עבור לתוכן

חיבור דיסק קשיח - שאלה חשובה

Featured Replies

פורסם

אהלן. יש לי כמה מחשבים בבית. בין היתר מחשב אחד מיותר שאין לנו "שימוש" בו.

יש לי את המחשב האישי שלי, שהוא גדול וחדש יחסית.

הדיסק קשיח במחשב המיותר הינו בעל חיבור SATA (אם אני לא טועה האדום. החיבור היותר קצר.. לא מהישנים).

בדיסק הנ"ל מותקנת מערכת הפעלה WIN7, יש שם כונן D וכונן C (יותר נכון על C מותקנת מערכת הפעלה וכונן D הינו גיבוי).

ברצוני לחבר את הדיסק הקשיח של המחשב המיותר למחשב שלי, בעצם שאני יוכל להעביר את כל מה שבכונן D של הדיסק הקשיח של המחשב המיתר אל המחשב אצלי (על מנת שהוא יגובה אצלי) ולאחר מכן למחוק הכל משם ושהוא יהיה דיסק קשיח אצלי (מצידי שיהיה דיסק קשיח לגיבוי דברים).

איך אני עושה זאת? לאחר שאני אחבר את הדיסק הקשיח של המחשב המיותר, מה עליי לעשות?

תודה. אשמח לתשובות. במידה ולא הבנתם אסביר את עצמי שוב.

פורסם

זה Plug&Play בגדול.

אם מאופשר AHCI בביוס אז אפשר לחבר אותו אפילו מבלי לכבות את המחשב. אם לא אז פשוט לכבות את המחשב (הגדול) שלך, לחבר אותו ללוח אם וספק כח ולהדליק. מערכת ההפעלה תדע בעצמה לזהות אותו להקצות לו גישה (מה שאתה רואה בתור אויתיות של מחיצות).

פורסם
  • מחבר

קודם כל, תודה על התשובה המהירה! הופתעתי!

לגבי התשובה שלך, לא כל-כך הבנתי. בכל מקרה אני אצטרך לכבות את המחשב הגדול שלי על מנת לחבר את הדיסק קשיח של המחשב המיותר למחשב (לספק וללוח אם). אבל השאלה שלי במידה ואני אחבר ואפתח את המחשב - המחשב לא יעשה לי בעיות? הרי בדיסק הקשיח של המחשב המיותר מותקנת WIN7 והוא מתחלק ל C ו D (ה-D הוא מחיצה לגיבוי וה-C הוא למערכת ההפעלה של המחשב המיותר).

אז פשוט לחבר ולאחר מכן אני צריך לעשות משהו? לביוס? אשמח לפירוט יותר מלא.

תודה.

עריכה:

אני חייב לציין עוד דבר.

אני לא רוצה לבצע "פירמוט" בדיסק הקשיח של המחשב המיותר, אלא לגבות מה שיש שם אצלי במחשב (בדיסק הקשיח של המחשב הגדול שלי) ולאחר מכן למחוק ושהדיסק הקשיח הנ"ל יהיה אמצעי איחסון אצלי (גיבוי וכו'..)

פורסם

בביוס של המחשב שלך מוגדר לו מאיזה הארדיסק לבצע boot.

לכן גם אחרי שתחבר את ההארדיסק החדש הוא עדיין יעלה מההארדיסק הקיים.

פורסם
  • מחבר

אוקיי, רק ליתר ביטחון.

היכן להסתכל בביוס שאכן המחשב שלי קורא מהדיסק הקשיח האישי שלי?

ולאחר שאחבר והמחשב יפתח בתקווה ולא יהיו בעיות - אני פשוט אראה עוד כונן איחסון ב"מחשב שלי"?

פורסם

זה Plug&Play בגדול.

אני לא מצליח להבין ממה בדיוק אתה חושש?

פורסם
  • מחבר

אגב שכחתי לציין שיש במחשב הגדול שלי 2 דיסקים קשיחים. ה-1 עם 500GB והשני עם 160GB. (השני הוא לגיבוי).

יש אפשרות כזאת שלא יהיה לי מקום לחבר עוד דיסק קשיח ללוח אם? במידה וזה קורה, אני יכול לנתק את הדיסק הקשיח ה-2 של המחשב הגדול שלי ולחבר את הדיסק הקשיח של המחשב המיותר, להעביר את כל הקבצים משם ולחבר לאחר מכן את הדיסק הקשיח של המחשב הגדול שלי? זה לא יצור בעיות ?

פורסם

בכל לוח אם מהשש השנים האחרונות יש לפחות 4 פורטים של SATA.

פורסם
  • מחבר

אוקיי אני עוד כמה דקות מחבר רק לדעת ליתר ביטחון

היכן להסתכל בביוס שהכונן הראשי שלי זה מה שמחובר כעת ולא פתאום שיהיו לי בעיות אחר כך?

ולאחר שאני מחבר, איך אני אראה את הכונן הקשיח במחשב עצמו? (במחשב שלי אמור להופיע כונן כלשהו, איך הוא יקרא?)

פורסם

תחפש אופציה שנקראת boot sequence או משהו כזה.

ואין בעיה לנתק את ההארדיסק המשני ואחר כך להחזיר אותו במקרה הצורך.

אבל באמת שהסיכוי שלא יהיה לך מקום ל3 הארדיסקים הוא נמוך עד בלתי קיים...

פורסם
  • מחבר

תודה!

אבל איך הוא יקרא? הוא יופיע לי "כונן X חדש" או משהו בסגנון.?

פורסם

אתה תראה אותו פשוט כמו עוד כונן, באות הבאה הפנויה.

פורסם

במקום לשאול אלף שאלות כך את עצמך בידיים ותנסה לעשות את זה כבר.

פורסם

^ אכן. מכבים, מחברים, מפעילים והכל עובד. שום בעיות.

פורסם
  • מחבר

בזמן שהגבתם לי ניסיתי ואכן הצלחתי בלי שום בעיות. :) תודה לכם על העזרה והסבלנות!

הדיסק הקשיח ששמתי מופיע לי כ-2 מחיצות (H ו F), אני יכול לאחד אותם שיהיו כאחד ולא 2 ?

תודה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים