עבור לתוכן

מה אומר הK ב I7 2600K ?

Featured Replies

פורסם

?

פורסם

בשביל OC.

פורסם
  • מחבר

אפשר להשתמש בו גם בלי OC ?

האם OC צנוע מאד ידרוש מאורר אחר ואם כן בבקשה המלצה לשקט.

פורסם

וודאי שאפשר להשתמש בו גם בלי OC.

לגבי המלצה אני לא ממליץ על שום דבר קל או בינוני.

אם מתוכנן OC לדעתי הכי נכון לקחת משהו טוב מראש ולהשקיע עוד כמה שקלים.

הרווח בOC מבחינת מהירות הוא גדול מאוד ביחס לכסף שעולה קירור טוב.

בדרך כלל מדובר בסביבות ה50% תוספת למהירות די בקלות וביציבות ללא מתח מוגזם.

קירור טוב מתחיל מMUGEN 2 וכדומה.

פורסם

hz707, מהם השימושים במערכת?

אני שואל מכיוון של-99% מהמשתמשים הבייתים הממוצעים אין שום סיבה לקנות את ה-2600K והם יכולים להסתפק ב-2500K (או ללא K אם אתה לא מתכנן OC, לא זקוק לליבה הגרפית המבונית HD3000 עם יותר צינורות עיבוד ורוצה לחסוך פה קצת כסף) ובמקרים רבים אף בפחות. לדוגמה, אם אתה לא מתכנן OC ועדיין רוצה להישאר בפלטפורמת SB, אתה יכול לקנות את ה-Core i5-2400 שבמקרים רבים זול משמעותית מה-Core i5-2500.

פורסם
  • מחבר

הצרכים שלי הם פוטושופ 2D ואני סגור על I7 2600 עם 2X4GB זיכרון. ולוח עם 4 מפרצי זכרונות.

שקלתי את האופציה של מעבד 2500 והיא לא על הפרק.

לא חשבתי קודם על OC אבל אולי זו אופציה שכדאי לשמור.

האם אפשר בפורום הזה אפשר לבקש המלצות למפרט לנושא רק לשילוב של לוח אם מעבד וזיכרונות ?

פורסם

ודאי, קוראים לזה שילוש ויש לזה תת-פורום מתאים (כאן).

מה היו השיקולים שלך בגינם פסלת את ה-2500? נראה כי לשימושים שלך לא תנצל HyperThreading

פורסם
  • מחבר

בדקתי כל מיני השוואות ומצאתי שיש 10 % הבדל לטובת 2600

כשאמצא את התת פורום הזה אולי אבקש שתי אופציות .

פורסם

לצרכים שלך באמת שאין צורך ב-Core i7-2600, אבל תעשה מה שאתה חושב שהכי טוב עבורך.

באיזו בדיקה עבור איזה שימוש גילית את ההפרש של ה-10% הזה? גם את תוצאות מבחני הביצועים השונים חשוב מאוד להכניס להקשר המתאים.

שנית, היתרון היחיד שיש ל-2600 הוא מכפלה אחת (תדר הגבוה ב-100Hz נוספים). משהו שתוכל לפצות אליו ללא שום בעיה (ואף יותר) באמצעות OC קליל (אפילו עם קירור הסטוק).

ולסיום, גם אם נניח לצורך הדיון שיש כאן הפרש של 10% בביצועים בין המעבדים בשימושים שלך, האם זה מצדיק לדעתך הפרש של מחיר של כ-30-40%?

ההבדל היחיד בין המעבדים הללו (מעבר לתדר הסטוק) הוא התמיכה של סדרת ה-Core i7 בטכנולוגית HT שעבורך, כמו משתמשים רבים, אין לה ממש משמעות. לכן מלבד צריכת אנרגיה קצת יותר גבוהה, פליטת חום קצת יותר גבוהה, ברוב המוחלט של הזמן תקבל למעשה Core i5-2500 ששילמת עבורו יותר. זאת הסיבה שבגללה ה-Core i7 לא מומלץ לרוב המשתמשים, כי רובם לא זקוקים ל-HT.

האם אפשר בפורום הזה אפשר לבקש המלצות למפרט לנושא רק לשילוב של לוח אם מעבד וזיכרונות ?

אני לא בטוח שהבנתי את השאלה שלך, אבל בפורום הנוכחי 'מעבדים, לוחות-אם וזכרונות' תוכל לקבל המלצה רק על שלושת הרכיבים הללו.

לעומת זאת אם אתה מעוניין לקבל מפרט מלא פתח דיון בפורום 'מפרטי מחשב' (קרא קודם את הסטיקי שבראש הפורום שם, וענה על השאלות שבו)'.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים