עבור לתוכן

מה הכי טוב לעשות? תעודת בגרות

Featured Replies

פורסם

כנראה שלא תיהיה לי תעודת בגרות בסוף י"ב, קיבלתי מגן 40 בספרות ולא ניגשתי כי כל השנה לא למדתי.

היום אני ניגש ללשון עם מגן 50 והסופי של בלשון א' (שהוא 40% מהציון הסופי) הוא 60+- אז הסיכוי לעבור קלוש..

כל שאר המקצועות אני עובר, יש לי 2 יחידות במחשבים עם סופי 70 בערך

ולא היה לי כח לעשות עוד 3 במחשבים כי לא אהבתי את זה, אז הלכתי על תיירות זה איזה 80-100 5 יחידות בערך ולא צריך ללמוד.

אני בן אדם שלא למד ללמוד, קשה לי מאוד, אומרים לי שאני לא מטומטם אבל לכו תדעו.. בקיצור לא אחד שמסוגל ללמוד הרבה (או בכלל)

אז מה האפשרויות שלי? אני ילד יחיד להורים שלי אין ניסיון בדברים האלו אז אני לא יכול להתיעץ איתם.. הבית ספר שלי זורק עלי זין כמו שאני זורק עליו אז אני לא מתלונן.

אבל אני רוצה להיות זכאי לתעודת בגרות (סה"כ יש לי ציונים יפים במקצועות ריאליים מתמטיקה 4 יחידות ואנגלית 5)

ואני כנראה רוצה להיות קצין בצה"ל והבנתי שבשביל זה צריך תעודת בגרות.

אז יש כאן מישהו שיכול לעזור לי? מה לעשות?

כיתה י"א

פורסם

איזה כיתה אתה?

פורסם
  • מחבר

י"א.. שכחתי

פורסם

למזלך אתה עוד בכיתה י"א.

בכיתה י"ב החיים נעשיים הרבה יותר קלים.

בכל מקרה למזלך לא הכל אבוד אצלך, את כל המקצועות שכרגע דיברת עליהם (לשון, ספרות וכ'ו...) ניתן גם לעשות מועד חורף, כלומר בי"ב, ותתפלא המון עושים זאת (השנה הזאת כל כיתת המתמטיקה חוץ ממני עשתה מועד חורף)

קח את עצמך בידיים.

אני גם בן אדם שלא אוהב ללמוד, אבל מה לעשות, חייבים.

אולי יכול להיות שאתה נמצא במצב שלי? כלומר אני לא מסוגל ללמוד ביום, פשוט לא מסוגל, גם בגלל שאני עצל וגם בגלל שיש הרבה רעשי רקע ואני צריך שקט מוחלט.

היום הייתה לנו מתכונת באזרחות (י"ב) והתכוננתי ב1:30 עד 5:30 (לפנות בוקר כן?)

אתה צריך להיות קשוב בכיתה, לקרוא את החומר פעם אחת לקראת הבחינה והנה אתה מוכן, רוצה 100? קרא פעמיים, עניין של שעות.

אם אין לך סיכומים או שלא הקשבת בכיתה תמיד אפשר ללכת על מיקודיות.

אתה עוד בי"א אז יש לך עוד מה לעשות בנידון, אם היית בי"ב עוד היה אפשר להתמרר על בכי מר מצבך, אבל יש לך הזדמנות לתקן את הכל.

הביתספר לא נגדך, בסה"כ הוא רוצה ממוצע גבוהה של ציונים (למרות שאצלי כל המגנים מורידים לי את הציון, הוגשתי על 76 במתמטיקה, קיבלתי 93, הוגשתי אז על 83, קיבלתי 100)

אם אתה יכול כך גם מורה פרטית כי זה מאוד עוזר מבחינת הרצון שלך ללמוד.

פורסם

כמו שאמרו פה, תיגש שוב ביב', תקנה מיקודית ותחרוש על זה כמה שבועות וזהו

פורסם
  • מחבר

למזלך אתה עוד בכיתה י"א.

בכיתה י"ב החיים נעשיים הרבה יותר קלים.

בכל מקרה למזלך לא הכל אבוד אצלך, את כל המקצועות שכרגע דיברת עליהם (לשון, ספרות וכ'ו...) ניתן גם לעשות מועד חורף, כלומר בי"ב, ותתפלא המון עושים זאת (השנה הזאת כל כיתת המתמטיקה חוץ ממני עשתה מועד חורף)

קח את עצמך בידיים.

אני גם בן אדם שלא אוהב ללמוד, אבל מה לעשות, חייבים.

אולי יכול להיות שאתה נמצא במצב שלי? כלומר אני לא מסוגל ללמוד ביום, פשוט לא מסוגל, גם בגלל שאני עצל וגם בגלל שיש הרבה רעשי רקע ואני צריך שקט מוחלט.

היום הייתה לנו מתכונת באזרחות (י"ב) והתכוננתי ב1:30 עד 5:30 (לפנות בוקר כן?)

אתה צריך להיות קשוב בכיתה, לקרוא את החומר פעם אחת לקראת הבחינה והנה אתה מוכן, רוצה 100? קרא פעמיים, עניין של שעות.

אם אין לך סיכומים או שלא הקשבת בכיתה תמיד אפשר ללכת על מיקודיות.

אתה עוד בי"א אז יש לך עוד מה לעשות בנידון, אם היית בי"ב עוד היה אפשר להתמרר על בכי מר מצבך, אבל יש לך הזדמנות לתקן את הכל.

הביתספר לא נגדך, בסה"כ הוא רוצה ממוצע גבוהה של ציונים (למרות שאצלי כל המגנים מורידים לי את הציון, הוגשתי על 76 במתמטיקה, קיבלתי 93, הוגשתי אז על 83, קיבלתי 100)

אם אתה יכול כך גם מורה פרטית כי זה מאוד עוזר מבחינת הרצון שלך ללמוד.

זה כבר סוף י"א.. והבנתי שמחצית שלישית אפשר רק במקצוע אחד, וחייב עובר בלשון בשביל תעודת בגרות, אבל אני לא בטוח שאשכל.. יש לי עוד קצת תקווה.

אני אמרתי לעצמי אולי 100 פעם שאקח את עצמי בידיים, זה לא הלך כי גם אם אני יושב ללמוד אני לא יודע איך.

הברזתי המון, זה גם הוריד את הציון, וגם לא הייתי בשיעור להקשיב.

איך אני יכול לסדר את המגן שלי בספרות חוץ ממחצית שלישית? או שזהו? חייב לגשת אקסטרני?

ומה לגבי השלמת בגרויות בזמן הצבא? איך זה עובד?

ולא משנה כמה אני יחרוש, המגנים שלי דופקים אותי, אני יכול לגשת אקסטרני או בלי מגן או לשפר אותו? משהו?

פורסם

אני עדיין לא בצבא אומנם, אבל אחי כבר מתעניין בכך כי הוא קיבל ציונים רעים בהיסטוריה ובלשון שהורסים לו את הבגרות.

ניתן לעשות מבחנים אסטרנים בצבא, ולא רק זה, הם גם לוקחים את הציון הגבוהה מביניהם.

אני יודע שכן עושים מועד חורף על מנת לשפר ציונים כמו במקצוע ספרות.

במקרים בהם פשוט אינך מכיר את הנושא הנלמד כי לא היית בשיעורים, ניצבות מולך 2 אופציות:

*מורה פרטי לשהשלמת החומר, עבד לאחי בצורה מושלמת, אני בכלל לא התחברתי ודרשתי את ההפסקה מן המורה הפרטי.

*רכישת מיקודית ולהתכונן על פיה לקראת הבגרות

כל מקצוע זה עניין משלו, לדוגמא בלשון אני לא הבנתי (ולא מבין עד עכשיו) איך להבדיל בין צורות שונות ומשונות, המורה דיברה סינית וחשבה שכולם מבינים אותה, פשוט פעלתי לפי שיטה קדמונית שלימדו אותנו בכיתה ח' עם סיכויי הצלחה של 75%

ללא ספק אתה יכול לגשת לאקסטרני בלי המגנים, כך שלא תיהיה תלוי בביתספר, מועד חורף :)

אני לא יודע כמה הבגרויות הללו ישפיעו על עתידנו בחיים, אבל אני כן יודע שמי שמשקיע בבגרויות ישקיע גם בחיים שלו, לכן אל תוותר לעצמך בעניין הזה, תוציא תעודת בגרות ושלום על ישראל.

פורסם
  • מחבר

אני עדיין לא בצבא אומנם, אבל אחי כבר מתעניין בכך כי הוא קיבל ציונים רעים בהיסטוריה ובלשון שהורסים לו את הבגרות.

ניתן לעשות מבחנים אסטרנים בצבא, ולא רק זה, הם גם לוקחים את הציון הגבוהה מביניהם.

אני יודע שכן עושים מועד חורף על מנת לשפר ציונים כמו במקצוע ספרות.

במקרים בהם פשוט אינך מכיר את הנושא הנלמד כי לא היית בשיעורים, ניצבות מולך 2 אופציות:

*מורה פרטי לשהשלמת החומר, עבד לאחי בצורה מושלמת, אני בכלל לא התחברתי ודרשתי את ההפסקה מן המורה הפרטי.

*רכישת מיקודית ולהתכונן על פיה לקראת הבגרות

כל מקצוע זה עניין משלו, לדוגמא בלשון אני לא הבנתי (ולא מבין עד עכשיו) איך להבדיל בין צורות שונות ומשונות, המורה דיברה סינית וחשבה שכולם מבינים אותה, פשוט פעלתי לפי שיטה קדמונית שלימדו אותנו בכיתה ח' עם סיכויי הצלחה של 75%

ללא ספק אתה יכול לגשת לאקסטרני בלי המגנים, כך שלא תיהיה תלוי בביתספר, מועד חורף :)

אני לא יודע כמה הבגרויות הללו ישפיעו על עתידנו בחיים, אבל אני כן יודע שמי שמשקיע בבגרויות ישקיע גם בחיים שלו, לכן אל תוותר לעצמך בעניין הזה, תוציא תעודת בגרות ושלום על ישראל.

אני משקיע ומתמיד בדברים שמענינים אותי.. אם זה מעניין אותי אני יכול לשבת שעות ולחקור (כמובן שלצערי, זה לא נושאים שנלמדים בבית הספר)

מורה פרטי לספרות? לא חושב שקיים הדבר..

השיטה היא לעשות "הוא אתמול X"? כי גם אני ככה :kopfpatsch:

אני יכול לגשת אקסטרני בזמן בית הספר? הבנתי שאפשר רק אחרי סיום הלימודים..

פורסם

אי אפשר. אתה צריך להמיר את התיק שלך ל"תיק נבחן אקסטרני", ואז לא תוכל לעשות בגרויות במסגרת האינטרנית. עדיף לך להשלים את זה בי"ב. אתה יכול לגשת כמה פעמים שאתה רוצה והציון הגבוה הוא הקובע. לפחות יהיה לך עובר..

עריכה:

"כמה פעמים שאתה רוצה" - קצת לא מדוייק. אתה יכול לגשת פעמיים - מועד חורף ומועד קיץ. הציון הגבוה מבין שני המועדים הוא הקובע, ולכן יש לך סיכוי לא רע בכלל לקבל עובר.

פורסם

לפי מה שאני יודע, ידידה של ניגשה למועד חורף של מתמטיקה חצי שנה אחרי סוף י"ב, היא נגישה ל007 בלבד ונבחנה אינרטני עם זאת היא קיבלה כחלק מהמומצע שלה את הציונים של י-יא כולל המגנים. (אני לא בטוח בעניין זה)

בת דודה שלי עשתה פיזיקה אינרטני והשאירה את התעודה מביה"ס בוודאות.

פורסם

בסיום התיכון אתה נחשב לנבחן משנה אינטרני. אתה ניגש לאותן בגרויות בדיוק כמו תיכוניסטים (בתיכון בו סיימת ללמוד) רק ללא ציון מגן. אם אתה זכאי לתעודת בגרות הציון הגבוה קובע. אם אינך זכאי לתעודת בגרות הציון האחרון קובע.

אקסטרני זה מעמד אחרי לגמרי. שאלונים של נבחנים אקסטרנים שונים. כדי להיות אקסטרני צריך לפתוח תיק אקסטרני במשרד החינוך ולעשות המרה מיחידות בגרות אינטרניות לאקסטרניות. שים לב שלא ניתן להמיר את כל היחידות (יש מקצועות שזה בלתי אפשרי) ואתה בעצם יכול להפסיד יחידות. אין שום סיבה בעולם שתפתח תיק אקסטרני. (תיק אקסטרני מיועד למקרים חריגים) אל תטריד את עצמך. תישאר במעמד של נבחן משנה אינטרני וזהו. אתה מקבל את המעמד אוטומטית בסיום י"ב.

בצבא אתה יכול ללמוד לבגרויות בזמנך החופשי. לפני הבגרות תיגש למשקי"ת ת"ש ותקבל מספר ימי חופש לפני הבגרות שלא על חשבון הרגילה. אם אני זוכר נכון הצבא נותן חופש על חשבון המערכת רק לבגרות אחת במועד, אבל זכותך לגשת לכמה בגרויות שתרצה. ימי החופש כמובן על חשבונך.

עצה שלי תסיים את התיכון עם זכאות לתעודת בגרות בכל מחיר. במקרה הכי גרוע בזמן הצבא תשפר בגרויות.

פורסם

קנה מיקודית. ובגרות אפשר לעשות גם אחרי צבא. (בצבא נותנים לך שבוע חופש - חצי על חשבונך וחצי על חשבון הצבא בלי שום בעיה)

פורסם

בצבא נותנים גם להשלים בגרויות לפני השחרור בבית ספר מיוחד.

תן גז ותתפטר מזה. אפשרי בהחלט לסיים הכל בכיתה י"ב. ספרות זה מקצוע מסריח לאנשים ריאליים, לא סבלתי את זה. צריך לחרטט

המון ולדעת למה מצפים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים