עבור לתוכן

בעיה בדוד החשמלי - שאלה לידע כללי - התחממות יתר של טרמינל

Featured Replies

פורסם

אוקי אז דבר ראשון, אני ממש לא הולך להתעסק עם הדוד חשמל בבית שלי, ובטח לא עם שקע חשמלי בקיר - זה לידע כללי בלבד לפני שמגיע החשמלאי.

יש לי דוד עם שעון שבת בבית, שעון שבת, אתם יודעים:

252047-%D7%A9%D7%A2%D7%95%D7%9F%20%D7%A9%D7%91%D7%AA%20%D7%9C%D7%93%D7%95%D7%93.jpg

הקיצור, זאת כבר פעם שנייה שהוא נהרס לי, זאת אומרת, לא הוא נהרס, מאחוריו, יש טרמינלים שחורים כאלה, שמחברים בין החוטים של השעון שבת לחוטים של הדוד בקיר.

טרמינל שחור עם ברגים. הטרמינל עשוי מפלסטיק, הפלסטיק פשוט נמס, היה OverHeat בטרמינל הזה.

אני חושב, שעובר במערכת של הדוד יותר מידי אמפר והטרמינלים האלה לא בנויים לכל-כך הרבה אמפר ובגלל זה כאשר הדוד מופעל להרבה זמן הטרמינל פשוט מתחמם.

אני צודק? התאוריה שלי נכונה?

אם לא, מה לדעתכם גורם להתחממות להיות דווקא באיזור הטרמינלים, ולמה בכלל זה קורה אם לא בגלל שהטרמינל לא מתאים לאמפר?

תודה מראש, אם לא תדעו \ לא תבינו תהסבר שלי, אני כבר אפרסם את תגובת החשמלאי בנושא, אני רוצה ממנו הסבר מפורט + דרך התיקון במידה והיא מעל להחלפת הטרמינל.

עריכה:

מצאתי תמונה של הטרמינל שאני מדבר עליו, ככה זה נראה רק שחור, ו2 חיבורים לא 12 כמו פה:

ux_a10010600ux0303_ux_c.jpg

פורסם

אני אתן לך תשובה מהניסיון שלי (מהעבודה) אז אל תיקח אותה כוודאית

אבל כמעט תמיד זה קורה בגלל חיבור רופף

וזה יכול לקרות בגלל חוט שנמשך בכח, או קורוזיה...

והסיבה הנפוצה ביותר- חוסר מקצועיות של המתקין שחשף את הבידוד וקרע חלק מהגידים או הידוק יתר של הברגים או ההפך- הידוק חלש מידי

בגלל זה מומלץ לצפות בבדיל את החוט לפני שמהדקים כשמתעסקים עם זרם גבוה יחסית (10A+)

בקיצור כל דבר שיגרום לכך ששטח המגע קטן מידי

כי גם אם הזרם של הדוד גדול מידי בשביל המהדקים האלו- יש אזורים אחרים שיתחממו יותר (אם החיבור עצמו תקין)

ושוב... זה עניין סטטיסטי, ככה שזאת לא בוודאות הבעיה במקרה שלך

נזכרתי פתאום בעוד סיבה שחוזרת על עצמה לא מעט- שקעים סיניים מהשוק! יכול להיות שקנית את השעון בחנות של "הכל בדולר"? ;)

פורסם
  • מחבר

החשמלאי כרגע הלך, הוא החליף שעון (שנהרס לגמרי מההתכה) וחוטים וטרמינלים. הוא אמר שעובי החוטים וסוגם הוא זה שגרם לדבר הזה לקרות. גם הטרמינלים לא היו טובים ולכן שם טובים יותר :)

תודה רבה ערן :)

פורסם

החשמלאי כרגע הלך, הוא החליף שעון (שנהרס לגמרי מההתכה) וחוטים וטרמינלים. הוא אמר שעובי החוטים וסוגם הוא זה שגרם לדבר הזה לקרות. גם הטרמינלים לא היו טובים ולכן שם טובים יותר :)

מה זאת אומרת? איזה חוטים לא היו טובים ?

ולמה? היו ישנים או 1.5 ממ, זאת אומרת דקים מידי? ובכלל מה זה "סוגם"? אני לא מכיר סוג אחר חוץ מחוטי נחושת... אלא אם הדוד היה מחובר עם כבל תקשורת (אלומיניום) :) לא אבל ברצינות.... זה מה שהוא אמר לך? שהסוג לא מתאים?!

החוטים הדפוקים זה החוטים שבקיר או החוטים שמגיעים עם השעון? כי לא נשמע לי הגיוני שיש בעיה בחוטי השעון אלא אם צויין עליו הגבלה משמעותית לדודים עד וואט מסויים. אז אתה רוצה להגיד לי שהוא החליף לך את כל החוטים בקיר שהולכים אל הדוד? (מקווה שתגיד כן).

והטרמינלים? זה טרמינלים שמגיעים עם השעון ואין סיבה שהם לא יתאימו אלא אם כן יש שם זרם שהשעון לא תוכנן לעמוד בו- מה שאומר שעדיין יכולה להיות אצלך בעיה (בדוד או בשעון)

תגיד יש מצב שבחורף קופץ אצלך לפעמים הפקק (הממ"ט לא הפחת) כשהדוד פועל? ז"א שיש עומס יתר....?

פורסם
  • מחבר

מה זאת אומרת? איזה חוטים לא היו טובים ?

ולמה? היו ישנים או 1.5 ממ, זאת אומרת דקים מידי? ובכלל מה זה "סוגם"? אני לא מכיר סוג אחר חוץ מחוטי נחושת... אלא אם הדוד היה מחובר עם כבל תקשורת (אלומיניום) :) לא אבל ברצינות.... זה מה שהוא אמר לך? שהסוג לא מתאים?!

החוטים הדפוקים זה החוטים שבקיר או החוטים שמגיעים עם השעון? כי לא נשמע לי הגיוני שיש בעיה בחוטי השעון אלא אם צויין עליו הגבלה משמעותית לדודים עד וואט מסויים. אז אתה רוצה להגיד לי שהוא החליף לך את כל החוטים בקיר שהולכים אל הדוד? (מקווה שתגיד כן).

והטרמינלים? זה טרמינלים שמגיעים עם השעון ואין סיבה שהם לא יתאימו אלא אם כן יש שם זרם שהשעון לא תוכנן לעמוד בו- מה שאומר שעדיין יכולה להיות אצלך בעיה (בדוד או בשעון)

תגיד יש מצב שבחורף קופץ אצלך לפעמים הפקק (הממ"ט לא הפחת) כשהדוד פועל? ז"א שיש עומס יתר....?

הוא אמר שהגודל שלהם לא טוב, הסוג הכוונה לייצור הלא טוב שלהם, פושטים... והוא צדק, אני גם ידעתי על זה וחבל שלא כתבתי לך את זה בפוסט הראשון.

החוטים הלא טובים הם החוטים בקיר, השעון נהרס בגלל שהוא פשוט נמס...

הוא לא החליף את כל החוטים שמגיעים לדוד מכיוון שאבא שלי לא רצה לעשות את זה כי זה עולה הרבה כסף וגם קודם צריך לדבר עם בעל הבית, וזה דבר שעוד לא עשינו. אני מנסה עדיין לשכנע את אבא שלי שמה שהוא עושה זה התעסקות עם הגורל אבל הוא עדיין לא מקשיב לי.

הטרמינלים לא הגיעו עם השעון, הטרמינלים הגיעו עם חבר של אבא שלי שהרכיב אותם.

בכל מקרה, הוא אמנם תיקן את הבעיה אבל כמו שאמרתי לאבא שלי - זה עניין של זמן עד שתיווצר בעיה קשה יותר. עקשן אבא שלי.

עריכה: כן, זה קורה בחורף שקופץ החשמל, למה?

פורסם

תשמע אם זאת דירה ישנה יחסית אז אני מבין שיכולים להיות חוטים באיכות נמוכה או סתם חוטים שהתחמצנו קצת במהלך השנים

ובמקרה הזה כל עוד לא תחליפו את הכבלים הישנים שבקיר הבעיה תחזור שוב ושוב

אבל אם החוטים לא כל כך ישנים וחשמלאי התקין אותם זה אומר שהם עברו את אישור מכון התקנים כך שאין דבר כזה חוטים גרועים

אבל כן יש חוטים דקים מידי, אם למשל היה פעם דוד חלש יותר שהוחלף במהלך השנים ועכשיו הכבלים הדקים כבר לא מתאימים לו

שאגב.... אם זה ככה אז החשמלאי שהתקין את הדוד במקור היה חתיכת חאפר אבל זה שייך לעבר

שאלתי אותך על הממ"ט אם יש לך עומס יתר כשהדוד פועל בגלל שאם כן (ואמרת שכן) אז יכול להיות שפשוט יש בעיה בדוד והוא צורך יותר מידי חשמל

אם זה בגלל זליגה קטנה או מה שלא יהיה

וזו יכולה להיות הסיבה לזרם גבוה מידי, וזאת הסיבה שקופץ הפקק, בהנחה שלא השתוללת והפעלת באותו זמן דוד, קומקום, מייבש כביסה, מפזר חום וכו' ובמקרה הם יושבים על אותו ממ"ט, מה שלא צריך לקרות כי לרוב הדוד ישב לבד או בלי הרבה קווים אחרים

(זה כלל אצבע כזה שלא באמת תמיד נכון אבל די סביר)

בקיצור אני מציע לך לבדוק אם יש בעיה בדוד, חבל גם על הכסף שאתה משלם לחברת חשמל בגלל תקלה בדוד

ואם החשמלאי שלך בכל זאת צודק וכל הבעיה היא בחוטים הישנים שבקיר אז או שתחליפו אותם על חשבון בעל הדירה למרות העקשנות של אבא שלך

או שתשאר איתם ותסבול בשקט את הביקורים החוזרים של החשמלאי :)

אבל אז הבעיה הכי קשה שאני יכול כרגע לחשוב עליה היא שתפעיל את הדוד ביום סגריר, ושוב הכבלים יתחממו אבל הפעם ימס הבידוד שבינהם והופ, יש לך קצר, עכשיו הפקק לא מוכן להתרומם גם אם תתעקש, ותצטרך לחכות לחשמלאי שימצא את הבעיה, ועד אז אתה תקוע בלי דוד בחורף במקרה הטוב ובלי קווים אחרים במקרה היותר רע, למשל טלוויזיה ואולי אפילו אור! (תלוי איך חיווטו אצלך את הארון חשמל)

אני באמת עדיין מקווה בשבילך שלמרות ההסבר של החשמלאי, כל הבעיה היתה חיבור רופף בטרמינלים ככה שבעצם הבעיה שלך כבר נפתרה

פורסם
  • מחבר

תשמע אם זאת דירה ישנה יחסית אז אני מבין שיכולים להיות חוטים באיכות נמוכה או סתם חוטים שהתחמצנו קצת במהלך השנים

ובמקרה הזה כל עוד לא תחליפו את הכבלים הישנים שבקיר הבעיה תחזור שוב ושוב

אבל אם החוטים לא כל כך ישנים וחשמלאי התקין אותם זה אומר שהם עברו את אישור מכון התקנים כך שאין דבר כזה חוטים גרועים

אבל כן יש חוטים דקים מידי, אם למשל היה פעם דוד חלש יותר שהוחלף במהלך השנים ועכשיו הכבלים הדקים כבר לא מתאימים לו

שאגב.... אם זה ככה אז החשמלאי שהתקין את הדוד במקור היה חתיכת חאפר אבל זה שייך לעבר

שאלתי אותך על הממ"ט אם יש לך עומס יתר כשהדוד פועל בגלל שאם כן (ואמרת שכן) אז יכול להיות שפשוט יש בעיה בדוד והוא צורך יותר מידי חשמל

אם זה בגלל זליגה קטנה או מה שלא יהיה

וזו יכולה להיות הסיבה לזרם גבוה מידי, וזאת הסיבה שקופץ הפקק, בהנחה שלא השתוללת והפעלת באותו זמן דוד, קומקום, מייבש כביסה, מפזר חום וכו' ובמקרה הם יושבים על אותו ממ"ט, מה שלא צריך לקרות כי לרוב הדוד ישב לבד או בלי הרבה קווים אחרים

(זה כלל אצבע כזה שלא באמת תמיד נכון אבל די סביר)

בקיצור אני מציע לך לבדוק אם יש בעיה בדוד, חבל גם על הכסף שאתה משלם לחברת חשמל בגלל תקלה בדוד

ואם החשמלאי שלך בכל זאת צודק וכל הבעיה היא בחוטים הישנים שבקיר אז או שתחליפו אותם על חשבון בעל הדירה למרות העקשנות של אבא שלך

או שתשאר איתם ותסבול בשקט את הביקורים החוזרים של החשמלאי :)

אבל אז הבעיה הכי קשה שאני יכול כרגע לחשוב עליה היא שתפעיל את הדוד ביום סגריר, ושוב הכבלים יתחממו אבל הפעם ימס הבידוד שבינהם והופ, יש לך קצר, עכשיו הפקק לא מוכן להתרומם גם אם תתעקש, ותצטרך לחכות לחשמלאי שימצא את הבעיה, ועד אז אתה תקוע בלי דוד בחורף במקרה הטוב ובלי קווים אחרים במקרה היותר רע, למשל טלוויזיה ואולי אפילו אור! (תלוי איך חיווטו אצלך את הארון חשמל)

אני באמת עדיין מקווה בשבילך שלמרות ההסבר של החשמלאי, כל הבעיה היתה חיבור רופף בטרמינלים ככה שבעצם הבעיה שלך כבר נפתרה

הדירה בת 24 בערך, מאוווד ישנה.

החשמלאי אמר בעצמו שזה עניין של זמן עד שהוא יצטרך לחזור, יבוא הזמן ובוא החוט יגמר כבר מרוב שחותכים אותו והוא נשרף וחותכים ונשרף, אמרתי לאבא שלי.

אגב, להיות תקועים בחורף בלי דוד - כבר קרה לנו. רע. רע מאוד!

פורסם

אני אישית הייתי בודק לבד (לא ממליץ לך כמובן :nono: אבל זה עניין שלך) כמה זרם הדוד עצמו לוקח

אם זה זרם הגיוני (צריך לבדוק כמה וואט הדוד במקור ואז לדעת) אז אולי באמת הבעיה בכבלים הישנים

אבל שוב, יכול להיות שהבעיה בדוד ושהחשמלאי מורח אותכם בשביל כסף על החלפה של הכבלים, הוא יודע שלך לא אכפת כי בעל הדירה משלם....

אבל אתה בנתיים ממשיך לשלם חשבון חשמל גבוה מידי, ונתקע עם הכאב ראש הזה כי הבעיה תחזור

פורסם
  • מחבר

אני אישית הייתי בודק לבד (לא ממליץ לך כמובן :nono: אבל זה עניין שלך) כמה זרם הדוד עצמו לוקח

אם זה זרם הגיוני (צריך לבדוק כמה וואט הדוד במקור ואז לדעת) אז אולי באמת הבעיה בכבלים הישנים

אבל שוב, יכול להיות שהבעיה בדוד ושהחשמלאי מורח אותכם בשביל כסף על החלפה של הכבלים, הוא יודע שלך לא אכפת כי בעל הדירה משלם....

אבל אתה בנתיים ממשיך לשלם חשבון חשמל גבוה מידי, ונתקע עם הכאב ראש הזה כי הבעיה תחזור

אני לא יודע כמה הוא הזרם ההגיוני, אבל בעקרון יש לי את הידע לבדוק בעצמי ויש לי גם את האמצעים לבדוק את זה.

פורסם

בבוילר יש בדרך כלל גוף חימום 2500 W (לוקח 11 A) או לפעמים 3500 W (לוקח 16 A)

חוטים של 1.5 mm^2 (מה שכנראה יש לך) יכולים להחזיק 11 A ללא בעיה אם הם מחוברים טוב, אבל לא יחזיקו 16 A

חוטים של 2.5 mm^2 (מה ששמים בבתים חדשים יותר, כבר לפניי 20 שנים) יכולים להחזיק כ 20 A

אם הבוילר הוא 3500 W, אתה חייב להחליף את החוטים. החוטים של ה 1.5 מתחממים לכל האורך והבידוד שלהם מתייבש ונהרס, ויכול לגרום לקצר בסתם נקודה כלשהיא לאורך החוטים (שאתה לא תראה, אוליי עד שמשהוא שם ישרף בצורה חמורה)

אם הבוילר הוא 2500 W (ולא גונבים לך חשמל אל הגג), זה בעיה של האיכות של החיבורים בלבד :

חיבורים שלא מחוזקים טוב יכולים להתחיל להתחמם. ברגע שהחיבור מתחמם הוא מתחמצן והתנגדות שלו עולה, הוא מתחיל להתחמם יותר וככה זה מאיץ עד שהוא נשרף (חיבור כזה יכול להתלהט לרמה שהוא דולק באור אדום / כתום ולהדליק שריפה)

הבעיה היא החשמלאי (שלא מחבר אותם טוב) או האיכות של החיבורים (שוב החשמלאי, שלא קונה משהוא איכותי)

חוטים שהתחממו מתחמצנים (ואם הבידוד התייבש אז הוא כבר לא שלם ומעביר חמצן מהאוויר לתוך החוטים) והשטח שלהם יוצר מגע דפוק שמתחמם

כשחותכים את הקצה השרוף של החוט ומורידים את הפלסטיק מחדש, אמור להיות צבע בהיר של נחושת. אם הצבע לא ממש בהיר החוטים מחומצנים ויש להחליף אותם. (ניתן לצפות בבדיל אם אתה מצליח להמיס את השכבה של החמצון וזה אמור להחזיק. ניתן לשייף אבל זה ממש לא מומלץ כי זה מוריד את העובי של החוט)

אם החשמלאי "ממחזר" חוטים מחומצנים בלי להחליף אותם, תחליף חשמלאי

חוטי חשמל גמישים (שעשויים מהרבה חוטים דקים) מתחממים יותר מחוטים קשיחים. כדיי להחזיק בצורה בטוחה 11A בחוט גמיש רצוי מאוד שהחוט יהיה 2.5 mm^2

השעון עצמו (וגם המפסק האדום) הם בדרך כלל באיכות דפוקה מאוד והם עצמם מתחממים ונשרפים. אם החוטים שהולכים אליהם קצרים, החוטים יכולים להוליך את החום מהמקום הראשון שהתחמם לחיבור ולעלות את הטמפ' של החיבור, כך שהוא יתחיל להישרף (גם אם מהתחלה הוא לא התחמם יותר מדיי)

לפעמים השעון מגיע אם חוטים מאלומיניום. אלומיניום שנוגע במתכות אחרות יוצר תגובה כימית ונוצרת שם שכבה של תחמוצת אלומיניום, גם בתוך החיבור. השכבה הזאת היא מבודד והיא מנתקת את החוט של האלומיניום מהמוליכים האחרים. ברגע שרוב השטח מגע של החוט לא נוגע החיבור מתחיל להתלהט (ומחמצן את החוט אלומיניום עוד יותר), וקורה אותו מצב כמו אם חיבור רגיל שלא מחובר טוב

אבל בחוט אלומיניום זה יכול לקרות גם אם החיבור הראשוני כן היה מחובר טווב - לכן לא מומלץ לשים חוט אלומיניום במקומות כאלה

פורסם
  • מחבר

תודה על התשובה המפורטת מאוד 11010010110, האדם ששם את השעון שנהרס בפעם הקודמת כולל חיבר את החיבורים הוא לא חשמלאי, זאת הפעם הראשונה שהזמנו חשמלאי למקרה ואני עמדתי לידו כל הזמן כדי לוודא שהוא משתמש בחלקים חדשים ועובד במקצועיות. אני עובד עם אנשים מקצועיים אלקטרונאים ואני יודע איך ניראת עבודה מקצועית (אני טכנאי מחשבים, במעבדה ישנו גם אלקטרונאי).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים