עבור לתוכן

מעוניין ביעוץ לרכישת ראוטר עם חיבור USB

Featured Replies

פורסם

שלום,

אני מעוניין לרכוש ראוטר אלחוטי עם חיבור USB לשם חיבור דיסק קשיח חיצוני שישותף ברשת.

כרגע יש לי ראוטר של D-LINK 2650U שיש לו 2 חיבורי USB, אבל מעבירים במהירות מחרידה של מגה לשנייה או פחות.

גם עדכון קרנל לא עזר כל כך.

האם למישהו יש המלצה לראוטר אלחוטי עם חיבור USB שבוודאות מעביר על מקסימום יכולת החיבור?

תודה מראש :)

פורסם

לכל הנתבים יש מהירות דומה עם יציאות ה-USB לדיסקים חיצוניים. תאה צריך דיסק עם חיבור רשת ולא עם חיבור USB.

פורסם

הבעיה שהם עולים פי 2.

זה גם תלוי בשימושים.

אם אתה צריך את זה כמחסן/סטרימר למוזיקה סרטים ותמונות אז גם USB יספיק.

ולפעמים עדיף להשקיע את הכסף בראוטר טוב במקום בכונן NAS.

ככה חוץ מכונן רשת בלתי תלוי, מקבלים גם פונקציות אחרות כמו DUAL BAND למשל, שיכול להיות דבר חשוב למי שיש לו מדפסת רשת אלחוטית וכל מיני סלולרים שחלקם עובדים בתקן G.

אותי זה מאוד מרגיז שאתה קונה ראוטר תקן N עם כרטיסי רשת אלחוטיים בתקן N, והמהירות שלך חצויה בגלל איזה מכשיר בתקן G שבקושי משתמשים בו.

והרבה אנשים קונים ראוטר בתקן N ומוצאים את עצמם בלי כוונה במצב כזה.

כונן NAS תמיד אפשר לקנות.

DUAL BAND לעומת זאת אתה כבר לא תרוץ לקנות אחרי שהוצאת 300-400 שקל על ראוטר N טוב שעושה חצי עבודה.

ובראוטרים DUAL BAND (תקן אותי אם אני טועה) חיבור USB זה דבר נפוץ.

ולמה אני כל הזמן מדבר על DUAL BAND אתה יודע ?

כי אני מצאתי את עצמי עם SINGLE BAND N ומדפסת אלחוטית G.

ובדיעבד אם הייתי יודע הייתי קונה DUAL BAND.

ואחרי כל זה אני נתקל בפורום כל הזמן באנשים שבכלל לא מעלים בפניהם את הנושא כשהם מחפשים המלצה לראוטר.

אפילו כשהם משדרגים בשביל מהירות רשת פנימית אלחוטית ואומרים שזה חשוב להם.

ואחרי זה הם מוצאים את עצמם עם מהירות חלקית, מבואסים.

פורסם

הבעיה שהם עולים פי 2.

זה גם תלוי בשימושים.

אם אתה צריך את זה כמחסן/סטרימר למוזיקה סרטים ותמונות אז גם USB יספיק.

במצב הזה בטח ש-USB לא יספיק כי מהירות העלאה וההורדה של תמונות וסרטים מוכנן ה-USB תהיה מאוד נמוכה.

אותי זה מאוד מרגיז שאתה קונה ראוטר תקן N עם כרטיסי רשת אלחוטיים בתקן N, והמהירות שלך חצויה בגלל איזה מכשיר בתקן G שבקושי משתמשים בו.

והרבה אנשים קונים ראוטר בתקן N ומוצאים את עצמם בלי כוונה במצב כזה.

מה שאתה כותב הוא בפירוש לא נכון. אם יש לך נתב N וסביבה מעורבת של כרטיסי G וכרטיס N, המהירות האלחוטית לא יורדת למכנה המשותף הנמוך ביותר. כרטיסי ה-N ימשיכו לדבר עם הנתב בתקן N.

ובדיעבד אם הייתי יודע הייתי קונה DUAL BAND.

נתבי DUAL BAND עולים הרבה יותר מנתבי N סטנדרטיים וגם בהם לא תמיד שני ה-BAND-ים עובדים במקביל. בכל מקרה, גם בנתבים אלה מהירות ה-USB ממשיכה להיות פתטית.

פורסם

במצב הזה בטח ש-USB לא יספיק כי מהירות העלאה וההורדה של תמונות וסרטים מוכנן ה-USB תהיה מאוד נמוכה.

לצורך הרצת התכנים זה יספיק כל עוד שאין צורך במוליטיטסקינג מהכונן.

ותמיד אפשר לחבר את הכונן למחשב ישירות בUSB3 או ESATA להעתקות גדולות (בהתאם לתמיכת הכונן כמובן).

מה שאתה כותב הוא בפירוש לא נכון. אם יש לך נתב N וסביבה מעורבת של כרטיסי G וכרטיס N, המהירות האלחוטית לא יורדת למכנה המשותף הנמוך ביותר. כרטיסי ה-N ימשיכו לדבר עם הנתב בתקן N.

לא היא לא תרד לG, אבל היא כן יורדת משמעותית בN (אולי לחצי ?).

פורסם
  • מחבר

תודה על כל התגובות :xyxthumbs:

אז בעצם אין ראוטר עם חיבור USB שמנצל את כל יכולת החיבור?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים