עבור לתוכן

למה בעצם לא להכיר בפלסטין?

Featured Replies

פורסם

אתם כולכם מדברים על ה"צרכים הביטחוניים" אבל אתם לא מדברים על זה שגם לנו יש אינטרס די דחוף למדינה פלסטינית.

לא,זה לא שהפלסטינים והשמאלנים ישתקו (הם ימצאו על מה להתלונן) זה שיש לישראל 3 בעיות חברתיות שעם לא נעצור אותם תהיה פגיעה קשה במאזן החברתי וכתוצאה מזה-סכנה אפילו יותר חמורה ממלחמה:

1)החרדים-אנשים בלי תעסוקה שלא נותנים כלום למדינה. בדרך לפיתרון.

2)מסתננים-אם ישראל לא תקבע חוקים נוקשים על המסתננים וסוף סוף תמנע הסתננות לישראל ותגרש את העובדים הזרים הלא חוקיים יש סכנה ל"מדינה שלישית" של אפריקאים.

3)הפלסטינאים-האיום הכי גדול-מתרבים בקצב מפחיד,דתיים קיצוניים,טרור ובלי כוונות יותר מדי טובות לישראל.

אנחנו צריכים לפתור את הבעיה הזאת,ולא להתעלם ממנה.

נכון,אנחנו תקועים בין "הפטיש לסדן" ולכן לדעתי אין פה שום מקום לחשיבה פוליטית של "ימין שמאל" כי הימין מתעלם מהמצב ולא מנסה למנוע מצב שבשטחים יהיו 10 מיליון פלסטינים עוייים בעוד שהשמאלנים רוצים לתת לפלסטינים הכל,בלי שום התחשבות בצרכים הביטחוניים של ישראל.

מה צריכים לעשות?-בכנות אני לא בטוח,אבל צריך תוכנית ברורה,צריך גמישות פוליטית לממשלה וצריך יצירתיות

וכן-אני חושב שיש דברים שצריך ואפשר לעשות,והם כמובן מהלכים לטווח ארוך ושעלולים להרגיז את העולם ואת ארה"ב,לא משהו שממשלה ממוצעת בישראל תרצה להיכנס אליו.

• תגובות 79
  • צפיות 6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

נכון,אנחנו תקועים בין "הפטיש לסדן" ולכן לדעתי אין פה שום מקום לחשיבה פוליטית של "ימין שמאל" כי הימין מתעלם מהמצב ולא מנסה למנוע מצב שבשטחים יהיו 10 מיליון פלסטינים עוייים בעוד שהשמאלנים רוצים לתת לפלסטינים הכל,בלי שום התחשבות בצרכים הביטחוניים של ישראל.

העולם לא כזה-

world-black-and-white-md.png

יש גם באמצע.

ושחכת עוד בעיה חברתית גדולה לא פחות (בשבילך שתיים):

1. ערסים ואנשים מטומטמים באופן כללי

2. משתמטים (לא כולל שירות לאומי)

פורסם

שי אני חייב לציין שאתה חי בסרט... ערסים=בעיה חברתית? נו בחייאת...

פורסם

לדעתך זו לא בעיה? זה בסדר? בימינו יש ערסים בכל פינה וחור, וזו בעיה.

התכוונתי למשהו יותר רחב מ"יש ערסים". התכוונתי להדרדרות הנוער, מחסור בחינוך הולם (בבית ובמסגרות אחרות), החברה שלנו צונחת למטה כל הזמן. בעתיד (אם שום דבר לא ישתנה) זה יהפוך לבעיה הרבה יותר גדולה.

פורסם

ערסים זה דבר שקיים בכל חברה ובכל מדינה מתקדמת ככל שתהיה.

משתמטים הם לרוב אלה שגם ככה היו מיועדים לתפקידים סוג ז בצבא.. לצבא יש מספיק לוחמים = אלה שתכלס עושים משהו.

אז תפסיק להביא ססמאות טיפשיות שהמדינה מוכרת לך...

פורסם

לצבא אין ולא יהיה מספיק לוחמים.

פורסם

ערסים זה דבר שקיים בכל חברה ובכל מדינה מתקדמת ככל שתהיה.

האם זה בסדר? האם זה צריך להיות ככה? האין זה בעיה? האין הם פוגעים בכולנו בדרכים כאלו ואחרות?

אתה מקבל את הערסים לחברה? אתה לא רוצה לצמצם את מספרם ולחנך אותם?

א. הם מסוכנים.

ב. הם לא תורמים לחברה, רק פוגעים בה

ג. הם מטרד סביבתי וחברתי

ד. הם מעצבנים ומציקים

ה. הם בעיה חברתית במדינתנו. ובמדינות אחרות אבל לא מדברים עליהם.

:nixweiss:

אז תפסיק להביא ססמאות טיפשיות שהמדינה מוכרת לך...

אני די בטוח שאף אחד לא מוכר לי כלום. עזוב את הנושא, לא קשור לפה.

פורסם

העולם לא כזה-

world-black-and-white-md.png

יש גם באמצע.

ושחכת עוד בעיה חברתית גדולה לא פחות (בשבילך שתיים):

1. ערסים ואנשים מטומטמים באופן כללי

2. משתמטים (לא כולל שירות לאומי)

מסכים איתך שאלו בעיות חברתיות שצריך לטפל בהם-אבל אני לא חושב שערסים/משתמטים יהרסו את ישראל (לא מספיק חכמים בשביל זה :) ).

בכ"מ,אם הייתה אפשרות ביניים "קסומה" שתוך שנתיים יהיה שקט במחוזותיינו תאמין לי שהיו מוצאים אותה (ראה המפץ הגדול-הפרק ששלדון מנסה למצוא פתרון לבעיות המזה"ת).

אם יהיה שלום,זה יהיה רק בגלל תהליכים ארוכי טווח שיתפרסו על עשרות שנים שיכללו:

1)פתרון הדבר שנקרא "עזה" אחת ולתמיד,וכל האמצעים כשרים לנושא לדעתי (כן,גם כיבוש השטח מחדש).

2)חינוך לשלום לפלסטינים-כרגע הפלסטינים לא בנויים לשלום אמיתי,כמו שנאמר בעמודים הקודמים פה.

3)עידוד של הפיכת הפלסטינים לחברה מערבית,לא אחרי הקמת המדינה שלהם-לפני.

4)הבהרה סופית של ה"גבולות האדומים" שלנו במשא ומתן (ואולי אפילו עגינתם בחוקה/בחוק)-קווים ביטחוניים שאסור לוותר עליהם,בלי זכות השיבה,הכרה במדינת ישראל וכ"ו.

בלי כל אלה-אין סיכוי שיהיה שלום אמיתי עם הפלסטינים.

בקשר ל"נוער המידרדר"-לא יודע מה איתכם,זה נשמע לי כמו שטויות.

פורסם

א. הם מסוכנים.

ב. הם לא תורמים לחברה, רק פוגעים בה

ג. הם מטרד סביבתי וחברתי

ד. הם מעצבנים ומציקים

ה. הם בעיה חברתית במדינתנו. ובמדינות אחרות אבל לא מדברים עליהם.

וערבים לא? הם בדיוק מה שכתבת ובצורה יותר חזקה מערסים ככה שהם בעדיפות ראשונה.

דבר שני, כל עוד יש עוני + שכונות "מצוקה" - חינוך = ערסים

יש כמובן כמה סוגים של ערסים אבל לא כולם כלכך גרועים.

פורסם

א. הם לא בדיוק אותו הדבר- ערסים הם חלק "מאיתנו", הם נמצאים בחברה שלנו.

ב. אין פה עדיפויות, צריך לטפל בכל. הערסים ה ורסים את החברה שלנו מבפנים, הערבים מבחוץ.

ג. זו טעות לתרץ את התופעה בעוני. האשמים העיקריים הם ההורים והמסגרות בהם הילדים נמצאים. לא חסרים ערסים לא עניים.

ד. menas- הם יהרסו את ישראל מבנים, הם התולעת שמרקיבה את התפוח שלנו בזמן בערבים נוגסים ממנו.

PFO2730.jpg

הם מתפשטים בקרבנו כמו נגיף עצבני, הורסים כל מה שנקרה בדרכם.

light-virus-1.jpg

הביוב שמוזרם למקורות המים שלנו, לטבע שלנו.

water_contamination.jpg

פורסם

לדעתי קצת הגזמת, נראלי שיש לך עבר עשיר עם ערסים..

הייתי רוצה לדעת מה ההגדדרה שלך לערס? מה הם דפוסי ההתנהגות שאתה משייך לערסים?

פורסם

:lol:

לא, אין לי שום ניסיון איתם. סתם מעצבן אותי לראות אותם.

:lol:

הגדרה?

הרשה לי לצטט מכמה מקורות ברשת:

הערס הוא סוג של מקטע בתהליך האבולוציוני בין קוף לאצה (חד תא) אשר נוצר בגלל תופעת החופש הגדול ונקטע בשלב מסוים בהתפתחות לפי סוג הערס. זוהי חית טרף תוקפנית, אשר למרות שאינה נמצאת בסכנת הכחדה, היא בכל זאת מוגנת על פי חוק ואסור להורגה.

הערס החדש הינו חיה חברתית, הניזונה בדרך כלל מגרעינים ובירה מכבי ללא אלכוהול. אצל הערסים קיים מנגנון הגנה מתוחכם הכולל מערכת בריתות מתוחכמת בדומה למערכת הבריתות במלחמת האזרחים הראשונה. הערסים, בדומה לאריות מבלים את רוב זמנם בצפייה בכדורגל.

הערס הוא מאופיין בפרטי לבוש מגוונים ובעיקר בסמל "חיי" או "חמסה" ענקי(מנחושת יצוקה) המקנה לערס כוחות על טבעיים (בהם יראה מצד החנונים ושמירה על צבע עורו במשך כל השנה). יצור זה מזוהה, בנוסף על כל אלו, בקול נמוך מזה של בני האנוש, ולעתים אף מתחת לספקטרום הגלי שהאוזן האנושית מסוגלת לפרש. כל הערסים מהווים אחוּת אחת (אחושרמוטה בערסית חדשית), ולכן כל ערס קורא לחברו "אחי".

צבעו של הערס המצוי מגוון וכולל צבעים רבים, בעיקר במוקדי הפרווה שעל ראשו. משקלו משתנה בצורה קיצונית שכן על גופו חפצי מתכת מכל הסוגים ומקטגוריות שונות. בין קטגוריות אלה ניתן למנות מספר חפצים פופולריים במיוחד: עגילים, טבעות, אגרופנים, סכינים, רובי סער, וכלי תקיפה יבשתיים (כגון: חתולים) ואמפיביים נוספים (ע"ע ערס מארינז) נעלי קפיצים של נייק, כובע כשהמצחייה פונה כלפי מעלה, ג'ינס וסווצ'רט של בילבונג

http://www.fxp.co.il/showthread.php?t=3571087

1. [סלנג] מי שהוא בעל טעם ירוד או המוני, חסר תרבות.

2. [סלנג] מי שהתנהגותו מאימת, תוקפנית, לא תרבותית.

http://he.wiktionary.org/wiki/%D7%A2%D7%A8%D7%A1

וורסיה טיפה שונה ל-א:

הערס, הידוע יותר בשמו המדעי "קוף ארצישראלי מצוי" (Ars haplorhini palaestinae) מקטע בתהליך האבולוציוני בין הקוף לאדם אשר ניזון בעיקר ממנגל, פיצוחים, סמים, פיתה-חומוס-צ'יפס-סלט ופיתה עם מטבוחה\שוורמה, וחייב לבצע ונדליזם כדי להתקיים. זוהי חית טרף תוקפנית, אשר למרות שאינה נמצאת בסכנת הכחדה, היא בכל זאת מוגנת על פי חוק ואסור להורגה.

הערס החדש הינו חיה חברתית, הניזונה בדרך מגרעינים ובירה גולדסטר ללא אלכוהול. אצל הערסים קיים מנגנון הגנה מתוחכם הכולל מערכת בריתות מתוחכמת בדומה למערכת הבריתות במלחמת האזרחים הראשונה. הערסים, בדומה לאריות מבלים את רוב זמנם בצפייה בכדורגל.

http://eincyclopedia.wikia.com/wiki/%D7%A2%D7%A8%D7%A1

פורסם

איך אפשר לעשות דיון על ערסוואטים בלי זה:

בכ"מ,הם כבר חילחלו לכל מקום,אפילו לציבור הדתי-לאומי שאני שייך לו (ערס דתי זה אחד הדברים היותר מפחידים שנתקלתי בו).

פתרון לזה יצטרך להיות כולל:

1)סגירת החומוסיות/שווארמות/פיצוחיות לשבוע שלם,בשביל לא לספק להם מזון.

2)סילוקם למדינות השונות (מרוקו/תימן( מהם הם באו.

3)אלו שלא נצליח לסלק-יעברו אשתכנזות.

פורסם

מי שמתכוון לסגור את השאוורמיות יצטרך לעבור דרכי קודם!!! *טוען את השוטגאן*

פורסם

איך בדיוק הנושא הזה הפך לנושא על ערסים...?

לנושא, יש משהו שאני לא מבין אותו או יותר נכון לא שלם איתו.אני לא בקיא בפוליטיקה , אבל..

1. איזה בדיוק משא ומתן מנסים לנהל אם כל הויתורים הם מהצד שלנו ואילו מהצד שלהם הם רק מבטיחים שהם יפסיקו עם האלימות?

2. למה אנחנו מנהלים משא ומתן כאילו מאפס? כלומר יש את הסכמי אוסלו,בהם יש ויתורים מאוד משמעותיים מהצד שלנו (יותר מדי אפילו). המשא ומתן צריך להתנהל כבר על בסיס אותו הסכם לפי דעתי.

3. איך אפשר לנהל משא ומתן עם ארגון שלא מכבד הסכמים שנחתמו על ידו ?

כמה מעקרונות ההסכם:

אש"ף:

-הודיע על נטישת הטרור והאלימות.

-התחייב לסיים את הסכסוך בדרכי שלום.

הם ממש עומדים בהבטחותיהם...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים