עבור לתוכן

מדוע אותו סרט באיכות DVD-Rip יראה אחרת על מסך מחשב וטלויזיה?

Featured Replies

פורסם

שאלה שמטרידה אותי זמן רב!

מדוע סרט DVD או קובץ באיכות DVD-Rip וכל קובץ וידאו אחר נראה מרוח על מסך המחשב ברגע שמגדילים מסך והרזולוציה שלו בנגן מאוד מצומצמת ולעומת זאת, ברגע שמחברים אותו למסך טלויזיה דרך USB או דרך דיסק צרוב מתקבלת איכות גבוהה בהרבה במסך מלא?

אם זה קשור להגדרות מסוימות אשמח לדעת מה להגדיר והיכן.

תודה רבה

פורסם

בגלל שהרזולוציה של מסך המחשב גבוהה יותר משל הטלוויזיה, לכן הסרט "נמתח" על יותר פיקסלים.

ה"איכות הטובה יותר" שאתה רואה בטלוויזיה, זה פשוט כי אתה יושב רחוק יותר.

פורסם
  • מחבר

בגלל שהרזולוציה של מסך המחשב גבוהה יותר משל הטלוויזיה, לכן הסרט "נמתח" על יותר פיקסלים.

ה"איכות הטובה יותר" שאתה רואה בטלוויזיה, זה פשוט כי אתה יושב רחוק יותר.

אני לא חושב שזה קשור לישיבה מרוחקת מהמסך. התקרבתי מאוד לטלויזיה והאיכות הייתה מצויינת בהשוואה למסך מחשב.

ניסיתי גם להקטין את רזולוצית מסך המחשב והאיכות עדיין הייתה ירודה.

חוץ מזה, אצל מסך LCD של חבר חיברתי סרט באיכות DVDrip דרך שקע USB במסך,

והאיכות הייתה טובה בהרבה ברזולוציה של מסך 42 מאשר על מסך המחשב 22 שלי.

פורסם

טלוויזיות מבצעות החלקות שמסתירות את הפגמים בסרט. מסכי מחשב שמתוכננים להראות תמונה כמה שיותר מדויקת (לעבודה עם טקסט, לרזולוציות גבוהות במשחקים וכיו"ב, לא עושים זאת, לכן כל הפגמים גלויים לעין והאיכות נראית ירודה.

פורסם
  • מחבר

טלוויזיות מבצעות החלקות שמסתירות את הפגמים בסרט. מסכי מחשב שמתוכננים להראות תמונה כמה שיותר מדויקת (לעבודה עם טקסט, לרזולוציות גבוהות במשחקים וכיו"ב, לא עושים זאת, לכן כל הפגמים גלויים לעין והאיכות נראית ירודה.

מה בטלויזיה אחראי על התיקון הזה?

יש אפשרות לכוון את מסך המחשב להראות תמונה מתוקנת או להוריד תוכנה שעושה זאת?

הבנתי שזה קשור לעיבוד התמונה במחשב שמבוצעת ע"י המעבד, כרטיס המסך והקודקים וכל הקונפיגורציה שלהם...

תודה רבה

פורסם

כל עוד זה לא מסך CRT אין שום משמעות לזה שאתה מוריד את הרזולוציה, הסרט עדיין "נמתח" על אותה כמות פיקסלים פיזיים.

פורסם
  • מחבר

כל עוד זה לא מסך CRT אין שום משמעות לזה שאתה מוריד את הרזולוציה, הסרט עדיין "נמתח" על אותה כמות פיקסלים פיזיים.

אז מה קורה במסך CRT בניגוד ל-LCD?

פורסם

נסה את הנגן SPLASH PRO, יש בוא כל מיני פילטרים שאמורים לשפר איכות

פורסם
  • מחבר

נסה את הנגן SPLASH PRO, יש בוא כל מיני פילטרים שאמורים לשפר איכות

תודה רבה

הורדתי התוכנה מהאתר של החברה, אמנם תוכנה מצויינת אך עדיין אי אפשר להשוות את האיכות לאיך שרואים בטלוויזיה..

פורסם
  • מחבר

*ההקפצה בשוגג

לפי דבריך, אם אחבר מחשב למסך טלויזיה אקבל שיפור אדיר באיכות התמונה?

פורסם

ייתכן שתקבל שיפור באיכות התמונה הנתפסת בכל מה שקשור לצפייה בסרטים.

פורסם

זו הסיבה וגם לא מספיק שיש פחות פיקסלים בטלויזיה אלא גם הפיקסלים גדולים יותר. נושא המעבד תמונה גם משחק תפקיד כמו שצויין

כדי שתראה איכות תבדוק סרט על טלויזיה שהיא Full HD (אבל גם במקרה כזה מעבד התמונה בטלויזיה יכנס לפעולה להחליק את הכל כמה שאפשר).

פורסם
  • מחבר

זו הסיבה וגם לא מספיק שיש פחות פיקסלים בטלויזיה אלא גם הפיקסלים גדולים יותר. נושא המעבד תמונה גם משחק תפקיד כמו שצויין

כדי שתראה איכות תבדוק סרט על טלויזיה שהיא Full HD (אבל גם במקרה כזה מעבד התמונה בטלויזיה יכנס לפעולה להחליק את הכל כמה שאפשר).

יש אפשרות לכוון את הכרטיס מסך במחשב לבצע החלקה כזו? מוזר לי שכרטיס מסך לא מסוגל להוציא תמונה יותר טובה ממעבד גרפי של טלויזיה שעולה הרבה פחות ממנו...

פורסם

יש אפשרות לכוון את הכרטיס מסך במחשב לבצע החלקה כזו? מוזר לי שכרטיס מסך לא מסוגל להוציא תמונה יותר טובה ממעבד גרפי של טלויזיה שעולה הרבה פחות ממנו...

או שהמסך מחשב שלך ממש גרוע או שאין לי מושג איך הגעת למסקנה שבמסך טלוויזיה רואים טוב יותר.

אם תפעיל את אותו סרט בלו-ריי בטלוויזיה או במסך מחשב שלי, אין ספק ששלי לוקח בהליכה.

פורסם
  • מחבר

או שהמסך מחשב שלך ממש גרוע או שאין לי מושג איך הגעת למסקנה שבמסך טלוויזיה רואים טוב יותר.

אם תפעיל את אותו סרט בלו-ריי בטלוויזיה או במסך מחשב שלי, אין ספק ששלי לוקח בהליכה.

מסך המחשב שלי (22 אינץ') יחסית ישן samsung 226bw והטלויזה היא מסך CRT שטוח 29'.

אני סבור שהבעיה היא בהגדרות משום שבעבר כשהיה לי מסך CRT 19 למחשב, איכות התמונה של אותו סרט בטלויזיה הייתה ונשארה גבוהה בהרבה!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים