עבור לתוכן

מה אתם אומרים:ללמוד מחשבים בביה"ס או לקחת מגמת רובוטיקה?.

Featured Replies

פורסם

מי שזוכר אותי מהדיון הזה:

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=501528.30

יש לי עוד התלבטות לא פשוטה.

שנה הבאה אני עולה לכיתה י',אצלנו חוץ ממגמה רגילה (פיזיקה/כימיה/ביולוגייה) אתה יכול לקחת בנוסף מגמת-על (מחשבים,מוזיקה,רובוטיקה,ערבית וכ"ו).

עכשיו ההתלבטות שלי היא כזו-האם לקחת מחשבים או רובוטיקה?.

מצד אחד,הקטע של הרובוטיקה נראה ממש מגניב,ללמוד איך לבנות רובוט,לסרטט ולתכנן (וללמוד קצת אלקטרוניקה ולוגיקה על הדרך)-אני ממש אוהב את הרעיון.

מצד שני-גם תכנות אני אוהב,וזה עלול להיות חשוב לעתיד.

יש לי 3 שאלות:

1)יש דברים בחומר הלימוד שאני לא אלמד כ"מתכנת חובב" (כמו עצים בינארים,אלגוריתמים וכ"ו)

2)כמה מגמת מחשבים קריטית ללימודי הנדסת תוכנה באוניברסיטה?

3)מה אתם אומרים-למה ללכת-מחשבים או רובוטיקה?

מה שלומדים בביה"ס זה ככה:

כיתה י'-מבוא למערכות תוכנה access

יא-ניגשים ל2 יחידות על java,אלגוריתם וניתוח בעיות,טיפוסי משתנים ויעילות.

יב-

עיצוב תוכנה:

יחידת ספריה

טיפוסי נתוני מופשטים

מחסנית

יעילות

רשימה

עצים בינארים

מודלים חישוביים:

אוטומט סופי

אוטומט מחסנית

מכונת טיורינג

פורסם

אני לא ממש רוצה להיות זה שמפוצץ לך את הבועה, אבל המשמעות של איזה מגמה תיקח... ובכן, שואפת לאפס.

קודם כל, אין שום דבר שתלמד בבי"ס לגבי תכנות שאי אפשר ללמוד בבית.

דבר שני, לאף אחד באוניברסיטה לא אכפת מה למדת בבי"ס ברגע שהתקבלת (צריך ציונים טובים וכו' בשביל להתקבל כן, אבל אין משמעות כ"כ למחשבים או רובוטיקה). ההיקף של כל מה שתלמד בבי"ס בשלוש שנים כנראה לא מכסה שני קורסים באוניברסיטה (שני קורסים זה בקושי 3% מהתואר, אפילו פחות).

לגבי ה'עתיד' - לא קיים מקום עבודה שמתייחס למגמת מחשבים. זה חסר משמעות. היתרון היחידי שאני יכול לחשוב עליו זה שמגמת מחשבים עשויה להקל עליך מעט להתקבל ליחידות מחשוב בצה"ל, אם זה מעניין אותך. מצד שני, אני למדתי אלקטרוניקה-פיזיקה בבי"ס ועדיין הייתי בממר"מ.

בקיצור, אני הייתי בוחר את מה שמעניין אותי יותר כדי לסבול פחות בשלוש השנים הקרובות. ההשלכות לעתיד, כאמור, די אפסיות...

פורסם
  • מחבר

אם כך,אני בהחלט הולך לכיוון של הרובוטיקה.

פורסם

נשמע טוב - אבל בכל זאת, מדובר בדעה אחת (שלי) - שווה אולי לראות מה לאנשים אחרים יש להגיד...

פורסם

לפי מה שהבנתי מאנשים שלמדו במגמת רובוטיקה זה סוג של חוויה, במיוחד אם אתה משתתף בתחרות FIRST.

פורסם

דווקא הבנתי שה FIRST לא משהו.. יחסית חובבנית. אני מסיים עכשיו רובוטיקה י"ב ולדעתי זו אחלה מגמה וגם בא אגב יש תכנות (אצלנו עד עכגשיו היה אסמבלי ועכשיו עוברים כנראה גם ל C), שפות מכונה... אתה בונה חושב מתכנן לא ישן הרבה ניגש לתחרות ואם מנצח ניגש לתחרות העולמית שזה באמת חוויה כל הסיפור הזה. החברה במחשבים אצלנו רובם לא אוהבים את זה ולכן סובלים שם, תעשה מה שנראה לך יותר נחמד. הבעיה ברובוטיקה זה שאח"כ יש פרויקט חופר שצריך לעשות עם מלא עמודים אבל את זה יש גם במתחשבים אז לא נחשיב את זה... סליחה על הכתיבה המגעילה והלא מסודרת אני נרדם עוד שניה ואין לי כח לחשוב על ניסוח פסיקים וכו', רציתי לספק מידע ומהר..

בהצלחה!

פורסם

רמת הלימודים במחשבים בתיכון היא נמוכה ואפשר ללמוד כל מה שהם מלמדים שמה לבד בתקופה קצרה

לכן כדאי להעשיר את הידע שלך הייתי ממליץ לך ללמוד רובוטיקה (דבר שיהיה לך יותר קשה ללמוד לבד עקב

עלות גבוהה של ציוד)

פורסם

איזה תחרויות יש לכם בבית הספר? [אם בכלל]

FIRST שנה שעברה היה חובבני, למיטב ידיעתי השנה כבר השתפרו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים