פורסם 2011 ביוני 1814 שנים שמעתי שאין הבדל בביצועים בין דיסק קשיח עם Sata 2 לבין דיסק קשיח עם Sata 3, האם זה נכון?דרך אגב, אני שואל סתם מתוך התעניינות ולא מתוך כוונה לקנות דיסק קשיח חדש אז בבקשה אל תמליצו לי על כוננים.
פורסם 2011 ביוני 1814 שנים לבקר SATA אין שום משמעות בהרדיסקים כי פס הרוחב של דור הSATA בכל מקרה יהיה גבוה מביצועי ההרדיסקים.הבדלים בביצועי הרדיסקים בדיוק כמו במכוניות קיימים בין דגמים שונים.אין לזה קשר לדור הSATA שהם תומכים בו.
פורסם 2011 ביוני 1814 שנים אדון Tantum אתה מוכן בבקשה לפשט את התשובה המעפנה, בשביל שגם הדיוט כמוני יביןואם אתה יכול תביא דוגמה עם רכבות במקום מכוניות ;D
פורסם 2011 ביוני 1814 שנים אני אתן לך דוגמא מעולם האינטרנטנניח שיש לך אפשרות לבחור חיבור תשתית עם הוט 12 מגה או 100 מגהוספקית האינטרנט שלך מוגבלת ל-3 מגהאיזה חיבור תשתית תיקח 12 בזול או 100 ביוקר ?
פורסם 2011 ביוני 1814 שנים SATA2 ו3 זה לא מהירות, זה רק פס רוחב פוטנציאלי.אין אף הרדיסק בעולם בכל ההיסטוריה שמתקרב להשתמש בפס רוחב של SATA 3Gb\s, לכן כל הסיפור עם הSATA 6Gb\s בהרדיסקים זה בלוף אחד גדול בשביל תרגיל מכירות.במציאות אין לזה שום השפעה על ביצועי ההרדיסק.דגם מהיר הוא מהיר גם עם SATA 2 ודגם איטי הוא איטי גם עם SATA 3.שורה תחתונה SATA 2 וSATA3 נתון לא רלוונטי בהרדיסקים למדידת ביצועים או איכות.בבקשה להתעלם מנתון זה ולהתחיל לשאול שאלות לגבי ביצועי ה"דגם".
פורסם 2011 ביוני 1814 שנים טוב בואו נפרוס את התשובה לתשובה קצת מעשית יותר. אתם מוזמנים לעזור לי אם אני טועה ולכוון את המספרים שאני אכתוב, לדיוק רב יותר.תקן ה SATA הראשון היה מסוגל להעביר 187.5 מגה בייט לשניהתקן ה SATA השני מסוגל להעביר 375 מגה בייט לשניה (כפול 2)תקן ה SATA 3 מסוגל להעביר 750 מגה בייט לשניה (כפול 2)וכמה מסוגל להעביר ההארד דיסק עצמו?נדמה לי משהו בסביבות 150 מגה לשניה זאת אומרת שבפועל להארד דיסקים מכניים היה מספיק גם תקן הSATA הראשון אבל תמיד טוב להתכונן לעתידולהתקדם. והיום כשתקן SATA 3 מיושם כמעט בכל מחשב מגיעים אלינו (קודם לעשירים) הSSD שעוד מעט בעזרת השם גם תקן זה לא יספיק להם במהרה בימינו אמן
פורסם 2011 ביוני 1814 שנים המהירות של כל SATA היא בערך במכפלות של 150. הנה דוגמא. אין אף הרדיסק שמגיע לכאלה מהירויות ולכן כל העניין הזה הוא בדיחה אחת גדולה. בSSD המצב שונה לגמרי כי הם סופר מהירים וכמעט מכפילים את המהירות בכל דור.
פורסם 2011 ביוני 1814 שנים טוב למי שלא מבין למה ההבדלים בתמונה לבין מה שכתבתי אז:בתמונה פשוט מדובר על בדיקה בפועל.זאת אומרת הSATA 6GbS מעביר בפועל 589 מגה ולא 750 כמו שכתבתיפשוט כי הוא לא רק מעביר מידע נטו אלא גם מבצע השוואות ובדיקה שאכן המידע הועבר כמו שצריךואדון טנטום אתה כנראה לא מבין שזה לא בדיחה.לפי דבריך היינו צריכים להישאר עם SATA 1 ואז אם היית רוצה לרכוש היום SSD היית צריך לרכוש איתו גם איזה כרטיס בקר שמתחבר לPCI
פורסם 2011 ביוני 1914 שנים נראה לי אתה לא מבין או לא רוצה להבין מה ש- ART TATUM כותבהוא לא אמר לך שתקנה לוח אם שתומך רק ב- SATAI (טוב גם אם תרצה יהיה מאוד קשה למצוא) הוא אמר שצריך להתעלם מהפרמטר הזה אצל הדיסק הקשיח עצמו.אני גם אוסיף שצריך להתעלם מעוד נתון - גודל הבאפר !דיסק קשיח יש לבחור נטו לפי מבחני ביצועים.
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.