצת המהנדסים שאחראית לזה שהיא בחרה את הקבל עם הקיבול המתאים ביותר

אני לא מסכים איתך שאתה יכול תמיד להחליף לקיבול גבוה יותר כי אולי הקבל לא מספיק, אני לא חושב שיש פה מקום ל"אולי" כי המהנדסים חישבו הכל וכנראה שזה האופטימלי, ואין סיבה שכל התרחישים שחבשת עליהם שיקרו, המהנדסים לא חשבו עליהם גם ולא תכננו בהתאם

יכול להיות אגב שבמקרה הספציפי הזה אתה צודק וכדאי להחליף לקיבול גבוה יותר, אבל זה בוודאי לא תופס לכל קבל בכל מעגל ושימוש אחר....

עד כמה אתה בטוח בתפקיד ובהשפעה של קיבול הקבל הזה על הביצועים? אני חושב שיש לך יותר הבנה וניסיון בזה ממני, אבל אני לא בטוח שיותר מהמהנדסים שפיתחו את הכרטיס... (למרות שהם בני אדם ולפעמים עושים טעויות, אולי הקבל הזה הוא באמת טעות)

בקיצור אני לא מסכים איתך אבל יש לנו כנראה גישות שונות בעניין..... לגיטימי

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים