עבור לתוכן

ייעוץ - תואר ראשון במנהל עסקים

Featured Replies

פורסם

חייל משוחרר עוסק מאז ומתמיד במכירות אוהב את זה מתעניין בזה , רוצה לקחת צעד קדימה ולרכוש השכלה אקדמאית.

מאחר והפורום הזה מפוצץ במוחות טובים אני אשמח לשמוע את עצתכם ?

האפשרויות המוכרות לי :

אוניברסיטה העברית (צריך פסיכומטרי 670)

מכון לנדר

המכללה למנהל (שלוחת ירושלים)

מכללת הדסה

מכללת אורט

המכללה להנדסה

אוניברסיטה העברית דורש ממני פסיכומטרי עצבני..אבל מהקצת שאני יודע זה המוסד הכי נחשב בירושלים למנהל עסקים ובכל זאת אני מבולבל

• תגובות 41
  • צפיות 3.6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

עשית כבר פסיכומטרי?

בכל מקרה אם אתה מצליח להתקבל לעברית זאת האופציה הכי טובה

פורסם

א) אין קשר בין מכירות למנה"ס.

ב) קודם תעשה פסיכו', תראה כמה אתה מקבל ואז תחליט.

פורסם

תואר חסר ערך לחלוטין. בדרך כלל עושים אותו תואר שני בשביל קורות חיים.

פורסם

למה ועל בסיס מה אתה אומר את זה?

פורסם

הוא מנכ"ל של אחת החברות הגדולות במשק הישראלי (מה, לא?).

פורסם

תשאל בפורום סטודנטים. מנהל עסקים שייך למשפחת "תארים שנשמעים פיצוץ על הנייר, אבל בפועל לא שווים כלום".

פורסם

למה ועל בסיס מה אתה אומר את זה?

לשם שינוי הוא צודק. התואר הזה לא פרקטי ולא נותן שום יתרון מעבר להיותו תואר אקדמי (על אותו משקל אפשר ללמוד תקשורת, מדעי המדינה וכו').

פורסם

המטרה של תואר היא לא להיות פרקטי. אלו לא לימודי תעודה.

לא הבנתי איך שנים של לימודים אקדמאים לא נותנים לבן אדם יתרון כלשהו על בן אדם שלא עבר אותם (מן הסתם, זה משנה איפה עוברים את הלימודים האלו).

תואר במנהל עסקים הוא בעל דרישה יחסית נמוכה היום בשוק, בטח ובטח כשאפשר להוציא תואר במנה"ס בכל מוסד אקדמי שקיים בארץ, פחות או יותר. יש המון בוגרים, לכן סביר להניח שמעט המקומות שדורשים בוגרים כאלו יעדיפו את אלו שבאו מהמקומות הבולטים: העברית ות"א. עם זאת, להגיד שזה תואר "חסר ערך" זו סתם התלהמות, בעיקר כשלא ראיתי שום בסיס מוצק לה. יש נושאים שונים במנה"ס שהם בהחלט דרושים בשוק - בעיקר ניהול כספי (פיננסי) ומימון.

בשוק יש צורך בבוגרי מהנ"ס במקומות שונים. נכון - אלו בעיקר אנשים עם תואר שני במנה"ס. אם הכוונה שלכם היא שלבוגר במנה"ס, בעיקר ממכללה כלשהי, יהיה קשה למצוא עבודה "בתחום" וכזו עם משכורת שהיא לא מזערית - אני מסכים.

פורסם

תואר ועוד איך צריך להיות פרקטי. להעשרה אפשר לקרוא ספר בזמן החופשי.

פורסם

ומה פרקטי בתואר ב: כלכלה\פסיכולוגיה\כימיה\ביולוגיה\מתמטיקה\משפטים?

פורסם

נראה לי שהכוונה שלו הייתה לתואר מכוון מקצוע.

פורסם

ומה פרקטי בתואר ב: כלכלה\פסיכולוגיה\כימיה\ביולוגיה\מתמטיקה\?

אם אתה לא שואף לעסוק בהוראה או להמשיך למחקר (תואר שלישי) שום דבר. חבל על הזמן ועל הכסף.

פורסם

ומה פרקטי בתואר ב: כלכלה\פסיכולוגיה\כימיה\ביולוגיה\מתמטיקה\משפטים?

כל אלה מספקים לך ידע מקצועי עשיר, שמאפשר אחד מהשניים:

* לעבוד באותו מקצוע (בלי קשר לכמות הביקוש הספציפית למקצוע נתון בזמן נתון במקום נתון)

* להתקדם במסלול אקדמי-מחקרי (בלי קשר לכמות התקנים האקדמיים שקיימים לתחום נתון בזמן נתון ובמקום נתון).

(עם הסתייגות קלה - כפישlev-27 אמר שחלק מהתארים האלה הם חסרי משמעות ללא תואר שני/שלישי באותו תחום)

תואר במנהל עסקים בפני עצמו לא שווה הרבה יותר מ"BA כללי". הוא יכול לתת ערך מוסף למי שכבר יש לו רקע מקצועי כלשהו, בגלל זה רבים עושים אותו בתור תואר שני אחרי תואר ראשון מקצועי.

פורסם

לב, אתה בעצם טוען שיש טעם ללמוד רק הנדסה - שהרי הנדסה היא יישום כלשהו של המדע. "פרקטיקה" כלשהי, שנגזרת מגילויים מדעיים וידע אמפירי שנצבר. בתור מישהו שלומד הנדסה, אני יכול להבין את הטענה. אבל היא לא אמת מוחלטת. אם לא יהיו מדענים - גם עולם ההנדסה ידרוך במקום.

מה גם שבפועל, רוב מה שלומדי בלימודים ההנדסה רחוק מלהיות "פרקטי".

QTTP, כלכלה היא לא מקצוע. כלכלה הוא תחום אקדמי. כימיה היא לא מקצוע. גם "כימאי" זה לא ממש מקצוע. אני בספק שתהיה "כימאי" ותרוויח מזה סכום סביר של כסף אחרי תואר ראשון. וכן הלאה. עם תואר במשפטים אי אפשר לעשות דבר - בשביל להיות עורך דין אתה צריך לעשות התמחות. פסיכולוג אתה לא יכול להיות בלי תואר שני. כל תחום בימינו הוא כל כך רחב שבלי התמחות במשהו מסויים יש לך מעט מה לתרום.

"מנהל עסקים" הוא תחום אקדמי שעוסק בחקר תורות שונות של ניהול. יש בתי ספר למנהל עסקים וגם בהם ישנם מדענים\חוקרים שחוקרים את התחום באופן מדעי. דוגמאות לתחומים: ניהול משאבי אנוש, מימון, ניהול שרשראות אספקה. גם בתחום הזה אפשר להקדם למחקר, בדיוק כמו בשאר התחומים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים