עבור לתוכן

** תמיכה במהירות של 450Mbps בתקן N

Featured Replies

פורסם

בסוף השבוע הקרוב אני מתכוון לפרסם סקירה מפורטת על נקודת גישה וכרטיס אלחוטי התומכים בתקן N במהירות של 450Mbps.

כרקע לפרסום הסקירה, אני רוצה לעמוד על האופן בו נהוג לסמן את יכולת השידור והקליטה של התקנים אלחוטיים הפועלים בתקן N.

הסימון הרשמי שנקבע בגרסא הסופית של תקן N, שפורסמה לפני כשנה וחצי, ליכולת של התקנים אלחוטיים בתקן הוא A x B : C. כאשר האות A מסמנת את מספר אנטנות השידור; האות B מסמנת את מספר אנטנות הקליטה; והאות C מסמנת את מספר זרמי המידע (data streams) בהן תומך ההתקן האלחוטי. על פי תקן N כל זרם מידע (data stream) תומך בעד 150Mbps.

כך לדוגמא, נתב הכולל שתי אנטנות, הוא נתב מסוג 2x2:2 - כלומר יש לו שתי אנטנות שידור, שתי אנטנות קליטה והוא תומך בשני זרמי מידע (data streams) של 150Mbps כל אחד - כלומר סה"כ 300Mbps.

כל הנתבים הנמכרים בישראל וכוללים שלוש אנטנות הם מסוג 2X3:2 או 3X3:2. כלומר, הם תומכים רק בשני זרמי מידע, בעוד שהאנטנה השלישית משמשת לשיפור יכולתו של הנתב לפענח אותות חלשים ורחוקים יותר. מידע נוסף ומפורט יותר בנושא זה ניתן למצוא במדריך שלי על תקני אלחוט, תדרים, איפנונים וערוצים (http://www.netcheif.com/Articles/Wireless/wireless.htm).

בפועל, תקן N מאפשר שידור של שלושה ואפילו 4 זרמי מידע בו-זמנית. התקן אלחוטי התומך בשלושה זרמי מידע יאפשר שידור במהירות של 450Mbps (הסימון שלו יהיה 3X3:3) וזה התומך ב-4, יאפשר שידור במהירות של 600Mbps (הסימון שלו יהיה 4X4:4 - כלומר הוא יכלול 4 אנטנות).

באופן מעשי, נדיר למצוא נתבים, נקודות גישה וכרטיסי רשת מסוג זה כיוון שהפיתוח של רכיבים אלחוטיים התומכים בכך נמצא בראשית דרכו.

בסקירה המפורטת שאפרסם בסוף השבוע אפרט את התכונות והיתרונות של נקודת גישה וכרטיס אלחוטי התומכים בתקן N במהירות של 450Mbps.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים