עבור לתוכן

הבדל בין SAS לSSD והמלצה לדיסק

Featured Replies

פורסם

שלום,

אני רוצה לקנות דיסק קשיח מהיר , כרגע יש לי 2 טרה של WD הגרסאות הכי טובות שאפשר אבל קניתי אותם לפני שהכרתי את הSAS והSSD

אני ראיתי את ההבדל בין כונן SAS לכונן כמו שלי , התקנת מערכת הפעלה של לינוקס ב5 דקות לעומת 30 דקות(זה אפילו לא נגמר פשוט הפסקנו באמצע והחלפנו את הSATA לSAS)

רציתי לדעת אם הSSD עובד באותה מהירות כמו הSAS ומה יותר כדאי למשתמש פרטי כמו כן אשמח לדעת איזה כונן יותר יציב גם לעבודה ממושכת .

הדיסק הקשיח הוא למחשב פרטי כדי להריץ משחקים וVMWARE .

כמו כן תקציב לקניית דיסק כזה עומד על 1000-2500 (תוך 3 חודשים ארכוש דיסק כזה) מה שראיתי כרגע זה דיסק של SAS בזאפ שעומד על 300 ג'יגה שנראה לי כאופציה הכי טובה כרגע

http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=770142

כמובן שלאחר שארכוש את הדיסק הזה אהפוך את שאר הדיסקים לרייד, 2 דיסקים של 500 ג'יגה אעשה ברייד 1 , ואוסיף דיסק נוסף כדי לעשות רייד גם ל1 טרה שברשותי - אז אם יש לכם המלצה לרייד יותר טוב אשמח

תודה על העזרה !

פורסם

אתה קצת מבולבל.

SAS זה הבן דוד של SATA.

זה שהרדיסק הוא SAS לא עושה אותו מהיר.

זה שהוא הרדיסק ביצועים שמסתובב ב15000RPM עושה אותו מהיר.

יש הרדיסקים כאלה גם SATA.

ואף הרדיסק, גם לא 15000RPM לא מתקרב לביצועים של SSD.

פורסם
  • מחבר

אתה קצת מבולבל.

SAS זה הבן דוד של SATA.

זה שהרדיסק הוא SAS לא עושה אותו מהיר.

זה שהוא הרדיסק ביצועים שמסתובב ב15000RPM עושה אותו מהיר.

יש הרדיסקים כאלה גם SATA.

ואף הרדיסק, גם לא 15000RPM לא מתקרב לביצועים של SSD.

זה למה פתחתי את הפוסט , וראיתי את ההבדל של SAS מול SATA , ומבחינת מהירות זה היה הרבה יותר מהיר לפחות על המערכת הפעלה שהתקנו, ואם יש כזה הבדל בין הSAS לSATA הרגילים - אז אתה רוצה לאמר לי גם שהSSD יותר מהיר ? פשיי זה נחמד , ויש לך המלצה לכונן כזה בתקציב שנתתי ?

פורסם

SSD הרבה הרבה יותר מהירים מכוננים מכאנים בגלל שאין להם חלקים זזים והם מורכבים ממערך של זכרונות עם בקר שעובד בסגנון של RAID פנימי בכונן.

ההבדלים במהירות מורגשים במיוחד בעבודה אינטנסיבית ומורכבת מפעולות שונות (דבר שכל הרדיסק קורס תחתיו לזחילה), ויכול להגיע עד פי 100 במצבים קיצוניים.

SSD עולה בסביבות ה10 שקל לגיגה.

קשה לי להמליץ חד משמעית על משהו.

אני יודע שכדאי להימנע מחלק מכונני דור 3 שמבוססים על בקר SANDFORCE.

לא ברור לי בדיוק מה הסיפור שם ואם זה רק בדגמים מסוימים.

יש דיבורים שהאינטלים החדשים גם לא רעים אבל למרות התוצאות הטובות באופן כללי, בפעולות מסוימות הם לא משהו.

הכוננים של CRUCIAL נראים לי כמו מועמדים טובים, אבל רק בכוננים הגדולים (כי מהירות הכתיבה מושפעת ישירות מגודל הכונן).

כונן של 64GB לא הייתי לוקח או ממליץ על CRUCIAL.

יש דיבורים שהאינטלים החדשים גם לא רעים אבל למרות התוצאות הטובות באופן כללי, בפעולות מסוימות הם לא משהו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים