עבור לתוכן

נתב אלחוטי ל30 מחשבים

Featured Replies

פורסם

אהלן,

אני רוצה לרשת כיתות באינטרנט אלחוטי, בכל כיתה יש נקודת רשת אחת שמחובר לארון מרכזי שמקבל DHCP מהשרת הנמצא בחדר ארונות.

ברצוני לקנות לכל כיתה ראוטר אלחוטי ע"מ שתלמידים יוכלו לגלות מהמחשבים הנידיים המחולקים ע"י הביהס.

אשמח לעזרתכם לבחירה.

מדובר על 10 כיתות בתקציב של עד 1800 ש"ח

תודה,

משה

פורסם

כמה שאלות מנחות:

1. ה-1,800 שקל זה עבור כל הכיתות או עבור כל כיתה?

2. מה מהירות האינטרנט שיש לך בבית הספר? אם כל 10 הכיתות כפול 30 תלמידים בכל כיתה יגלשו ביחד צפוי לך בלאגן לא קטן.

3. מספר כתובות ה-IP לסגמנט אחד מוגבל ל-255 ולך עומדים להיות 300 כתובות פוטנציאליות -- אתה מבין את הבעיה?

פורסם
  • מחבר

1. התקציב לכלל הכיתות.

2. המהירות 10 מגה.. ברור לך שמדובר פה במעשה חינוכי ולא הורדות וכדומה שרגיל. מדובר פה על אתרים "יבשים" ללא תעבורה גבוהה.

3. ברור שאני מבין את הבעיה... יש שתי אפשרויות בסטואציה הזו שעדין לא חשבתי לאן אני אקח את זה, אם הראוטר יחלק אי פי פנימי ע"י כך שאני אחבר את הראוטר לנק' רשת כWAN או שיקח מהשרת. לגבי הכמות, מודע לכמות אך יחד עם זאת מדובר בביה"ס יסודי בלבד. שמשתמשים ע"י מחשבים ניידים של ביהס(מדובר על 70 ניידים) שעובדים בין הכיתות במקרי הצורך. הבעיתיות היא הקליטה בכל כיתה וכיתה.משה.

פורסם

אולי שווה לבדוק שימוש במגברי אות,

לקנות ראוטר איכותי 1 לכל 2 כיתות ולהשתמש במגבר.

לגבי הכתובות IP אפשר לתת כתובות פנימיות למחשבים ולהשתמש בנתב שיש לו אפשרות לNAT.

פורסם
  • מחבר

השאלה כמה יעלה לי כל העסק הזה...

יש לכם רעיונות עם דגמים? מחירים?

פורסם

איך הכיתות מסודרות?

אולי אפשר ללכת על ראוטר ליותר כיתוב בהנחה שהן צמודות (נגיד 2 כיתות צמודות מ2 צידי המזדרון), אז ראוטר אחד בינהם יספיק.

יש לי נסיון עם כזה

http://www.omc.co.il/Products.php?id=3C-RWE554G72&category=3C-RWE554G72&path=/prdTreeCode_ROOT/prdTreeCode_0/prdTreeCode_08/prdTreeCode_086/prdTreeCode_0862/

והוא מספק אינטרנט לכמה חדרים\כיתות ב2 קומות בצורה טובה, ומדובר בדגם G אז אני בטוח שאם לקחת תקן N אפשר למצוא משהו שיתאים

פורסם

גם אני חושב שעדיף להשקיע בראוטר חזק אחד או שניים, ובAPs שיחברו את כל הכיתות.

ראוטרים שמחזיקים בצורה טובה כזאת כמות של מחשבים הם לא ממש זולים, בטח לא כשקונים 10 כאלה.

10 מגה זה גבולי לכזאת כמות מחשבים.

בקשר לכתובת IP אני לא מבין מה הבעיה להשתמש בCLASS B או A....? ???

לא צריכה ליהיות בעיה של כתובות... אתה לא הראשון שמרים רשת כזאת.

מה שכן עדיף לחלק אותה לסגמנטים/VLANs שונים ע"מ להקטין את הCollision Domain ולהקל על הרשת.

אבל זה כבר תלוי בציוד שתעבוד איתו.

פורסם
  • מחבר

גם אני חושב שעדיף להשקיע בראוטר חזק אחד או שניים, ובAPs שיחברו את כל הכיתות.

ראוטרים שמחזיקים בצורה טובה כזאת כמות של מחשבים הם לא ממש זולים, בטח לא כשקונים 30 כאלה.

10 מגה זה גבולי לכזאת כמות מחשבים.

בקשר לכתובת IP אני לא מבין מה הבעיה להשתמש בCLASS B או A....? ???

לא צריכה ליהיות בעיה של כתובות... אתה לא הראשון שמרים רשת כזאת.

מה שכן עדיף לחלק אותה לסגמנטים/VLANs שונים ע"מ להקטין את הCollision Domain ולהקל על הרשת.

אבל זה כבר תלוי בציוד שתעבוד איתו.

לדעתי לא קראת את כל השירשור... אמרתי כבר כמה פעמים המקסימום בלחץ לחץ יהיו על הרשת 70 מחשבים אשר בסוף גולשים לYNET או ויקיפדיה או משהו בסגנון הקל של האתרים. לבוא ולהגיד כרגע שזה לא יספיק.. נראה לי די הזוי.

האם לקנות שני ראוטרים חזקים זה לא משהו הגיוני שיכול לקרות. הכיתות מרוחקות ואף ב3 בניינים נפרדים.

פורסם

אתה יוכל לפרט על הסידור של הכיתות מבחינת מיקום?

פורסם

אם תוכל להשיג או לצייר את תרשים המבנים עם קנה מידה של מרחק לשטח.

פורסם

אנשים שאומרים כולה גלישה באינטרנט ולא הורדות, חיים בעולם של לפני 15 שנה במקרה הטוב. עמוד ראשי ב-Ynet הוא משהו כמו 2 מגה. סרטוני יוטיוב, אפילו באיכות נמוכה מדובר על כמה מגות לדקה. כל זה עוד לפני שדיברנו על כמות המחשבים על תווך משותף. הרעיון של לקנות ראוטר אחד חזק אולי פשוט לוגיסטית, אבל יתן ביצועים מאוד נמוכים מבחינת תעבורה. הדרך הנכונה לעשות את זה זה שימוש בפיזור AP בשטח. במידה ועלול להיווצר מצב שיש ריבוי של מחשבים על AP אחד\בשטח קטן, יש לשקול גם פיזור ה-AP על פני ערוצים שונים.

פורסם

קראתי את השירשור. קח 10 מגה, תחלק אותם אפילו רק ל30 מחשבים - אתה מקבל שליש מגה למחשב.

(שלא לדבר על 70 מחשבים - 0.14 מגה למחשב).

תנסה לגלוש ככה באתרים של היום... ::)

לגבי העניין של הרבה ראוטרים או APs.

בכל מקרה אני לא מבין את התכנון של ראוטר לכל כיתה. איך בדיוק תחבר אותם לאינטרנט?

תעשה יוזר ותשתית אינטרנט לכל כיתה? בכל מקרה בסוף החיבור אינטרנט שלך הוא אחד או מקסימום במקרה הטוב יהיו לך 2 חיבורים,

ותצטרך לחבר הכל לGW שיוצאים לאינטרנט, אז אני לא רואה שום סיבה לעבוד עם חיבור ברמה 3 בתוך כל הרשת, ולא לעבוד עם APs ברמה 2.

זה יקל עליך מאוד גם מבחינת ההגדרות וגם מבחינת העלויות. (ובכלל, ככה זה אמור ליהיות, לא אמור ליהיות ראוטר בכל איזור של הרשת, זה לא התפקיד של ראוטר, ובשביל זה יש סוויצ'ים וAP).

לגבי המרחק, זה תלוי מה המרחק, אבל אני מניח שתקציב שלך לא מאפשר לך חיבור אופטי בין הבניינים, ככה שתצטרך או להעביר חיבור ETH

בניהם (אם המרחק מאפשר)

או לדאוג לשני GW שיוצאים לאינטרנט, אחד לכל בניין, ולוותר על רשת בין הבניינים.

פורסם

הבעיה האמיתית היא לא האלחוט אלא היכולת של הנתב שמחובר למודם לעמוד בעומס של ניהול כל החיבורים. אתה צריך נתב עם הרבה זכרון ומעבד חזק על מנת לאפשר לעשרות מחשבים להתחבר דרכו לרשת האינטרנט. זה כבר לא משנה אם בכל כיתה (או שתיים) תמקם AP (או ראוטר שמשמש ב-AP) - הבעיה היא שהנתב שאליו מתנקזים כולם צריך לחלק את כל כתובות ה-IP למחשבים, להל את טבלאות ה-NAT ולעשות זאת באופן יעיל. התקציב של 180 שקל לכיתה (או 360 שקל לכל שתי כיתות) הוא סביר, בתנאי שהחיבור אל הנתב נעשה באופן קווי. השאלה האמיתית היא אם יש לך תקציב לנתב סופי רציני - אני חושב שזה צוואר הבקבוק שלך.

פורסם

היתי בודק את הנתב שנתתי לו לינק

אולי הוא לא N, אבל הוא יכול להתמודד עם הרבה חיבורים והוא גם חזק

פורסם
  • מחבר

לדעתי קצת התחלתם להתבלבל פה...

אני רוצה שתבינו משהו שהוא נורא פשוט.. זו מערכת שמנוהלת ע"י חברה טלקוד.

יש שם נתבים מאד רציניים, מי שמחלק בעצם את הIP זה שרת WINDOWS שמותקן(DHCP).

המודם מחובר לנתב הראשי ... נטו!!! השרת מחלק כתובות IP ע"י 192.168.10.X

כאשר השרת הוא 254 בסוף, והמודם הוא 192.168.10.1 שבעצם הוא מוגדר כGATWAY+DNS.

מכאן ניתן להבין.. בסוף מי שמבצע את הלקיחת אינטרנט זה הנתב הראשי של הביהס.

לכל בניין שיוצא מהארון הראשי יש כבל של 1GB שלדעתי זה די ויותר.

עוד שעתיים בערך אעלה ציור מדויק כיצד הכיתות עובדות וארשום את המגבלות הטכניות בהן אנחנו עומדים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים