עבור לתוכן

מחפש בקר RAID5 יעודי חומרתי לשרת סרטים

Featured Replies

פורסם

בעקבות הטרד http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=492481.0;topicseen והשבתתי לחודשיים גייסתי כוחות מחודשים ונכנס במרץ לבניית המחשב NAS המדהים שלי.

כאמור מחפש בקר RAID חומרתי שיתמוך עד 12 דיסקים.

יש לי כמה שאלות :

1. אני הולך על מארז של ליאן לי http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=609_280_404&products_id=33731 אני צריך לחפש בקר רק בחיבור internal?

2. איך החיבור מתבצע בין SAS לדיסקים עצמם ? עם צמה ל-4 שמגיעה עם הבקר או צריך לקנות בנפרד? הצמה עצמה מגיעה באיזה אורכים?

3. אין בקר RAID5 יעודי עם חיבורי SATA מובנים עליו?

4. ראיתי הרבה חברות של בקרים 3WARE, אינטל, LSI, וכו' ולא ממש הבנתי מה נחשב איכותי ומה לא? יש עוד חברות שמייצרות בקרים עם חיבורים יותר מ8?

5. תהליך החיבור עצמו: נגיד בהתחלה חיברתי 5 דיסקים, ואחרי חודש הוספתי עוד 5, האם הבקר אמור לזהות לבד את הדיסקים החדשים ולהוסיף אותם אותם למערך או שיש צורך להגדיר את ההוספה ידנית בBIOS? לבקרים יש תוכנה יעודית או דרייברים שצריך להוריד?

6. נתקלתי בבקר של אינטל http://www.intel.com/Products/Server/RAID-controllers/rc-rs2wg160/RS2WG160-overview.htm הוא אמנם OVERKILL לצרכים שלי, האם הוא עונה לכל הדרישות? לא ראיתי בקרים של 12, יש סיבה טכנית?

תודה

פורסם

1. אפשר להסתפק במארז זול יותר ולהשקיע בשאר החומרה

2. לא חייב שיהיה חיבור SAS אבל בכל מקרה, לרוב הכבלים באים יחד עם הבקר

3. יש, לא ל 12

4. יש הרבה חברות, מגיעים גם ל24 קשיחים +

5. לבקרים יש דריברים, תוכנות ניהול משלהם... אתה צריך בקר שיתמוך בהרחבת מערכת ONLINE

6. יש בקרים של 12, אולי לא זה ספציפית

השאלה העיקרית והחשובה ביותר... מה התקציב שלך לנושא הזה?

פורסם
  • מחבר

תודה.

התקציב הוא בערך 2500 ש"ח +- לבקר לבד, רצוי לקנייה בחו"ל לVFM מקסימלי.

1. איזה מארזים מומלצים עם פילטר אבק פריק וקל, שליפת דיסקים נוחה, מארז שקט לחלוטין ו10 מקומות יעודיים (ללא כלובים נוספים) לדיסקים?

2. לא ראיתי בינתיים בקרים ללא חיבור SAS, לדעתי כי אין להם פיזית מקום על הכרטיס להרבה חיבורי SATA.

5. די קריטי. אתה אומר שרוב הבקרים, כשמוסיפים להם דיסקים הם פשוט לא "ידברו" איתם, אלא רק אחרי פירמוט של הקיימים?

תודה כמובן על כל תגובה.

פורסם

1. שליפת דיסקים נוחה לכמות כזאת זה משהו שלא תמצא במיוחד... לפחות לא בארץ

2. ל12 לא תמצא... לפחות כן

5. לא רוב, בקרים שאין להם את היכולת הזאת פשוט לא יוכלו לעשות את זה

בכל מקרה, בתקציב שלך לא בטוח שתמצא בקר 12 טוב... אולי לשקול לקנות 2 "קטנים" יותר... או לשקול HBA EXPENDER (תחשוב על זה כעל מפצל)

האמת, אם להיות גלוי איתך במקרה שלך הייתי שוקל שימוש בSOFT RAID על בסיס לינוקס או שימוש בUNRAID בתור פתרון יותר פשוט אם מהירות זה לא הדבר העיקרי אצלך אלא יתירות המידע

פורסם
  • מחבר

hba expander נראה כאופציה מעניינת. צריך לחקור לעומק.

UNRAID הכוונה למארז שלם או רק לתוכנה? האם המהירות של מערך UNRAID יכולה לעמוד בהזרמת ריפים של בלוריי שהקצב בהם מגיע ל60-70 MB לשנייה?

על איזה בקר היית ממליץ ללא תלות כלכלית?

פורסם

hba expander נראה כאופציה מעניינת. צריך לחקור לעומק.

UNRAID הכוונה למארז שלם או רק לתוכנה? האם המהירות של מערך UNRAID יכולה לעמוד בהזרמת ריפים של בלוריי שהקצב בהם מגיע ל60-70 MB לשנייה?

על איזה בקר היית ממליץ ללא תלות כלכלית?

זה 60Mb לשנייה

ובהנחה שאתה מזרים את זה רק למקור אחד אז אין בעייה.

פורסם
  • מחבר

האמת התכנון הוא לזוג מסכים.

פורסם

האמת התכנון הוא לזוג מסכים.

זה לא משנה כמה מסכים משנה כמה מחשבים\סטרימרים\מכשירים עם כרטיסי רשת

בכל מקרה אני מניח שהכוונה שלך הוא אחד

פורסם
  • מחבר

התכוונתי באמת לזוג מסכים שיהיו מחוברים - אחד לXסטרימר בחדר קולנוע והשני בחיבור רשת בחדר שינה. יש מצב ששניהם יפעלו בו זמנית. רסיבר עם חיבור רשת ו2 אזורי הגברה ורדיו אינטרנטי מוגדר. לא רואה טלויזיה בכלל.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים