עבור לתוכן

שאלה! מישהוא יודע איזה יחס ליפופים צריך בשביל לבנות שנאי?

Featured Replies

פורסם

יש פה מישהוא שיודע איך בונים שנאי? מה היחסי ליפופים וכמה הקוטר של הנחושת צריך להיות. מקווה שזה שייך לפה

פורסם

שנאי לא בונים, שנאי קונים. שנות השישים העליזות כבר חלפו, ואין היום אנשים שעושים באמת דבר כזה. זו עבודה די קשה. אתה יכול לקנות כל שנאי בכל יחס רצוי אצל יצרני שנאים, לא יקר בכלל. ומה גם שלבנות לבד עם חלקים קנויים יעלה לך הרבה יותר.

פורסם
  • מחבר

אז תרשה לי לתקן אותך אתה תועה ובענק עד היום אנשים עושים את זה וזה הרבה יותר זול לעשות את זה לבד וזה גם ממש לא קשה זה פשוט עבודת נמלים במיוחד אני מדבר על שנאים של 20 אמפר שעולים לך איזה700 שקל!

:בתכלס אני רוצה לבנות אחד שימיר לי מ220 ל110 ובסביבות 20-30 אמפר ולפי מה שהבנתי האמפר נקבע לפי הקוטר

אז אם יש מישהוא שיודע מה היחס ליפופים אני אשמך לדעת תודה רבה!

פורסם

אז אתה מדבר על שנאי של 3300VA. בהצלחה... יחס הליפופים אגב, הוא לפי יחס ההשנאה. 2/1.

פורסם

סתם שאלה, למה אתה צריך שנאי של 30 אמפר? אם אני לא טועה צריך חיבור תלת פאזי בשביל כזה זרם.

ובכלל, אני לא בטוח שהחומרים הדרושים לכזה שנאי מפלצתי יהיו יותר זולים מהזמנה אצל בעל מקצוע. שלא לדבר על העבודה המעצבנת.

@ZiggyMan

אם כבר בנושא שנאים עסקינן, אתה יודע פחות או יותר כמה עולה שנאי של נניח 160VA 2x18V? אני בספק אם יש לך מחירון, אבל סדר גודל יהיה נחמד.

פורסם
  • מחבר

ziggy

מה זאת אומרת לפי יחס השנאה 2\1 מה אני יעשה בסליל אחד סיבוב 1 ובשני 2?

אני צריך את זה בתכלס לאקדח סיכות ממש טוב ואיכותי שאני לא הולך לוותר עליו בקלות

הוא בתכלס צורך 15 אמפר ככה שאני יכול להסתפק עם שנאי של 20 אמפר

ככה שאם משהוא יודע להגיד לי איזה יחס צריך בין הסלילים של השנאי אני אשמך מאוד

בתודה רבה!

פורסם

כמו שאמרו לך כבר - יחס של 1:2

כלומר על כל סיבוב בצד אחד אתה צריך לעשות שני סיבובים בצד השני.

והתגובות של אנשים כאן שממליצות לא לעשות את זה נשמעות לי כמו רעיון טוב... אבל בהצלחה לך, ותנסה לא למות, בסדר?

פורסם

אקדח סיכות של 15 אמפר? אתה בטוח? אם זה המצב זה בטח אקדח ממש מפחיד..

במידה ואתה ממש מתעקש לעשות את זה בעצמך, חפש בגוגל Transformer winding / משהו בסגנון. יש מספיק הסברים באינטרנט [אם אני לא טועה נתקלתי פעם ב-Instructables במדריך איך ללפף שנאי בעזרת מברגה].

פורסם
  • מחבר

infer73

אוקי סבבה בוא נגיד שאני עושה על כל ליפוף אחד, בצד A אני עושה שתיים בצד B, אז חייב להיות כמות כלשהי בצד A אני לא יכול פשוט לעשות סיבוב אחד בצד A ושתיים בצד B זה יעשה קצר! חובה! שיהיה קצת התנגדות בסליל A לא?

ו getrich כן זה אקדח סיכות והוא באמת מפחיד ונדיר!

פורסם

@ZiggyMan

אם כבר בנושא שנאים עסקינן, אתה יודע פחות או יותר כמה עולה שנאי של נניח 160VA 2x18V? אני בספק אם יש לך מחירון, אבל סדר גודל יהיה נחמד.

בסביבות 150~120₪ להזמנה מיוחדת. למרות שאני מאמין שיש שנאים מוכנים כמוצר מדף של 2*18@5A. אם תסתפק ב150VA, זה אף יהיה זול יותר, כי הם בכפולות של 50VA. ממליץ על גרשון קליין בקריות אם אתה מהאיזור.

פורסם

150VA יספיק, גם אפילו קצת פחות מזה. גרשון קליין מוכרים גם מוצרי מדף? דיי קשה למצוא מוצרים בסגנון הזה. אני במקרה מהאזור.

בכל אופן המחיר לשנאי בהזמנה מיוחדת יותר זול ממה שחשבתי, ככה שאם לא תהיה ברירה זה לא כזה נורא.

פורסם

אתה רוצה 20 - 30 A במתח 110 V, כלומר שנאי של 2000 - 3000 VA

לך למקום שמספק חשמל תעשיה, ותחפש שם שנאי שמוריד מ 240 V ל 24 V שיש לו בערך אותו VA. השנאים האלה (בהספק הזה בדיוק) דיי נפוצים במקומות כמו תאורה למקלטים

הסליל הראשוני של השנאי (ה 240 V) הוא בדיוק בגודל החוט ובכמות הלולאות שאתה צריך. תמדוד את גודל החוט, ותספור את כמות הלולאות שאתה רואה לעומק x לרוחב של הסליל

בסליל השני תשים 1/2 מכמות הלולאות, ו X2 בשטח החתך של החוט. בגדול, אתה רוצה שהכמות של הנחושת ב 2 הסלילים תהיה בערך דומה

הליבה קשורה ישירות ל VA ולא למתחים, כך שאתה צריך ליבה אותו דבר כמו בשנאי של 24 V באותו VA

שים לב - בשנאים הסליל צפוף ומעביר זרם, לכן צפיפות הזרם המותרת במוליך היא קטנה מאוד (ממש לא מתקרבת ל 10A / mm^2 שמקובל בחוטי חשמל דקים בבניין) - בטח בסדר גודל של 1A / mm^2

שנאים של מיקרוגל מכילים סליל ראשוני וליבה שכנראה יכולים להחזיק איזה 300 W (אוליי יותר). אתה יכול לחבר כמה שנאים ביחד (סליל ראשוני במקביל / סליל משני בטור, שים לב שכולם יהיו באותה פאזה) כדיי לקבל את הנתונים שאתה צריך

אם אתה רוצה 3 פאזות ניתן לשים שנאי 3 פאזות (יש לו 3 סלילים סימטריים אל הליבה) או 3 שנאים (תוודא שכל השנאים זהים ובפאזה הנכונה, במיוחד אם אתה מחבר אותם בדלתה ביציאה)

עריכה :

אם אתה רוצה 150 VA, תעשה מוד לשנאי של מיקרוגל, אמור להתאים בדיוק. תעיף את ה "leakים" (ברזלים קטנים של הליבה בין 2 הסלילים) אם אתה לא צריך תכונת leak בשנאי

פורסם

150VA יספיק, גם אפילו קצת פחות מזה. גרשון קליין מוכרים גם מוצרי מדף? דיי קשה למצוא מוצרים בסגנון הזה. אני במקרה מהאזור.

בכל אופן המחיר לשנאי בהזמנה מיוחדת יותר זול ממה שחשבתי, ככה שאם לא תהיה ברירה זה לא כזה נורא.

2*18 @ 2A זה מוצר מדף, 35₪.

http://www.talmir.co.il/product.asp?p_id=424&c_id=66

חבר שניים כאלה במקביל ויש לך.

מוכרים גם בBEST, בחלוצי התעשייה.

לקליין יש מוצרי מדף, אבל אני לא סגור עליהם..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים